3567
digi
  • Grifidos
    Nem valószínű azt már te megcsináltad magadból.
  • BaliBoy
    Ha nem tudod miről van szó akkor maradj csendben, mert így hülyét csinálsz magadból!
  • BaliBoy
    Nem tudom a feltételezőseid miből veszed.
    Tesztet leghamarabb 2 hét múlva kapsz. Addig ott van amiket linkeltem. Csak lusta vagy. Így meg nincs miről beszélni.
    Addig a téma leállítva!
  • Grifidos
    Bazz. Nem tök mindegy hogy valamit ami csekélyebb mérettel rendelkezik (6-7 giga) azt 8 vagy 16 perc alatt szeded le?
    Örülj neki, hogy nem a "pofád lapos" garantált sáv szélességet kapod.
  • ACE
    Egyenes kérdésre egyenes választ. Azt kérdeztem mi van nálad, Te mondtad hogy nincs meg 1 szálon. Nem tudom milyen neted van, nekem 30/20-as, és tökéletesen megvan 1 szálon is. Ezek szerint neked 80-as neted van, és azt már a DIGI tesztoldalával nem lehet kihasználni. Ha így van érdekes, de ez van.
  • BaliBoy
    Bazz. Neked tényleg gyenge a felfogásod. 1 szálon nincs meg a sebesség. Ha a fejed tetejére állsz akkor sincs meg. Több szál kell ahhoz hogy meg legyen. NÁLAM! Az, hogy miért, nem tudom. Menj be a Digis központba és kérdezd meg, hogy mi van, ha annyira érdekel.

de egyébként a folyamat: #15->#137->#149
    Nem a levegőbe beszélek amikor a torrentet mint hiteles sebesség mérést preferálom. Csak erre a kis beszélgetésre már gz8 sem emlékszik.
  • ACE
    Nálam mindig tökéletes eredményt produkált, nem értelek még mindig hogy egy szálon miért ne lehetne ugyanakkora sebességet elérni, mint több szálon, de szívesen elolvasom a magyarázatod.
  • BaliBoy
    Nálad is hasonló problémák vannak mint nálam. Szerintem a alacsony prioritáson van az FTP beállítva a Diginél. Vagy passz. De én is ilyet tapasztaltam.
  • BaliBoy
    Nem tudom most az elkövetkezendő hetekben megnézni, de meg fogom. De nekem úgy rémlik, hogy panaszkodtak már rá mások is ebben a topikban ugyanerre a sebesség tesztre.
    Nálam meg teljesen mind1, hogy miről van szó. 1 szálon nincs meg a sebesség. Csak több szálon. Namármost az ilyen webes http-s sebesség tesztek szerintem kivétel nélkül 1 szálon mérnek. Ezért bukó az egész.
  • Balageee
    Halihó!

FTP-re milyen szervert használsz??? No csak azért mert az ftp szerverek 90% -a egy nagy kalap sz.... Ha Win7-ed vagy XP-d, vagy Vistád van akkor a saját beépített FTP szerverét használd, de ennek elég puritán felülete van, vagy próbáld ki a "zFTPServer" nevü progit. Nekem is ugyan ez volt a gondom...sokáig a wéndóz sajátját használtam, de ez a zFTP bejött, és max sávszélességen mén.
  • Free
    Értem én értem én
    Meddő harc lenne beszéltem már velük erről nem keveset.
    abszolút meddő dolog. és meg is értettem azért van a végén ott az a sok mosoly.

Most webes maillal operálok. nem az igazi de ideiglenesen jó lesz .
  • Dj Faustus #2152
    "inkább lobbizzunk azért hogy ne csak fix ip címmel lehessen használni azt a nyűves 25-ös portot :))))))))))))))))))"
    Felesleges. Lakossági (nem üzleti, nem bérelt vonali) előfizetésre fizettél elő, a lakossági ügyfelek >90%-ának elegendő a szolgáltatójuk SMTP szervere (vagy webes levelezőfelületet használnak).

Ha a céges levelezőszerveredet akarod használni, használj VPN-t, IPSEC-et, SSH-t, levelezésre használt proxyt, vagy webes levelezőfelületet, vagy kérhetsz egyedi elbírálást, de az külön pénzbe fog kerülni. Egyrészt mivel ez egy plusz egyedi szolgáltatás a lakossági Internet-szolgáltatásod mellé; másrészt a Digi nem egy maximum pár ezer fős kis vidéki szolgáltató, akivel csak úgy egyezkedhetsz - "No' Józsikám, nyissátok mán' ki a gyeröknek azt a 25-ös pórtot, me' kő nekije, majd lebartelozzuk pálinkába'!".
  • mrzed001
    Lehetséges, hogy direkte lassít a digi ftp/ftps felfelé irányuló kapcsolatokat?
    Otthoni ftp-ről akartam adatbázist másolni céges szervernek, de 3-400 KB fölé nem igazán akart menni (eddig 1500 megvót), se nappal, se este.
    Sebességtesztelők szerint majd full sávszél megvan.
    Másik szolgáltatónál lévő másik szerverre szintén, ott ingadozik 200-1200 között (átlag 450).
    Ugyanakkor 3 párhuzamos másolással összesen jön majd a teljes sávszél.
    Igen furi ....
  • Free
    olyan komolyan belemerültetek már ebbe a speedtest kérdésbe hogy nagyon
    lassan nem látjátok a fától az erdőt.

1 hónappal ezelőttig 8 megabites DSL volt nála amiből 4 megabit jött át mert messze voltam a szervertől és mindezért majdnem 12 rongyot fizettem.
    a digi most a telefonért kábeltv-ért és a netért kér 3 ropit. ha csak ennyi jönne át mármint 4 megabit már akkor is örülnék hisz olcsóbb. nem is kevéssel

annak aki meg nem elégedett mert a 80 megabit helyett csak 25 megabittel tud letölteni javaslom kapjon elő egy 33,6 os modemet és go a telefonvonal ,.
    megtudja mi a magyarok istene azt hiszem
    és onnan tól leszarja a dolgot

én csak akkor vagyok nyűgös mikor 50 és 150 k között van a down . de ilyen 3 nap volt max gondolom valami eszköz hiba volt mert azóta is hasít 54 megabittel mert annyit bír a routerem .

szóval sztem váltsunk témát.
    inkább lobbizzunk azért hogy ne csak fix ip címmel lehessen használni azt a nyűves 25-ös portot :))))))))))))))))))
  • ACE
    Nem érted még mindig, ez a DIGI saját, még egyszer mondom, lassabban, s a j á t servere. Nincs korlátozva a serverre érkező, és onnan eltávozó adatok mennyisége. Ha Neked egy szálon csak fele jön, az valószínű nem DIGI-sként a DIGI serveréről, hanem valamely más szolgáltatótól próbálkozol. DIGI-sként erről a serverről full-on kéne jönnie a cuccnak, mert ha nem, akkor valóban a kapcsolattal van valami gond. Viszont ha más szolgáltatótól próbálkozol a sebességgel, akkor könnyen előfordulhat, hogy az a másik szolgáltató van "bedugulva".

Visszatérve, Neked DIGI-sként erről a DIGI-s sebesség teszt oldalról csak fele a feltöltési sebességed, mint a névleges?
  • BaliBoy
    Oké! Akkor kérek több digis-t, hogy nézze meg ezt a címet: speedtest.digikabel.hu

De egyébként meg azért nem jó, mert csak 1 szálon ellenőriz. Nekem pl. 1 szálon a feltöltési sebesség csak a fele. Viszont több szálon simán megvan a teljes. Na ezért nem jók a speedtest-es dolgok. És gondolom ez is 1 szálon mér. (sajnos most nem tudom megnézni) És ha kicsit régebben a topikban lennél, akkor tudhatnád, hogy a speedtest valakinél jól mér, valakinél nem, látszólag teljesen random szerűen.
  • ACE
    Miért csak ftp? A speedtest.digikabel.hu http-t használ, és nekem mindig tökéletes volt mind a letöltés, mind a feltöltés mérésében. Nem értem mi a gond azzal? Ráadásul ott nem áll fenn az a probléma (mivel bix-ig sem jut el az adat) hogy bedugul, és azért nem megy full sebességgel. Vagy ha bedugul akkor egyértelmű, hogy a DIGI hálózatában van a gáz, nem az illető fél internet kapcsolatában... nem értem miért nem lehet ezt felfogni...
  • BaliBoy
    Annak érdekében, hogy mindenki úgy mérhesse a sebességét ahogy ő jónak látja, várok olyan FTP szerver címeket amik megfelelnek a következő kritériumoknak:
    - Le-feltöltési sebesség legalább 100 Mbit/s
    - Lehetőleg mindez a sebesség 1 szálon
    - Ha 1 szálon nincs meg, akkor olyan szerver legyen amire több szálon is lehet kapcsolódni
    - Minimum 150-200 MB-os file-al lehessen tesztelni (annak érdekében, hogy a teszt ne csak néhány másodpercig tartson)
    - Lehetőleg minden nap 24 órában online legyen. (ha nem ilyen, írjátok meg milyen időszakban érhető el)

Csak olyat küldjetek amit leteszteltetek!
    Amennyiben érkeznek ilyen címek, be fogom tenni őket vagy a bannerba, de valószínűbb, hogy a GYIK részbe.
    Külön megkérem azokat a topik látogatókat, akik az elmúlt napokban ezen sebességmérést nagymértékben preferálták, hogy posztoljanak címeket!
  • Mighty
    Én meg magasról teszek a sebességre. Nem figyelem folyamatosan, hogyan jönnek a bitek/byteok
  • BaliBoy
  • ChaosTeam
    Én még hozzászólnék a végén lezárásként a témához. Én úgy vagyok vele, hogy egyik mérési megoldás se biztos, hogy teljesen valós adatokat adhat, így ha tudni akarom valóban milyen a sávszélem, akkor letesztelem többféleképpen is.

Letesztelem a speedtest és hasonló webes sebességmérő oldalakon,
    Letesztelem letölthető teszt fájlokkal, letesztelem FTP-n és leteszteleme torrenttel is.

És végül az összes eredményét átnézve nagyjából megtudom mekkora is a sávszél .

Vitázni pedig tök felesleges, mindenki úgy mérje a sebességet, ahogy neki tetszik.
  • ACE
    Remélem Garfield megtette, és most megyek én is az igazi moderátorokhoz...
  • BaliBoy
    Menj, panaszolj be!
  • BaliBoy
    Nem érdekel. A téma túl lett tárgyalva. Pro-kontra. A többi már csak szájtépés. Mindenki eldönti az eddigiek alapján kinek hisz, hogy mér sebességet.
    És továbbra is fennáll, hogy aki nem olyan torrentet választ amivel biztos le lehet tesztelni (IGEN, ebben az is benne van, hogy privát torrentről van szó) az vessen magára ha annyi esze sincs.
  • Garfield
    A HÁZIGAZDASÁG NEM JOG, HANEM FELELŐSSÉG. A felhasználó semmivel nem lesz különb, elvárjuk hogy segítse a fórumozókat, "legyen jelen". Pprobléma esetén a törlési lehetoséget elvesszük.
  • Garfield
    Kijelentesz valamit, aminek aztán nem szabad ellentmondani, aki pedig másképp gondolja, másképp tapasztalja, mint te, azt meg kimoderálgatod? Ez most akkor így hogy is?...
    Ne is haragudj, de a moderátorság nem jog, hanem felelősség. Nem arra van, hogy a tiedtől esetleg eltérő véleményeket eltüntethesd, hanem hogy a topikban a normális eszmecsere lehetőségét biztosítsd és az idiótákat távoltartsd. Ez hatványozottan igaz az olyan topikokra, melyek egy adott, átfogó témára nyíltak, mint amilyen egy internetszolgáltató működése, mely igencsak sok júzer számára fontos információt tartalmazhat.
    Jelen esetben nem igazán hinném, hogy szükséges a moderáció, mert sem a leírtak, sem a vita hangneme nem indokolja, hogy nekiállj törölgetni.
  • ACE
    Tiéd az utolsó szó mi? Pont moderátornak való vagy! :D
  • BaliBoy
    Nézzük!
    Szerintetek:
    Egy-egy szerverrel kell tesztelni aminek esetenként lehet rossz a kapcsolata és nem biztos, hogy jó eredményt ad. Még ha meg is van a sebessége 1-1 messze lévő hálózati szegmens miatt nem biztos, hogy jó eredményt mutat. Lásd speedtest.com-al való problémák.

Szerintem:
    Népszerű torrenttel érdemes tesztelni. Seed serverek tömkelege a rahedli otthoni felhasználó mellett.

De nézzünk példát: Népszerű torrent (nov. 10-i feltöltés) 2600 seeder átlag seb. 60 MB/s. Vagy: mai torrent - 300 seeder, ~370 MB/s-os sebesség.

Mutassatok már egy servert ami csak éppen megközelítőleg felveszi a versenyt ezekkel az adatokkal.
    Arra meg mindenkinek legyen sütnivalója, hogy olyan torrentet válasszon amivel le tudja mérni a saját kapcsolatát!

Szóval a vitát lezárom. Ebben a témában a hozzászólások törölve lesznek!
  • ACE
    Arra gondolt gz8, hogy nem _tuti_ hogy a sebesség megfelelő lesz. Mert ugye lehet hogy valamit 30-an seedelnek, és lehet hogy a seederek egyenként 10 Mbit feltöltéssel rendelkeznek. de korlátozhatják a feltöltésüket, és ráadásul lehet hogy 30 torrentet futtatnak egyszerre, amely szintén elvon jó adag sávszélet.
    Mindebből arra lehet következtetni, hogy megbízható sávszélességel rendelkező serverről letöltve lehet igazán autentikus információhoz jutni. Ilyen pl. az fsn servere, de ilyen általában minden szolgáltatónál előforduló "natív" sebességet tesztelő sebességtesztje. speedtest.upc.hu speedtest.datanet.hu *.digikabel.hu stb.
  • BaliBoy
    Először kötekedsz, hogy torrentet, hogy lehet sebesség mérésre használni. Utána - mintha hirtelen Te találnád fel - leírod, hogy hogyan amikor kb. mindenki másnak egyértelmű. Gratulálok. Az meg külön vicc, hogy odaírod, hogy "had' gondoljam végig helyetted". Inkább magad helyett kellett volna mielőtt a #2122-es hszt megírod.

A további OFF hsz-ket törlöm!
  • gz8
    Elgurult a gyógyszered?

Szerintem olvasd el végig időrendi sorrendben ismét, hogy ki mit írt, hátha leesik a húszpeták. Jézusom...
  • BaliBoy
    Akkor miért írod le, minek kötekedsz ha magadtól is rájöttél, hogy miről van szó?
  • gz8
    szövegértés...?

"Persze ha egyszerre kb. 30 dolgot töltesz le, és rengeteg a seeder, akkor elképzelhető, hogy max. sávszélességen fogsz letölteni"

Szomorú dolog.
  • BaliBoy
    Akkor én is had gondolkodjak helyetted meg a többi helyett:
    Olyan torrentet tölts amit seedelnek több százan. Vagy legrosszabb esetben tölts le több torrentet egyszerre. Úgy gondoltam, hogy ez egy értelmű. De ezek szerint vannak olyanok akiknek el kell magyarázni......
    Szomorú dolog.
  • gz8
    Minek több szálas hozzáférés gigabites szerverhez? Még egy szálon sem lehet a 80-as csomagot se fullon kihasználni...
  • gz8
    Had' gondoljam végig helyetted :)

Egy adott torrent letöltési sebessége döntően függ a seedelők számától, illetve a feltöltési sebességüktől. Ha például 20-an seedelnek 8 megás ADSL-en és full sávszélen, szerencsés esetben is csak 10 Mbps lesz a te letöltési sebességed, ami pl. egy 30/20-as csomagnál is messze elmarad a lehetséges 30 Mbps-tól. A sebesség sem lesz konstans, nézz csak meg egy tetszőleges, mondjuk 5 másodpercesre állított sebességgrafikont, mekkora ingadozást mutat.

Persze ha egyszerre kb. 30 dolgot töltesz le, és rengeteg a seeder, akkor elképzelhető, hogy max. sávszélességen fogsz letölteni,

Ennél már akkor is sokkal ésszerűbb Csokis barátunk ötlete a #2123-ban.
  • BaliBoy
    Kifejtenéd? Csak mert nem igen találsz jobb forrást több szálas gigabites szerverekhez.
  • Csokis
    Nálam is így volt, csak utána kapásból frissítettem a LAN driver-t és azóta is tökéletes.
  • bertino
    havi 3000-5000ért mit vársz ? :D
    vagy jó lesz, vagy nem.
    ha nem, jelenteni kell.
  • kastil
    sziasztok!

hát, a tapasztalataim;

ma 9kor jött a szerelő, 10kor teszteltuk, elment, én is elmentem itthonrol egy fél orara, fel11kor mire hazajottem, kapcsolat megszakadt. ujrainditottam gépet. kapcsolodtam, 3 perc, megszakadt. nem lehetett ujrakapcsolodni, restart gépnek, 15 perc, megszakadt. most éppen van net.
    csupa pozivit tapasztalat eddig...