DIGI NET

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tommygear
de ki az aki xp-t sp nélkül használ? <#wilting> fõleg sp 1 nélkül
jajj kocsis <#sniffles>
tommygear
de milyen firmware? ugyan az a gyári tp-linkes vagy custom firmware?
miért 10 éves oprendszerrel próbálkozol?

fotográfik kolomp edisön :D

tigeroo
másnak is van most a szolgáltatónál hogy kb. 20ad annyira gyors a net mint kéne lennie? pár napja van így és kurvára zavaró!
(ilyen 2mbs helyett 50kbs-el töltök, youtube 360p 50x megakad stb.)
fél országnak tökéletesen mûködik
valamit kurvára nem jól csinálsz
csak egy hálókártya kell driverrel feltelepítve, kábel beledugva (fizikai kapcsolat leelenõrizve hogy világít e, ethernet kapcsolat stimmel e, a DHCP-s ip kérést le lehet tiltani hogy ne pampogjon vagy beállítani egy man dummy ip címet)
hálózati kapcsolatok, új kapcsolat varázsló, kézzel állítom be a kapcsolatot, kapcsolódás felhasználónevet és jelszót igénylõ szélessávú kapcsolat segítségével, beírod hogy Digi, kitöltöd a felhasználónevet és a jelszót, kirakod tálcára és rákattintasz
nem túl nehéz
Szerinted mi a fasz rugózok ezen te segg. Meg kell oldanom egy kibaszott problémát.Leszarom , hogy mi volt 10 éve.
Egy kibaszott friss xpsp-1 xp re be van állíva digis leírás alapján a net és nincs net .
nem tudom mi a faszt rugózol ezen... már 10 éve is pppoe vel mûködött a matáv adsl is, annyi differenciával hogy ott még 2 plussz dobozka meg fél kiló vezetékkel is kínlódni kellett
ennél letisztultabb becsatlakozási mód nem is létezik, ahol még külön routerrel se kell szarakodni
azt a részt mondjuk én sem értem az sp1 rõl, mert annak idején még a windows 2000 vagy windows me is defaultban tudott pppoe-t kezelni
A gép rendesen fel van telepítve , mivel a szolgáltató nem tájékoztatott arról , hogy nem elég az alap xp.
Router vásárlás kilõve mert a kolléganõm 1ft-se költ a gépre.
Ha elérném a központi routert , be tudnám állítani a gépre az ip-t.
Dj Faustus
"Próbáltam a központi routert elérni , de jelszavas. Valaki nem tudja a jelszavát a panelos központi digi routernek ?"
Az az Õ eszközük (valószínûleg inkább menedzselhetõ switch) - te ne piszkáld, mert egyrészt illetéktelen hozzáférés (BTK 300/C.§), másrészt ha elrontod, a házban másoknak okozol vele kárt.

"Akár mennyre drága a t-home bazzmeg ott legalább nem kell minden bekapcsolásnál külön csatlakozni a fos routerükre ."
Mert a T-Home visz oda egy ADSL Home Gateway-t, ami a telefonvonalon keresztül betárcsázik, így neked csak rá kell csatlakoztatni a gépet.

Ha ezt szeretnéd elérni a Diginél, akkor vegyél egy routert, és abban állítsd be a PPPOE-t, a gépek majd automatikusan csatlakoznak a routeren keresztül az Internethez.

"Telepítés után szembesültem,hogy addig nem lesz net míg nincs sp1 legalább felrakva gépre."
Az Internet-szolgáltatód (így járnál egyébként a szimpla ADSL-modemes ADSL-Internetnél, illetve azoknál az Internet-szolgáltatóknál is, akik PPPOE-t használnak beléptetésre) nem tehet arról, hogy nincs rendesen feltelepítve a géped.

Ezért csinált a T-Home/Invitel külön PPPOE-telepítõ CD-t, illetve ezért javasolják kisebb szolgáltatók a RASPPPOE használatát.

Próbáltam a központi routert elérni , de jelszavas. Valaki nem tudja a jelszavát a panelos központi digi routernek ?
Mit lehet elbaszni ezen ?
Xp fel , legális xp .
Sp fel.
Net beállít , úgy hogy megy is a net . Újraindít . Nincs net , soha többé .
BaliBoy
Vegyél vissza!

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Hegi90
megvolt a firmware upgrade, abszolút nem segített semmit.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
passz, nem én vettem. Firmware-t még lehet bepróbálom, de egyébként 150Mbps az "órajel", ami rá van írva, és mondom eddig a T-ssel nem volt semmi gond.

Viszont holnap biztosan megejtek egy telefonbeszélgetést az ügyfélszolgálattal.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90

tommygear
custom firmware esetleg megoldhatja
bár pontosan miféle tp-link az? mert ha a 3-4 ezres kategória akkor érthetõ
Hegi90
Nálam is baszakodik a ppoe-s digi (Szeged). Érdekes módon, csak a wifi-t dobálja, ha kábellel van a gépen, azzal semmi gond nincs. A korábbi t-home-os netnél, illetve a miskolci diginél minden oké...

A routert már reseteltem, újrakonfigoltam, semmi hatása nincs. Ilyennel még az életben nem találkoztam, ötletem sincs mit kéne csinálni...
Valakinek esetleg tapasztalat? (hagyományos TP-LINK, öt gép van a lakásban, ebbõl 4 wifi, és mindegyik ugyanakkor szarakszik, kivéve a kábelest).

tommygear
user error, attól mert béna vagy még nem a digi a szar, hasonló problémája nem nagyon volt itt senkinek még
Hát öcsém te valamit nagyon elbaszhattál :S

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Vasárnap találkoztam elõször a digi pppoes-s netjével.

Szerintem egy fos ez a panelos pppoes- digi szar.
Bazzeg t-home drága de frissen telepített pc-be feldugom a kibaszott net kábelt és van net.
Ennél fosnál nem bazzeg még sp1-et is fel kell rakni , hogy be lehessen állítani ezt a szar netet bazzeg.

Akár mennyre drága a t-home bazzmeg ott legalább nem kell minden bekapcsolásnál külön csatlakozni a fos routerükre .

Kolléganõmnél telepítettem gépet , elõtte soha nem találkoztam ezzel a fajta fos megoldással , hogy a kibaszott panelban 1 db kibaszott központi fosrouter van .
Telepítés után szembesültem,hogy addig nem lesz net míg nincs sp1 legalább felrakva gépre.Ezt a szart.Persze nem volt nálam sp1.Nem is gondoltam rá , hogy ez a baj .
Felhívtam digiéket erre a balfasz állatja azt mondta ,hogy töltsem le netrõl az sp1-et .Igen bazzeg a töltsek a nem létezõ netrõl egy frissítést ,hogy legyen net.Bazzeg.

Ok , még egy kör . Másnap vittem cd-n sp1-et .Felrakom erre meg a fostos digi hálózata szart be .A KURVANYÁDAT.
Mehetek vissza a nyugdíjas kollégámhoz megint mert van egy szûz winfos a gépen mert a szerencsétlennek fingja sincs , hogy szedjen le egy kibaszott vírus írtót.

digi a KURVANYÁDAT.Meg annak a telefonos köcsögnek is a kurva anyját aki nem képes felfogni , hogy ha nincs net akkor nem tudok letölteni .
bertino
en se tudom minek, nekem is 30Mb/s-el jon az adat, fingom sincs minek ennel nagyobb egyaltalan.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

tommygear
minek??
Stefling
Olyat mutassatok, amit nem tudunk. xD Nekem 100/50-es köll! xDD

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

tommygear

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Most úgy tûnik rendbe jött.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

tommygear
1272
Szarakodik a netem. Kb. 5-10 percenként ad új ip-t.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

BaliBoy
A szolgáltató kifejezés itt a Digit, Telekomot, upc-t.... jelenti. A televíziós csatorna vásárol közvetítési jogot. Jelen esetben a Digi sport. Az már más kérdés, hogy a csatornában a Digi szolgáltató a többségi tulajdonos.

Pedig bizony de. Az elmúlt években a sportközvetítés terén pont ezen ment a cirkusz, hogy a különbözõ, nagy érdeklõdésre számot tartó eseményekre lecsapott egy-egy csatorna, így ha az ember fia/lánya kíváncsi volt 2-3, a közönség nagyobb részét érdeklõ sportközvetítésre, akkor bizony több csatornára kellett elõfizetni. (Az egyik érintett pont a Digi Sport volt.)

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

BaliBoy
Tévedsz. A szolgáltatók nem vásárolnak meg "egyedüli sugárzási jogot".
A rendszer úgy mûködik, hogy a szolgáltatók fizetnek ügyélfélszám alapján valamennyi díjat a csatornáknak. A Digi pl. azért nem sugározza az MTV Networks-ös csatornákat mert a csatorna valószínûleg túl sok pénzt kért érte.

A mondandód második fele igaz. Jó sokáig nem lesz még olyan, hogy egyenként össze lehessen válogatni csatornákat.
(Megjegyzem, hogy egyik jogosító rendszer sem támogat ilyet.)

Misi az ezredes
Igen , sajnos a csomagos rendszer nem mindig kedvezõ az ügyfelek számára. Személy szerint én is elégedetlen vagyok, de tisztában vagyok miért nincs XY csatorna a Diginél míg az UPS-nél vagy T-HOME-nál van.

A válasz egyszerû, megvásárolták az egyedüli sugárzási jogot. Ez szemét dolog de versenyképes marad így a csatorna.

A csomagokra azért van szükség, hogy ne menjenek csõdbe a csatornák. Hisz a befizetett átlag díjból XY összeg megy a csatornák sugárzási jogának a térítésére. Ha te választhatnád ki, melyik csatornát szeretnéd nézni akkor valószínûleg XY csatorna kevésbé lenne nézett vagy nem lenne nézõje (Lehet most sincs, de kapnak pénzt azért hogy a csomagban benne vannak), azaz csõdbe menne mert a reklámokból befolyó összegek nem térítenék a kiadásaikat.

Elnézést ha itt-ott nem vagyok pontos vagy valami eltér a valóságtól, csak igyekeztem nem feltétlenül pontos tényekkel rávilágítani a rendszer mûködésére és arra, hogy mi lenne ha!

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

bertino
egyszer biztos eljon ennek is az ideje

de lehet, hogy mi mar azt nem eljuk meg.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

ChaosTeam
Örülnék neki amúgy, ha egyszer eljutna oda a tévézés "világa", hogy mindenki magának választhatná ki milyen csatornákat szeretne nézni és ezek alapján fizetne és nem ilyen "csomagok" alapján.. ja és ha nem szolgáltatótól függene, hogy milyen csatornákat lehet nézni, mert most eléggé idegesít, hogy bizonyos csatornákat UPC-nél lehet nézni itt meg nem és van amit itt lehet, ott nem lehetett..
ChaosTeam
Nem csak a saját igényeteket kellene nézni, nagyon sok ember sajnos hazaér munkából leül a TV elé és nézi a "valóság show" néven futtatott rendkívül igényes mûsorokat. És bizony az ilyen emberek vannak jelentõs többségben.

Az, hogy van, akit jobban érdekelnek az ismeretterjesztõ csatornák és azok esetleges HD verziói, az más kérdés. Én is örülnék, ha minél több ilyen csatorna lenne ( Discovery, Spektrum, Natgeo) - és lehetõség szerint magyarul, nem úgy, mint a netgeo HD és a Natgeo Wild HD esetében....

Viszont nekem a TV-vel nincs semmi gondom Digitális Kábel vétel esetén, képhiba nem jelentkezett nálam az elmúlt 2 hétben 1-1 képhiba 1-1 másodpercre megjelenik, de más gond nálam nem volt a tévével sem. Az internet meg bõven jó, a 80-as helyett az új routerem óta általában 88mbit/s körüli sebességet mérek és letöltésnél is volt több, mint ami 80mbit sávszél mellett lenne a max....
ja, fasznak kell az a trágya
helyette a spektrum lenne jó HD-ba, erre lenne igény
Nekem ugyan nem fájna, ha kivennék a retek klubot a kínálatból!
Mocskos egy csatorna!

gabi89
4:3 is marad mert az RTL szánalmasan pénzt kér érte amit a Digi nem akar kifizetni.
Szvsz teljesen jogosan mert már rég meg kellett volna lépni (amcsiban 2003óta 16:9 van) és ezért akarnak pénz kérni :S

Év elején a HD -ért is + pénzt akartak kihúzni az emberekbõl.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Nálam is ugyanez van sajnos!

Stefling
Nekem már kezd elegem lenni a digibõl, tv terén. A HD csatornákkal egyhuzamban, a sima digitális adások is úgy bepixelesednek és akadnak, hogy szörnyen idegesítõ, arról már nem is beszélve, hogy az rtl még mindig 4:3-as és a forma 1 közben is nagyon bosszantó... Ráadásul nem nálam van a hiba, mert minden tv-n rossz, már megnéztem, de legalább már 1 hónapja, ha nem több... másnak is van ilyen problémája? A nettel nincs gond, de ha bemegyek szólni és nem tesznek valamit, megy ek vissza a UPC-hez, mert tv terén õk nagyon jók, a digi csak net témában ûberel. :/

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Szolnokboy1
köszi!!

Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.

Golyo69
nekem 80/25 van és minden ok :d annyival jön amennyivel kell neki 😄

GGMU

Golyo69
20/10 Mbit = 2560/1280 kb/s
40/20 Mbit = 5120/2560 kb/s
80/25 Mbit = 10240/3200 kb/s

GGMU

ossz 8-al.

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Szolnokboy1
A DIGI csomagoknál a 20/10, a 40/20 és a 80/25 milyen max letöltési és feltöltési sebességet jelent kilobyte/s-ben? kösz

Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.

gabi89
Kecskemét Digi LAN-os net és tökéletesen bejön az oldal.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Sziasztok,

Diginet-em van és nem tölt be a Demonoid.me. Fehér marad a képernyõ. Lefuttattam a tracert-t és jónak látja.....

Másnál is van ilyen vagy mûködik rendesen? Persze a Diginet-es hálózaton.....

Köszi.
Gery85
http://digi.hu/lakossagi/internet
Itt nyomj a megrendelés gombra és válaszd ki a címedet, ha nincs benne,akkor nem elérhetõ

tobias88
Kertes házban t-t és Internetet szeretnénk, de valahogy a digi honlapról nem jött le, hogy nekem mit lehet választani na meg hogy az mennyibe is kerülne. Egyáltalán a 2700as 20mbites net elérhetõ?
tommygear
<#eljen>