DIGI NET

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem tudom,de gondolom ha még torrenteznének sokan rajtam kivül akkor a feltöltés se lenne megfelelõ gondolom,de lehet tévedek.
Azt is észre vettem,hogy gyakran megszakadozik a kapcsolat.

Asus P5B,Intel E8400 [email protected] 1.15V Artic Cooling Freezer 7 Pro , 2*1GB Kingmax 1066, XFX 8600GTS XXX 730GPU/2260RAM, Pioneer DVR-216D, Chieftec 450W , 931C Samsung LCD Windows 7 64bit

allock
a hálózatról hányan torrenteznek még rajtad kívül? :d

#hhwnd

Letöltésnél 890Kb/sec
Feltöltésnél 3291Kb/sec

Hát ez se jött be sajnos...
Pedig reméltem én vagyok a hülye

Asus P5B,Intel E8400 [email protected] 1.15V Artic Cooling Freezer 7 Pro , 2*1GB Kingmax 1066, XFX 8600GTS XXX 730GPU/2260RAM, Pioneer DVR-216D, Chieftec 450W , 931C Samsung LCD Windows 7 64bit

Bocsi,de én a speedtest -el mértem és még pár másikkal,de kipróbálnám a Digijét is,ha megtudnátok mondani hol találom.

Apocalipto: 4 torrent oldalon vagyok regisztrálva és 2 hét alatt sikerült kihasználni mert 200Gb töltöttem le és vagy 500Gb töltöttem fel.

Digi sebességtesztjének elvileg maxxal kéne mennie.
Nekem is 80 Mbites van, de néha httprõl csak 130-al tudok szedni....az pedig nem az én hibám, hanem a szerveré amirõl töltök.
Az szerintem kiderülne ha a DIGI sebességtesztje is lassú lenne... Vagy hogy érted hogy nem tudja kihasználni?

steam, origin: ACE_hun

És ha csak simán nem tudja kihasználni a sebességet...?
rosszul értelmezed, az egy dolog hogy van amikor a hálózat túlterhelõdik (bár nálam ilyen még nem volt, igaz csak 30/20-asom van) de ha egész nap ez van, az már alapvetõ probléma. Ott már arról van szó, hogy a hálózat eleve nem is volt felkészülve ekkora sebességre. Ez esetben viszont nem nagyon adhatna el olyan csomagot, amit úgy hirdet, hogy maximális letöltési sebesség 80 Mbit...

Hát én úgy értelmezem, hogy általában annyival tudok letölteni, de pl nagy hálózati terheléskor vagy egyéb hibából kifolyóan lehet hogy kevesebbel fog jönni....nem hinném hogy a digi korlátoz.
És hol szoktad egyébként mérni a sebességet? A Digi sebességteszt oldalán is mindig szar? Mondom szerintem írj nekik egy levelet, hogy a nap 24 órájából egyik idõszakban sincs meg még a 20 Mbit sem, nem hogy a 80, ezért ha ezt nem javítják még úgy fogod érezni, hogy átcsesztek, mert 2ezerrel kevesebbet is fizethetnél ezért a silány minõségû netért. És pedzegesd meg hogy ha Õk úgy gondolják bõven elegendõ nekik, ha megvan a garantált minimum, akkor vesd fel, hogy a fogyasztóvédelem is vajon így látná-e...

A táblázatban szereplõ "maximális letöltés" szövegezést Te hogyan értelmeznéd? Véleményed szerint ha van három különbözõ csomag, különbözõ árban, és tegyük fel egyik csomagban sem lehet elérni a max. letöltési sebességet, akkor mi alapján tüntetik fel ezt az értéket? Csöppet az egyenlõ elbánásba ütközne, ha a szolgáltatás maximum elérhetõ sebessége felhasználónként attól függne, hogy épp ki milyen helyen tartózkodik. A maximum értéknek valamikor meg kell lennie, persze a szolgáltató saját rendszerén belül.

Amióta lement elöször azóta a legmagasabb mért érték éjjel 3-kor 12Mbit volt és hidd el idegeségembõl minden órában mérem.Átlag: 8-9Mbit le a fel 25Mbit
Köszönöm az e-mailes megoldást,erre nem gondoltam.

Hogy ne teljesítenék. A maximum sebesség az csak elméletben maximum, azért van ott a garantált érték. Jól mondta, ha az elõírt minimumot kapja, akkor egy szava nem lehet a digi felé. Nekem amúgy mûködik rendesen.
Soha semmikor nincs meg a 80 Mbit? Vagy csak néha lemegy a sebesség ennyire? Mert ha mindig ilyen szar, akkor azt kell bejelenteni, hogy ugyan a garantált! minimum megvan, de az elérhetõ! legnagyobb sebesség soha nem érhetõ el. Ilyen módon nem teljesítik a szerzõdésben foglaltakat. Ne telefonon, hanem E-mailben jelentsd be, akkor nem tudnak lerázni, hogy megvan a garantált minimum.

Sajnos 2 laptoppal is kipróbáltam és úgy is olyan mintha direkt korlátoztak volna.
A ügyfélszolgálatos azt mondta, aszerzõdésben leírt garantált megvan akkor nem tudnak mit tenni...
Kérden én,ezt meg lehet tenni?
Amúgy a 17.kerben lakom és 1,5 éve lett csak kiépítve itt,úgy hogy nem egy távoli község vagy kisvárosban éllek.

Érdemes bebootolni valami Live Linux-al, és azzal kipróbálni, valamint hálókártyát cserélni. Ha ezeket megtetted, és még mindig szar, akkor majdnem biztos hogy nem nálad van a bibi.

BaliBoy
Ha ez a helyzet és tényleg sok mindent kipróbáltál már (másik szgép), akkor nyugodtan hívd ki a szervizesüket mert nem nálad lesz a hiba. De elõtte jól bizonyosodj meg a dologról mert különben ha kiderül, hogy mégis a te hibád akkor 5000 ft-odba fog fájni a dolog.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Hello
Lehet egy kérdésem,valaki más is járt-e így.Én nov.2 kötettem be egy 80/25 topnet csomagot és kb.2 hétig ment is 80Mbittel minden torrent ,netezés.Aztán hirtelen csak a garantált 8-9MBit lett belõle,egyik napról a másikra.És nem túl van terhelve mert éjjel-nappal mindig ennyi.
Ügyfélszolgálat szerint náluk felém hibát nem látt,a gépen újra tettem mindent(szoftvert és a legújabb a bios)nincs router és már laptoppal is próbáltam és úgyan az.
Olyan érzésem van mintha lekorlátoztak volna,hogy nesze paraszt 2 hétig élvezted a 80-at most meg kapod a garantáltat és csinálj amitt tudsz...
Valaki tapasztalt még ilyet.

u.i.:Azt hozzá teszem a feltöltés 25Mbit az maradt

BaliBoy
Nah, az ubuntu linux kiváló ötlet. Oprendszert rögtön ki lehet zárni vele.

Igen, az alaplapit használom, a másik gépekben is azokkal próbáltam. Az oprendszer mindkét esetben xp sp3, az én gépemen win7 van. Szerintem megpróbálkozok a két rossz masinán oprendszer cserével, vagy usb-s ubuntut elindítom rajtuk, és úgy próbálok torrentezni próbaképpen....
BaliBoy
És az alaplapi hálókártyát használod? Kíváncsiságból nézd meg a BIOS verzió számokat. Ha nem software-es gond (oprendszer régi stb.) akkor valami ilyesmi lehet a háttérben ha azt mondod, hogy neked is olyan lapod van és azzal tökéletesen mûködik. Szóval hasonlítsd össze a BIOS verzió számokat.

Mindkét esetben Asus alaplapokról van szó, de más-más fajta, bár mindegyik 940-es amd. Az érdekesség, hogy nekem is ugyan olyan van, mint az említett rosszak közül az egyik: Asus M2N68-AM, és nekem semmi probléma vele, jól bírja a "tempót". Sõt a két hibás masina esetében csak 30/20-as diginetrõl van szó, az enyém meg 80/25-ös.
BaliBoy
Milyen gépekrõl van szó? Gyanús, hogy a hálókártyák nem bírják a tempót.

Üdv!
A következõ problémával találkoztam, immár két gépnél is. Diginetrõl van szó természetesen. Elindítom a torrent letöltést (legyen szó utorrentrõl, vagy bármilyen más kliensrõl, mindegyikkel produkálja a hibát) és kb. 1-2 percen belül leáll a le-és feltöltés, a hálózati kártya ikonján lesz egy piros X, innentõl kezdve csak úgy van internet a gépen, ha azt újraindítom. Ha nem torrentezek, nincsen ilyen probléma. A gépek egyike sem router-en kereszetül csatlakozik. A torrent kliensek beállításánál pedig úgy is produkálja a hibát, ha sok szálat engedélyezek, úgy is, ha keveset...Ha valaki tapasztalt már ilyet, illetve van megoldása erre kérem jelezze.
ChaosTeam
Nah megvan a router, hálisten nem csökkent a speedtest alapján sokat a sebesség.

speedtest

Router bekötése elõtt 72/25 volt az érték.

És megy vele a torrent le-fel rendesen.
Omega888
Sokszor inkább a letöltés dominál router esetében elöször ez olyan 6-6.5Mb/s max. és után ugrik meg a feltöltés.

Omega888
Eddig asszem egy olyan 4Mb/s le és 3.1Mb/s ment fel egyszerre de úgy persze hogy senki nem volt wifin fent.
Viszton ilyen sebbeség ritkán ment, többnyire ha tehetem kikötöm a routert.

Itt találsz egy jó kis táblázatot, bár csak a nagyobb gyártók termékeibõl.

http://www.smallnetbuilder.com/component/option,com_chart/Itemid,189/

Igen ez így van. Nálunk minden lépcsõház külön swicten van. Az én lépcsõházamban sok a nyugdíjas, szóval kevesen igénylik a digit netet. Nálam a 30/20 éjjel-nappal 30/20 (kopp-kopp), legrosszabb esetben 30/10 (ha terhelt is, a feltöltésem csökken le 10 mbitre).

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

ChaosTeam
Mi ma tervezünk egy Edimax br6574n routert venni, kiváncsi vagyok milyen sebességgel megy majd vele a 80/25-ös net.

Dj Faustus
1. Ez egy lakossági elõfizetés. Nem bérelt vonal vagy "sötét szál". Ne várjátok el, hogy mindig a maximum sebességgel fogtok tölteni (ráadásul külsõ oldalakról, amihez a Diginek semmi köze).
2. A Dlink DI-524-es egy kissé régi eszköz. Hiába 100 Mbps-os portjai vannak, mivel routerrõl van szó, az útválasztási funkciók igénybe veszik a router prociját (egy Marvell 88W8510-BAN chip van benne ARM9-es procival) e miatt kevesebb adatátviteli sebesség érhetõ el vele.
Ha torrentet vagy más többszálú P2P programot használtok, akkor - ha nem korlátozzátok az egyszerre kapcsolódó kliensek számát a kliensben - könnyen betelíthetõ a router NAT táblája (egyébként is "csak" 8 MByte RAM-ja van) - ami kapcsolati problémákhoz vezet.

Nekem a DI 524-el a 30/20-as net sem ment rendesen. Ha full sávval töltöttem le egy kábellel összekapcsolt géppel, akkor a WLAN része már nem is mûkködött, kapcsolódni sem lehetett rá. Nálad nincs ilyen? És szinkronban hogyan bírja? Mennyi feltöltést bír a max feltöltéssel egyszerre?

Omega888
hoppá "router nélkül"

Omega888
Anno aggodtam hogy routert kell cserélnem mivel így csak 2.5Mb/s-ot veszítek mivel a router kikötése nélkül 10.3-al megy a letöltés.

Omega888
Sziasztok

Nálam nemrég lett bekötve XV.ker-be a 80/25.

http://www.speedtest.net/result/628745561.png

Persze ez a D-link 524 dobozon keresztül.

bertino
hát ez van.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

signs
Szóval az arányokra próbáltam célozgatni, csak nem sikerült normálisan megfogalmazni.

www.sabian.com

signs
Ha ez tényleg így van, azon nagyon gáz, mert nekem k. nem mindegy, hogy 2 Mbit-bõl lett 0,4 Mbit, míg a LANosok észre se veszik, ha 30 Mbit-bõl lesz mondjuk 26, és akkor már 4 Mbit eltûnt, pedig nem olyan nagy veszteség...

www.sabian.com

BaliBoy
Azért mert a kábeles internete is LAN hálózatra épül. Ergo egy területen lévõ felhasználók osztoznak a teljes sávszélességen. Este fele sokan vagytok a hálózaton, így nagyon megoszlik a sávszélesség.

signs
Kép persze nem ment fel...

www.sabian.com

signs
Hali, szerintetek mért van minden este ilyen lassulás? Napközben jó. Persze, 2 Mbit-re fizetek elõ, mert itt nincs LAN, de ez akkor sem járja... Ügyfélszolgálaton megnézték, onnan nem látnak hibák, nálam meg tuti nincs, mert kipróbáltam laptopon is, meg mindenhogy.

(többször mértem, és nem csak ezen az oldalon - egy mérés nem mérés, ugye)
Amúgy már kínomba voltam a UPC-nél is, és ide nem kötne, pedig elvileg minden meglenne hozzá... Ez a "szabad választás".

www.sabian.com

Dj Faustus
"az egyik az un. port forward. teszem azt a spam kliensemet nem a 25 ös kimenõ portra hanem a 400 as ra állítom ekként a szervert is"
Ez már dupla port forward, sõt mondhatni tunneling ami megoldható SSH/VPN tunellel is. Sõt ha a szerver DNSBL listára kerül, akkor hiába változik a kliens IP-címe a szerverének is kell.

"a másik megoldás meg eleve egy webes kliens készítése bármely ingyenes tárhelyen"
Az ingyenes tárhelyek többségénél limitálva van a levélküldés.

"Találkozhattunk már olyan rendszerrel is a botnetet illetõen ami a háttérben az otthoni gép saját fiókját használta mail küldésre"
Igen ám, csak az a szolgáltató szerverén megy keresztül, amibõl következõleg vagy a felhasználó korlátozását/figyelmeztetését (a kifelé menõ spam szûrhetõ); vagy a szolgáltató szerverének DNSBL listára való kerülését (ami nem éppen kellemes a többi elõfizetõnek, mert nem mennek el levelei) vonja maga után.

Mighty
Állítsd vissza az eredeti állapotot és ha úgy jól mûködik, akkor gondolkodhatsz azon, miért rossz a pci-os hálókártyával. Esetleg kipróbálhatod úgy is, hogy a PCI-os hálókártyát használod az integrált helyett.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Dj Faustus
"a magyar jogrendszer tiltja minden olyan jellegû piaci és informatikai szolgáltatás értékesítését amit csak akkor vehetsz meg ha egy másik szolgáltatást is megveszel hozzá."
Ez a kapcsolt szolgáltatásokról szól, ami annyit tesz, hogyha árusítasz külön-külön TV-, net-, és telefonszolgáltatást, akkor azokat nem árusíthatod csak egyszerre egy csomagban.

A 25-ös TCP port letiltása viszont egy lakossági szolgáltatás esetén az elõfizetõk többségét nem érinti hátrányosan, ugyanis a szolgáltató biztosít SMTP-szervert ilyen célra (ráadásul ez által védi a többi Internetezõt - akár cégeket is, amelyeknek bevételkiesést okoz a spam). Akinek egyedi igényei vannak, az beállítja a levelezõszerverét más portra, SSH/VPN-tunnelt vagy proxyt hoz létre, vagy egyeztet a szolgáltatóval.

Mûszakilag elvileg megoldható, hogy a PPPOE-szerver a becsatlakozáskor beállítja a tûzfalszabályokat (Linux alatt tudtommal igen), de könnyebb megoldani fix IP-nél (és adminisztráció szempontjából is elõnyösebb).

Üdv!
Létszi ha valakinek van ötlete segítsen ezzel kapcsolatban:
http://tiny.cc/K7d4J

lentebb kicsit ki is van fejtve!
Köszönöm!

u.i: most már a sebesség sincs meg és ugyis szakad! : (

Free
a gyakorlatban teljesen egyetértek vele mármint az indokokkal.

Az hogy milyen eljárási technológiát használnak a spammerek visszaszorítására az tökre érthetõ. és elfogadott minden egyes szolgáltatónál.

ezért kérdem hogy a diginél vajon technológiai gátjai vannak e annak hogy az én dinamikusan változó ip-jû szolgáltatásomnál feloldják a tilalmat mint ahogy ezt más szolgáltató meg is teszi ha külön kérem .

a magyar jogrendszer tiltja minden olyan jellegû piaci és informatikai szolgáltatás értékesítését amit csak akkor vehetsz meg ha egy másik szolgáltatást is megveszel hozzá.
illyes formán a digi álláspontja miszerint a 25 ös portot csak abban az esetben teszi használhatóvá ha " fix ip szolgáltatást" is rendelsz jogsértõ.

De ez majd jövõhéten hétfõn kiderül mikor is jogász barátaimmal meglátogatjuk õket a vácí úton.

addig is ha valaki nagyon spamm leveleket akar küldeni. több lehetõsége is van
az egyik az un. port forward. teszem azt a spam kliensemet nem a 25 ös kimenõ portra hanem a 400 as ra állítom ekként a szervert is. én pl most így levelezek a saját szerveremrõl hogy átállítottam egy másodlagos smt portot a 400 as portra és a kliensemet is ere lõttem be a szerveren belül meg van egy port forward .

a másik megoldás meg eleve egy webes kliens készítése bármely ingyenes tárhelyen ami php mail vagy egyéb más bot rendszereken keresztül küldi a mailt.

Találkozhattunk már olyan rendszerrel is a botnetet illetõen ami a háttérben az otthoni gép saját fiókját használta mail küldésre illyes formán a 25 ös port tíltása ellenére is kimentek a levelek hisz a szolgáltató által megadott szerveren annak login pass kombijával mentek ki a levelek .

na mind1 majd csak kiderül itt miért van ez ennyire megbonyolítva

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

BaliBoy
Jah. Értem. THX.
Tehát magyarul a 25-ös port nincs teljesen nyitva, hanem csak a az SMTP szerver irányába van engedélyezve.

Dj Faustus
Lásd például Botnet

Dj Faustus
Az SMTP protokoll a levelezés alapprotokolja.
Az SMTP protokoll alapértelmezésben a TCP/25-ös portot használja.
A spam küldése azáltal csökkenthetõ, ha a szolgáltató hálózatán az ügyfeleknek kiosztott IP-címeknél a 25-ös TCP portot csak a szolgáltató levelezõszervere irányába engedélyezik.