Ismerd fel a képről a várost!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hogyhogy annyival?? ez tengerszint felett van most is. Egy kiálló szikla és azon van a cucc. Tõlem tehetsz 😊
gz8
Lehetséges, hogy anno annyival alacsonyabb volt a tenger vízszintje?

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

de azt is írja, hogy börtön meg látszik, hogy van egy rondellája a cuccnak. Az pedig ágyúzásra alkalmas erõdöknek van. Tehát lehet, hogy hajdani ortodox monostor, amit a török korban beerõdítettek (vagy a velenceiek vagy a törökök) és késõbb börtön volt, mert nehéz szökni.
a gugli szerint szerb ortodox monostor romja.
gz8
off
Mi a fene lehet ez a vízben?
é. sz. 42,393580
k. h. 18,572040

on

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

gz8
Ennyire aktívan azért ne segíts... <#idiota>

Budva 😊 és igen.
gz8
Montenegró...?

Nem.
(Segítség: Nem, igen.)

gz8
Valahol Horvátországban az Adriai-tengernél?

azaz 😊 Ott lakik valami cigány vajda, és ez neki az udvartartása.
Bánffyhunyad, van ott egy jó néhány ilyen palota.

én is 😊
Sejtettem. Olyan ismerõs, valszeg arrafelé menet láttam.

mármint COOLancs, nem Arad
nem
igen
Arad?

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

Kolozsvártól nyugatra?

bármelyik nem 😊
Gregorius
Hát ez bármelyik román kisváros lehet.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

birdo
Ha Magyarországon remekelték akkor vagy a régi 5- ös mellett láttam vagy a 31-esen jövet-menet....mintha rémlene ez a rémálom....

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

látod milyen szép? <#bee1>
birdo
Jajjj

tessék, ez hírhedt 😊

Igen, elég híres.

tudtam, hogy ismerõs. Alesund Norvégia 😊
gz8
+ 1 tipp Norvégiára 😊

Rincewind
Valahol Eszak Europaban van gondolom. Engem azok a szines hazak Belgiumra emlekeztetnek, bar ott nem nagyon vannak ilyen hegyek. Norvegia?
hú, ez ismerõs. Valami harmincezres "nagyváros" norvégiában nem?

szerintem ezek a világ legjobb dolgai. Persze ha nem egyedül vagy
jhetedikj
Én 2 hete jöttem haza Törökországból stoppal, elég kalandos volt az út, majdnem a fogam is ott hagytam. 3 nap volt mire hazaértem úgy hogy még estére sem álltam meg, jól el is tévedtem 1x volt ahol a hõmérséklet -20 alatt volt Bulgáriában. Így jár aki pénz nélkül nekivág a nagyvilágnak, amúgy élveztem minden veszélyével együtt ezért is mentem ki. Na de elég az offból, csak éppen megláttam amit leírtál, gondoltam megosztom ezt is veletek.😊

anno 1987

birdo
Ráér holnap is.... akár ))

szerintem tegyél, de ne valamikor, hanem mondjuk most <#buck>
Ha vki nagyon akar, akkor tehet, ha nem, akkor majd teszek vmikor...

gz8
Az úgy volt, hogy kb. 1996 v. 97 októberében az a vonószenekar, amiben akkor játszottam, meghívást kapott Schwäbisch Gmündbe (nem elõször), hogy adjuk pár koncertet.

A szállás Hohenstaufenben volt. Egy szabad délután elõtt úgy engedtek el minket, hogy szabadprogram, aztán ekkor és ekkor találkozunk a kapunál, ott lesz a busz, lehet menni vissza a szállásra. A busz azonban mégse onnan indult. Kétségbeesetten integettem a közeledõ, a mellettem elhúzó, majd csak a hátát mutató tömegközlekedési eszköznek és a rajta ülõknek, de semmi. Ott maradtam egyedül a szinte kihalt városban, a szél fútta falevelek látványa döbbentett rá, hogy mihamarabb lépnem kell, mert ehhez az idõjáráshoz kissé alulöltözött vagyok. És agyalni kezdtem.

Stoppolás, ó igen!
Elindultam kifelé a városból.
Jött egy nõ a lányával, de elgurultak mellettem.
Jött egy korombéli csóka, aki a helyi zeneiskolában tanult valami hangszert, és mivel szinténzenész, elvitt a város széléig, ahol lakott.
Jött egy nõ a lányával, és akkora szájat tátottak, hogy marhavásárt lehetett volna benne tartani, mert gyalog bizony nem érhettem oda semmi szín alatt...
Jött egy öreg fazon merdzsóval, de szerintem félreérthette a végcélt, és azzal a felkiáltással, hogy nagyon messze van, elhajtott.
Aztán jött egy Renault három, szintén korombéli arccal, õk pont arra mentek, és szerencsésen meg is érkeztem a szállásra.

Ez volt életemben a második - és egyelõre utolsó - alkalom, hogy külföldön stoppoltam 😊)

Már tegnap óta arra várok<#finom>

gz8
Úgy biza, úgyhogy te jössz 😊

(Btw. érdekel valakit a történet? 😄 )

Akkor megvan. Hohenstaufen

Igen, csak az meg nincsen Stuttgart közelében😊

birdo
Ha nem lenne ennyire zöld lombos a domb....vagyis pontosabban fekete fenyõfák állnának a domboldalon..... akkor a Pilisvörösvári kápolna dombra tippelnék...... Na már....az isssss mészkõ...sõt...

bulba
Értem, köszi. Az a fehér "folyás" nekem is gyanús volt, de nem hittem volna, hogy mészkõ.

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

gz8
Hát csak tessék <#buck>

de elõbb ki kell találni <#papakacsint>
gz8
A földrajzot kedvelem, és mondhatjuk azt is, hogy kirándultam. Ha érdekli a t. egybegyûlteket, a rejtvény megfejtése után elmesélhetem azt a történet, aminek apropóján válaszottam e képet. <#email>

gz8
Hasonló környék, de nem az.

És vannak bizony 😊

jaj de szeretem az ilyen dombokat 😊 Különben erõsen kételkedem benne, hogy Rheinland-Pfalban, vagy Hessenben vagy akárhol nincs mészkõ. Egyébként te valamilyen földrajzos arc vagy vagy csak erre kirándultál?
Tegnap nézegettem a térképet és láttam, de elvetettem, mert túl sok épület volt a környéken. Most meg nem találom;(
Talán Reutlingen vagy Pfullingen? Az a környék hasonló.
Romok vannak a dombtetõn?