3567
digi
-
#2404 amúgy igaz az a hir, hogy bajba került a Digi, anyagiak szempontjából? -
#2403 ezzel most azt akarnád mondani, hogy maximum sávszéllel torrentezel? olyankor nem lesz normális neted, mármint torreten kivül mást nem fogsz tudni használni, ez logikus. -
Laceee #2402 Jobb lenne, ha nyelvtanárra költenéd a Digi előfizetést. -
#2401 bocs de ngaoyn felhuzot,azért irtam helytelenül(bár amse vok egy életüvész)lényeg h nekm si sokszor szakad!
De torrentet töltök 300 max és netezni lehetetlen és pl egy tárhylröl töltök nem akarok reklámozni megaup... akor 900-1000 ami náluk limit(van premiumom)
szal..és persze igy netezni elhet,ezt magyaráza meg valaki
Meg azt h pingelünk a netes gamekben..és a ledobásokrol nme is bezséljek! -
kekecke #2400 Köszi, kipróbálom. -
#2399 Ha még az időpontokat is szeretnéd látni, akkor töltsd le ezt: http://www.cfos.de/hrping-v241.zip
A parancs, a használathoz: hrping -t -T -s1000 -F ping.txt www.bix.hu
A feladatkezelőben állítsd a prioritását a legalacsonyabbra. -
#2398 Akkor indítsd el, amikor bekapcsolod a géped. Ez a pingetés addig megy, amíg meg nem állítod. -
kekecke #2397 Kösz a segítséget! Az a baj, hogy sokszor észre sem vesszük, hogy szakadt mert nem ülünk épp a gépnél, csak mikor ide ülünk alul a jobb sarokba sárga kis téglalapba kiírva csatlakozva, innen tudjuk, hogy már megint. De ha itt ülünk is akkor is annyi, hogy megjelenik középen egy ablak benne: Újratárcsázás és visszaszámol 60 másodpercről és működik tovább ( automatikus újratárcsázás van beállítva). -
#2396 Folyamatosan pingess egy oldalt (mondjuk a www.digi.tv-t), amikor elkezd szakadozni.
ping -t www.digi.tv > ping.txt
Az eredményt meg küldd el nekik. -
kekecke #2395 Az a baj én nem tudom bizonyítani, ha csak éppen itt nem ül valaki a fogyasztóvédelemtől és nem figyeli a gépemet, de a DIGI meg azt mutat nekik a központban amit akar. -
kekecke #2394 BOCS!!! a 2393-as levelemet nem "bertino" 2391-es levelére szántam, rosszra kattintottam, hanem CSINYO 2392-es levelére. -
kekecke #2393 Szia!
Hozzánk soha nem hoztak laptopot, és kártyát sem ajánlottak fel , hogy tesznek bele kipróbálásra, mint a pesti szerelőd. De hiába hoz laptopot ha éppen nem szakad akkor nem tud mit csinálni, meg azt mond rá amit akar. Van mikor másfél hétig szuper, utána naponta szakad. Volt kinn egy szerelő aki megígérte, hogy ő végére jár a dolognak , mert már őt is bosszantja a dolog, megbeszéltük pár nap múlva hívom , hogy mi újság.Csak közben bevittük a boltba ahol vettük, hogy ők teszteljék le, mondanom sem kell ott nem szakadt. Pár nap múlva felhívtam, hogy semmi javulás azt mondta gondolkodik és jelentkezik. Azóta is jelentkezik kb. 3-4 hete én próbáltam hívogatni de még a telefont se veszi föl. Azt hiszem ha letelik a hűségnyilatkozat menekülök a DIGI-től. -
csinyo #2392 Szia . Nagyon szívesen máskor is , bár ne keljen inkább :-)
Igaza van a srácnak tényleg kicserélte nálam egy TP-LINK TF-3239DL típusúra és tényleg nem kellet fizetnem csak miután jó lett a net . Érdemes kipróbálnod ha tudsz rá áldozni pár száz forintot és egy gond kilőve , utána egy virus írtás vagy hallgasd meg a srácot mit tanácsol hidd el megéri mert ingyen segít
Jobban jársz ha rá hallgatsz mert ha ottani megy ki akkor megkaszálnak rendesen .
Fogyasztóvédelem érdekes kérdés mert nem nagyon ember barát szerintem , de neked legyen igazad . Amúgy én még azt hallottam ha szarakodik és háromszor szar akkor meg lehet támadni a szerzödést egy bontás kíséretében de ez nem biztos mert szerintem ki jönnek előtte hozzád persze a te számládra de csak akkor kell fizetned ha nálad van a hiba .
Amúgy meg úgy megy a kiszállás hogy kivisz egy lap top ot hozzád be dugja a kábeled és kiderül hogy szakad vagy nem .
Nálam kijött és néztük hogy nem megy 80 mbit el a nettem speedtest.net / internet explorer illetve firefox al is max 30/25 volt csak/ . Megnéztük torrentel 75 mbit el jött le a cucc :-)
-
#2391 "Szerintem hiába, mert ők azt állítják, hogy a központban látják nem digi hiba hanem nálunk van a gond"
ha ezt így bárki is megpróbálja beadni nekik szó szerint, a fogyasztóvédelem szerintem kiröhögi őket.
neked sem kéne belenyugodnod. -
kekecke #2390 Szerintem hiába, mert ők azt állítják, hogy a központban látják nem digi hiba hanem nálunk van a gond. A fogyasztóvédelem sem tud így mit tenni. Egyszerűen ez a DIGI!!!!!!!!!!!!!!! -
kekecke #2389 Múlt héten beszéltem a szerelővel, mondta szabin van hívjam ma reggel 8-kor és megnézi a központban mit ír ki hibának. Hát okosabb nem lettem, azt javasolta cseréljünk hálókártyát, de mondtam, hogy az alaplapit már lecseréltük másikra és ugyan úgy szakad.Azt mondta ő kipróbálna még egy másik hálókártyát (nálatok BP-en ők alapból adnak az ügyfélnek egy-két napra kipróbálásra, hogy fölöslegesen ne vegyen), és ha az sem akkor routerrel. Hát okosabb nem lettem, azt nem hirdeti a digi, hogy csak akkor használható probléma mentesen az internete ha kicserélsz a gépedben ezt azt, meg veszel még pluszba ezt azt. Azért köszi szépen neked is és a szerelődnek is a segítséget!!!!! -
#2388 fogyasztóvédelem. -
kekecke #2387 Nem tudom hol laksz, én Szolnokon, de ugyanez a problémám, állandóan szakad már mikor bekapcsolom a gépet mire feláll a rendszer rögtön szakad, újratárcsáz. Az alaplapi hálókártyát már a digi lecseréltette velem másikra. az op. rendszert(XP) már négyszer újratelepítette és ugyan úgy szakad. Most széttárják a karjukat, hogy ők nem tudnak mit csinálni. -
#2386 Elképzelhető, hogy náluk van a hiba, mert akkor hívom őket -
#2385 Sziasztok, azt szeretném meg kérdezni nektek nincs gond a digivel, vagy a csepelieknek? Tegnap este 8 óta nincs net, ezt írja nekem mindig hiba 678: a távoli számítógép nem válaszol.... A géphez nem nyúltam, modenem, ruterem nincs, hálókártyát néztem nincs vele winfos szerint vele probléma. -
#2384 fail. -
Garfield #2383 -
ACE #2382 Hát először is tanulj meg fogalmazni, meg a mondatok között szóközt kihagyni. Másrészt ha ennyi problémád van vele, akkor miért nem hívtad már eddig őket? Az hogy a google 3 perc mire bejön azért elég durva, szerintem az is előfordulhat hogy valamilyen (vírus/féreg) lassítja be a géped... Szal érdemes víruskeresést eszközölni, mert ha lukra mennek, rádugják a laptopukat, és azzal jó a net akkor rádvágják (jogosan) a kiszállási díjat. -
#2381 nos.nem gondoltam volna de elég volt,felhuztam magam..az oks h comed central miat jötünk digire és a jo net miat..de leveték a msürot még mebcsoátnám ha eltudnám tölteni de nem tudom...30/20as net van yniregyházi vagyok,3 honapos kba digi.és 1. honap után katasztrofa...100-200as sima letöltéssel ami lehet torrent bármi nem lehet netezni...egy google 2-3 perc mig bejön...néha elérem a csucs 600as letöltést pl torrentnél összeségébe vagy ah több tárhelyröl töltök,de eza csucs..elején volt h torrent pl azt irta ki h 1.7 meg ilyenek..azért ehez képest semmi ami most van.befogok telefonálni,mert speedtest is akármikor nézem legjobb mostanában yoan ööö3-1 meg hasonlo!
a upc-nk volt 15/2 asszem kelet feltöltés átértünk jobban s lehet letölteni erre semmi!
kérdezem másnál van ilyen probléma??hozzá teszem routerünk van és más gépen si ez megy.ha én leakarok tölteni valamit már net nuku..éspersze sokszor szakadozik!
Analfabét anme vok vagy 5-6 éve van internet kapcoslatunk,nincs semien kifele menö átvitel se feltöltés simán cask letöltök!
na lényeg h mi a ....... anyja van??
és érdemes e betelefonálni?mert holnap az lesz az 1.! röhejesnek tartom -
dynaxer #2380 Hali!
Szerintem nem a driver okozza a problémát.
Mivel a gépemet tegnap telepítettem újra és így sem működik, pedig ugyan azok a driverek vannak rajta amivel az elmúlt két hónapban a múlthétig tökéletesen ment a gép.
Tegnap még az oprendszer újratelepítése előtt három féle gyári drivert próbáltam ki, de egyik sem jött be.... sem régi... sem új.
LAN kártya integrált GbE LAN(Realtek 8111C Gigabit LAN Controller)
azért köszöm...
üdv Laller. -
#2379 Ilyen többször szakad probléma nálam is volt --> másik hálókártya driver megoldotta a problémát (nem mindig a legújabb driver oldotta meg a problémát --> a winupdate driverek viszont felejtősek).
Persze nálad nem biztos, hogy ez a probléma, lehet tényleg a szolgáltatónál van valami hiba. -
dynaxer #2378 Hali!
Tudnátok nekem segíteni hogyan lehet naplózni a PPPoE (LAN-os Digi) kapcsolatot Win7 alatt vagy van esetleg valami progi ami készít értelmezhető naplófájlt a fel le kapcsolódásról. Ha esetleg nem akarják elhinni hogy folyamatosan szakad a net. (már rengeteg hozzászólásban olvastam)
Közben megpróbáltam egy újratelepítést mert arra gondoltam hogy egy ideiglenesen berakott 2. hálókártya és a tűzfal kavarta meg az egészet, de a "szűz" Win7-es és XP egy darab alaplapi hálókártyával is folyamatosan véletlenszerűen (2-5-10) percenként szakad múlthét óta(azelőtt kb másfél-két hónapig semmi ilyen nem volt).
Pluszban leteszteltem egy független másik géppel is .. persze azzal is szakad.
Tapasztalt valaki ilyet?
thx Laller
-
kekecke #2377 Bocs, azért nem jelentkeztem eddig és nem zaklattam a szerelőt amit megadtál mert azóta nem csinálja a szakadást. Szerintem tuti a digi csinált valamit központilag. Mert a gépem tuti jó. Ha mégis előjön ismét a probléma hívom a megadott számot és jelentkezem. -
#2376 Multimédiás osztó. Hasonlóan néz ki mint a képen látható splitter, azzal a különbséggel, hogy az egyes ágak más-más csillapítással rendelkeznek és a TV ágba szűrő is van beépítve.
Szóval ha tényleg csak ilyen sima splittered van akkor elvileg cserélgetheted az ágakat, csak az a fontos, hogy a TV ágban mindig ott legyen a HPF szűrő. -
ofp #2375 Mi az az MMWO? Itt a lakásban csak egy splitter és a hpf van. -
#2374 Ez így nem kóser. MMWO-nak is lennie kellene. A splitter csak utána lehet a láncban. Bár már az is jó, hogy HPF van. -
ofp #2373 Ilyen splitter van:
splitter
Csak kipróbáltam utána vissza kötöttem ahogy volt. Tv ágon a hpf szűrő másik meg net.
Mindenesetre köszi a segítséget, szerelők akkor majd megoldják. -
#2372 Nagyon gyorsan kösd vissza! Nem véletlenül van benne. Csak a Data ágon lehet a modem. A Tv pedig csak a számára kijelölt kimeneten. Nem részletezem miért, de nem véletlenül van így megcsinálva.
A jelszint pedig mindig ingadozik. Nem konstans. Pl. most, hogy hideg van lecsökkent a kábelek ellenállása és így a modem is nagyobb jelszintet kap. De vannak más összetevői is a dolognak. Gondolom panelben vagy társasházban laksz. Így a házerősítőt kell szintezni. (vagy a vonali erőítőt) -
ofp #2371 Amikor bekötötték miért nem vették észre a túl magas jelszintet, ugyanis látták? Próbaképpen (lehet hülyeséget csináltam) a splitter egyik out-jára rákötöttem a bejövő kábelt a másik out-ra a netet így 8.9 dBmV-t kap a modem, viszont továbbra is előjövöget a hiba. Erősítő szintezés egyébként miből áll? -
#2370 Magas a kapott jelszint. -10-10 dBmV a jó. Általában úgy van jól beállítva a hálózat ha modem már csak 0 dBmV-ot kap. Szerelőket kell hívni, hogy állítsanak a hálózaton. (erősítőt kell szintezni) -
ofp #2369 Receive Power Level 13.6 dBmV
Transmit Power Level 42.0 dBmV -
#2368 Rengeteg oka lehet. Túl nagy jelszinttel ad a modem vagy túl kevéssel, túl nagy jelet kap vagy túl keveset, zajos a csatorna, ami lehet, hogy csak valahol az átviteli láncon egy csatlakozó, de az is lehet, hogy a környéken valakinek nincs feltéve HPF szűrője...... stb.
A modemednek is van egy menüje amiből ki lehet néhány értéket olvasni. Próbáld ki a 192.168.100.1-et. Vagy ha ez nem jó akkor általában rá van írva a modemre az IP cím. És olvasd ki a jelszinteket (dBmV)! -
ofp #2367 teszt
Üdv!
Most kötötték be nálunk a digis kábel netet és böngészés közben ugyan nem tűnik fel, de pl online játékoknál lag spike-okat kapok percenként ill. elég random időközönként, jó sűrűn. Aztán a szerver vagy ledob egy timed out-al, vagy nem. Cmd.exe-n keresztül pingeltem a google.com-ot itt nem volt semmi gond, mint ahogy játék szerverek esetében sem. Aztán kipróbáltam az alapértelmezett átjárót, ott 4%os packet losst kapok, de van, hogy csak a ping ungrik meg 500-3000 ms-ra. Modem hiba vagy mi lehet az oka ennek? Win7-et használok webstar epx2203-as modemmel.
-
dynaxer #2366 Hali!
Hasonló problémákkal küzdök mint egyesek....
nálam is(Békéscsaba) egy pár napja folyamatosan szakad a net kb.5 percenként.
tök mindegy mit csinálok net,skype, még ha nem netezek (nem forgalmazok) akkor is... napszaktól függetlenül.
Eddig kb másfél hónapig semmi gond nem volt...
op rendszer: Win7 és WinXp,mindkettővel hasonló a helyzet
üdv. -
kekecke #2365 köszi megkaptam, keresni fogom. Ha lesz fejlemény jelentkezem.