Aszteroida fenyegeti a vörös bolygót
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy atomfegyvernél csak a hasadóanyag töredéke szabadít fel energiát, mert a láncreakció robanásszerû beindulásakor a hasadóanyag szétszóródik.
Elméletileg is lehetetlen, nem csak gyakorlatilag anyagból olyan szerkezetet létrehozni, ami egy helyen tartja a hasadóanyagot addig, amíg a láncreakció teljesen végbemegy, tehát egy adott energiaszintnél többet felszabadítani nem lehetséges.
Te azt várod el egy szerkezettõl, hogy az atomjainak a kötése az elektronokkal erõsebb legyen, mint a belsejében a hasadóanyag atommagjainak a belsõ kötései.
Nem érzed, hogy ez értelmetlen elvárás?
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Mitõl lenne helytelen, ha azok alkották meg ezeket a kifelyezéseket, akik a bombákat? Attól ez a nevük, hogy a megalkotóik így tartották helyesnek.
Korábban ezek a bombák nem léteztek, így teljesen logikátlan azon lovagolni, hogy szerinted mennyire helyesek az elnevezések. A megalkotóik ilyen nevet adtak a bombáknak, így ez van és kész.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Szétszórja? Az a bomba kialakításától függ.
Nem elméleti, csak technológiai, és még inkább gazdaságossági okai vannak, hogy nem csináltak ilyet. Tehát azt mondani, hogy 15 megatonnás atombomba erejével egyenlõ, nem értelmetlen. Legalábbis nem értelmetlenebb, mint a 15 millió tonna TNT, amiben a robbanóerõt mérik.
Ami pedig a szót illeti. Az atombomba azt jelenti, hogy magenergiát használ fel a robbanáshoz. Késõbb a hidrogén ill termonukleáris bomba kifejezést már azért alkották, hogy megkülönböztessék a hagyományos, maghasadáson alapuló nukleáris fegyverektõl. Mellesleg mind a kettõ utóbbi kifejezés helytelen, szóval erre hivatkozni megintcsak nem logikus, még ha így is terjedt el.
Látom, te sem érted. Nem azt írta, hogy 15 Megatonna TNT, hanem azt, hogy 15 Megatonna atombomba. Az meg nincs. Ha ezt a Nõk Lapjában hozzák le, akkor az a Nõk Lapja, és tovább megy az ember, de ez egy elméletileg tudományos és mûszaki oldal. A 15 Megatonnás termonukleáris bomba, az a helyes.
Nincsenek engedélyezve a cookiek a böngészõdben.
Van. A robbanás elõbb szórja szét a hasadóanyagot, mielõtt az annyi energiát felszabadítana.
"Az atom(bomba) szóban igazából sehol nem szerepel az, hogy maghasadásról és nem magfúzióról van szó. Tudom, általánosan csak a maghasadást használó bombákat értik alatta, de igazából egy hibás megkülönböztetésrõl van szó."
Ez nem igaz. Az atomfegyver az hasadásos láncreakción alapul, mígy a Hidrogénbomba a termonukleáris, az magfúzión. A két típusnak más a mûködési elve, és ezt az elnevezésükben is megkülönböztetik.
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
[O_O] (.)(.)
Harrison Ford a színész.
Olvass már kicsit vissza, mit írtam errõl, és a többirõl.
Egy háború vessen véget az összesnek...
techgarazs.com ingyendomain.tk BME
:)
Ittvan mire vágytál, A világító ágytál.
Minden észlelés a természetébõl adódóan kissé pontatlan, tehát az ezen alapuló pályaszámítás eredménye is eltér egy kissé az aszteroida által befutottétól.
#54 3cpo meg robot!
off: valakinek van valami ötlete miért nem tartja meg a loginomat az oldal, pedig be van állítva?
Mostani számítás:
Számolás adatai: apofisz energiája: 1480 megatons
tunguz esemény energiája: 15 megatons
tunguz esemény: 2150 square kilometers -en tarolta le a fákat
apofisz altal elpusztitott terület=1480/15*2150=212133 négyzetkilometer
Hmm nemtom ,hogy jött ki tegnap 40000, ez kb két magyarország terület.Ha hülyeséget irtam nyugodtan javitsatok ki.
Nekem akkor is ûrhajós!"
Ezek szerint Han Szolo is az szerinted......
Nekem akkor is ûrhajós!
És megmondta az Anettka is, hogy aki ilyen kiképzést kapott, az már ûrhajósnak számít.
Kara kánként folytatom tanításom.
Igen, de: felosztod apróbb darabkákra, és csak akkor nyomod ösze õket, amikor kell.
1:0 a javamra! :-)
Néhány megjegyzés:
Epikurosz: a #25-ben az nem ûrhajós, hanem színész: Gary Alan Sinise
L3zl13: #29-ben kérdezted, igen van akadálya hogy 15 megatonnás atombombát gyártsanak. Ugyanis a 235-ös uránnak, és a plutóniumnak kritikus tömege van, amit ha elér, akkor robban, nem tudszt többet felhalmozni belõle egy bombában. És az csak megatonnás alatti robbanást eredményez. A hidrogénbombát viszont elvileg korlátlanul növelni lehet.
dez, bandypappa: a 10%-os agykihasználás, meg a többi marhaság urban legend. Nem kell mindent elhinni... most mégis, ha fejbelõnek, és pont a 90% nem használt részt találják el, megy az élet tovább, mintha mi sem történt volna? A természet nem engedhet meg magának ekkora pazarlást, az agy nagyon "költséges" szerv.
Egyébként az Index tényleg nem az a megbízható forrás,de máshol is olvashatsz ezekrõl, pl. az urban legendeket gyûjtögetõ oldalakon <#nevetes2>#nevetes2> Különben pedig ezeket a kérdéseket középiskolás tudással is el lehet dönteni, már aki rendesen elvégezte, és nem aludta át az órákat... <#whatever>#whatever>
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/
A felszínt megadni tényleg semmi értelme nem lenne. Max a térfogatát akkormár.
Amúgy sz.tem nem olyan fontos a részleteken rágódni.
A lényeg az lesz, hogy ha tényleg annyi mûhold kering a Mars körül ahogy itt lejebb írták, akkor jóformán páholyból nézhetünk végig egy olyasmi becsapódást, amit eddig csak filmekben. És remélem sikerül jó sok infot gyûjteni. Hátha egyszer mi is hasonló helyzetbe kerülünk.
(Már feltételezem, gömbölyded, és viszonylag sima - ha eléggé szabdalt, kijöhet a 400m2 sokkal kisebb méretben is.)
400m2 nem olyan kevés, fõleg ha elég gyorsan megy... Amúgy is túl nagy ahhoz, hogy elégjen.
ps. a krematóriumban szerintem mindenki egyformán ég el. Egyébként tudtommal a zsidókat elõször mérges gázzal ölték meg, és csak utána hamvasztották el.
mellesleg 2029 még messze van, szal inkább az Olimpiákra koncentráljunk gyerekek<#banplz>#banplz>
We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !
Ha Földbe csapódna be az érdekes lenne:)
1)
Elõször is, nem(hiszem h) tudná, mert nem lenne képes a pályáját a Föld felé irányítani, mm pontosan.
2)
400m2 az piszok kevés... a légkörünkben égne el mint zs*dó a krem... szal elégne
egyébként érdekes kis cikk, várom jan 30.-át :-)
We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !
ps. kezd az Index ilyen vegyesfelvágott lenni... Vagy eddig is az volt?
A Múmia, meg ez is. Mára elég volt. :-)
Viszlát!
(cipész és farmeros)
Ott van ami a jupiterbe csapódott. 1:16, már jobb is,m int az 1:75:D
Gracie Barra
Amikor az aláírásomba beletettem a kijelentést, és a forrást, épp rád gondoltam, mert anno oszlopos tagja voltál az errõl szóló vitának.
Különben élvezem, amikor én megmondok valamit - a JPÉ-re hallgava, tudod... - és utána jönnek a tudósok csapatostól, hogy engem igazoljanak. :-))
Kellemes Karácsonyt Neked is!
:-)
Egyébként több ponton is hibás az az Indexes lista. Nyilván nagyon komoly szakembereket kérdeztek meg... (Mármint a hír forrása.)
- Jópár éve ismert dolog, hogy amikor szomjat kezdünk érezni, akkor már szervezetben lévõ víz mennyisége már egy ideje alacsonyabb a kelleténél. Ezt ajánlatos megelõzni. Amúgy is hasznos több folyadékot inni a minimálisan elegendõnél, mert ez segíti a testi folyamatokat. Ergo egészségesebb. Persze túlzásba sem kell vinni.
- Nekem többször is hirtelen romlott a szemem, amikor akár csak egy fél éjszakát olvastam álmosan és a szememet erõltetve.
"-A mobiltelefonok veszélyes interferenciát okoznak a kórházakban.
-A széleskörû elképzelés ellenére a mobilok nem zavarják az orvosi eszközök mûködését."
Na errõl csak annyit, hogy még egy elektronikus lázmérõ leírásában is kiemelten szerepel a mobiltelefon általi megzavart mérés veszélye, a vonatkozó ipari szabvály elõírással együtt. Tedd csak a mobilodat pár percre egy erõsítõ közelébe pár percre...
néhány megfigyelés:
- a felszíne mért ne lehetne 400m2 , a lepedõvel közrefoghatsz ojjektumot
de ez csak kukacoskodás :)
- kétlem hogy az olvasók többsége fizikából doktorált vagy szimplán tudós volna
a 15 megatonna amolyan hatásvadász, hogy a mezei szántóvetõ is megértse ez a valami kurvanagyot durra, a hidrogénbombát belekeverni felesleges, van akinek csernobil is atomrobbanás volt (beszéltem ilyennel...), tudtommal pedig a hidrogénbombában is alkalmaznak atombombát a beindításához de ez már nem ide tartozik
- mi van ha ide csapódik be? csökkennek az ingatlan árak
- tunguzkáról eddig úgy tudtam csak egy elmélet és találgatás, hogy meteorit vót a hunyó, hallottam én már mást is de akkor úgy néz ki ma is tanultam valamit
- félúton elfelejtett meteoritokkal én is találkoztam, majd ha itt lesznek eszünkbe jutnak
- attól még hogy valaki hülyeséget ír nem kell lekezelni, fejezzük ki magunkat "eufémisztikusan"
- a mantrás meg földönkívülis résznél meg elvesztettem a fonalat
:D