3567
digi
-
balu999 #3124 Hát az akit a szolgáltató nem tájékoztat arról ,hogy legalább sp1 kell , hogy tudja a pppoe-t . -
balu999 #3123 Mert a gép is 10 éves szutyok cerelon p4.És a tulaj nem vesz másikat mert nincs pénze rá . -
balu999 #3122 Bocsi a bunkó hangvételért , már rohadt ideges voltam .
Mindent a leírtak szerint csináltam .Probléma magától megoldódott . Nem a géppel volta gond , hanem a szolgáltatással .
Hétfőn és kedden nem volt net . Szerdán megint mentem gépet csesztetni akkor már volt de úgy ,hogy csak bekapcsoltam és volt net . Ugyanazzal a beállítással mint amikor nem volt . -
IXEMGabeo #3121 azért mutattam meg, mert így is gyors minden...és olcsó aránylag -
#3120 -
#3119 Én az enyémre felttettem az openwrt-t, de semmi extra nincs benne, elmondanám a külső vinyó rákötés és arról pl: seedelés semmit sem ér, mert annyira kicsi adatforgalmat bír a router cpu-ja, hogy az röhejes xDDD 80/25-el fél óra alatt feltöltötk 100x annyit, amennyit a router 3-4 óra alatt. :) Az ftp része nemrossz, de akkor már mindegy, ha usb-n használja az ember.. -
#3118 Ott a pont :S
Életveszély de hát aki szeret veszélyesen élni ... 2001 -es oprendszert minden update nélkül felengedni netre ehhh
Eleve az XP-t el kellene már felejteni hacsak nem gyenge a gép de akkor is van alternatíva -> Linux (~Ubuntu) -
#3117 az semmit nem fog érni, próbálkozz ezekkel
https://openwrt.org/
http://www.dd-wrt.com/site/index -
#3116 gyári firmware, csak újabb verzió... -
isi #3115 nekem volt ilyen, és kiderült, hogy a szerelő megvágta a kábelt ;Ð -
#3114 de ki az aki xp-t sp nélkül használ? főleg sp 1 nélkül
jajj kocsis -
#3113 de milyen firmware? ugyan az a gyári tp-linkes vagy custom firmware? -
rumkola #3112 miért 10 éves oprendszerrel próbálkozol? -
#3111 másnak is van most a szolgáltatónál hogy kb. 20ad annyira gyors a net mint kéne lennie? pár napja van így és kurvára zavaró!
(ilyen 2mbs helyett 50kbs-el töltök, youtube 360p 50x megakad stb.) -
Petko #3110 fél országnak tökéletesen működik
valamit kurvára nem jól csinálsz
csak egy hálókártya kell driverrel feltelepítve, kábel beledugva (fizikai kapcsolat leelenőrizve hogy világít e, ethernet kapcsolat stimmel e, a DHCP-s ip kérést le lehet tiltani hogy ne pampogjon vagy beállítani egy man dummy ip címet)
hálózati kapcsolatok, új kapcsolat varázsló, kézzel állítom be a kapcsolatot, kapcsolódás felhasználónevet és jelszót igénylő szélessávú kapcsolat segítségével, beírod hogy Digi, kitöltöd a felhasználónevet és a jelszót, kirakod tálcára és rákattintasz
nem túl nehéz -
balu999 #3109 Szerinted mi a fasz rugózok ezen te segg. Meg kell oldanom egy kibaszott problémát.Leszarom , hogy mi volt 10 éve.
Egy kibaszott friss xpsp-1 xp re be van állíva digis leírás alapján a net és nincs net . -
Petko #3108 nem tudom mi a faszt rugózol ezen... már 10 éve is pppoe vel működött a matáv adsl is, annyi differenciával hogy ott még 2 plussz dobozka meg fél kiló vezetékkel is kínlódni kellett
ennél letisztultabb becsatlakozási mód nem is létezik, ahol még külön routerrel se kell szarakodni
azt a részt mondjuk én sem értem az sp1 ről, mert annak idején még a windows 2000 vagy windows me is defaultban tudott pppoe-t kezelni -
balu999 #3107 A gép rendesen fel van telepítve , mivel a szolgáltató nem tájékoztatott arról , hogy nem elég az alap xp.
Router vásárlás kilőve mert a kolléganőm 1ft-se költ a gépre.
Ha elérném a központi routert , be tudnám állítani a gépre az ip-t.
-
#3106 "Próbáltam a központi routert elérni , de jelszavas. Valaki nem tudja a jelszavát a panelos központi digi routernek ?"
Az az Ő eszközük (valószínűleg inkább menedzselhető switch) - te ne piszkáld, mert egyrészt illetéktelen hozzáférés (BTK 300/C.§), másrészt ha elrontod, a házban másoknak okozol vele kárt.
"Akár mennyre drága a t-home bazzmeg ott legalább nem kell minden bekapcsolásnál külön csatlakozni a fos routerükre ."
Mert a T-Home visz oda egy ADSL Home Gateway-t, ami a telefonvonalon keresztül betárcsázik, így neked csak rá kell csatlakoztatni a gépet.
Ha ezt szeretnéd elérni a Diginél, akkor vegyél egy routert, és abban állítsd be a PPPOE-t, a gépek majd automatikusan csatlakoznak a routeren keresztül az Internethez.
"Telepítés után szembesültem,hogy addig nem lesz net míg nincs sp1 legalább felrakva gépre."
Az Internet-szolgáltatód (így járnál egyébként a szimpla ADSL-modemes ADSL-Internetnél, illetve azoknál az Internet-szolgáltatóknál is, akik PPPOE-t használnak beléptetésre) nem tehet arról, hogy nincs rendesen feltelepítve a géped.
Ezért csinált a T-Home/Invitel külön PPPOE-telepítő CD-t, illetve ezért javasolják kisebb szolgáltatók a RASPPPOE használatát. -
balu999 #3105 Próbáltam a központi routert elérni , de jelszavas. Valaki nem tudja a jelszavát a panelos központi digi routernek ? -
balu999 #3104 Mit lehet elbaszni ezen ?
Xp fel , legális xp .
Sp fel.
Net beállít , úgy hogy megy is a net . Újraindít . Nincs net , soha többé . -
#3103 Vegyél vissza! -
#3102 megvolt a firmware upgrade, abszolút nem segített semmit. -
#3101 passz, nem én vettem. Firmware-t még lehet bepróbálom, de egyébként 150Mbps az "órajel", ami rá van írva, és mondom eddig a T-ssel nem volt semmi gond.
Viszont holnap biztosan megejtek egy telefonbeszélgetést az ügyfélszolgálattal. -
#3100 Itt is ugyanerről írnak... -
#3099 custom firmware esetleg megoldhatja
bár pontosan miféle tp-link az? mert ha a 3-4 ezres kategória akkor érthető -
#3098 Nálam is baszakodik a ppoe-s digi (Szeged). Érdekes módon, csak a wifi-t dobálja, ha kábellel van a gépen, azzal semmi gond nincs. A korábbi t-home-os netnél, illetve a miskolci diginél minden oké...
A routert már reseteltem, újrakonfigoltam, semmi hatása nincs. Ilyennel még az életben nem találkoztam, ötletem sincs mit kéne csinálni...
Valakinek esetleg tapasztalat? (hagyományos TP-LINK, öt gép van a lakásban, ebből 4 wifi, és mindegyik ugyanakkor szarakszik, kivéve a kábelest). -
#3097 user error, attól mert béna vagy még nem a digi a szar, hasonló problémája nem nagyon volt itt senkinek még -
BIZ0906 #3096 Hát öcsém te valamit nagyon elbaszhattál :S -
balu999 #3095 Vasárnap találkoztam először a digi pppoes-s netjével.
Szerintem egy fos ez a panelos pppoes- digi szar.
Bazzeg t-home drága de frissen telepített pc-be feldugom a kibaszott net kábelt és van net.
Ennél fosnál nem bazzeg még sp1-et is fel kell rakni , hogy be lehessen állítani ezt a szar netet bazzeg.
Akár mennyre drága a t-home bazzmeg ott legalább nem kell minden bekapcsolásnál külön csatlakozni a fos routerükre .
Kolléganőmnél telepítettem gépet , előtte soha nem találkoztam ezzel a fajta fos megoldással , hogy a kibaszott panelban 1 db kibaszott központi fosrouter van .
Telepítés után szembesültem,hogy addig nem lesz net míg nincs sp1 legalább felrakva gépre.Ezt a szart.Persze nem volt nálam sp1.Nem is gondoltam rá , hogy ez a baj .
Felhívtam digiéket erre a balfasz állatja azt mondta ,hogy töltsem le netről az sp1-et .Igen bazzeg a töltsek a nem létező netről egy frissítést ,hogy legyen net.Bazzeg.
Ok , még egy kör . Másnap vittem cd-n sp1-et .Felrakom erre meg a fostos digi hálózata szart be .A KURVANYÁDAT.
Mehetek vissza a nyugdíjas kollégámhoz megint mert van egy szűz winfos a gépen mert a szerencsétlennek fingja sincs , hogy szedjen le egy kibaszott vírus írtót.
digi a KURVANYÁDAT.Meg annak a telefonos köcsögnek is a kurva anyját aki nem képes felfogni , hogy ha nincs net akkor nem tudok letölteni .
-
#3094 en se tudom minek, nekem is 30Mb/s-el jon az adat, fingom sincs minek ennel nagyobb egyaltalan. -
#3093 minek?? -
#3092 Olyat mutassatok, amit nem tudunk. xD Nekem 100/50-es köll! xDD -
#3091 -
IXEMGabeo #3090 -
TomBond #3089 Most úgy tűnik rendbe jött. -
#3088 1272 -
TomBond #3087 Szarakodik a netem. Kb. 5-10 percenként ad új ip-t. -
#3086 A szolgáltató kifejezés itt a Digit, Telekomot, upc-t.... jelenti. A televíziós csatorna vásárol közvetítési jogot. Jelen esetben a Digi sport. Az már más kérdés, hogy a csatornában a Digi szolgáltató a többségi tulajdonos. -
Garfield #3085 Pedig bizony de. Az elmúlt években a sportközvetítés terén pont ezen ment a cirkusz, hogy a különböző, nagy érdeklődésre számot tartó eseményekre lecsapott egy-egy csatorna, így ha az ember fia/lánya kíváncsi volt 2-3, a közönség nagyobb részét érdeklő sportközvetítésre, akkor bizony több csatornára kellett előfizetni. (Az egyik érintett pont a Digi Sport volt.)