3567
digi
  • AlieN911
    Hali

Valaki találkozott már ezzel a problémával?
    Diginetnél az email-t levelező programmal Outlookkal használom, de egy jó ideje olyan üzit kapok, hogy megtelt a fiókom, vagy mi..
    Erre tud valaki valami megoldást? Nem jönnek meg a levelek stb, kicsit idegesítő.. :/

Outlook
  • laszlodomokos
    Hali!

Analóg leadtek tuner kártyámat cserélném le digitálisra.

Tudtok ajánlani típust (lehetőleg leadtek) ami tuti biztosan (saját tapasztalatból)

HD képminőségben veszi a Digi kft. kábeltévés szabadon fogható összes csatornáját

(százvalahány)

PCI vagy PCIe 2.0x1

Köszi!
  • Golyo69
    25-30 szokott lenni ez egy furcsa nap volt :D akkor egésznap annyit mértem D:

• ACE
    Az szép, ez hogy jött össze? Stabilan megy ennyit a feltöltés? Emelhetnék tényleg egy kicsit az uploadot, legalább 50Mb-ig. Jó lenne. Nekem szépen hozza a 85/25-öt, a letöltés kicsit több, felmegy 87-re, de az up, az stabil 25.
  • krisz073
    Sziasztok.

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
    Jelenleg Digi Kábeltévénk van (Analog). Bent jártam a Diginél, hogy kérjek egy Box-t ( Digitális adás miatt, sajnos a TV-be nincs beépített) de jelenleg Budapesten csak Feb-Már környékén lesz kb. szabad Box. Valaki tud esetleg ajánlani olyan Set Top Box-t ami működik a Digis kábeltévével?
    Előre is THX a segítséget.
  • Golyo69
    80/25 :)

• Gizda
    Hali, valaki tud valamit, hogy miért picsa lassú a net? Bevezettek valamifél korlátozást?
    200kb/s -sel tudok tölteni, eddig 5Mb/s volt a sebesség.
  • ACE
    Na meg könnyen lehet következtetni a behúzott kábelezésből. Ha a lépcsőházban minden ajtó elé behúzták (új kábelcsatornák jelentek meg a többi mellett), akkor feltehetően már van ott. Én is innen következtettem amikor annak idején váltottam UPC-ről DIGI-re.
  • tommygear
    az a netes lista egy kalap szart nem ér, pl nálunk az egész utcában elérhetőek a szolgáltatások évek óta, mégis a netes rendelésnél csak 2 házszám van megjelölve, szóval ne várj arra a listára inkább menj be az ügyfélszolgálatra
  • Blekk Síp
    Tapasztalatokra lennék kíváncsi, hátha volt már aki figyelemmel kísérte a kiépítés menetét miközben tűkön ülve várta, hogy elérhető legyen nála is a kábelnet. (LAN) :D
    Jelenleg az online igénybejelentésnél az elérhető városok listájában az utcánkban a 10. és 21. szám alatt érhető el a szolgáltatás. Várható, hogy hamarosan nem csak ezen utcaszakasz 2 végén, hanem a köztes házaknál is elérhető lesz a net?
    Én konkrétan a 12. szám alatt lakom, így eléggé szívás, hogy a szomszédban már elérhető, itt meg nem, pedig már mióta ezt várom..
  • Mighty
    Mennyire van korlátozva? Ha jól tudom, akkor 32/32 kbps.
    Mondjuk ez az oldal 80 hozzászólással, reklámok nélkül majdnem 1 MB. Ezt ilyen sebesség mellett több, mint 4 percig töltené le. Semmire sem használható :)

Esetleg annyit beállíthatsz a böngésződben, hogy a képeket ne töltse le.
  • Zsoltika 007
    Nem tudom jó helyen járok-e. Digis mobilnetem van és újabban olvastam hogy be újították az eszközöket és most már tudnak korlátozni. A gond nem is ez, hanem hogy az normális hogy lekorlátozva nem hozza be az oldalakat se? Tehát még böngészésre is teljesen alkalmatlan a cucc. Elvileg a Telenor hálózatot bérlik.
  • Csokis
    A TV Network szolgáltatót a DIGI megvette, és használja az IP címeit is, így kaptam én is éppen azt.
  • tommygear
    éspedig?
  • Csokis
    Oké, már tudom a választ.
  • Csokis
    Érdekes dologra lettem figyelmes. A Speedtest-en mértem egyet, és ezt az eredményt hozta (többször nézve is):

Ami még érdekes, az az ISP! Megnézve az IP-met a whatismyipaddress.com oldalon, ezt írja:

Tudja valaki, hogy miért nem DIGI, mint eddig? Meg miért ilyen nagy a feltöltés? A valóságban is letesztelném, de nem tudok semmi gyors ftp-t ahova feltölthetnék.
  • Bukullusz
    Ha írok nekik a problémával kapcsolatban, fognak valamit csinálni vagy ajánlanak egy nagyobb csomagot.
  • Bukullusz
    Nincsen router. Máshol azt a tippet adták hogy vegyek routert, de ha eddig jó volt akkor minek. Meg pénzem sincs most rá.
  • BaliBoy
    Router van? Ha van, akkor hagyd ki a játékból. Ha akkor is jelentkezik akkor lehet tovább gondolkodni.
  • Bukullusz
    Sziasztok! Lenne egy problémám. Hátha tudtok rajtam segíteni. Kb 2 hónapja kezdődött. 20/10-es netem van. Ha futtatom a utorrentet néha bezárja a portot ami tracker frissítéssel tudok megint nyitottá tenni. De ha játszanék valami netes játékot GW2, Bad company 2 nem bír ki fél órát és ledob a net. Újra tárcsáz és megint jó minden. MSN-t sem tudom használni mert akkor csak simán ledob de nem kell újra tárcsáznom. A gép frissen van újrarakva. Nincs vele semmi baj. Lenne valakinek valami ötlete? Köszönöm előre is.
  • tommygear
    igen, arra akartam kilyukadni hogy az egy gyengébb router volt
  • mycso
    Azért lássuk be, a ledobálásnak nem sok köze van a 100megás vs gigás lanportokhoz...

Viszont valószínű, hogy a régi, valami gagyi router lehetett.
  • ACE
    Azért mert UPC lassú volt, azt még bírta a router, a gyors DIGI-t meg már nem...
  • SzirmosSzisza
    Értem én, csak UPC alatt nem volt gond, Digi alatt meg igen :)

De ha kikapcsolta mindenki a torrentet akkor nem volt probléma.
  • tommygear
    na igen, nekem is volt egy 10/100-as routerem az kb óránként ledobott, ha torrenteztem és csak ketten használtuk a netet, de egy gigabites routerrel már semmi probléma....
    egyik haveromat kb 20x dobja le a upc naponta, ha torrentezik, ha nem és egyszerűen szarnak rá, évek óta szenved vele
  • ACE
    Nálam is atomstabil a 40/20-as DIGI net Bp-en.
    Cat 02: Az hogy hány embernél van probléma a nettel attól is függ, hogy ki mit csinál... Ha fut a torrent az is attól függ hogy hány szálon, és a többiek mit csinálnak közben. A router sem mindegy milyen, amelyik megosztja, mert lehet az nem bírja. Maga a technológia alapján a DIGI ezerszer jobb ha többen használják, már csak a nagyobb feltöltési sebesség miatt is. Ha sokan használjátok, akkor normális routert kell venni, nem a legolcsóbbat, és akkor nem lesz gond.
  • tommygear
    nincs szakadozás, megéri váltani
  • SzirmosSzisza
    Mi Pesten voltunk 4-en egy lakásban és a UPC sokkal jobb volt. 4 embernél, ha futott a torrent meg se lehetett érezni, Digi alatt már 1 embernél is sipítozás volt :D

Illetve UPC alatt bejött valami kábel a modembe és onnan jött az UTP, Digi alatt meg egyből UTP jött be a házba, nem tudom mondjuk, hogy ez általános-e, de nálunk ez volt.
  • Amergin
    Tanácsot kérnék. UPC-s vagyok és sokat játszom MMO-t. Nagyon idegesít, hogy az UPC-s kábeles net rengetegszer szakad. Gondolnak egyet és kikapcsolják mondjuk este 9-kor, 20 percre, 1 órára, vagy amihez éppen kedvük van. Tele lett a hócipőm.
    Megéri-e váltani, stabilabb lesz-e a net? A házat nem kell átkábelezni ha váltok remélem...annál is inkább, hogy a TV-t meghagynám az UPC-nél.
    Debreceni vagyok egyébként.
  • Golyo69
    Nyíregyháza :) 80/25-ös net :)

• Misi az ezredes
    Avval nem tud mit kezdeni az ügyfélszolgálatos, hogy a neted alkalmatlan arra amire te használni szeretnéd. Ha fix 20/20-as net kéne állandó magyar hálózaton belüli (1-2) pingel akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlnod.. :/ Az álltalános háztartásokban használt digis net nagyobb panel házakban teljesen használhatatlanok alkalmanként.. Ugyanis a legális vagy épp illegális le és feltöltést egyszerűen nem bírja a kihelyezett szwitch..

De időszakonként ez megszűnik, nem szokott álandósulni! Érdemes azt is megnézni ha vezeték nélküli a net továbbítás a routher és a gép között, hogy ha a gép kábellel van összekötve a géppel akkor is csinálja-e az internet amit jelenleg! Ha nem akkor nem az internet a gond hanem túl sok készülék komunikál már a routherral és nem tud ennyi adatot továbbítani.

Nekem hasonló volt korábban pedig 20/20 üzleti csomagom van!

Remélem volt hasznos dolog a HSZ-ben...
  • TurboX
    megtörtént, és mint ph-n kiderült nem csak én voltam/vagyok így.

jelenleg is 30mb körül van a letöltésem de legalább eltűntek a folyamatos packet lossok ami teljesen ellehetetlenítette a neten futó alkalmazásokat.
  • ChaosTeam

Bp-n a 80/25 szépen száguld. Esetleg próbálj más szerverrel is speedtest-et, mert néha az adott szerver ad gyenge eredményt. Bár lehet, hogy házatokban sokan töltögetnek egyre többet és nem bírja a LAN része :) Mindenképp ügyfélszolgálatot kellene hívni :)
  • ACE
    Nálam tökéletes a 40/20-as.
  • BaliBoy
    Kopik az optika. :)
  • tommygear
    és mi ezzel mit csináljunk?
    1272-t hívd
  • TurboX
    80/25

csúcsidőben napról napra lassabb :S
  • Blekk Síp
    Na holnap bemegyek ügyfélszolgálatra, az a tuti.
  • tommygear
    írj egy mailt a diginek
  • Blekk Síp
    Vki esetleg nem tud arról, hogy Miskolcon a Martin-Kertvárosban folyik-e jelenleg kiépítés? Mert azt híresztelik, hogy igen de neten nem találtam semmi infot.