DIGI NET
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt is észre vettem,hogy gyakran megszakadozik a kapcsolat.
Asus P5B,Intel E8400 [email protected] 1.15V Artic Cooling Freezer 7 Pro , 2*1GB Kingmax 1066, XFX 8600GTS XXX 730GPU/2260RAM, Pioneer DVR-216D, Chieftec 450W , 931C Samsung LCD Windows 7 64bit
Feltöltésnél 3291Kb/sec
Hát ez se jött be sajnos...
Pedig reméltem én vagyok a hülye
Asus P5B,Intel E8400 [email protected] 1.15V Artic Cooling Freezer 7 Pro , 2*1GB Kingmax 1066, XFX 8600GTS XXX 730GPU/2260RAM, Pioneer DVR-216D, Chieftec 450W , 931C Samsung LCD Windows 7 64bit
Apocalipto: 4 torrent oldalon vagyok regisztrálva és 2 hét alatt sikerült kihasználni mert 200Gb töltöttem le és vagy 500Gb töltöttem fel.
Nekem is 80 Mbites van, de néha httprõl csak 130-al tudok szedni....az pedig nem az én hibám, hanem a szerveré amirõl töltök.
steam, origin: ACE_hun
Köszönöm az e-mailes megoldást,erre nem gondoltam.
A ügyfélszolgálatos azt mondta, aszerzõdésben leírt garantált megvan akkor nem tudnak mit tenni...
Kérden én,ezt meg lehet tenni?
Amúgy a 17.kerben lakom és 1,5 éve lett csak kiépítve itt,úgy hogy nem egy távoli község vagy kisvárosban éllek.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Lehet egy kérdésem,valaki más is járt-e így.Én nov.2 kötettem be egy 80/25 topnet csomagot és kb.2 hétig ment is 80Mbittel minden torrent ,netezés.Aztán hirtelen csak a garantált 8-9MBit lett belõle,egyik napról a másikra.És nem túl van terhelve mert éjjel-nappal mindig ennyi.
Ügyfélszolgálat szerint náluk felém hibát nem látt,a gépen újra tettem mindent(szoftvert és a legújabb a bios)nincs router és már laptoppal is próbáltam és úgyan az.
Olyan érzésem van mintha lekorlátoztak volna,hogy nesze paraszt 2 hétig élvezted a 80-at most meg kapod a garantáltat és csinálj amitt tudsz...
Valaki tapasztalt még ilyet.
u.i.:Azt hozzá teszem a feltöltés 25Mbit az maradt
A következõ problémával találkoztam, immár két gépnél is. Diginetrõl van szó természetesen. Elindítom a torrent letöltést (legyen szó utorrentrõl, vagy bármilyen más kliensrõl, mindegyikkel produkálja a hibát) és kb. 1-2 percen belül leáll a le-és feltöltés, a hálózati kártya ikonján lesz egy piros X, innentõl kezdve csak úgy van internet a gépen, ha azt újraindítom. Ha nem torrentezek, nincsen ilyen probléma. A gépek egyike sem router-en kereszetül csatlakozik. A torrent kliensek beállításánál pedig úgy is produkálja a hibát, ha sok szálat engedélyezek, úgy is, ha keveset...Ha valaki tapasztalt már ilyet, illetve van megoldása erre kérem jelezze.
speedtest
Router bekötése elõtt 72/25 volt az érték.
És megy vele a torrent le-fel rendesen.
Viszton ilyen sebbeség ritkán ment, többnyire ha tehetem kikötöm a routert.
http://www.smallnetbuilder.com/component/option,com_chart/Itemid,189/
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
2. A Dlink DI-524-es egy kissé régi eszköz. Hiába 100 Mbps-os portjai vannak, mivel routerrõl van szó, az útválasztási funkciók igénybe veszik a router prociját (egy Marvell 88W8510-BAN chip van benne ARM9-es procival) e miatt kevesebb adatátviteli sebesség érhetõ el vele.
Ha torrentet vagy más többszálú P2P programot használtok, akkor - ha nem korlátozzátok az egyszerre kapcsolódó kliensek számát a kliensben - könnyen betelíthetõ a router NAT táblája (egyébként is "csak" 8 MByte RAM-ja van) - ami kapcsolati problémákhoz vezet.
Nálam nemrég lett bekötve XV.ker-be a 80/25.
http://www.speedtest.net/result/628745561.png
Persze ez a D-link 524 dobozon keresztül.
www.sabian.com
www.sabian.com
(többször mértem, és nem csak ezen az oldalon - egy mérés nem mérés, ugye)
Amúgy már kínomba voltam a UPC-nél is, és ide nem kötne, pedig elvileg minden meglenne hozzá... Ez a "szabad választás".
www.sabian.com
Ez már dupla port forward, sõt mondhatni tunneling ami megoldható SSH/VPN tunellel is. Sõt ha a szerver DNSBL listára kerül, akkor hiába változik a kliens IP-címe a szerverének is kell.
"a másik megoldás meg eleve egy webes kliens készítése bármely ingyenes tárhelyen"
Az ingyenes tárhelyek többségénél limitálva van a levélküldés.
"Találkozhattunk már olyan rendszerrel is a botnetet illetõen ami a háttérben az otthoni gép saját fiókját használta mail küldésre"
Igen ám, csak az a szolgáltató szerverén megy keresztül, amibõl következõleg vagy a felhasználó korlátozását/figyelmeztetését (a kifelé menõ spam szûrhetõ); vagy a szolgáltató szerverének DNSBL listára való kerülését (ami nem éppen kellemes a többi elõfizetõnek, mert nem mennek el levelei) vonja maga után.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Ez a kapcsolt szolgáltatásokról szól, ami annyit tesz, hogyha árusítasz külön-külön TV-, net-, és telefonszolgáltatást, akkor azokat nem árusíthatod csak egyszerre egy csomagban.
A 25-ös TCP port letiltása viszont egy lakossági szolgáltatás esetén az elõfizetõk többségét nem érinti hátrányosan, ugyanis a szolgáltató biztosít SMTP-szervert ilyen célra (ráadásul ez által védi a többi Internetezõt - akár cégeket is, amelyeknek bevételkiesést okoz a spam). Akinek egyedi igényei vannak, az beállítja a levelezõszerverét más portra, SSH/VPN-tunnelt vagy proxyt hoz létre, vagy egyeztet a szolgáltatóval.
Mûszakilag elvileg megoldható, hogy a PPPOE-szerver a becsatlakozáskor beállítja a tûzfalszabályokat (Linux alatt tudtommal igen), de könnyebb megoldani fix IP-nél (és adminisztráció szempontjából is elõnyösebb).
Létszi ha valakinek van ötlete segítsen ezzel kapcsolatban:
http://tiny.cc/K7d4J
lentebb kicsit ki is van fejtve!
Köszönöm!
u.i: most már a sebesség sincs meg és ugyis szakad! : (
Az hogy milyen eljárási technológiát használnak a spammerek visszaszorítására az tökre érthetõ. és elfogadott minden egyes szolgáltatónál.
ezért kérdem hogy a diginél vajon technológiai gátjai vannak e annak hogy az én dinamikusan változó ip-jû szolgáltatásomnál feloldják a tilalmat mint ahogy ezt más szolgáltató meg is teszi ha külön kérem .
a magyar jogrendszer tiltja minden olyan jellegû piaci és informatikai szolgáltatás értékesítését amit csak akkor vehetsz meg ha egy másik szolgáltatást is megveszel hozzá.
illyes formán a digi álláspontja miszerint a 25 ös portot csak abban az esetben teszi használhatóvá ha " fix ip szolgáltatást" is rendelsz jogsértõ.
De ez majd jövõhéten hétfõn kiderül mikor is jogász barátaimmal meglátogatjuk õket a vácí úton.
addig is ha valaki nagyon spamm leveleket akar küldeni. több lehetõsége is van
az egyik az un. port forward. teszem azt a spam kliensemet nem a 25 ös kimenõ portra hanem a 400 as ra állítom ekként a szervert is. én pl most így levelezek a saját szerveremrõl hogy átállítottam egy másodlagos smt portot a 400 as portra és a kliensemet is ere lõttem be a szerveren belül meg van egy port forward .
a másik megoldás meg eleve egy webes kliens készítése bármely ingyenes tárhelyen ami php mail vagy egyéb más bot rendszereken keresztül küldi a mailt.
Találkozhattunk már olyan rendszerrel is a botnetet illetõen ami a háttérben az otthoni gép saját fiókját használta mail küldésre illyes formán a 25 ös port tíltása ellenére is kimentek a levelek hisz a szolgáltató által megadott szerveren annak login pass kombijával mentek ki a levelek .
na mind1 majd csak kiderül itt miért van ez ennyire megbonyolítva
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
Tehát magyarul a 25-ös port nincs teljesen nyitva, hanem csak a az SMTP szerver irányába van engedélyezve.