3567
digi
  • junior1972
    Köszi Zaki!
    Egyenlőre várok hogy mit reagálnak.Bár érdekes hogy torrentezéskor letöltésnél minden rendben van a sebességgel.De a speedtest nem mutat 3,3 -nál többet.
    Egy videós linket meg fél óráig tölt be.
  • bcrics
    HEllo,Mi a hiba oka megoldása ha azt írja ki hogy

"A(z) Helyi kapcsolat nem rendelkezik érvényes IP-konfigurációval"

mit kell tennem hogy működésre bírjam?
  • zaki
    értem, akkor csak vmi véletlen dolog történhetett :D
    junior: én is XV.ben lakom, nálam minden jó.
  • Stefling
    Akkor rosszat vettél :D tp-link a sok jó márka között az egyik legjobb :)
  • tommygear
    3000 ft-os tp-link lehet szar, de 10 felett már kiválót kapsz abból is
  • Matte
    TP-LINK=kalap szar. (nekem is az van 40/20 mellett). Kábelen bírja simán, wifin lehal
  • dalackraul
    Üdv 40/30 as netet kötik hozzánk hamarosan valaki tud ajánlani valami megbízható routert nem olyan drágán:D
  • Stefling
    100% hogy nem volt emelés és szerintem egy ideig nem is lesz (meg hova) :D
  • junior1972
    Emelés? Nálam itt a XV-ben két napja 1 megás lett a top netem.
    Kíváncsi leszek mivel magyarázzák a dolgot.
  • zaki
    volt vmi sávszélemelés? mintha a feltöltésem gyorsabb lenne
  • bertino
    digitaliskent hirdette a az analogot a digi.
  • Monti84
    Lehet, hogy a btdna processz a ludas? Lehet csak a ritka véletlenek egyike, de most fut a torrent kliens, és a net megy normális sebességgel.
  • tommygear
    nálad lehet vmi hiba
    ha nincs routered nem kell portforward és aktívnak kéne lenned, win újrarakást azt próbáld meg
  • Monti84
    Sziasztok, Diginetem van, és csak passzív módban tudok torrentezni, alig tölt fel, és befullad tőle a net, még akkor is, ha nem töltök vele full sávszéllel. Ha bezárom a torrent klienst utána folyton ipt kell cseréljek, mert 1-2-5 percig elszáll a net. Valami port forwardingról olvastam, illetve arról, hogy ezzel nem lehet mit csinálni. Routert nem használok, és több torrent klienssel is próbáltam. Az elején, amikor bekötötték a netet, egy pár hónapig nem volt ilyen probléma, aztán lett. Még annyit tudok, hogy újrarakom a windowst, illetve megnézem linux alatt, hogy mi van, de úgy láttam más is szopik ezzel. Ha van valami ötletetek azt megköszönném, mert így eléggé tré tölteni. Köszi!
  • tommygear
    thx
  • Dj Faustus #2789
    A jitter a ping értékétől való eltérés mértéke. Minél kisebb, annál jobb.
  • Dj Faustus #2788
    "Az smc-mre is azt írták, hogy 100 mbit a wan, de 2800 K felett megáll. :("
    A 100 Mbps csak a WAN port fizikai tulajdonságára utal, nem a WAN és a LAN port közötti "4. rétegbeli" maximális adatátviteli sebességre - ez utóbbit a router processzora/szoftvere erőteljesen befolyásolja.
  • tommygear
    smc-t kerüljétek
  • Munch
    Az smc-mre is azt írták, hogy 100 mbit a wan, de 2800 K felett megáll. :(
    Holnap jön üzletkötő, berendelem digit én is. :) Elég volt a upc rablásából.
  • tommygear
    a Jitter mit jelent pontosan??

• TurboX
    itt nem 2k-s árkülönbözetekről van szó, összességében drága bolt.
  • tommygear
    ennyi
  • Klemice
    igen, csak te pesti vagy, és mondjuk aki miskolci, annak annyi lenne pestről rendelni postaköltséggel mint amennyiért lehozzák az edigibe, és helyben van a garancia is
  • TurboX
    még mindig hihetetlen hogy képes az edigital a piacon maradni ilyen árak mellett.. /off
  • ChaosTeam
    Ha megnézed a belinkelt routert, annak a LAN és a WAN portja is 10/100/1000 vagyis Gigabites....

Annak azért elégnek kellene lennie....
  • Munch
    Ne keverjétek már a wifi-re vonatkozó 54 mbit, meg 300 mbit-es számokat...
    A routereknél a wan port a szűk keresztmetszet, ha azon nem tud bejönni a max sebesség, akkor lehet a wifi terabites is, akkor sem lesz gyors a net.
  • tommygear
    csere
  • ACE
    Gyenge a router procija, és ennyit bír... Gondolom torrent megy rajta. Az túl sok szálat használ egyszerre, próbáld meg lejjebb állítani a szálak számát, hátha úgy megbírkózik vele.
  • pimptastic
    150-es a router...
  • Cat 02 #2775
    Gondolom 54Mbs-es a router, emiatt csak ennyit bír :)
  • BaliBoy
    Nem bírja a router kiszolgálni egyszerre.
  • pimptastic
    Sziasztok!

Van egy (TP-LINK) TL-WR740N-es routerem. A gondom a következő: 40-es Digis netem van, tehát 5MB-al tudok letölteni. Amíg nem volt router, addig egyszerre a le és feltöltés jól működött, tehát 5MB a le és 2 vagy 2,3 a fel,. összeadva kb 7MB. Most a routerrel ezt úgy hozza össze hogy 5MB legyen. Pl ha feltöltés 2, akkor a le csak 3....
    Tud valaki erre valami megoldást? Vagy csak nálam van ez? :)
    Köszi!
  • Garfield
    Az istencsászár Digin is, jelezném.
  • qtab986
    Itt valami disznóság van. A jDownloader nem tudja ellenőrizni néhány fájlmegosztó szolgáltatón a letöltendő fájl online állapotát. Egyfolytában kapcsolódásra vár.
  • BIZ0906
    A HULLADÉK UPC-n bejön.
  • qtab986
    A www.fileserve.com nálam nem érhető el. Nincs hibaüzenet, csak nem tölti be az oldalt. Ez miért van? Másnak is van ezzel problémája?
  • kastil
    Köszi. Ezeket mind megcsináltam, látszólag elvileg mindennek működnije kellett volna, mégsem volt jó. Újratettem oprendszert, azonnal volt net egy szó nélkül.

Azért köszi
  • Barnus
    nem kell új kapcsolat. először azt érd el hogy mindkét gép lássa a routert. routeren WAN portba dugod a digi net kábelét 1-4-ig bármelyikbe a két gépet.(pl. 1,2-be). ellenőrizd hogy routeren világit-e 1és2 led is, tehát fizikailag kapcsolódik-e a két gép. ha igen akkor meglehet hogy amelyik nem látja az azért nem mert a hálókártya beállításná a tcp-nek fix ip van megadva és nem egyezik azzal a tartománnyal, amiben a router van. állitsd automatikusra az ip-t, a router elvileg ad neki majd.
  • kastil
    Hali!

Kérdésem lenne a megosztással kapcsolatban..

Szóval adott 2 gép, egy router, minden összedugva ahogy kell, egyik gépen van net, routerben beallitottam amit kell, másik gépen még csak a "router ipt" sem nyitja meg, távoli kiszolgáló nem elérhető. Lehet, hogy hülyeséget beszélek, csinálok, de még az életben nem volt routerem, szóval baromira kezdő vagyok etéren.
    Persze próbálok közben keresgélni neten, de nagyon elakadtam.. Ha a masik gépen pl uj kapcsolatot szeretnék létrehozni, akkor azt irja hogy nem lehet létrehozni a megadodd kapcsolatot, valoszinu oka: kevés memoria vagy kevés hely a merevlemezen.

Szóval egyszerűen nem megy.

Előre is köszi ha valaki segít.

TP-LINK TL- R402M routert vettem, ma.
  • OssianFan
    Sziasztok! Ti nem észleltetek sávszélesség növekedést? Nekem 20/10Mbit-es csomagom van, de a feltöltés most felugrott 2MB-re, egy idő után kicsit lecsökkent, de most is stabil 1,5MB-vel megy. A digi honlapján nem olvastam semmit, hogy növelték volna, ezért is lepődtem meg.