3567
digi
  • Gery85
    #3127
    pü ment
  • Golyo69
    #3126
    kb mennyiért? és ez milyen típusú?
  • Gery85
    #3125
    Tudom,hogy ez nem a reklám helye,de lenne egy DVB-C beltérim eladó amit Digi kábeltévén használtam, valakit nem érdekel?
  • balu999
    #3124
    Hát az akit a szolgáltató nem tájékoztat arról ,hogy legalább sp1 kell , hogy tudja a pppoe-t .
  • balu999
    #3123
    Mert a gép is 10 éves szutyok cerelon p4.És a tulaj nem vesz másikat mert nincs pénze rá .
  • balu999
    #3122
    Bocsi a bunkó hangvételért , már rohadt ideges voltam .
    Mindent a leírtak szerint csináltam .Probléma magától megoldódott . Nem a géppel volta gond , hanem a szolgáltatással .
    Hétfőn és kedden nem volt net . Szerdán megint mentem gépet csesztetni akkor már volt de úgy ,hogy csak bekapcsoltam és volt net . Ugyanazzal a beállítással mint amikor nem volt .
  • IXEMGabeo
    #3121
    azért mutattam meg, mert így is gyors minden...és olcsó aránylag
  • tommygear
    #3120
  • Stefling
    #3119
    Én az enyémre felttettem az openwrt-t, de semmi extra nincs benne, elmondanám a külső vinyó rákötés és arról pl: seedelés semmit sem ér, mert annyira kicsi adatforgalmat bír a router cpu-ja, hogy az röhejes xDDD 80/25-el fél óra alatt feltöltötk 100x annyit, amennyit a router 3-4 óra alatt. :) Az ftp része nemrossz, de akkor már mindegy, ha usb-n használja az ember..
  • gabi89
    #3118
    Ott a pont :S
    Életveszély de hát aki szeret veszélyesen élni ... 2001 -es oprendszert minden update nélkül felengedni netre ehhh
    Eleve az XP-t el kellene már felejteni hacsak nem gyenge a gép de akkor is van alternatíva -> Linux (~Ubuntu)
  • tommygear
    #3117
    az semmit nem fog érni, próbálkozz ezekkel
    https://openwrt.org/
    http://www.dd-wrt.com/site/index
  • Hegi90
    #3116
    gyári firmware, csak újabb verzió...
  • isi
    #3115
    nekem volt ilyen, és kiderült, hogy a szerelő megvágta a kábelt ;Ð
  • tommygear
    #3114
    de ki az aki xp-t sp nélkül használ? főleg sp 1 nélkül
    jajj kocsis
  • tommygear
    #3113
    de milyen firmware? ugyan az a gyári tp-linkes vagy custom firmware?
  • rumkola
    #3112
    miért 10 éves oprendszerrel próbálkozol?
  • tigeroo
    #3111
    másnak is van most a szolgáltatónál hogy kb. 20ad annyira gyors a net mint kéne lennie? pár napja van így és kurvára zavaró!
    (ilyen 2mbs helyett 50kbs-el töltök, youtube 360p 50x megakad stb.)
  • Petko
    #3110
    fél országnak tökéletesen működik
    valamit kurvára nem jól csinálsz
    csak egy hálókártya kell driverrel feltelepítve, kábel beledugva (fizikai kapcsolat leelenőrizve hogy világít e, ethernet kapcsolat stimmel e, a DHCP-s ip kérést le lehet tiltani hogy ne pampogjon vagy beállítani egy man dummy ip címet)
    hálózati kapcsolatok, új kapcsolat varázsló, kézzel állítom be a kapcsolatot, kapcsolódás felhasználónevet és jelszót igénylő szélessávú kapcsolat segítségével, beírod hogy Digi, kitöltöd a felhasználónevet és a jelszót, kirakod tálcára és rákattintasz
    nem túl nehéz
  • balu999
    #3109
    Szerinted mi a fasz rugózok ezen te segg. Meg kell oldanom egy kibaszott problémát.Leszarom , hogy mi volt 10 éve.
    Egy kibaszott friss xpsp-1 xp re be van állíva digis leírás alapján a net és nincs net .
  • Petko
    #3108
    nem tudom mi a faszt rugózol ezen... már 10 éve is pppoe vel működött a matáv adsl is, annyi differenciával hogy ott még 2 plussz dobozka meg fél kiló vezetékkel is kínlódni kellett
    ennél letisztultabb becsatlakozási mód nem is létezik, ahol még külön routerrel se kell szarakodni
    azt a részt mondjuk én sem értem az sp1 ről, mert annak idején még a windows 2000 vagy windows me is defaultban tudott pppoe-t kezelni
  • balu999
    #3107
    A gép rendesen fel van telepítve , mivel a szolgáltató nem tájékoztatott arról , hogy nem elég az alap xp.
    Router vásárlás kilőve mert a kolléganőm 1ft-se költ a gépre.
    Ha elérném a központi routert , be tudnám állítani a gépre az ip-t.
  • Dj Faustus #3106
    "Próbáltam a központi routert elérni , de jelszavas. Valaki nem tudja a jelszavát a panelos központi digi routernek ?"
    Az az Ő eszközük (valószínűleg inkább menedzselhető switch) - te ne piszkáld, mert egyrészt illetéktelen hozzáférés (BTK 300/C.§), másrészt ha elrontod, a házban másoknak okozol vele kárt.

    "Akár mennyre drága a t-home bazzmeg ott legalább nem kell minden bekapcsolásnál külön csatlakozni a fos routerükre ."
    Mert a T-Home visz oda egy ADSL Home Gateway-t, ami a telefonvonalon keresztül betárcsázik, így neked csak rá kell csatlakoztatni a gépet.

    Ha ezt szeretnéd elérni a Diginél, akkor vegyél egy routert, és abban állítsd be a PPPOE-t, a gépek majd automatikusan csatlakoznak a routeren keresztül az Internethez.

    "Telepítés után szembesültem,hogy addig nem lesz net míg nincs sp1 legalább felrakva gépre."
    Az Internet-szolgáltatód (így járnál egyébként a szimpla ADSL-modemes ADSL-Internetnél, illetve azoknál az Internet-szolgáltatóknál is, akik PPPOE-t használnak beléptetésre) nem tehet arról, hogy nincs rendesen feltelepítve a géped.

    Ezért csinált a T-Home/Invitel külön PPPOE-telepítő CD-t, illetve ezért javasolják kisebb szolgáltatók a RASPPPOE használatát.
  • balu999
    #3105
    Próbáltam a központi routert elérni , de jelszavas. Valaki nem tudja a jelszavát a panelos központi digi routernek ?
  • balu999
    #3104
    Mit lehet elbaszni ezen ?
    Xp fel , legális xp .
    Sp fel.
    Net beállít , úgy hogy megy is a net . Újraindít . Nincs net , soha többé .
  • BaliBoy
    #3103
    Vegyél vissza!
  • Hegi90
    #3102
    megvolt a firmware upgrade, abszolút nem segített semmit.
  • Hegi90
    #3101
    passz, nem én vettem. Firmware-t még lehet bepróbálom, de egyébként 150Mbps az "órajel", ami rá van írva, és mondom eddig a T-ssel nem volt semmi gond.

    Viszont holnap biztosan megejtek egy telefonbeszélgetést az ügyfélszolgálattal.
  • Hegi90
    #3100
    Itt is ugyanerről írnak...
  • tommygear
    #3099
    custom firmware esetleg megoldhatja
    bár pontosan miféle tp-link az? mert ha a 3-4 ezres kategória akkor érthető
  • Hegi90
    #3098
    Nálam is baszakodik a ppoe-s digi (Szeged). Érdekes módon, csak a wifi-t dobálja, ha kábellel van a gépen, azzal semmi gond nincs. A korábbi t-home-os netnél, illetve a miskolci diginél minden oké...

    A routert már reseteltem, újrakonfigoltam, semmi hatása nincs. Ilyennel még az életben nem találkoztam, ötletem sincs mit kéne csinálni...
    Valakinek esetleg tapasztalat? (hagyományos TP-LINK, öt gép van a lakásban, ebből 4 wifi, és mindegyik ugyanakkor szarakszik, kivéve a kábelest).
  • tommygear
    #3097
    user error, attól mert béna vagy még nem a digi a szar, hasonló problémája nem nagyon volt itt senkinek még
  • BIZ0906
    #3096
    Hát öcsém te valamit nagyon elbaszhattál :S
  • balu999
    #3095
    Vasárnap találkoztam először a digi pppoes-s netjével.

    Szerintem egy fos ez a panelos pppoes- digi szar.
    Bazzeg t-home drága de frissen telepített pc-be feldugom a kibaszott net kábelt és van net.
    Ennél fosnál nem bazzeg még sp1-et is fel kell rakni , hogy be lehessen állítani ezt a szar netet bazzeg.

    Akár mennyre drága a t-home bazzmeg ott legalább nem kell minden bekapcsolásnál külön csatlakozni a fos routerükre .

    Kolléganőmnél telepítettem gépet , előtte soha nem találkoztam ezzel a fajta fos megoldással , hogy a kibaszott panelban 1 db kibaszott központi fosrouter van .
    Telepítés után szembesültem,hogy addig nem lesz net míg nincs sp1 legalább felrakva gépre.Ezt a szart.Persze nem volt nálam sp1.Nem is gondoltam rá , hogy ez a baj .
    Felhívtam digiéket erre a balfasz állatja azt mondta ,hogy töltsem le netről az sp1-et .Igen bazzeg a töltsek a nem létező netről egy frissítést ,hogy legyen net.Bazzeg.

    Ok , még egy kör . Másnap vittem cd-n sp1-et .Felrakom erre meg a fostos digi hálózata szart be .A KURVANYÁDAT.
    Mehetek vissza a nyugdíjas kollégámhoz megint mert van egy szűz winfos a gépen mert a szerencsétlennek fingja sincs , hogy szedjen le egy kibaszott vírus írtót.

    digi a KURVANYÁDAT.Meg annak a telefonos köcsögnek is a kurva anyját aki nem képes felfogni , hogy ha nincs net akkor nem tudok letölteni .
  • bertino
    #3094
    en se tudom minek, nekem is 30Mb/s-el jon az adat, fingom sincs minek ennel nagyobb egyaltalan.
  • tommygear
    #3093
    minek??
  • Stefling
    #3092
    Olyat mutassatok, amit nem tudunk. xD Nekem 100/50-es köll! xDD
  • tommygear
    #3091
  • IXEMGabeo
    #3090
  • TomBond
    #3089
    Most úgy tűnik rendbe jött.
  • tommygear
    #3088
    1272