3567
digi
  • Garfield
    Ez inkább csak szoftverkérdés, nem függ annyira a hardvertől,..

Nem annyira műszaki akadályát látom a dolognak, mint inkább marketingbelit: egy kicsit reszelek rajta, ráütöm a plecsnit, hogy IPv6 kompatibilis és újra el lehet adni.
  • Dj Faustus #2723
    DD-WRT alternatív firmware esetén megoldható az IPV6-támogatás:

TP-Link 1043ND - DD-WRT által támogatva:
  • Dj Faustus #2722
    "Azt én is kétlem, hogy firmware frissítéssel IPv6 kompatibilissá tennék a régi routereket"
    Ez inkább csak szoftverkérdés, nem függ annyira a hardvertől, ugyanis 3. (hálózati) rétegbeli dologról van szó, az meg már a szoftver rakja össze. Csak a router OS-ébe kell egy IPV6 modult belefordítani, ha belefér a Flash memóriájába.
  • bertino
    valami konkrétum jolesne mindenkinek sztem, aki használja.
  • Garfield
    Azt én is kétlem, hogy firmware frissítéssel IPv6 kompatibilissá tennék a régi routereket (még ha korábban rájuk is írták az "IPv6 ready" szöveget), de hogy gagyi lenne, az azért túlzás.
  • tommygear
    a lent említett típus tökéletesen megfelelő, gigabites lan/wan portokkal rendelkezik csak jót olvasni róla a neten is
  • ACE
    Nem akarlak titeket elkeseríteni, de a TP-Link a lehető leggagyibb router a piacon... Annak jósolok a legkevesebb esélyt, hogy gyorsan kiadnak rá Ipv6-os frissítést...
  • Stefling
    Nekem is olyan van :D Rulz :)
  • tommygear
    én is ilyet vettem
  • Alien
    Én is múlt héten vettem :) TP-Link WR1043ND, nagyon jó kis router ezzel már nincs gondom :)
  • tommygear
    én meg a múlthéten :D
    nem is kis összegért
  • Stefling
    Biztos nem veszek új routert, tavasszal vettem egy ultrazsírost, ki nem találja nekem valaki, hogy cseréljem le, a-a kizárt :D
  • tommygear
    remélem
  • Stefling
    Nem hiszem, elvileg lesz egy Firmware frissítés, legalábbis sztem a jobb routerekre :D
  • tommygear
    ha a digi átáll majd valamikor az ipv6ra akkor am lehet kidobni a routereket vagy mi?
  • lesliepool
    Ja még annyit hogy nem kábel hiba,mert azt már kizártam.
  • lesliepool
    Sziasztok!
    Segítséget kérnék.Routerem nem hajlandó szórni a jelet/szeptember óta/akkor, ha az elosztódoboz után kötöm be.Ha 1ből a lakásba bejövő kábelre dugom akkor működik,de igy telefonvonal nem lessz.Több ismerösömnek is hasonló problémája van .Ha valaki megtalálta gyógyszert a hibára,legyenszives irja meg a receptet.
    thx
  • ChaosTeam
    Nekem most a speedtest és a Datanetes is 200mbit-et mér letöltésre.... emeltek volna? XD
  • JoeFromHun
    Sziasztok!

Valaki tudna nekem válaszolni,hogy a DIGI-nek a sebességét miért nem tudja nekem a speedtest normálisan megmérni... elmegy a letöltési teszt olyan kb. 1/3-áig.. majd onnan kiakad ilyen 120-130Mbit-re... Ez miért van?
    Ez egy sima mezei kábeles 8/2-es analóg kábelTV-s DIGI-internet....
  • Stefling
    Próbáld kötőjel nélkül :P vagy hívd fel őket, iylen ügyben csak ők tudnak segíteni végülis.
  • Medajk
    Hello! Szeretnék segítséget kérni lenne egy ASUS RX3041 V2-es routerem! PPPoe kapcsolattal szeretném megosztani! De mikor a felhasználó nevet beírom és a kódot a nevet nem fogadja el pl: "asd-335" mert van egy kötőjel és így nem jó...esetleg valaki tudna segíteni?
  • Stefling
    Elég gyengus egy routered van... hiába 10/100-as, ha nem bírja az adatokat úgy tolni/húzni, akkor nem sokat ér a dolog. Valamint ha belassul a böngészés is, akkor ez a jel is arra utal, hogy gyengus a router... :/
  • Alien
    Na bekötötték nekem is Basenet 40/20, minden frankó, direktbe kötve (egyből a hálókártyába) 5,1 -el jön a torrent, a böngészés pedig közben ugyanolyan gyors. Szuper minden, kivéve egy valami nem stimmel, hogy a routerem már ezt a csomagot sem bírja, pedig azt hittem a Topnettel lennének gondjai :(( (Routerrel kötve (kábeles megoldással) 2,3-2,4 körül jön ugyanaz a torrent ami 5,1-el jött közvetlenül) Pedig azt hittem, hogy ezt még bírni fogja, de sajnos tévedtem :( Ráadásul maga a böngészés is belassul ha közben megy a torrent. Ilyenem van most Belkin F5D7234-4 V3, és az a bosszantó, hogy dec – január környékén vettem, tehát még nincs egy éves sem és ezek szerint semmit sem ér

Másik gép egy laptop egyébként ami Wifin kapja a netet, de ott nem számít a letöltési sebesség, a böngészés menjen szépen az a lényeg, itt a pc-nél számítana, hogy hamár 40/20-as csomagom van akkor ne olyan legyen már, mintha a Startnetre fizetnék elő.
    Amíg a dsl szolgáltatás meg nem szűnik addig a routert beállítottam, hogy a laptop arról kapja a netet, így most a gépembe közvetlenül van bekötve. Ha megszűnik az adsl, akkor két dolgot tudok tenni: át dugom amikor a laptop nem megy (persze hiába 2 mozdulat az egész, mégis félmegoldás) vagy veszek egy új routert, de akkor ezt jó lenne legalább eladni, hogy ne vesszen kárba. Olvasgattam itt is, meg másik fórumon, hogy a Tp-link-1043-nd routert ajánlottátok. Árban annyira nem is vészes ahhoz képest amennyiket kérnek a többiért, szóval előbb-utóbb lehet, hogy beruházok egy ilyenre, csak akkor remélem ezzel már tényleg meglesz az a sebesség, mintha közvetlenül a hálókártyába csatlakoztatnám.
  • Aramir
    A cfost majd ne felejtsd el uninstallálni :D
  • OssianFan
    Szerintem ráérsz hívni őket még 1-2 napig, én megrendeltem asszem egy szerdai napon, csütörtök reggel már csörögtek is hogy mikor jönnek bekötni.
  • Alien
    Köszi, látom elég vegyesek a tapasztalatok a bekötési idővel kapcsolatban :) Holnap lehet, hogy telefonálok egyet , csak a biztonság kedvéért, hogy rendben megérkezett-e a rendelés :D
  • Stefling
    Amikor én köttettem be, akkor 3-4 nap volt. :D
  • OssianFan
    Hát nem tudom, én amikor nyáron megigényeltem, rá kb 10 napra jöttek is bekötni. Amúgy megbízható a cucc, nekem eddig 1x szállt el kb 10 percre amikor vihar volt, meg 1x amikor karbantartás volt.
  • ronnydown
    kb. 3 hét a bekötési idő! (ne legyen igazam)
  • Alien
    Tegnap este megrendeltem a netet online, kiváncsi vagyok mikor hívnak :) (na meg, hogy mikor kötik :D) Basenetet rendeltem, mert a Topnetet már nem bírná a routerem, azért meg nem szeretnék cserélni. Dehát a 40/20 is bőven elég lesz, dsl-hez képest óriási sebességnövekedés. Csak remélem a megbízhatósággal sem lesz gond :) Most fogok telefonálni, hogy küldjenek ki egy dsl lemondó nyilatkoztatot.
  • Stefling
    Ezt telefonon kérdezd meg sztem az ügyfélszolgáltatot, biztosat csak ott tudnak javascript:szmajlik()mondani neked.
  • dante3
    Ha van itt egy kompetens emberke, érdeklődnék, hogy Szombathelyen várható-e Diginet a közeljövőben?
  • Dj Faustus #2692
    Bár az igazat megvallva, ez "nem csak" a DNS szerver sebességét méri, mert a mérési eredményt befolyásolja a névfeloldó szerver és a vizsgálatot végző gép közti hálózat terheltsége is (ugyanis a DNS kérés küldésének, és a DNS-szerver válaszának beérkezése között eltelt időt méri).
  • mrzed001
    Kösz, ezt szedem.
    De 20 mp-es időtartamoknál kb mindegy a ms pontos mérés :)
  • Dj Faustus #2690
    A DNS szerver névfeloldásának gyorsaságának méréséhez javaslom a dig nevű programot - Debian/Ubuntu Linux alatt a dnsutils nevű csomagban érhető el, Windowshoz például innen tölthető le.

Használatára példa:
    dig sg.hu @ns1.hdsnet.hu
    ahol az sg.hu domain névfeloldását végeztem a Digi egyik névszerverével (ns1.hdsnet.hu).

A fenti parancs az alábbihoz hasonló kimenetet ad:
    ; <<>> DiG 9.6.1-P2 <<>> sg.hu @193.110.56.1
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: REFUSED, id: 5297
    ;; flags: qr rd; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
    ;; WARNING: recursion requested but not available

;; QUESTION SECTION:
    ;sg.hu. IN A

;; Query time: 27 msec
    ;; SERVER: 193.110.56.1#53(193.110.56.1)
    ;; WHEN: Thu Sep 9 21:32:39 2010
    ;; MSG SIZE rcvd: 23

A lényeg a Query time sorban van.
  • mrzed001
    És már megy. Azért félelmetes volt a 4-es pingre (hogy elkezdje egyáltalán) 20 mp-et várni ...
  • mrzed001
    Csak nekem tűnik úgy, vagy tényleg mintha belassult volna a DNS névfeloldás.
    Beírom, hogy ping www.index.hu ... és 20 mp-ig tart mire feloldja az IP címét, és végre elkezdi pingelni (aminek, meg a sávszélnek meg jónak tűnik a sebessége)
    Sppedtesten is váltogatom a szervereket, és ott is néha 10-20 mp mire egyáltalán elkezdi a pingelést (London 300 ... na ilyen sz.rt se láttam még).
    Furi.
  • oneal1
    nekem is ez van, elég király 4500 ért
  • Apocalipto
    Diginél a modemes verzió 2/512 vagy 4/1 Mbites.
  • Cat 02 #2685
    Az utcánkban normál sebességű internet elérhető max, ez pontosan mennyit takar ? (vagy ez fut modemes néven?). Jelenleg 5/1 mbites, esetleg ha szerződést hosszabbítunk (albérlet és lövésünk sincs mi volt eddig :D), akkor gyorsabb is lehet ?