295
  • aRoma
    #295
    /képzelni
  • aRoma
    #294
    Félreértetted
    nem hiszem, h eltudnád képzeni (még a felét sem)
  • Epikurosz
    #293
    Ez azért egy elég véges/korlátolt hsz. volt.
  • aRoma
    #292
    "annyi fantázia belém is szorult, hogy el tudjam képzelni a végtelent" Hát képzeld
  • Epikurosz
    #291
    Beszúrom ide ezt a cikket a mindenség elméletéről, mert roppant érdekes. Érdemes elolvasni.
  • sanner011
    #290
    Én sokat olvasok csillagászati témájú cikkeket, mert érdekel... Viszont mindig, mindenhol, túl sok a "ha", és túl kevés az amit tudunk.
    Én nem nagyon hiszem, hogy a húrelmélet megáll, de nem foganék arra sem, hogy hamarosan végleg megcáfolják.
    Ki tudja?
    Ha az emberiség jó ideig nem pusztítja ki önmagát, akkor biztos nagyon sok hihetetlen dolgot fognak fölfedezni.
    De nem hiszem hogy ez a közeljövőben lesz. Néhány szonda, és a földi eszközök segítségével nem hiszem hogy ennél sokkal többet megtudunk bármiről is.
  • Epikurosz
    #289
    "a tisztelt "tudós" és nagytudású kollegák"

    Szerintem, biztosan rám gondoltál :-)

    Nos, a végtelenség fogalma eléggé fifikás, ugyanis, a minket körülvevő világ általában véges. Igaz ugyan, hogy a pi értékét nem lehet leírni véges tizedes törtszámmal, de attól még a kör sugara, kerülete vagy területe még véges fogalmak. Igaz ugyan, hogy ha a Földön elindulok, akkor a végtelenségig tudok rajta körözni, de a Föld kerülete is véges érték, amely mérhető. És a többi.
    Végülis, itt már leírt egy kedves fórumozó valami hasonlót.

    Nem is ezzel van a baj, hisz annyi fantázia belém is szorult, hogy el tudjam képzelni a végtelent. A bibi a világegyetem végtelenségével az, hogy a tágulás, amelyet ugye bizonyítottak a vöröseltolódással, egy létező jelenség, és a világ végtelenségével nem magyarázható.
  • arrakistor
    #288
    nem tudom mikor fogják már fel végre a tisztelt "tudós" és nagytudású kollegák, hogy a _végtelen_ az egyetlen és legtisztább magyarázat MINDENre ....
  • Epikurosz
    #287
    Figyelj, ne fogd vissza magad. Jelentkezz ki, majd ismét be samebadi álnévvel, és akkor szabadjára engedheted a billentyűzeted.
  • babajaga
    #286
    Tudod nem véletlenül írta Andersen a "Pomádé király új ruhája" c művét. A legnagyobb legtisztább emberi igazságok egyikéről szólt benne. Ma sokkal több ember szenved a Pomádé szindrómában mint 60-80 évvel ezelött, sajnos.
  • Epikurosz
    #285
    értem, jawohl, mert Te mondod!
  • babajaga
    #284
    "Isten az Istentől, világosság a világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentől. Született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegű és minden általa lett."

    Süket, ostoba, logikátlan szöveg aminek a magyar neve hablaty.Szégyen az emberi gondolkodásra!
  • babajaga
    #283
    "Nem hisznek a végtelen időben (és ergo a térben sem), az időnek szerintük van egy kezdete és egy vége. Isten maga időnkívüli. Na, ezt tessék felfogni"

    Nem kell és nem is lehet ezt felfogni mert lükeség! A lükeség a logikátlanság legmagassabb fokozata. A butaság nem tűri a logikát, mert annak az ellentéte.
  • Epikurosz
    #282
    Ezzel csak azt akarom mondani, hogy még a római katolikus egyház, az a "bigott, inkvizíciós, elmaradott, boszorkányégetős, reakciós", római katolikus egyház idő-felfogása is mennyire modren, mondhatnám relativisztikus. Nem hisznek a végtelen időben (és ergo a térben sem), az időnek szerintük van egy kezdete és egy vége. Isten maga időnkívüli. Na, ezt tessék felfogni.
  • Epikurosz
    #281
    ...az idő kezdete előtt...
  • Epikurosz
    #280
    A római katolikus egyház hitvallása (részlet a hosszú változatból):
    "1. HISZEK AZ EGY ISTENBEN, mindenható Atyában, mennynek és földnek, minden láthatónak és láthatatlannak Teremtőjében.
    2. Hiszek az egy Úrban, Jézus Krisztusban, Isten egyszülött Fiában, aki az Atyától született <b>az idő kezdete előtt</b>; Isten az Istentől, világosság a világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentől. Született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegű és minden általa lett."
  • globint
    #279
    Hát, kezdünk elcsendesülni.
    A magam részéről sok - sok dolgot nem értek, de sajna a téma erősen elkanyarodott.
    Úgy tűnik, némelyek nem a megfelelő helyen nem a megfelelő témával izgulnak.
    Mintha a zöldségboltban akarnának videót, az étteremben meg öltönyt venni.....
    Szerintem ne vegyenek semmit az ilyenek, legfőképpen levegőt, úgy 10 percig.
  • who am I 7
    #278
    Mert ennyi eszed van.
  • Epikurosz
    #277
    Oké, írd le még 100x, akkor hihetőbb lesz az is, hogy egyáltalán te magyar-e vagy.
  • Su0my
    #276
    és az ilyenek miatt néha szégyellem, hogy magyar vagyok
  • Su0my
    #275
    az ilyen emberek miatt fog kipusztulni a Föld.
  • Deus Ex
    #274
    Egyébiránt sokat segítene a fórum használhatóságán, ha lenne egy felhasználónkénti, ki és bekapcsolható ban lista, így csak azok postjait látnám, akikére kíváncsi vagyok.
  • Deus Ex
    #273
    Majd rajzolok neked egy Nobel csontot.

    Tiszteletben tartom az elméletedet mert valóban nem rendelkezem elegendő tudással hogy mérvadó módon megítéljem. Ellenben, pár hete épp ezen a fórumon írtam a türelem és a türelemnek álcázott belexarok közömbösség közötti különbségről. Amit te meg-meglengetsz itt, azzal szemben nem tudok türelmes lenni, közömbösnek pedig nem kívánok maradni. No nem azért, mert akkora nagy zsidó barát vagyok, hanem azért, mert az előítéletes, kollektív bűnösséget kikiáltó diszkriminációt szellemi pestisnek tartom, méghozzá a legveszélyesebb fajtából származónak. Ha te leírtad, hogy működik az univerzum, én már csak a maradék, kissebb feladatokra vállalkoznék, és ennek is mellétenném, szerintem: szóval szerintem a pórbrémát az okozza, hogy van néhány tehetséges ember, avagy netán gazember, aki esetleg zsidó, esetleg cigány, esetleg iszlámista, esetleg fekete hajú, etc. és van néhány vadbarom, aki a tömegpszichózist kihasználva a valamilyen szempontból kirívók tetteit indokként felhozva az egész zsidóság, cigányság, iszlám, fekete hajú, etc. közösség ellen hangolja a csűrhét, ahelyett, hogy a tehetségestől tanulnánk, a gazembereket pedig összefogdosnánk, és pofánvernénk, egyenként. Csak ugye pofázni sokkal könnyebb, mint tanulni, vagy körültekintően beavatkozni.

    Részemről ennyi.
  • arrakistor
    #272
    Én mindenféle elméletek helyett feketén-rózsaszínen leírtam ebbe a topikba mindenféle offolás helyett , hogy hogyan működik az univerzum, tetszik nem tetszik ez van . Offolni, mocskolódni csak téged láttalak.
  • Su0my
    #271
    Azt hiszem, ideje lenne lezárni ezt a topicot.. én nézegettem, hátha visszatér az eredeti témára, de nagyon nem.

    Deus Ex: szép volt, ilyet ritkán hallani!

  • Deus Ex
    #270
    Hát sajnos bizony aljaskodás lesz, ameddig az aljaskodás lehető és a könnyebb út. Szűk érdekcsoportok akarata mentén zajlanak az események, ők bizony nagyon gazdagok, mi pedig nagyon szegények vagyunk. Ámmen. Lehet dolgozni.

    Engem inkább az idegesít, ha valakinek a tehetségtelenségéből nem telik a rel vagy a kvantumfizika megértésére, csak a böfögésre, és közben olyan eszmékkel cicázik, amelyek miatt már lerombolták ezt a kontinenst mostanában. S nem valami körmönfont cionista lobby, ahnem emiatt nehezebb az életem, mint volna ezer kiloval nyugatabbra.

    Az meg elárulhatná nekem a zsidófizika ellen kűzdő anticionista mozgalom valamely élharcosa, hogy tk. hogyan folyásolta be ez a körmönfont összeesküvés pl. a nyolcvanas évek Szovjetúniójának fizikai kutatásait, vagy akár napjaink Kinájáét.. LOL.
  • Epikurosz
    #269
    Mennyi vigyorgó, kárörvendő bunkó.
    titeket nem az idegesít, hogy vannak aljasságok, hanem hogy valaki ezeken felháborodik.
  • gumikacsa
    #268
    off:

    Huhh,ezt a gyönyörű összetett mondatot, nem semmi. :D (persze jobb lett volna, ha nem egy ilyen hsz váltja ki...)

    on:

    Mikor ilyen cikkeket olvasok, mindig az jut eszembe, hogy milyen keveset tudunk. Illetve, nem személy szerint pl. én (mert, én tényleg keveset tudok), hanem a tudósok, szakértők, űrkutatók, akik ezzel foglalkoznak.
  • snakekiller
    #267
    Föld hívja Arrakistort! Most vagy viccelsz és szívatsz mindenkit, vagy "you fucking lost it, man!". :)
  • Epikurosz
    #266
    A bunkóság biztos, hogy nem passzol az úri illemhez, de ami okozza, az ennél is rosszabb. Gondolok azokra a provokációkra, amelyek most karácsonytájt történtek, és eléggé jól behatárolható körből érkeztek.
  • Adamaj
    #265
    Ha valóban megismerhetetlen számunkra a kezdet és az, hogy volt-e előtte valami én akkor is azt kérdem: Vajon, ha volt valami a nagy bumm előtt, akkor az mi volt? És az előtt mi volt? Volt egy kezdet valahol? De az előtt mi volt? Az ember már csak ilyen, mindig kérdez, akkor is, ha nem kaphat választ, másrészt, ha nem kérdez, akkor biztos, hogy nem is fog választ kapni.
  • Adamaj
    #264
    Deus Ex

    arrakistor, szerintem ne itt kompenzáld a komplexusaidat. Tudom, hogy nagyon tühítő lehet, ha valahol nem Te lehetsz a bölcsesség kútfeje, de mielőtt baromságokat írsz és kiröhögteted magad gondolkodj! Egyébiránt nem igazán tudom eldönteni, hogy csak egyszerűen hülye vagy, vagy tökéletesen idióta. Szívesen megváltoztatom, a véleményem, ha megpróbálsz normális EMBERként viselkedni. Addig sajnos nagyon bunkónak és parasztnak foglak tartani.
  • Epikurosz
    #263
    micsoda zsigerek.
  • globint
    #262
    Télleg arrakistor, jól vagy?
    Láz, gyomorgörcs, hányinger, kettőslátás, tompuló értelem, stb., ezek a bajaid?
    Valamit kéne neked feliratni a dokival, hogy a 2008-as évre jobban legyél.
    Persze hallottam én, hogy volt olyan, aki be akart térni zsidónak, aztá a hitsorsosok nem fogadták be, és ezután meg ment a döhöngőbe.
    Csak nem ez a a bajod?
    Vagy inkább a láz, stb.?
    Ha már te is poénkodsz, ....., vagy télleg egy náci disznó vagy?
    Télleg, na....

  • Deus Ex
    #261
    Kérdés, hogy ezek a fogalmak mennyire alkalmazhatóak jelen helyzetben. Én azt gondolom, jobb ezeket félretenni, és jobb hiján a matematikára, mint érzékszervre hagyatkozva tapogatózni. Bár attól sem lepődnék meg különösebben, ha matematikai és logikai eszköztárunk alkalmazhatóságának a határát is jelentené az univerzumunk kezdete..
  • Deus Ex
    #260
    Kedveském, az eddigi tevékenységedet elismerve, a még itt lengedező karácsony szellemét átérezve kérlek engedd meg, hogy mocskos antiszemita náci disznónak nevezzelek, és megkérjelek, hogy fáradjál át a rögeszmetársaid általi irígykedő, a tehetségtelenségét másokra kivetítő, a faszláma bénaságotok miatt másokat okoló böfögéssel kellemes ólmelegre fűtött, árpádsávos budipapírral kitapétázott saját topicodba, ameddig finom és nőies vagyok. Köszönöm.
  • arrakistor
    #259
    egy biztos : a zsidók a 6 dimenzióból érkeztek és a sátán bácsi küldte őket de túlságosan el vannak telve maguktól és a hatágú dimenziójuktól és azt hiszik itt vagizhatnak a 4 dimenzós világban és el se tudják képzelni hogy lehet több dimenzió is mint 6. pedig mi magyarok a 7 dimenzióból érkeztünk a csodaszarvashágó és a sirius csillag összeköttetésében elheyezkedő hipertéren keresztül és a 3 dimenzió nagymesterei (magus-ai) vagyunk.
  • arrakistor
    #258
    teóriám nem zárja ki a magasabb számú dimenziók létezését , sőt ! tulajdonképpen a végtelenség a puszta magyarázat mindenre! beleértve az isten , a sátán , a pokol (mint másik párhuzamos dimenzió), a valhalla, a nirvána, a szellemek világa, a démonok birodalma és egyéb vallások által megtalált átjárókat, a gömvillámot , amely néha spontán is metszi a téridőnket, az néha átjáró szellemeket és az ezeket megidéző médiumokat akik megtanulták látni a szellemek magasabb számú dimenzióját (mittomén a 67-es számút). végtelen dimenzió is létezik, tört és egész dimenziók de ritkán metszik egymást, főleg szingularitásokban és igyekeznek megőrizni egész mivoltukat. abban elég sok világvallás egyetért hogy minden dimenziót is, tehát magát a létet az isten, vagy istenek teremtették a nemlétből ők a lét világán kívűl léteznek.
  • globint
    #257
    Elhangzott, hogy minden energia..., meg hogy a más dimenzióbeli tárgyakat is csak energiaként érzékelnénk...., esetleg a gömbvillám itt talán bejöhet a képbe?
    Hiszen azt sem nagyon tudják, mi? Lehet, nagyobb feszültségekfelhamozódása esetén a tér idő stb. meghasad egy hangyányit, aztán a 8 dimenzió plusszal rendelkező baci végiglibeg a lakáson, keresztűllibeg a kulcslyukon, lyukat olvaszt az ablkaküvegbe, aztán nem bírja cérnával a sok látnivalót, és kiég a lámpása.

    Bár viccesen igyekeztem leírni, de ténylegesen komolyan érdekel.
  • arrakistor
    #256
    Amikor valaki ránéz az alsó képre, a szeme és monitor között létrejövő csőben materializálódik egy dimenziókaput megnyitó cső (pipe) , és a megfelelő inteligenciájú ember agya és a szemének ingerületeiben létrejön a szingularitás, azaz megnyilik egy hipertérkapu.