Milyen házat vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

trident
Elájulva nem vagyok, de érdekes koncepció.

Front (Intake)
200 x 200 x 20 mm Touchcolor, 600-800 RPM, 12-14 dBA
Two 120 x 120 x 25 mm (optional)Rear (Exhaust)
140 x 140 x 25 mm TurboFan, 1000 RPM, 16 dBA

Top (Exhaust)
200 x 200 x 20 mm Touchcolor, 600-800 RPM, 12-14 dBA

Side (Intake)
230 x 230 x 20 mm Touchcolor, 600-800 RPM, 12-14 dBA

VGA (Exhaust)
Two 60 x 60 mm fan (optional)

You can snag the Element G from Newegg for $144.99.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Solten
Na ez aztán a komoly cucc.

Saor Alba

trident

"Lian Li is planning to start shipping the TYR PC-X1000 at the end of this month, with the price of the case expected to be of about $420 (without VAT). .... $420 - > 420 euro mire ideér?

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Solten
<#finom>

Saor Alba

trident

"A Lian Li bemutatta meglehetõsen impozáns külsejû, PC-A70F és PC-A71F nevû, fekete színû toronyházait. Mindkét modell 590 mm-es magassággal és 220 mm-es szélességgel rendelkezik, mélységük azonban eltérõ lesz. Az A71F ugyanis rendelkezik egy 30 mm vastag ajtóval, mely hozzáadódik PC-A70F 585 mm-es méretéhez."

Tetszik ez az elõl 2x14, hátul 2x12 megoldás, mégpedig az ajtós változat. Csak egy a bökkenõ:

A Lian Li PC-A70F és PC-A71F szállítását a hónap végén kezdi meg a vállalat. Az árazásuk a prémium kategóriához illõ, 230 és 260 dollár körül alakul majd.

forrás: ph!

Zsolt1964
ezek a szép és egyszerü darabok

SapphireHD4890VaporX1GB,AMDPhenom9950X4AM2BlackEdition,CorsairPSU520HX,KingstonHyperX4096Mb1066,GigabyteGAMA790GPDS4H 250GBSamsungSataHDD,SamsungSHD162,TtakeM9,SBX-FIGamer,VistaUltimateSp264bit

Solten
1. Valószínû elég hamar, mivel sokkal sûrûbb közegben vannak.
2. Egy idõ után felmelegszik az olaj is hûtés nélkül, tehát ezt is cirkuláltatni kellene, mint a vízhûtésnél. Csak ide komolyabb szivattyú kellene.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

Máté94
Akvárium-PC😄
trident
Egy-két cikket olvastam már errõl, ötletes.😄

Bár két dolgot nem tudok.
1; mennyire teszi tönkre a ventiket az ásványi olaj.
2; mekkora a hõleadása.

Ez mi ez? <#merges2>

Solten

Saor Alba

trident

trident
Bár ide árazódik be még a CM Gladiátor is. Lehet is vitatkozni kinek melyik szimpatikusabb.😊

Az elõzõrõl még lemaradt, nekem tetszik ez az apróság is, fõleg ha gumírozott lenne:

trident
Hasonló árkategóriában, az elfogadható csicsás versenyzõk közt még a Xigmatek házat érdemes megnézni. 60 júró.😊

Techpowerup teszt.

Solten
NZXT Beta teszt

Olcso (relative), jo.

Saor Alba

Hát ez már egy fokkal jobb. Azért durva, hogy valaki ezekért még pénzt is ad<#hehe>

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

trident
Ez viszont már szimpatikusabb. Igaz a külsõ kicsit szokatlan, de a szálcsiszolt elõlap pofás.

Lényegében majd minden meg van ami kelhet, tetszik, hogy a vinyókat egy mûanyag sínbe lehet rögzíteni (zajcsökkentés).
Az oldallap? Hát. Vagy legyen fém vagy legyen fém+nagy venti. Kicsit sokallom az árát.😊

Arnold12
Raidmaxok lehetetlenül fos anyagból készülnek, ha valaki azért pénzt ad, az inkább adja nekem.

J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate

Solten
Ultrafosch Raidmax hazaknak is van rajongotabora, ugyhogy: igen.

Saor Alba

Arnold12
Katasztrófálisan néz ki avval 4 oldalventivel. Még igy részegen is. Valaki ezt meg is veszi?!

J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate

Solten
<#vigyor> #2337: innen van az info: link. Ez jobban bejott a tobbsegnek:

Saor Alba

trident
úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú!!! <#szeret>

(ha levésnék az oldalsó sziszlonokat, az oldalfal fém lenne opcionálisan felhasználható 12 centis ventikkel netán egy csendes <20 cm-essel, akkor még szimpatikus is lenne 15 ezer forintért😄)

<#wilting><#vomit>

Solten
Aerocool Syclone:

<#zavart1>

Saor Alba

trident
Számos tesztet olvashatsz a neten, de nem hiszem hogy olyat találsz, akinek használta volna mindhárom házat, hogy elsõ kézbõl adjon információt.😄
A képek közt van egy kakuktojás is.

Te tudod melyik a legszimpatikusabb.=)

Csak még egy dolog: szellõzés, hûtés. Én leginkább a vga-ra koncentrálnék. Nyilván te is alaposan megválasztod milyen VGA kerüljön a rendszerbe s annak korrekt hûtése legyen. Ha a Cosmos 1000-nél maradsz, lehet érdemes egy házi tesztet végezned: egy 12 cm.-es ventit házilag beszerelni a vga magasságába, mert ha ennek jó hatása van, akkor egy scythe kama bay-el vagy egy CM hdd kerettel hatékonyan, csendesen tudod tovább csökkenteni a hõmérsékletet, javítani a szellõzést.😊

Sok szerencsét a választáshoz, mindegyik ház korrekt, ha pedig túl vagy rajta nyugodtan rittyents ide egy pár soros összefoglalót, képekkel.^^

Köszi a választ. Majd elgondolkozok. Nekem is szimpi a Cosmos, meg a Spedo is. Atcs szolidabb kinézet de az is szép. És a Zalman sem rossz amit mutattál! Thx. Lehet cosmos lesz, de kitudja.
trident
Remélem jól rakja be a bélyegképeket szép sorba, ha szarul: elnézést.😊

Mindegyik ház fasza. A spedo talán elmarhat szerelhetõségben, belsõ térben, tesztek szerint hangos az oldalsó nagyventi.
Az ATCS 840 pedig valószínûleg kevesebb hûtési potenciálja van a többihez képest, de valószínûleg így is simán hoz egy korrekt szintet. Én nem félnék, hogy megsülne benne valami.😊
Én (magánvélemény) a három közzül a Cosmost választanám.

Te pedig azt válaszd, ami neked szimpatikus!
A Spedo-t telepakolhatod ventivel és nagyongémer külsõs, az ATCS 840 valószínûleg csendesebb, de hatékony így is és visszafogott (torrentezésnél, fórumozásnál elõny) a Cosmos pedig pedig hangszigetelt, elõlap is van, de befér pár venti (bár nekem szimpatikusabb lenne a hdd-k elé szerelt venti).

Ha pedig nem ebbõl a háromból kellene választanom, akkor megfontolnám a Cosmos S-t, de leginkább a Zalman GS1000 plus-t.

Hali! Azt szeretném kérdezni szerintetek melyik a legjobb ház a három közül amelyikben kényelmesen el férnek a dolgok és jó az hõ elvezetése. Indokokat is kérnék szépen. 😊

Thermaltake Spedo
Cooler Master ATCS 840
Cooler Master Cosmos RC-1000 ezekben gondolkodok. Nos?😊
Arnold12
Engem nem zavarnak a fények, de ennél az Enermax házaknál túl erõsek a piros és kék szinek. Mondjuk nálam az Antec 900-nál nem túl erõsen világitanak az elõtte levõ rács, és a mögöte kifeszitett fekete harisnya végett.

A piros nem, de a kék LED-es nekem bejön. 😊

Solten
Hecker007
ez nem rossz ház, én majdnem ezt vettem csak több mint egy hetet kellett volna várnom rá, így maradt a szolidabb külsõvel rendelkezõ CM690

duracellmumus
próbáltam cm 690-et de az sem volt az igazi(tudom hogy nem csúcskategória)...

Ijen-ben lakik i7 persze kisebb módosításokkal, van még egy kép a galériában errõl... Ez sem csúcs de a szellõrése az faxa.

Apunak mindig igaza van! Most is.

Arnold12
Ez tetszik:

HAF 922

trident
Evidens, hogy a kívánalmak szerint kell házat is választani, ami nekem tetszik, nálad lehet nem jön be.

Ugye még megoldás lehet ha az alaplapi tálca kihúzható / leszedhetõ, csak ezek a házak sohasem a középkategóriába árazódnak...😊

Meg mindig van valami okosság, hogy drágáé' adják a házakat.😊

a shot
Pedig vannak jo allo hazak, pl az en CM HAF932em felulrol szivja kifele 23centis ventillatorral a meleget.

duracellmumus
mióta cf-et tolok és a meleg felfele száll, nem vagyok oda az álló, balról szerelhetõ házakért házakért😊

az elõzõ típusa szebb volt. Amúgy belül ez sem valami nagy.

trident
Na akkor ez is a ph-ról:

Fasza, nincs mit beszélni, csak az ára is enne ilyen jó....<#pardon1>

Solten
Solten
Nezegettem a galeriad, es tetszik ez a kucko. Van benne hely boven 😊

Saor Alba

trident
Igen, az oldallemez.^^
(ráteszem a kezem és érzem, hogy visszatérõen dorombol. Ha túlteszem magam a lustaságon szépen leszerelem, megoldom, de olyan nehéz letekerni azt az hat csavart...😄

duracellmumus
Ha valami rezeg az hangot is ad, mármint 20-20000Hz között.

trident
<#eljen>
(én csak valami szivacs+erõs gumi vagy gyorskötözõt terveztem, mert nem a hanggal van a baj, hanem a rezgéssel)😊

duracellmumus

duracellmumus
képet csak a 2 hét múlva, nyaralás vagy ilyesmi😊
Rajzot a galériában találod
Nekem is volt cm690-em😊

trident
Hát akkor nekünk nem kell ezen semmit sem értékelni. <#smile><#eljen>

Viszont tudnál készíteni néhány képet a vinyó rögzítésérõl?
(nálam egy kétéves samu rezgeti a CM690-et, de marha lusta vagyok, nem döntöttem el, milyen alternatív rögzítés lenne a legjobb)

duracellmumus
A lényeg az volt hogy 4850 hûtésére elég legyen egy alacsony fordulatú(750RPM) 12cm-es noctua, az pedig pont passzolt rá.
Nem hiszem hogy kisebb hûtõ el lett volna ilyen kis légáramlattal.

A ház oldala tele van lyukakkal így a táp könnyedén, csendben átszellõzteti az egész gépházat.
sikerült annyira minimalizálni a kibocsájtott zajt, hogy most a vx450w simán "túlharsog" mindent!
-be kellet kenni mûgyantával a tápban a szûrõtekercseket, a hálózati oldalon, mert zizegtek 3d terhelés közben<#circling>
-a vincsit bebugyoláltam vatelinbe,és két gumipánt marasztalja a helyén.
-e8400-ra egy cm geminiII került venti nélkül( visszavettem 1v-ra Vcore-t)
-illetve alacsony profilú memóriák a légáramlás érdekében(uo. magas mint a szlot kallantyúi)
-meg egy 92mm-es noctua a ház elejébe 900rpm-en.

Régóta vágytam már egy pc-re ami nem lassú és csendben elvan. AZ i7 sajna ilyet nem tud.

Most már kezd idegesíteni az egér suhogása/kattogása is<#vigyor2>

Solten
Ja, az necces: link

Bar akad meg azon kivul rengeteg ertelmes kuler.

Saor Alba