DIGI NET

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Stefling
Na, megvettem a Gigabites routert. A vélemény csak pozitív. Frissítettem a firmware-t ami ráadásul nagyon friss még múlt hónapi, tehát elég sûrûn van feltéve frissítés.
A sebesség tekintetében is jók az eredmények. Letöltésnél elértem a 10,1MB/sec-ot, a feltöltést is szépen produkálja!
A ping is tökéletes, azzal sincs gond, tehát nem bántam meg, hogy megvettem.
Ára 13,700Ft volt.
TP-LINK

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

BaliBoy
Hát valahogy rá kell venni a többi lakót is, hogy panaszkodjanak és akkor hátha jobban kivizsgálják.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Másnál is ez van. De õket nem érdekli mert általában a házban nyugdíjasok meg középkorúak laknak. És egy oldal megnyitását vagy egy e-mail fogadását illetve elküldését ez nem akadályozza.
penge25
ezer thx neked

BaliBoy
Vezérlõpult->Hálózati kapcsolatok->(baloldalt fent) Új kapcsolat létrehozása->Kapcsolódás az internethez->kézzel->kapcsolódás felhasználónevet és...-> innen már egyértelmû.

penge25
lenne egy láma kérdésem, én sose telepítettem még internetet, szóval a hétvégén leformázom a gépet, mindent újra dobok, így a diginetet is újra kell rakni. Nincs routerem, szóval van egy jelszóm meg egy felhasználónevem. Valaki leírná nekem érthetõen lépésrõl lépésre, hogy kell a digit telepíteni, thx elõre is.

Stefling
Én õszintén szólva egy Dana NW5140SR típusút, de ezt már sztem nem lehet kapni. A másik meg az, hogy én jövõhónapban lecserélem egy gigabitesre, kinéztem egy jót, azaz kettõt is, a kettõ közt vacilálok, mert egy az hogy ez a mostani régi és csak 10/100-as ami a 80/25-öshöz nem jó,m ert nem tudom kihasználni, szinkronban nem megy a fel és letöltés maxal, tehát ha te is a 80/25-öst választod, akkor mindenképp gigabitest vegyél. Amit én kinéztem momentán még utánna kell kérdezzek, hogy támogatja e az IPV6-ot, mert lassan kifogyik az elõzõ generáció és akkor szívás, ha nem támogatja az újonnan vett router, akkor kuka :S
Meghát asszem ez a mostani routerem már döglõdik, bár nem is csodálom, hiszen már vagy 40TB adatforgalom átment rajta, ha nem több..

Ha nem a legnagyobb csomagot választod a diginél, akkor egy jobb minõségû 10/100-as routert vegyél, csak ne TP-Link-et, mert én azzal megszívtam, folyton bontotta a kapcsolatot, egyesek mondták, hogy ki lehet kapcsolni ezt valahol, de én alaposan átnéztem és nem találtam erre utaló off funkciót :S 😄 inkább Belkin, Asus, D-Link, Edimax, Linksys, Netgear ezek közül válogass szerintem. Némelyik márka kicsit drága, de azért, mert márka.. bár minõségben is ottvan pl az Asus vagy a Belkin.

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

RETROB0Y
Te milyen routert használsz?

Stefling
Mármint a Digi nettel? Mert én több mint 1 éve használok Win 7-et + 2 éve digi netet ( a legnagyobb csomagot) és semmi gond sincs vele!
A routernek nem sok köze van a win-hez 😊 annyi hogy gondolom te is tudod, azt a portot kell megadni a kliensnek, mint ami a routerben is van, de ez mindenhol így van, ezt csak úgy mellékesen jegyeztem meg. 😊 (márpersze aki használ routert)

RETROB0Y
Lehet kissé n00b kérdés de ugye Windows 7el is megy faszán minden vele ue?

A net maga a router config minden?

Ez megoldva. A reklámok és az ajánlók angol nyelvûek voltak ezért zavart be.

Még 1 kérdés:
Vannak ugye a többnyelvû csatornák. Nálunk ketté van osztva a digi, és az egyik tv-n angolul a másikon magyarul jön be. Hogy lehet átállítani a nyelvet?

Stefling
Nincs mit. 😊

Megvan, köszi szépen<#worship>

Stefling
A torrent kliens a lugos. tedd fel a 2.0-t a legfrissebbet. Azon belül kapcsold ki a beállításokban a "Sávszélesség kezelés engedése"-t!

Hozzáteszem, fõleg a feltöltésnél hajlamos rá.

Nem tudom találkozott-e már valaki hasonlóval:

Tegnap bekötötték a diginetet tv-vel együtt. A tv remekül mûködik, a net viszont hajlamos szakadozni pár (kb 5) percenként, ami fõleg a torrentnél zavaró. Erre van valami megoldás, vagy szóljak a diginek?

Stefling
végülis semmiben, de én a digizrt-s címen léptem fel mindig. 😊

Miben különbözik a digikabel.hu-tól?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Gery85
Én mindig a www.digi.tv-t nyitottam meg eddig

Stefling
Nem azt próbálom, www.digizrt.hu-t 😊 hülye nem vagyok 😄

fogadjunk hogy a www.digi.hu -t próbálod, ami nem az övék...

steam, origin: ACE_hun

BaliBoy
Már hogyne jönne be?

Stefling
Másnak is feltûnt, hogy a Digi oldala nem jön be? 😊

Mighty
Másik kábel esetleg? Lehet, egy ótvar szart húztak be hozzád, vagy a kötést rontották el.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

BaliBoy
Azt derítsd ki, hogy a házban esetleg másnál is van-e ilyen probléma.

Sziasztok!
Digi LAN internetem van. Eleinte a 80/25 Mbit/s volt de mivel leromlott a net minõsége ezért 20/10 Mbit/s -re váltottam. Kb. több mint 3 hónapja küzdök a Digivel, de eddig eredménytelenül. A helyzet az, hogy idõnként (1 héten – 2-3 nap) akadozik az internet. Ez meg is szokott szakadni kb. minden órában egyszer. De a legfõbb gond az, hogy kb. minden 5-10 ms.-ben belassul a net kb. 3-4 ms.-re. Ez a lassulás azt jelenti, hogy nincs internet. Tehát: skype beszélgetésnél, online tevékenység esetében megszakad a kapcsolat. Eleinte az volt a mottó, hogy nálam van a gond, de végre kijött a szerelõ és õ is látta, hogy a gépemmel nincs semmi gond és náluk kell keresgélni. Elmondásuk szerint már mindent kicseréltek az égvilágon! De sajnos nálam újra és újra elõjön ez a probléma. A házban átlagban nyugdíjasok laknak és nem foglalják le a sávszélességet. Próbálkoztam már más gépekkel is, routerrel és nélkül de semmi. Pingelek folyamatosan és lehet látni a sok csomagvesztést meg a belassuló kapcsolatot.
Jól hozzák a papírformát.. 😊

Mighty
El is olvastad, mi van felette?

"Örömmel értesítjük, hogy elõfizetõink kéréseit is figyelembe véve 2010. március 1. napjától televíziós csomagkínálatunkat az alábbiak szerint módosítjuk. Eddigi legnagyobb csomagunk, a DIGI televíziós csomag neve megváltozik, így Elõfizetõink a továbbiakban DIGI+ néven vehetik igénybe változatlan áron és csatornaszámmal. Valamennyi jelenlegi DIGI csomag elõfizetõnk automatikusan a DIGI+ csomagba kerül át. Minden, jelenleg DIGI programcsomagra szerzõdött elõfizetõnk március havi számláján, már az új DIGI+ csomagelnevezés lesz feltüntetve. Új televíziós csomagot hozunk létre DIGI néven, mely csomag díja havi (bruttó) 2500.-Ft lesz. Így lehetõséget biztosítunk, hogy ügyfeleink e csomag kiválasztásával csökkentsék kiadásaikat. A hûségnyilatkozattal rendelkezõ ügyfeleink ezen levél kézhezvételétõl számított két hétig módosíthatják a díjcsomagjukat, a módosítás a hûségnyilatkozat egyéb pontjait nem befolyásolja. Legkisebb televíziós csomagunk minden területen változatlanul rendelhetõ."

Tehát, ha nem csinálsz semmit, akkor marad az AXN és a Sport csatornák is. Ha ezek nem kellenének, akkor elõfizetést módosítasz és a kisebb díjat fizeted.

Ez van a Digi oldalán..
"A jelenlegi DIGI csomagból kikerülnek a következõ mûsorok:

• AXN
• Travel Channel
• Mezzo
• Sport 1
• Sport 2 "

banok
én ilyenrõl nem hallottam...

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Mighty
Sport1-2 biztos?

Nekem az utolsó cérnaszál az Animax volt.
Beletörõdtem hogy levették a : comedy, Viasat6, nickelodeon, Filmúzeum, egyenlõre ennyi jut az eszembe.
És volt egy idõszak is mikor azt hittem hogy AXN is eltûnt, és kiderült hogy más honnan sugározzák..(másik frekvencián)
Ja és a Sport1,2 is le fog kerülni a mûsorról.

Az marha jó, levették a Comedy Central-t, elkezdtem nézni az AXN-t, ha ezis megszûnik akkor nekem is felejtõs lesz a Digi tv.
Bementem azokhoz a ...hoz. és kiderült hogy nincsen és nem is lesz jó darabig Animax.
És akinek van DigiTV-je és szereti az AXN-t akkor az élvezze ki még most, mert 05-19tõl az se lesz....
Úgyhogy csak egy megoldást tehetek áttérek a UPC-hez. Már kérdezõsködtem is.1-1,5héten belül lesz UPC-m Mûholdas adás.

BaliBoy

Mi?

BaliBoy
Banner->Ügyfélszolgálat

Igen.
Pl. Animax már több napja eltûnt. csak fekete kép van..
Miért?

Talán errõl a szolgáltatót kéne megkérdezni. A TV-n rendesen be vannak állítva a csatornák? Olyan csatornákat keresel ami létezik is a kínálatban?

Helo!

Van DIGI kábelem. A kérdés.
Mitõl ilyen "vacak" az adás?
Néha nincsen hang, jó néhány adó eltûnt..
Mégegyszer. Mitõl ilyen sz*r?

bertino
tényleg ?

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Digi rulez!
Gery85
Aha,a torrent kliensel volt a baj, a 2.0 utorrent lassan töltött,a 2.1 most megy rendesen.

Gery85
240seed volt, nem tudom mi lehet a probléma, újra telepítem a klienst.

Lehet nincs elég feltöltõ.
mycso
A torrent tökéletesen megy fel és le is max sávszéllel.

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

Gery85
Nálatok nem rossz ma a torrent?
Nálunk max 200Kval jön, a 2,4Mb helyett...
Lehet a digi is torrentet fog korlátozni mint a upc? FTP-rõl simán jön rendes sebességgel.

Az ilyen társasházakban biztosan nincs pár olyan akadékoskodó, mint jómagam. 😄 Én még a Bankoktól kötelezõen begyûjtött ajánlatokat is megnézném, és magam néznék utána az olcsóbb net lehetõségeknek, és én terjeszteném a közgyûlés elé...

A társasház azt szavaz meg, amit a közös képviselõ elõterjeszt. Ha a kk azt mondja, hogy szerzõdjünk X céggel, mert csak, akkor az emberek általában nem kérdezik meg, hogy de esetleg van-e olcsóbb megoldás. Az ilyen szitukra a legtipikusabb példa a panelprogramos felújítás, amikor a kk már elõre tudja, hogy melyik banktól kell felvenni a hitelt, illetve melyik vállalkozót kell megbízni.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."