37
 • angol
  #37
  tömörítetlen audiónál a flac mellett ott van az ape is, tényleg jó kis összefoglalás, el is mentettem, köszi
 • snakekiller
  #36
  Én a kameránál akadtam le őszintén, nem láttam mp4 kütyüt amiben lenne. (most nem maroktelefonról beszélünk) Persze nem nagyon követem a dolgok folyását. :)
 • Csi9aa
  #35
  "Ha lenne" LOL. Van.
  MP4 == H.264 video+AAC hang
  3GP == H.263 video+AMR hang (utóbbit támogatja csak néhány kínai "MP4" lejátszó, de az igazi MP4 cuccok is viszik)

  roliika hozzászólásának lényege, hogy az eladó többnyire azt se tudja, mit árul.
 • snakekiller
  #34
  Ha lenne is ilyen (azért 320-as mp3-at szerintem még a leggagyibb Techstar kulcstartó is tud) az ára valahol az aktuálisan legnagyobb iPod környékén lenne...

  Amúgy sose értettem miért szeretnek az emberek azokon a kis vackokon videózni; nekem már a Youtube felbontása is az élvezhetőség határán van. Mondjuk számomra már a pan&scan, meg a szimpla 4:3-ra vágás is felér egy istenkáromlással. :)
 • Randal
  #33
  Fenéket. Kezedbe nyomnák a legdrágábbat, mer az mindent tud, azt elküldenének a kasszához:D
  Vagy a hívok egy szakértőt alapon eltűnnek:)

  Én CCCP-t használok, de szoktam használni az MPlayert is. Eddig tökéletesen működik:)
  Ogm, mkv stb. fájlok lejátszására jó, mert kevés a gépigénye.
 • NessieGraf
  #32
  Köszönöm a cikket mindannyiunk nevében! Még a hozzáértőknek is jó egy ilyen összefoglaló.

  A képek esetében viszont lenne véleményem. A fényképezőgépek többsége 72 px/inch felbontást használ. A nagyobb felbontást nagyobb képmérettel kompenzálják. Nem ugyanaz! Igazán komoly gépek esetében képméret és felbontás egyaránt állítható.

  Nyomdai használatra a felbontást minimum 300 px/inch értékre célszerű állítani, az eredeti kép pixel értékeivel. Ettől a kép mérete cm-ben csökken, de a kép minősége változatlan marad.

  Érdemes tudni, hogy a digitális gépek szürke, kék, vagy sárga árnyalatot tesznek a képekre, ami képernyőn nem mindig, nyomtatásban mindig látható. Beltéri fotózás esetén a legjobb digitális gépnél is célszerű vakut használni. Nyomtatáshoz, nyomdához még így is sokszor kell állítani egy csomó dolgot.
 • roliika
  #31
  Csókolom! Kérnék egy MP4 lejáttszót ami a H262-t támogatja, az MP3-at 320kbit/s bitrátával, 3GP-t is szeretnék nézni rajta, legyen benne 2Mpixeles CCD, de nem interpolált,NiMH akkumulátorral,de csak MicroSD-s bővítő kártyával érdekel, és legyen 2 Gigabyte memóriája, csak tranzreflektív TFT-vel érdekel persze, RDS-es rádió is kell bele.

  Namost ennek a mondatnak a harmadánál az Euronicsban elküldenének a p*csába valószínű.
 • szombi
  #30
  Én Crystal Player-t használok.
  Lehet hogy kell alá a kodek, de naon könnyen kezelhető.
  Bár néhány profi funkciót hiányolok belőle, de filmezésre tökéletes.

  <--------- AAC --> MP3 ????? ---------->
  Le tudom jáccani, de csak akkor, ha a .aac fájl be van rakva mkv vagy avi konténerbe.
  A legnagyobb gond, hogy AAC-t szeretnék MP3-ba átkódolni.

  Ugyanis ha mellé rakok a konténerbe egy mp3-at vagy OGG Vorbis-t, akkor valamiért
  marhára bezavarják egymást, épp ezért szeretném ha egyezne az azonos konténerben lévő hangsávok kodekje.
 • dez
  #29
  Kényelmesek ezek a belső codeces playerek, illetve az olyan x_in_one codecek, mint az ffdshow, csak kár, hogy többnyire egyszálasak, és nem támogatják a vga hw-es dekódolást. Márpedig ezek igencsak elkelnek nagyfelbontású anyagoknál... (Ha közepes procid van egy normálisabb videokártyával.)
  A VobSub - beékelődésének módja által - kikapcsolja a hw-es gyorsítást.
  Marad leginkább a BSplayer, a beépített feliratozójával. De legalább konfigurálható benne a codec- (filter-) használat (prioritások, stb.), és a megjelenítési felület (a VMR7 és 9 több biten kezeli a színeket, mint a sima overlay).
  Ha nagyon nem jönnek össze a codecek/splitterek, akkor GraphEdit...
 • Frayer
  #28
  Meg kellett volna említani hogy az Mplayer az magyar fejlesztés
 • Vogel
  #27
  JETaudio+gordian pack itt ^^
 • skati
  #26
  MPlayer hez tudtok pár linket adni?
 • GiNKaSS
  #25
  +1 a GOMplayer-nek! :)
 • kadar1
  #24
  Én filmnézésre a KMP playerthasználom ,amely tökéletesen kezeli a feliratot a filmekhez,eddig nem találkoztam olyan formátummal mit nem játszott le ( ogm,3gp,rm,wmv,vob..stb)és ingyenes ,a Dvd-hez a AVS DVD Playert,mely jól kezeli a dvd filmeket lemezről vagy akár vinyorol,Video kodeknak pedig a ffdshow-ot használom,pluszba fel van rakva xvid kodek.Mp3-at meg winampal hallgatok.
 • Vamp17
  #23
  nekem a vlc vel a fo gondom az hogy nem a fekete savon jeleniti meg a feliratot. amugy nem rossz a cucc.
 • FoodLFG
  #22
  Ja, meg kösz a tippet xD A fene se gondolta volna, hogy ez számít neki.. o.O
 • FoodLFG
  #21
  Most nézem, ha nem húzom bele a feliratfájlt, akkor mintha jó lenne. Érdekes. Ebben az esetben, akkor úgy látszik át kell nevezni a feliratot, hogy már a videóval együtt induljon.
 • FoodLFG
  #20
  Nem az a baj. Ha a videó közben belehúzom a felirat fájlt, akkor megjeleníti. Az ok. Nagyjából jó, de pl voltak formázott feliratok, amiket nem jól kezelt (kiírta a fájlban lévő formázó kódot). Ez még nem is olyan nagy probléma. De pl videó közben nyomok neki egy szünet gombot, akkor a videó nem áll meg és ráadásul a feliratokat egymásra halmozza, utána egy play gomb és minden ok. Ez azért elég zavaró probléma. Egyébként ha nincs felirat, akkor jól kezeli a videót. Próbáltam állítgatni, de maradt a probléma.
 • atomkrumpli
  #19
  én is a hülye nevű cccp-re szavazok :-)
 • Gerygrey
  #18
  Ha ugyanaz a videó és a felirat fájlneve, akkor simán viszi a VLC, legalábbis én már pár sorozat több évadját végignéztem így, probléma nélkül.
 • FoodLFG
  #17
  A GOM player nekem jó volt amikor a VLC nem szerette rendesen kezelni a feliratot. De hosszútávon VLC. Media Player Classic-ot használtam sokáig CCCP codec packel, az is jó volt.

  Egyébként a a nero-ban is van valamilyen AVC/H.264 codec, azt is lehet használni kódolásra. A Nero (recode) meg ugye mindenkinek megvan innen-onnan. Persze nem profi, de működik. Mondjuk a kissé egzotikus AAC-LC (asszem) hangkódolását, nem minden lejátszó vitte. Pl a GOM nem. VLC, CCCP igen.
 • lpmaskmancick
  #16
  én ltalában videohoz mpc-t ahsználok,de fenn van meleltte a kmplayer meg magyar mplayer.a kmplayer főleg dvd-kből való screenshotok készítésére használom,de ha találkotzok egy két egzotikus video formátummal akkor ez vagy a mplayer,zenrée meg a jó öreg winamp
 • Vamp17
  #15
  sot nekem a KMPlayer feliratkezelese is nagyon tetszik. a VLC-ben csak azzal volt gondom.
 • AranyKéz
  #14
  implementáció -> implementációja
 • Vamp17
  #13
  en a KMPlayer-t ajanlom. semmi kodec nem kell hozza, visz mindent.
 • AranyKéz
  #12
  mplayerc + ffdshow powa. mplayer a beépített kodekjeivel már elvérzett nálam nem is egyszer.

  Az x264 meg a H.264 kodek egy open source implementáció, ne keverjük.
 • avman
  #11
  nem rossz, de azért becsúsztak hibák.
  >>H.264 a legújabb MPEG-4 formátum lejátszásához:
  link: Leírás: x264 codec, de csak kódoláshoz, directshow filter nincs benne, azaz ezzel nem tudsz x264-el kódolt filmet megnézni! Arra ott az FFDShow.<<
  a bs player meg tudtommal továbbra is csak egy keretprogram, amely jobbára külső kodekek behívásával. akkor inkább mpc (media player classic)
  a belső kodekekkel bíró mplayer, vlc illetve az ffdshow tudtommal nagyjából ugyanazt a libavcodecet használja, csak a körítés különbözik. ráadásul az ffdshow-ban normális felirat támogatás is van.
  h264/x264 kodekek jobbára fizetősek (kettő érdemel említést: coreavc, ami 2 magot is tud használni, meg a cyberlink (powerdvd), ami pluszban a két mag mellett hardveres vga gyorsítást is. meg azért 1080p x264 alá vas is kell már rendesen.
 • kumica
  #10
  Én Bsplayert használok feliratos filmek miatt(nem kell vobsub),visz mindent megfelelő kodekkel,ha mégsem akkor marad a kmplayer,ami haladóknak jöhet jól,nincs olyan dolog amit ne lehetne beállítani benne.
 • archkoven
  #9
  A vlc tényleg szinte mindent lejátszik, de nekem a kezelése egyáltalán nem jön be, közel sem olyan kezes mint a winamp, ami egyébként szintén mindent lejátszik, ha a megfelelő kodekek fel vannak telepítve, ha meg mégsem, akkor jöhet a vlc.
  Egyébként már várom a fléjmet, hogy az mp3 mennyire szar, meg, hogy csak az igénytelenek használják:)
 • gabeei
  #8
  Én még a CCCP-t is ajánlom. Combined Communty Codec Pack, eléggé vicces mondjuk a neve. Nekem ez a .ogm-flmek miatt kellett. Amúgy a videós lsta szinte tökéletes...
 • takysoft
  #7
  csak úgy át-átolvasgattam a cikket, de nagyon tetszik.
  picikét pikánsan(riaa rész) esgésen adja elő magát, de lényegre törő és érthető. meg ugye tiszta és valós. nem közöl helytelen adatokat.

  Kiemelendő: sok-sok ingyenes megoldást ad (nekem is irfanview illetve ffdshow az etalon, bár lejátszáshoz GOM Playert használok, de a VLC-ről is csupa jót hallottam eddig)

  Szerintem jó cikk. Sok ilyet szeretnék még olvasni, főleg olyan témákban, akihez azért nem értek annyira... (ebben azért nem sok újdonság volt számomra).

  Szívesen olvasnék például a hangok vagy videók vágásáról bővebben.... Audacity pl tetszik, de alig ismerem. Vidóhoz meg az egyetlen alternatívám a VirtualDub volt régen, de ilyen direct layeres codekekkel, mint az ffdshow nem müxik együtt...

  Gratulálok. Remek leírás!
 • adsa
  #6
  nagyon de nagyon jó cikk, még több iet akarok:)
 • Cat 02 #5
  áh rég olvastam sg cikket (Y)
 • FoodLFG
  #4
  Ja, zenére meg Foobar2000-et használok. (unicode támogatás)
  http://www.foobar2000.org/
 • FoodLFG
  #3
  Én VLC-t használok. Egyszer véletlenül kipróbáltam az Mplayer-t, de sajnos szegény „nem talált” a codecet, vagy valami ilyesmit írt ki. Ráadásul a GUI-ja is szar. Úgyhogy rövid úton ment a szemétbe. Persze xp-n működik, de nekem vistán nem ment.
  VLC-vel csak felirat problémáim voltak. Eddig mindent lejátszott, az online streameket is.
 • Gonz0
  #2
  "Pár évvel később következett az MPEG-2 formátum (MPEG-2 Part 2 H.262), ami sokkal fejlettebb [...] és a Windowsos rendszereken is minden extra nélkül lejátszható."

  Legjobb tudomásom szerint, az XP alap installban nem támogatja az MPEG2 lejátszását..

  Egyébként a cikk tényleg jó..
 • BigPunisher
  #1
  jól összeszedett cikk....sok ilyet