56
  • bobo22
    Volt egy topik direkt ennek de törölték. Engem érdekelt volna, hogy milyen tapasztalatokkal bírnak az emberek. Szóval akkor itt írjatok léci, hogy ti mit kerestek és épp, hogy álltok.
  • torrik
    Erre csakugyan nem kötelezhetnek, nekem most fut éppen két termékem az oldalon, és szinte kapdosnak érte a cégek, már 2000 forint spórolásban vagyok, ha még licitál egy két cég akkor már csak nyerhetek az üzleten:).
  • faubul
    Szerintem nem vagy köteles megvenni a terméket, nem kötelezhetnek erre...
  • Kovácsakipális
    Az oldalon azt írják, hogy te döntöd el mit akarsz tenni, ergo nincs ilyen jellegű kötelezettséged.
  • Szikla Szilárd
    Ha vége van a határidőnek akkor köteles vagyok megvenni a terméket vagy nem?
  • nagyadam77
    Jó de az sem mindegy hogy honnan rendelsz! Pl egyik barátom rendelt iPodot, és aztán rácsodálkozott, hogy a boltban 2eFt-tal olcsóbban vehette volna meg. Ugye a kiszállítási díj meg ilyenek... Az ilyen oldalakon azért olcsóbbak a termékek mert az eladók licitálnak folyton egymás alá, hogy az övéket vidd el!
  • Salalalaj
    Sokan nem tudják, h a neten olcsobban, sőt sokkal olcsóbban kapják meg a termékeket. Olykor 30-40%-kal is.
  • nagyadam77
    amúgy a jelenlegi pénzügyi meg gazdasági helyzetet alapul véve, és ezt megszorozva azzal az alapvető emberi butasággal, hogy még ilyenkor is többet költünk mint, tavaly, meg mint azelőtt, akkor egy ilyen oldal baromi jó megoldás arra hogy olcsóbban szerezzük meg a termékeket! persze abból indulok ki hogy az emberek általában nem szokták végigjárni az összes üzletet, hanem bemennek az első mediamarktba és ott vásárolnak.
  • Useless ID
    :D
    Persze nem ez a lényeg, hanem a nagy választék és hogy a szolgáltatók érted versenyeznek- karácsony előtt ez egyáltalán nem hátrány!
  • Salalalaj
    Mondjuk kíváncsi lennék ki veszi meg ezt a terméket:)
  • nagyadam77
    ez jó, láttam már, ez volt az első link róla amit elküldtek:D azért csipkerózsika koporsójára én is kíváncsi lennék:D
  • Useless ID
    helló! találtam egy igazán előnyös terméket :D :D

http://yabe.hu/tender/5562/
  • nagyadam77
    na ez hasznos ötlet, köszi szépen! bár most hogy mondod, jogilag ez már adásvételi szerződésnek, meg írásbeli megegyezésnek minősül!
  • icepick16
    Ha cégtől vásárolsz, előtte guglizz rá, és olvass róla. Biztosan találsz értékelést. Ha árveréses oldalt használsz akkor olvad el az eladóról írt véleményeket. De ha még ez sem elég, vásárlásnál írhatsz egy adásvételit amiben az eladó elismeri, hogy nincs rejtett hibája a terméknek. Ha mégis van, akkor igen nagy bajba kerül. Szóval szerintem minimális annak a kockázata, hogy felültetnek.
  • Salalalaj
    Most, ha így lenne valami probléma, az a cégnek sem lenne jó, mert akkor kevesebben vásárolnának nála, és sok eddigi vásárlót vesztene el.
  • nagyadam77
    megnéztem. nem vállalnak felelősséget, ők csak közvetítői szerepet töltenek be. bár ahogy néztem az eladókat, szinte csak cégeket találtam, amelyek üzlettel és raktárral rendelkeznek. úgyhogy abban igazad lehet, hogy úgy nem léphet fel semmi gond.
  • Salalalaj
    Szerintem ezzel kapcsolatban nézd meg a szerződési feltételeket a jobb alsó sarokban. Ott minden információt megtalálsz! Köztük azt is, h emberi szerveket nem lehet hirdetni az oldalon:D
  • nagyadam77
    Mondjuk ebben igazad van, de az oldal nem vállal valami garanciát, esetleg a eladó jogi következményekkel szembesül ha átver?
  • Salalalaj
    Szerintem, a Yabe-nél ez a probléma nem áll fent, mivel egy cég tesz neked ajánlatot, és akár el is mehetsz a boltjukba megnézni a terméket és ott megnézheted, h valójában az-e aminek lennie kell.
  • nagyadam77
    persze, ez nekem is szimpatikus! csak nekem az a kérdésem, hogy mi a garancia ilyenkor, hogy nem vernek át. bocsásd meg a szkepticizmusomat, de azok után, hogy mennyi kamu cuccot lehet rásózni az emberekre, csak mert nem látják, nem igazán bízom az ilyenekben.
  • Salalalaj
    Én eddig nem csalódtam az internetes vásárlásban! A vaterát már régóta használom és nem csalódtam A yaben az tetszik, hogy nem nekem kell kitalálnom az árat, hanem több cég mond egy árat és én fogadom el ezek közül a legkedvezőbbet.
  • nagyadam77
    az internetes vásárlással az a gáz, hogy nem látod, hogy mit küldenek, csak akkor amikor már a kezedben van. nem azt mondom, hogy jobb a bolhapiac, de ott tisztában vagy vele, hogy vagy a "kamionról esett le a cucc", vagy használt. tiéd a kockázat, tudod, hogy bukhatsz rajta. de a netes vásárlástól az ember elvárná a korrektséget, de mi a garancia, hogy ha átvernek akkor megtérítik a károdat?
  • Useless ID
    Sziasztok!
    felmentem a yabe.hu-ra nem rossz oldal, bár a magyar közönség kissé ódzkodik az internetes vásárlástó- pedig nem kéne! A vateránál sokkal jobb a platformja és felhasználóbarát. Csak el kéne már szakadnunk a rossz beidegződésektől és bátrabban rendelgetni, mert nem biztos, hogy a pecsában kéne megvenni a bolha piacon pl.:a műszaki cikkeket-használtan!
  • RozmarGyik
    Hello, ezen az oldalon milyen termékek vannak? Miket lehet megvásárolni?
  • lolita99
    én is vettem már tök olcsón a neten gyertyakészítő szettet, hozzátenném: irtó jó volt.
  • loál
    Úgy látom nem vagytok nagyon szerencsések :P
    Ha valaki nem szerencsés próbálja ki ezt az újfajta módszert mikor a kereskedők ajánlják fel az árat és te vagy elfogadod vagy nem.
    Nem is tudom,hogy ebben a fórumban olvastam vagy máshol,hogy de jó lenne ha lenne ilyen....hát van
    Szóval itt az oldal:

www.yabe.hu

Még azért annyira nem vágom a részleteket.Egyelőre nekem is új de ígéresnek tűnik. Csak tessék,tessék nézni tessék
  • gibbone
    Mázli is kell, de ez nem meglepő, naponta több ezer termék fordul meg az ilyen oldalakon, és még többen licitálnak.
  • bakosla24
    Na mondjuk egyik ismerősöm vett egy über brutális durva fényképezőgépet szinte harmadáért csak azért mert az eladó trutykóban volt és kellett neki a pénz nagyon. Jah és a masina jól muzsikál. Nincs vele probléma.
    Ki lehet fogni az ilyen lehetőségeket...nincs belőle sok de azért van.
  • gibbone
    Ez a lényeg, kiírják, hogy 60-70-80% os árengedmény azt vegye vigye, így aránylag olcsón, meg lehet szabadulni a készletektől.
  • balinteert
    Amit feláron árulnak, az nekem már eleve gyanús. Abban az esetben az illető igencsak meg akar szabadulni valamitől :)
  • Wattin
    Szerintem, csak figyelem kérdése. Nyilván nem veszek meg valamit 20 forintért ami 50 ezret érne.
    Bár tegyük hozzá vettem én már 2 fontért (~650 Ft) memóriakártyát is.. és tökéletes darab mai napig használom!!
  • gibbone
    Amennyit manapság hallani, itt egy akció, ott egy kínai bóvli :D Nehéz kiigazodni.
  • lolita99
    hát igen, azért jobb az óvatosság. civiltől várásolni rizikós, a kereskedő, ahogy írjátok, leellenőrizhető..
  • gibbone
    Jaja, haverom mesélte, hogy venni akart egy márkás bőr kabátot. 60k ról volt leárazva 5k ra :D Mondtam neki, hogy ez egy kicsit kamu gyanús, mint azok a bőrcípők amiknek papírból van a talpuk, gondolom aki tudja miről van szó érti, hogy miért volt nekem gyanús. A lényeg, hogy kiderűlt, hogy nem márkás cucc volt, és bőrt se látott sokat. Vigyázni kell, legyünk tudatos vásárlók :)
  • lolita99
    ja és akkor nem ilyen gagyi szarokon kellene átrágnod magad, csak megnéznéd az üzletek mit ajánlottak és kész.
  • gibbone
    Garancia mindkettőnél van, csak nem azonos idejű. Ha pl Pay Pal al fizetsz, de nem jön meg az árú, akkor visszakaphatod a pénzed elég biztonságos, bár a sok csúnya csalók feltalálják magukat:D
  • bakosla24
    ha röhögni akarok egy jót felmegyek vaterára beírom,hogy bőrkabátok és ennyi :D
    ott aztán enyhe fogalom zavarban szenvednek az emberek.
    Elegenáns,olasz bőrkabát és egy akkor nagy darab hordó bőrjakót látsz amit egy kaffer állaton tudnál elképzelni :D
    De a vatera az más téma mert ott az emberek kínálnak egymásnak.Az oldal csak közvetít közöttük.
    Igazából az lenne a legjobb ha az üzletekkel lehetne ilyen módon kontaktba lépni :P
    Végülis mindent a vevőért nem!?
  • lolita99
    a műszaki cikkre írtam h használt. ha használt ruhát akarnék, a turiba mennék...;)

érmét vettem egyszer az egyik aukciós oldalon. az rendesen működött, időben megkaptam a pénzemért.. szóval meg voltam elégedve.
  • balinteert
    Köszi szépen! Elgondolkodtató, csak hát nagy körültekintést igényel a választás. Bár egészen biztosan olcsóbb megoldás ez, mint online boltokból rendelni.
  • gibbone
    Egyszerűen, keresel valamit amit meg szeretnél venni, mondjuk egy savanyú uborkát. Rákeresel, kidobja hány ember árul uborkát, megnézed őket, mennyi cuccot adtak el, mennyire megbízhatóak stb. Aztán írsz nekik egy üzit, ők meg válaszolnak, vagy nem :D De általában igen. Utána már csak egyeztettni kell, időpont, hely stb. A legtöbb aukciós oldal így működik.