DIGI NET

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BaliBoy
Az online igénybejelentés alatt lehet megtalálni de most technikai okok miatt nem elérhetõ.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Köszi a segitséget!
Stefling
A TopNethez, mindenképpen ilyen kell, ennél ami jobb az már 40 rugó, de az már sok érte 😄

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Topnetem van.Akkor TP-LINK ezt veszem meg
Stefling
Én ezt a routert ajánlanám: TP-LINK
Nemrég vettem a 80/25-ös csomaghoz és teljesen meg vagyok vele elégedve, a wifije is iszonyat jó! 😊 Persze, ha nincs szükség rá, ki lehet kapcsolni.
Mondjuk az edigital-nal kicsit borsos az ára, de ha valmai olcsóbbat szeretnél,ráadásul ha 30/20-sod van, akkor ez is megteszi pl:
Wifi nélküli, olcsó és a kisebb csomagokhoz tökéletes

Remélem tudtam segíteni. 😊

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

sziasztok!Bekötötték a diginetet.Azt szeretném kérdezni hogy milyen routerral lehet két gépet összekötni.Valaki segitsen köszönöm.
sziasztok! xiv. kerületben elérhetõ a digi? régen volt az oldalon egy jó kis táblázat is talán, de most sehol sem találom.

Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.

user2009
ez nyilván elkerülte a figyelmem, köszönöm a felvilágosítást... akkor, mósodítom a válaszom...

VIKISKATE: lehet! 2 elõfizetéssel

http://www.digikabel.hu/lakossagi_csomagok nézzd meg a ritmo és a strada csomag feletti írást: 2009. január 1-jétõl rendelhetõ modemes internet csomagjaink és áraik:
Stefling
A digihez vegyél routert, és annyi fele osztod, amennyifele akarod. 😊

user2009
digi-nél nincs modem

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy egy háztartásban lehet-e 2 külön álló modem!
Úgy értem hogy eggyik szobába van egy gép és modem és másik szobába is van egy gép és modem aminek nincs köze a másikhoz.lehet-e olyat?
köszi elõre is!
user2009
ha kint tört meg a kábel (bár, ha bent, arra is kb. ez vonatkozik) NE próbáld meg magad megjavítani! az UTP kábel amúgy is elég macerás, és, ha nincs hozzá megfelelõ szerszámod, az úgy nem fog mûködni, hogy színt a színnel összetekered, aztán hajrá. a digi "dobozába" nem tudsz bejutni (mármint legálisan), bár, az elég esélytelen, hogy a dobozon belül eltörtél egy kábelt kívülrõl. telefonálj be (de még jobb, ha személyesen bemész), és elsõ körben kérdezd meg, hogy náluk oké-e minden. ha oké, akkor kizárásos alapon nálad van a hiba, kérj szerelõt, pillanatok alatt kicseréli a kábeled. forintálisan nem tudom, hogy mibe kerül egy ilyen, de, gondolom, ezt az ügyfeles biztosan el tudja majd mondani elõre is. a lényeg, hogy (szerintem) NE AKARD TE MEGCSINÁLNI!

Köszi a válaszokat, de egyik sem.
Routerem nincs, uTorrent-bõl a legújabb van fent. Valami más gond lesz.
De szerencsére most már ritkán csinálja.
bigapó
a 2.0.3 a legfrissebb stabil verzió.

The Matrix has you...

Stefling
Igen, nállam ez a 80/25-nél volt elõforduló hiba, a routered lesz a ludas! 😊 Nem bírja szinkronban a sávszélt! Vagy ha eddig jó volt, akkor max még arra tudok gondolni, hogy mire letárolja a torrentet addig a vinyót húzza és a feltöltés nem tud maximalizálódni! Legfrissebb utorrentet használod? 2.0.2? Ha nem, erre frissíts. Ezeket tudom írni csak.

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A múlt héten kötötték be hozzám a DIGI-s netet (30/20).
Eddig minden szép és jó volt, de most olyan gondom van, hogy a uTorrentben a feltöltési sebesség csak akkor megy maxon, ha nem megy mellette letöltés.
Amíg csak feltöltök, addig 2-2,5 MB között van a sebesség, azonban ahogy elindítok egy letöltést, a feltöltés sebessége lemegy 2-300 kB-ra.
Amint a letöltés befejezõdik, a feltöltési sebesség visszamegy 2-2,5 MB-ra.
Eddig frankón mûködött, ma kezdte ezt csinálni.
A gépen semmi változás nem történt, a uTorrent ugyanaz.
Valami ötlet, esetleg?
Bocs, ha esetleg már volt róla szó.
Stefling
Nem tudom, attól függ mennyi dolguk van, velük kell megbeszélni.

tigeroo
és az kb. mennyi idõ + $ ?

mert az a szisztéma hogy még tatarozzuk a lakást keményen. de mire kész a lakás mihamarabb kellene a net is már...
Stefling
Szerintem te ne nyúlj hozzá, hívd fel a Digit, küldenek szerelõt.

tigeroo
sziasztok! az a helyzet hogy pár napja a kábelt amit végighúztak a lakásomon felhúztuk (tudjátok van az a jumper ami összeköti a kintrõl/bentrõl jövõ kábelt)

na mármost: a belsõ kábelt párszor megtörtük véletlenül az ajtófélfán (festettünk...)

azóta nem látja a kábelt. 678as távoli hibát ír ki kapcsolódásnál.DE! azóta 2 fajta kábellel is megnéztem és azokkal sem jó. a külsõ kábelrõl nem tudunk hogy azt megtörtük volna (mivel az csak a bejáratnál volt feltekerve)

mi lehet a baja?

ha van 10m kábelem, megtudom én is csinálni? a lépcsõházban a dobozhoz hozzá lehet férni?

mert ha esetleg mégis a külsõ kábel lenne megszakadva, kb. mennyibe fájna nekem ha megcsináltatnám a szervízesekkel?
Stefling
TP-LINK-et vegyél sztem, de a jobb márkájú routerekhez úgyis jön firmware frissítés, aminek segítségével, támogatni fogja az IPV6-ot. Momentán én amikor az enyémet vettem, nemrégiben, akkor a boltban azt se tudták a srácok, hogy mirõl beszélek, mér fogyna el az ipv4 cím 😄 szal elég gáz volt, hogy a pc iparban melóznak és nem tudják.

bertino
surgosnek nem surgos, de nem fel evre vennek routert ha vennek.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Dj Faustus
"Olyan router még nincs (tudtommal), amely támogatja az IPV6-ot, vagy ha van is, méreg drága!"
Ami támogatja a DD-WRT firmware-t, azzal jó esetben megoldható az IPv6 támogatása is.

Vagy szerzel egy Pentium III-as gépet, teszel bele két gigabites hálókarit (az egyik lesz a WAN interfésznek, a másikra meg raksz egy gigabites switchet), meg esetleg egy vezetéknélküli hálózati kártyát, felraksz rá egy Linuxot (vagy FreeBSD-t), és azzal is kialakíthatsz egy IPV6-képes routert.

Már ha ennyire sürgõsnek érzed az IPV6-tal való kompatibilitást...

bertino
nanahogy, ez igy termeszetes nem kell mast varni.

Tikal
Voltak kinn a szerelõk, és persze hogy náluk volt a gebasz, persze mit is vártam, minden ügyfélszolgálattal ez volt eddig a tapasztalatom, hogy az én gépem a hibás 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Stefling
Olyan router még nincs (tudtommal), amely támogatja az IPV6-ot, vagy ha van is, méreg drága! Vegyél egy faszántos routert, aztán majd a firmware-jét meg frissíted, ha ad ki a gyártója ipv6-os frissítést. Én a 80/25-höz Gigabites TP-Link-et vettem + adaptert is, teljesen meg vagyok velük elégedve, fõleg a routerrel 😄

Hááát, hány olyan, megfizethetõ árú SOHO routert ismersz, mely tudja már az IPv6-ot? Esetleg ha hekkelt firmware-rel trükközöl, akkor szóba jöhet pár.

Egyébként nem hiszem, hogy belátható idõn belül a Digi meglépi az IPv6 váltást a LAN neten pont azért, mert akkor egy csomó elõfizetõt rákényszerít a routercserére. (persze ott a tunneling, de az még mindig IPv4-et jelent.)

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

bertino
es ipv6 komp.

mycso
Hát leegyszerûsítve a választ: ha ki szeretnéd használni maximálisan a sávszélességet és a jövõre is gondolsz, akkor olyan routert vegyél, aminek gigásak a WAN és a LAN portjai, illetve az n-es wifit is tudja...

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

Tikal
nincs, mert csak az internet jön az UTP kábelen, a tv meg coax-ról...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
központi hiba lehet, kábel szakadás esélye elég kicsi, hiszen nem volt piszkálva, csak fekszik a földön a vezeték, hálókártya nem hiszem hogy rossz, mert a router se érzékeli és a laptopom se....

lee86
Idõközben kiderült, hogy a routerrel vannak gondok. Akkor viszont a helyzet a következõ: milyen routert ajánlanátok topnet (80/25) sávszélesség kitöltésére? 2 laptop, 1 PC a felállás. 😊 Köszönöm elõre is!

¡Hala Madrid!

neked nincs egy kis fehér doboz a "folyosó"szekrény és a gép közt..nekem van jön egy szürke kábel,és megy egy fehér dobozba onnan jön ki a net,és a telefon a fehér
dobozból is kicsúszhatott a net kábel (persze ha van)

BaliBoy
Vagy kábel hiba, vagy központi hiba, vagy a gépedben nyiffant ki a hálókártya.

lee86
Csak én húztam a rövidebbet, vagy ti is tapasztaltatok sebességcsökkenést az elmúlt napokban? (Székesfehérvár és környéke)

¡Hala Madrid!

Tikal
A kábel egyenesen a folyóson lévõ szekrénybõl jön, és nem lett piszkálva, a falon van végig vezetve.

OssianFan
Nincs megtörve a kábel? Próbáld ki másikkal.

Tikal
Helló, van valakinek tippje mi lehet a baj ha a pc azt mondja egy hálózati kábel nincs bedugva, nem világít a visszajelzõ fénye a UTP kábelnek, ügyfélszolgálat persze azt mondja hogy a gépem a rossz, és majd küldenek valakit 😊
( se a router, se a pc se a laptopom nem tud csatlakozni a netre )

Nálam ugy tortént hoyg a házba decemberbe hozták be a kábelt és majd kb fél évre kötötték be.
De ha minden ok és jött a föszer és aláírtátok a papírokat onann számítva 1 hét kb.

bertino
hat ahhoz nagy mesternek kell lenni, hogy ezt a 2 evet valaki komolyan vegye.

egyreszt szimpla logika, hogy valtozo, masodszor ez is egy dolog, amit ha nem 2 millioszor kerdeztek meg itt, egyszer se 😛

Stefling
Milyen 2 év.. lol, max 1 hét szokott lenni. Õ nem a kábel fektetésre gondolt.. 😄

bertino
2 ev.

OssianFan
Sziasztok!

Úgy néz ki, hamarosan Digi-s netem lesz nekem is. Vki meg tudná mondani, mennyi az átlag bekötési idõ az igényléstõl számítva?

Hivatalosan még nem változtattak az ÁSZF-en sem, azért mert még tesztejelleggel mûködik. Korábban is így volt.
OssianFan
A mostani netem is dinamikus, azonban modem és router áramtalanításnál sem kapok új ip-t, ezért kérdeztem az elõzõt. Amúgy köszi a segítséget!

BaliBoy
A díjtáblázatot megtalálod a Digi honlapján.

A LAN net mellé nem kötelezõ sem tv-t sem telefont rendelni. A kábeles netükkel nem tudom mi a helyzet. De most õszintén... ki gondolkodik a kábeles netben ha elérhetõ a LAN?! De egyébként szerintem nem kell ahhoz sem tv vagy telefon elõfizetés.
A dinamikus IP jelenti azt, hogy minden újracsatlakozásnál új IP-t kapsz. A fix IP-t akarsz akkor kell külön fizetni. Alapértelmezettként dinamikus IP cím tartományban vannak az elõfizetõk.
Ha nem akarsz akkor nem kell hûségnyilatkozatot kötnöd.

OssianFan
Ja, és még annyi, hogy mennyi a kötelezõ hûségnyilatkozat, ill. hûségnyilatkozat nélkül a StartNET mennyibe kerül havonta? (feltéve ha lehet hûségny. nélkül)

OssianFan
Sziasztok!

Lenne pár kérdésem:

-Ha én beköttetem pl. a StartNET csomagot, muszáj mellé tv és telefon elõfizetést is rendelni, vagy elég csak a net?

Ha kell ezek mellé tv és telefon, akkor:

-A modemes csomagok mellé kell tv és telefon elõfizetés?

-A 2 csomag közül melyiknél dinamikus az IP, és melyiknél tudok IP-t váltani akkor, amikor csak akarok?

Köszi elõre is.

Üdv!

Stefling
Fölötte lévõK? Tudtommal a topnetet nem emelték... annál a feltöltést emelhetnék meg kicsit (vagy nagyon) 😄 Én nem vettem észre változást, a feltöltésnél legalábbis nem.