3567
digi
  • Csokis
    Pontosan! Ezért is létezik ez az FTP hely: ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/ Tessék innen szedni többszálon, tehát valamilyen letöltés managerrel (pl. Orbit, Flashget, stb). Ha csak a böngészővel töltöd egyszálon, akkor kb. max. 8Mbyte/sec-el jön, ellenben nálam Orbit-ot használva (nem a rágót ) 11.33MMbyte/sec-el jött.
  • gz8
    A torrent mint megbízható sávszélesség-tesztelő módszer

Ami egyedül üdvözítő ebben az esetben, az egy biztosan nagy sávszélességű ftp.
  • ACE
    A DIGI speedteszt-jének jónak kell lennie.
  • Free
    az a baj hogy ftp vekl saját szerverről bixből 340 k torrent max 400 K eddig a speedtest adta a legtöbbet azért gondoltam hogy releváns
  • BaliBoy
    Nálam a speedtest sosem működött jól. FTP-vel meg torrentel kell tesztelni.
  • Free
    Túlterheltség ide vagy oda a minimumnak meg kéne lennie :(
  • Free
    jah és a digi saját tesztjénél csak 350 K val jött lefelé a 400 megás file
  • Free
    jó dolog ez a nagy sávszélesség de amikor a garantált 9 megabit sincs meg az meleg pite :(

• JonnyFilpo
    szerintem nekem is most jött el az ideje...
    Csak azt hittem ez másnál is így van,mert valami karbantartás van.
  • ACE
    Ez nagyon gáz, én már biztos bombáznám őket reggel délben este az emailekkel, egy idő után megunnák... :D
  • JonnyFilpo
    Nem tudom,de gondolom ha még torrenteznének sokan rajtam kivül akkor a feltöltés se lenne megfelelő gondolom,de lehet tévedek.
    Azt is észre vettem,hogy gyakran megszakadozik a kapcsolat.
  • allock #2112
    a hálózatról hányan torrenteznek még rajtad kívül? :d
  • JonnyFilpo
    Letöltésnél 890Kb/sec
    Feltöltésnél 3291Kb/sec

Hát ez se jött be sajnos...
    Pedig reméltem én vagyok a hülye
  • Apocalipto
    Digi sebességteszt
  • JonnyFilpo
    Bocsi,de én a speedtest -el mértem és még pár másikkal,de kipróbálnám a Digijét is,ha megtudnátok mondani hol találom.

Apocalipto: 4 torrent oldalon vagyok regisztrálva és 2 hét alatt sikerült kihasználni mert 200Gb töltöttem le és vagy 500Gb töltöttem fel.
  • Apocalipto
    Digi sebességtesztjének elvileg maxxal kéne mennie.
    Nekem is 80 Mbites van, de néha httpről csak 130-al tudok szedni....az pedig nem az én hibám, hanem a szerveré amiről töltök.
  • ACE
    Az szerintem kiderülne ha a DIGI sebességtesztje is lassú lenne... Vagy hogy érted hogy nem tudja kihasználni?
  • Apocalipto
    És ha csak simán nem tudja kihasználni a sebességet...?
  • ACE
    rosszul értelmezed, az egy dolog hogy van amikor a hálózat túlterhelődik (bár nálam ilyen még nem volt, igaz csak 30/20-asom van) de ha egész nap ez van, az már alapvető probléma. Ott már arról van szó, hogy a hálózat eleve nem is volt felkészülve ekkora sebességre. Ez esetben viszont nem nagyon adhatna el olyan csomagot, amit úgy hirdet, hogy maximális letöltési sebesség 80 Mbit...
  • Apocalipto
    Hát én úgy értelmezem, hogy általában annyival tudok letölteni, de pl nagy hálózati terheléskor vagy egyéb hibából kifolyóan lehet hogy kevesebbel fog jönni....nem hinném hogy a digi korlátoz.
  • ACE
    És hol szoktad egyébként mérni a sebességet? A Digi sebességteszt oldalán is mindig szar? Mondom szerintem írj nekik egy levelet, hogy a nap 24 órájából egyik időszakban sincs meg még a 20 Mbit sem, nem hogy a 80, ezért ha ezt nem javítják még úgy fogod érezni, hogy átcsesztek, mert 2ezerrel kevesebbet is fizethetnél ezért a silány minőségű netért. És pedzegesd meg hogy ha Ők úgy gondolják bőven elegendő nekik, ha megvan a garantált minimum, akkor vesd fel, hogy a fogyasztóvédelem is vajon így látná-e...
  • ACE
    A táblázatban szereplő "maximális letöltés" szövegezést Te hogyan értelmeznéd? Véleményed szerint ha van három különböző csomag, különböző árban, és tegyük fel egyik csomagban sem lehet elérni a max. letöltési sebességet, akkor mi alapján tüntetik fel ezt az értéket? Csöppet az egyenlő elbánásba ütközne, ha a szolgáltatás maximum elérhető sebessége felhasználónként attól függne, hogy épp ki milyen helyen tartózkodik. A maximum értéknek valamikor meg kell lennie, persze a szolgáltató saját rendszerén belül.
  • JonnyFilpo
    Amióta lement elöször azóta a legmagasabb mért érték éjjel 3-kor 12Mbit volt és hidd el idegeségemből minden órában mérem.Átlag: 8-9Mbit le a fel 25Mbit
    Köszönöm az e-mailes megoldást,erre nem gondoltam.
  • Apocalipto
    Hogy ne teljesítenék. A maximum sebesség az csak elméletben maximum, azért van ott a garantált érték. Jól mondta, ha az előírt minimumot kapja, akkor egy szava nem lehet a digi felé. Nekem amúgy működik rendesen.
  • ACE
    Soha semmikor nincs meg a 80 Mbit? Vagy csak néha lemegy a sebesség ennyire? Mert ha mindig ilyen szar, akkor azt kell bejelenteni, hogy ugyan a garantált! minimum megvan, de az elérhető! legnagyobb sebesség soha nem érhető el. Ilyen módon nem teljesítik a szerződésben foglaltakat. Ne telefonon, hanem E-mailben jelentsd be, akkor nem tudnak lerázni, hogy megvan a garantált minimum.
  • JonnyFilpo
    Sajnos 2 laptoppal is kipróbáltam és úgy is olyan mintha direkt korlátoztak volna.
    A ügyfélszolgálatos azt mondta, aszerződésben leírt garantált megvan akkor nem tudnak mit tenni...
    Kérden én,ezt meg lehet tenni?
    Amúgy a 17.kerben lakom és 1,5 éve lett csak kiépítve itt,úgy hogy nem egy távoli község vagy kisvárosban éllek.
  • ACE
    Érdemes bebootolni valami Live Linux-al, és azzal kipróbálni, valamint hálókártyát cserélni. Ha ezeket megtetted, és még mindig szar, akkor majdnem biztos hogy nem nálad van a bibi.
  • BaliBoy
    Ha ez a helyzet és tényleg sok mindent kipróbáltál már (másik szgép), akkor nyugodtan hívd ki a szervizesüket mert nem nálad lesz a hiba. De előtte jól bizonyosodj meg a dologról mert különben ha kiderül, hogy mégis a te hibád akkor 5000 ft-odba fog fájni a dolog.
  • JonnyFilpo
    Hello
    Lehet egy kérdésem,valaki más is járt-e így.Én nov.2 kötettem be egy 80/25 topnet csomagot és kb.2 hétig ment is 80Mbittel minden torrent ,netezés.Aztán hirtelen csak a garantált 8-9MBit lett belőle,egyik napról a másikra.És nem túl van terhelve mert éjjel-nappal mindig ennyi.
    Ügyfélszolgálat szerint náluk felém hibát nem látt,a gépen újra tettem mindent(szoftvert és a legújabb a bios)nincs router és már laptoppal is próbáltam és úgyan az.
    Olyan érzésem van mintha lekorlátoztak volna,hogy nesze paraszt 2 hétig élvezted a 80-at most meg kapod a garantáltat és csinálj amitt tudsz...
    Valaki tapasztalt még ilyet.

u.i.:Azt hozzá teszem a feltöltés 25Mbit az maradt
  • BaliBoy
    Nah, az ubuntu linux kiváló ötlet. Oprendszert rögtön ki lehet zárni vele.
  • pluhm
    Igen, az alaplapit használom, a másik gépekben is azokkal próbáltam. Az oprendszer mindkét esetben xp sp3, az én gépemen win7 van. Szerintem megpróbálkozok a két rossz masinán oprendszer cserével, vagy usb-s ubuntut elindítom rajtuk, és úgy próbálok torrentezni próbaképpen....
  • BaliBoy
    És az alaplapi hálókártyát használod? Kíváncsiságból nézd meg a BIOS verzió számokat. Ha nem software-es gond (oprendszer régi stb.) akkor valami ilyesmi lehet a háttérben ha azt mondod, hogy neked is olyan lapod van és azzal tökéletesen működik. Szóval hasonlítsd össze a BIOS verzió számokat.
  • pluhm
    Mindkét esetben Asus alaplapokról van szó, de más-más fajta, bár mindegyik 940-es amd. Az érdekesség, hogy nekem is ugyan olyan van, mint az említett rosszak közül az egyik: Asus M2N68-AM, és nekem semmi probléma vele, jól bírja a "tempót". Sőt a két hibás masina esetében csak 30/20-as diginetről van szó, az enyém meg 80/25-ös.
  • BaliBoy
    Milyen gépekről van szó? Gyanús, hogy a hálókártyák nem bírják a tempót.
  • pluhm
    Üdv!
    A következő problémával találkoztam, immár két gépnél is. Diginetről van szó természetesen. Elindítom a torrent letöltést (legyen szó utorrentről, vagy bármilyen más kliensről, mindegyikkel produkálja a hibát) és kb. 1-2 percen belül leáll a le-és feltöltés, a hálózati kártya ikonján lesz egy piros X, innentől kezdve csak úgy van internet a gépen, ha azt újraindítom. Ha nem torrentezek, nincsen ilyen probléma. A gépek egyike sem router-en kereszetül csatlakozik. A torrent kliensek beállításánál pedig úgy is produkálja a hibát, ha sok szálat engedélyezek, úgy is, ha keveset...Ha valaki tapasztalt már ilyet, illetve van megoldása erre kérem jelezze.
  • ChaosTeam
    Nah megvan a router, hálisten nem csökkent a speedtest alapján sokat a sebesség.

speedtest

Router bekötése előtt 72/25 volt az érték.

És megy vele a torrent le-fel rendesen.
  • Omega888
    Sokszor inkább a letöltés dominál router esetében elöször ez olyan 6-6.5Mb/s max. és után ugrik meg a feltöltés.
  • Omega888
    Eddig asszem egy olyan 4Mb/s le és 3.1Mb/s ment fel egyszerre de úgy persze hogy senki nem volt wifin fent.
    Viszton ilyen sebbeség ritkán ment, többnyire ha tehetem kikötöm a routert.
  • ACE
    Itt találsz egy jó kis táblázatot, bár csak a nagyobb gyártók termékeiből.

http://www.smallnetbuilder.com/component/option,com_chart/Itemid,189/
  • tomcsa4
    Igen ez így van. Nálunk minden lépcsőház külön swicten van. Az én lépcsőházamban sok a nyugdíjas, szóval kevesen igénylik a digit netet. Nálam a 30/20 éjjel-nappal 30/20 (kopp-kopp), legrosszabb esetben 30/10 (ha terhelt is, a feltöltésem csökken le 10 mbitre).