83
-
Voronyezs #43 már csak azért is meg kell nézni h kiszúrjunk az amcsikkal
mellesleg 2029 még messze van, szal inkább az Olimpiákra koncentráljunk gyerekek -
Voronyezs #42 Tom h hülyültél, de akkor is xD:
Ha Földbe csapódna be az érdekes lenne:)
1)
Először is, nem(hiszem h) tudná, mert nem lenne képes a pályáját a Föld felé irányítani, mm pontosan.
2)
400m2 az piszok kevés... a légkörünkben égne el mint zs*dó a krem... szal elégne
egyébként érdekes kis cikk, várom jan 30.-át :-)
-
dez #41 Ha neked a pongyola bulvár-tudóskodás igazolás...
ps. kezd az Index ilyen vegyesfelvágott lenni... Vagy eddig is az volt? -
Epikurosz #40 Elmentem pihizni.
A Múmia, meg ez is. Mára elég volt. :-)
Viszlát! -
Epikurosz #39 Shoemaker-Levy
(cipész és farmeros) -
juzosch #38 a-a.
Ott van ami a jupiterbe csapódott. 1:16, már jobb is,m int az 1:75:D -
Epikurosz #37 Szia dez!
Amikor az aláírásomba beletettem a kijelentést, és a forrást, épp rád gondoltam, mert anno oszlopos tagja voltál az erről szóló vitának.
Különben élvezem, amikor én megmondok valamit - a JPÉ-re hallgava, tudod... - és utána jönnek a tudósok csapatostól, hogy engem igazoljanak. :-))
Kellemes Karácsonyt Neked is!
:-) -
dez #36 Ja, a média gyorsan felejt (az emberek még gyorsabban), még szerencse, hogy akik ezzel foglalkoznak (csillagászok), azok odafigyelnek. :) -
dez #35 /OFF
Egyébként több ponton is hibás az az Indexes lista. Nyilván nagyon komoly szakembereket kérdeztek meg... (Mármint a hír forrása.)
- Jópár éve ismert dolog, hogy amikor szomjat kezdünk érezni, akkor már szervezetben lévő víz mennyisége már egy ideje alacsonyabb a kelleténél. Ezt ajánlatos megelőzni. Amúgy is hasznos több folyadékot inni a minimálisan elegendőnél, mert ez segíti a testi folyamatokat. Ergo egészségesebb. Persze túlzásba sem kell vinni.
- Nekem többször is hirtelen romlott a szemem, amikor akár csak egy fél éjszakát olvastam álmosan és a szememet erőltetve.
"-A mobiltelefonok veszélyes interferenciát okoznak a kórházakban.
-A széleskörű elképzelés ellenére a mobilok nem zavarják az orvosi eszközök működését."
Na erről csak annyit, hogy még egy elektronikus lázmérő leírásában is kiemelten szerepel a mobiltelefon általi megzavart mérés veszélye, a vonatkozó ipari szabvály előírással együtt. Tedd csak a mobilodat pár percre egy erősítő közelébe pár percre... -
menetrend #34 :) jó ez a cikk, érdekesek a hozzászólások :)
néhány megfigyelés:
- a felszíne mért ne lehetne 400m2 , a lepedővel közrefoghatsz ojjektumot
de ez csak kukacoskodás :)
- kétlem hogy az olvasók többsége fizikából doktorált vagy szimplán tudós volna
a 15 megatonna amolyan hatásvadász, hogy a mezei szántóvető is megértse ez a valami kurvanagyot durra, a hidrogénbombát belekeverni felesleges, van akinek csernobil is atomrobbanás volt (beszéltem ilyennel...), tudtommal pedig a hidrogénbombában is alkalmaznak atombombát a beindításához de ez már nem ide tartozik
- mi van ha ide csapódik be? csökkennek az ingatlan árak
- tunguzkáról eddig úgy tudtam csak egy elmélet és találgatás, hogy meteorit vót a hunyó, hallottam én már mást is de akkor úgy néz ki ma is tanultam valamit
- félúton elfelejtett meteoritokkal én is találkoztam, majd ha itt lesznek eszünkbe jutnak
- attól még hogy valaki hülyeséget ír nem kell lekezelni, fejezzük ki magunkat "eufémisztikusan"
- a mantrás meg földönkívülis résznél meg elvesztettem a fonalat
:D -
#33 Mi van ha hirtelen megfordul, és a földbe csapódik be?:O -
dez #32 /OFF
1. (Epinek) Először talán tisztázni kellene, milyen értelemben is merül fel az agy kihasználtsága. Tudod: -"Mennyi?" -"13!" -"13 mi?" -"Hé, mi mennyi?" Az agysejtek számát tekintve nem igaz, a felhasználás hatékonyságát tekintve már nagyjából igen.
2. A mantráknak (vagy más effélének) van köze az agy kihasználtságához (hatékonysághoz).
3. Az egot nem kell elnyomni, mert annak előbb-utóbb tényleg lázadás a vége.
Az ego tkp. egy információhalmaz+"beidegződés"+viselkedésminta-gyűjtemény, amit a szűkebb tudatállapotok alakítanak ki, mely hatalmába is kerítheti a tudatot és személyiséget. A tudat fokozatos kitágítása feloldja az egot.
4. Az "univerzum frekvenciáját" nem ismerem, ellenben a Föld mágnenes mezejének vannak rezonancia-frekvenciái (lásd Schumann_resonance), melyeket (illetve leginkább a 7,83Hz-re) úgy tűnik az élővilág is érzékel, és felhasznál. -
xizor #31 Már kb 6 ilyen meteoritról hallottam kemény 17 életévem alatt, és mindegyiket félúton elfelejtették :) Szerintem ezzel se lesz más a helyzet. -
Epikurosz #30 "A lényeg a ráhangolódás az univerzum frekvenciájára, az ego elnyomása."
Hát, te már annyira elnyomtad az egódat, hogy néha már lázadozik. :-) -
L3zl13 #29 Van valami akadálya, hogy 15 megatonnás, kizárólag maghasadást felhasználó bombát építsenek?
Az atom(bomba) szóban igazából sehol nem szerepel az, hogy maghasadásról és nem magfúzióról van szó. Tudom, általánosan csak a maghasadást használó bombákat értik alatta, de igazából egy hibás megkülönböztetésről van szó. -
bandypappa #28 Nyomod a mantrázást? mire összpontosítasz? Az önfejlesztö meditációkat olvasod? Amugy a mantrának és az agy kihasználtságának nem sok köze van egymáshoz. A lényeg a ráhangolódás az univerzum frekvenciájára, az ego elnyomása. -
Doktor Kotász #27 "...hasonló az 1908-as tunguzkai objektumhoz, ami a Földön egy 15 megatonnás atombomba erejét fejtette ki..."
Nem akarok kukacoskodni, de nem létezik 15 Megatonnás atombomba.
15 Megatonnához, már hidrogénbomba kell, azaz termonukleáris, és az nem atombomba. -
L3zl13 #26 Az orbiterről nem lehetne felvenni vajon az eseményt, ha bekövetkezik? -
Epikurosz #25 Ne piszkáld, te.
Egyébként, ezek az űrhajós fiúk annyira snájdigok.
De mindig jönnek azok a csúnya földönkívüliek, és elkezdik őket szekálni.
-
peterx #24 Hogy lehet valaki ennyire érdektelen faszkalap!? Szánalmas 10 éves kis pöcs lehetsz... -
Balu0 #23 Szerencsére elég messze, sajnos túl messze XD
Elég messze, hogy ne legyen baja, túl messze hogy lássa magát a becsapódást.
Port tuti ver fel a becsapódás de messze nem annyit ami gondot okozna. A marsjárók a globális porviharokat is túlélték.
Pályaszámítás:
Egy adott pillanatban elég pontosan meg tudjuk állapítani egy test helyzetét a naprendszerben. De nem miliméter pontosan.
Ahhoz hogy a pályát pontosan ki tudják számolni, ahhoz több ilyen mérési pont kell, időben minél távolabb egymástól (minél nagyobb az eltelt idő a mérések között annál kisebb a hibaszázalék)
Namár most nagy távolságoknál ha a mérésekben csak egy két méter az eltérés az már egy jövőbeli ehlyzet meghatározásánál 100.000 km-eket jelenthet.
Minél többször mérik meg a pontos helyzetet minél hosszab idejig annál pontosabb a cucc. Ez viszont egy újonnan felfedezett aszteroida, így még egyszerűen nem telt el elég idő. De 30.-án úgyis megtudjuk :D
Izgalmas cucc ez szó mi szó.
PS.: Space.Com-ot meghackelték :( -
#22 1:75
ez nagyon kevés -
SuspiciousC #21 Ha jol tudom a marsjaro robotok a napfenyt hasznaljak fel energiaforrasnak, ha becsapodik ez a meteor es eleg tetemes mennyisegu por szall fel a megfelelo helyen akkor lehet hogy nem fog kapni eleg fenyt es akkor kimerul az aksi. Persze kerdes hoyg megis konkretan mit jelent az hogy kivul esik a becsapodasi zonan. Marmint mennyire lesz messze tole. -
ge3lan #20 Az a baj, hogy mindig csak véges pontossággal ismerjük az égitest koordinátáit, és ebből határozzuk meg a pályaelemeket, vagyis hogy merre fog menni. Ezért soem tudjuk teljesen pontosan megmondani. A megfigyelések pontosságát kell növelni, mert csak ezen múlik. -
L3zl13 #19 400 négyzetméter? Mi ez valami lepedő, hogy négyzetméterben adják meg a méretét? -
Yoshimitsu #18 A Marsba csapódik? Akkor annyi kérdése lenne, hogy: ÉS? -
Epikurosz #17 aszteroidára, Apófiszra, te! -
Epikurosz #16 Mindesetre, ha feljuttok a Marsra, semmi furcsát ne piszkáljatok ki a vörös homokból, és főleg ne vigyétek fel az űrhajóra!
-
#15 ezt nem ertem... :) mire irtad h cuki?:))) -
Epikurosz #14 pe:rsze, nem ilyenre gondoltam. :-) -
Epikurosz #13 De jó lenne, ha várna ott valaki.
"Valaki vár, ha hazamész, és átölel két puha kéz,
Az élet így nem is nehéz, ha átölel két puha kéz."
-
Epikurosz #12 jaj, de cuki!
Én is akarok egy ilyent! -
#11 dédapáink korában, majdnem napra pontosan 104 éve tartottunk ott, hogy felszállt az első repülőgép és megtett kőkemény 39 métert a levegőben -
jeti00 #10 miért nem tudják egyszerűen azt mondani hogy becsapódik, igen/nem.. hatalmas gépek, nagyon okos emberek, sok sok pénz és mégsem :) -
#9 hat ez ugyis meg odebb van :) ... be is irtam a telefonba emlekezteto kent , valami komolyabb fejleszteseket kene tegyen a NASA, hogy legyen mivel megvegyek a foldet ilyen esetekben ... mar reg kene legyen nekunk egy holdbazis, sot marsbazisunk is :) ha valami ilyesmi tortene ... belehuzhatnanak mar -
#8 csak aztán nehogy a vártnál közelebbről nézhessük. az viszont nemcsak nekik lenne szívás.... -
#7 Az Apophis meg szabad szemmel is lathato lesz (2029 Aprilis 13 - Pentek .... micsoda nap lesz), alitolag csak Europa, Azsia, Africa, es Del Afrikaba lesz lathato :) szivas Amerikanak :))))) -
#6 Apophis utvonala
Wikipedia ismerteto az Apophis aszteroidarol ... -
#5 2029 Aprilis 13-an pedig jon Apophis meteor, ami 400 negyzetmeter lesz, es 10x kozelebb lesz mint a Fold es a Hold tavolsaga ... az mar valami :) http://www.space.com/scienceastronomy/050822_asteroid_apophis.html -
teddybear #4 Na, elkéstem.