106
  • Dany007
    #106
    edit: "...8800GTS-t ami 2x olyan erős..."

    xD
  • Dany007
    #105
    Én nem bízok a gagyi ramokban. Sokszor póruljártam már, lehet h véletlen lehet h nem.
    A vga-val csak annyi a gond, hogy a 7200GS (ráadásul GS) nemsokat ér. Ergo nem komolyabb játékra szeretné használni az illető, de akkor már inkább egy sima integrállt VGA az olcsóbb is.
    Lehet h hülye szokás, de én úgy vagyok vele, ha eldöntöttem, hogy valamire kiadok pénzt, akkor inkább kiadok több pénzt, de nem veszek gagyit.
    Pl. amikor májusban (4év után) gépet vettem. Először 7950-es geforce-t akartam, olyan 50-70körül volt az ára ha jólemlékszem. Azán megláttam a 8800GTS-t ami 2 olyan erős mint a 7950 (hivatalos info az nvidia.com-ról) viszont 30 ezerrel drágább. És úgy döntöttem hogy b@ssza meg, inkább kiadok 30K-val többet, de 2x teljesítmény kapok érte! És megérte, mert kis tuninggal, kb a GTX teljesítményét tudom kihozni belőle, különösebb melegedés vagy bármi fagyás nélkül! Márpedig a GTX akkoriban 140fölött volt, vagy az elég rossz ár/teljesítmény arányt mutatott akkoriban.
    Hogy mire kell a gép?
    Azért azt jegyezzük meg, hogy már messze nem hatalmas teljesítmény. Májusban még csak csak. De amióta ennyire lementek a 4magosok árai..., aztán ugye kijött a 8800GT, ami szintén veri az enyémet alapon, aztán ugye ahogy írtad a 3-4GB ram se gond....szóval már nem hatalmas teljesítmény :)
    Szal a gépet mire is használom...nézzük, természetessen játékra, képszerkesztésre, és itt nem webes méretű képekre gondolok, hanem kb a 10ezer x 5-6-7ezer pixel felbontásúakra :) munka és hobby szinten is. Ezen kívül hobby szinten videot is szerkesztek adobe premiere pro-val, mondjuk szintén csak hobby szinten házakat is szoktam tervezni, meg a hozzá tartozó látványtervet+ körséta videót, de manapság ez már nem anynira jellemző. Aztán filmezés, zene, net, meg a többi szoksásos.
    Ezeken kívül a teljesítmény arra kell, hogy ha megnyitok egy winampot akkor az a gombnyomás pillanatában ott is legyen, elvérge csak egy zenelejátszó. Hogy a Photoshop CS2 Xp alatt kb 8másodperc alatt töltsön be. Vagy pl ha egyszerre fut a premiere pro, meg a photoshop, akkor mondjuk msn-ezni is tudjak közben annélkül, hogy bármelyik leakasztaná vagy lelassítaná a gépet.
    Szóval ilyesmik, a teljesség igénye nélkül persze.
    Van mégegy indokom, a tartósság. Ha már kiadok egy gépre több százezer Ft-ot, akkor nem akarom, hogy egy évre rá már szart se érjen.
    Én ezzel a géppel még elleszek 2-3 évig. Igaz, hogy 2év múlva már nem nagyon lesz elég az akkori géjmekhez, de az akkori photoshophoz biztossan :) és az átlag használlt programjaim is elég nagy sebességgel fognak futni.
    De minek magyarázom, sz.tem azért érted a tartósság lényegét.
  • ziby
    #104
    Amúgy mondcsak mire használod ezt a hatalmas telesítményü gépedeT?
  • ziby
    #103
    Nemgondolod hogy ha könnyebben fejlesztenek rá programot akkor azzal csak te jársz jól? Nézd meg a linuxos nagyon egyszerű benne bármit implementálni. És rengetegen fejelsztik is!
  • ziby
    #102
    Dany007: hát igen de ha azt nézed hogy a 1 GB DDR2 modul 1066Mhz Kingmax 8070 Huf. Akkor most menyit spórolok? ez is ketyeg 1Ghz-n. Nem értem mi baj a videó kártával? 256mb ram már tökéletesen elég. nativ opengl van benne. A kockámat úgysem forgatom, fluxboxpárti vagyok. De nekem most pl egy FX5500-as karim van. És tökéletesen megfelel. Csak annyi kell hogy legyen hozzá elfogadható drier, és kezeljen 2 monitort.
    Szóval a lényegre térve szerintem használj vistát mert az egy nagyon jó operációs rendszer! De persze jogtisztát csak! Azért ne legyünk bunkók, mások fejlesztenek, mi meg a licenset megsértve használjuk....
  • oneman
    #101
    már bocs, de hogy már azért kelljen vennem vistát, hogy a programozóknak könnyebb legyen rá fejleszteni...

    így is már annyi segghülye visual studios pistike rohangál mindenfelé, hogy az valami szégyen... ezzel csak az ő dolgukat könnyítik meg, hogy két kattintással össze tudjon dobni egy olyan instabil progit, amit értelmes programozó hónapig fejleszt, de az legalább normálisan működik.
  • Dany007
    #100
    Amúgy a VGA-ra én azt úgy értettem, hogy olyan gagyiért szintén nem adnék ki 8 ezer Ft.-ot se :) Naná, hogyfontos sz.tem is! De ha már veszek, akkor nem olyan orbitális gagyit. Annál, még itt a cégnél is erősebb van, pedig itt aztán végképp nem használlja ki senki sem!
  • Dany007
    #99
    A ramok közül Kingston-ra Corsair-re és hasonlókra gondoltam. Pusztán minőségi szempontok alapján. Ami alatt ugye az élettartamot teljesítményt tuningot értem.
    Ajánlom figyelmedbe ennek a cikknek az elolvasását.
    De mondok egy egyszerű példát. Amikor én vettem a ramjaimat, mondjuk tisztában voltam vele, de az eladó külön felhívta rá a figyelmemet, hogy pl samsung ramokat ne vegyek, mert majdnem minden héten visznek vissza belőle egyet. Mondanom se kell az volt a legolcsóbb fajta.
    Amúgy az én ramjaim alapon 6700Mb/sec volt az olvasási sebesség. Aztán gondoltam egyet, a procival együtt felhúztam a ramokat is 1Ghz-ig. Most 8600-8700Mb/sec az olvasási sebesség. Namost ezt, lehet, hogy egy gagyi noname rammal nem tudnád megcsinálni, mert előbb szállna el , vagy túlmelegedne vagy akármi. Nálam már több mint fél éve atom stabil így a rendszer, és nyertem vele 2GB/sec sebeségnövekedést. Vagyis durván 33% teljesítmény növekedés ram téren. És azért sz.tem az nem kevés.
    Vagyis egy kis anyagi plusz ráfordítással élettartam garanciás ramokat kaptam, + elég nagy teljesítmény növekedést hozzá.
    Nem mondom azt, hogy nem lehet megcsinálni ezt egy gyengébb minőségű rammal, de nembiztos, hogy ennyire fel lehet húzni, vagy hogy bírná huzamosabb ideig stb. És akkor a késlelteséi időkre nem is térnék ki, az benn van a linkelt cikkben.
    Mindettől függetlenül , amiből kiindult az egész, h a cégeknek mért nem éri meg a Vistára váltás, az alábbiakban leírtam, és mivel meg nem cáfoltad, gondolom akkor egyet is értesz benne :)
  • ziby
    #98
    cateran: új gépről volt szó. Az ember megvesz egyszer egy kissebb gépet, ahoz megveszi a monitorokat, billet, hangcuccot, nyomtatót, optikai meghajtót, HDD-ket, tv-tuner, videokártyát, stb-t .... és utánna csupán a rendszert frissiti csak.(felhasználva a rendszer definícióját)Így már 60-70-e huf is elég nagy teljesítmény növekedést hoz.Szóval Nyugodtan fejlesztesd csak.

    Dany007 : http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/?p1=157872-198305&p4=47923889 Hát mazsolázgass, akad azért közte. Valamint megoszthatnád velem hogy milyen is a jó ram, és te mire tudod felhasználni. Gondolom az elérési idő vagy netalán az ECC jelent neked ilyen sokat, de tényleg érdekel. Amúgy meg 150e huf-ból ha már gépet vennék abból kijönne lazán egy 3-4 gépből álló cluster is. Amúgy mert te nemlátod a fantáziát 4gb ram ban, attól még nem hülyeség.
    A videó kártya meg igen fontos dolog manapság, ma már akár jelszavakat is lehet velük törni.
    De amúgy ha korrekt gépet szeretnél megúszod az alapgépet már 90e huf ból.
    http://www.c-sale.hu/index.php?akt_menu=30&kk_id=264&t_id=1279&start=0&limit=9&muv=reszletek
    Jó erre még költeni kell picit, meg nem tudom elképzelni hogy tuszkolnám rá a két db monitort. De biztos hogy ennyi pénzért übereli bármelyik legfelsőbb kategóriás PC-t. Igaz hogy az M$ készíti de szivesen futtatnék rajta Gentoo Linuxot de csak azért mert már nem lehet kapni powerpc procikat csak ilyen módont:( Mert sajnos mire megtanultam értékelni hogy mi az, kihaltak a Desktopról....
  • Dany007
    #97
    De amiből ez kiindult...azóta se láttam sok alsókategóriás notit amibe berakják a 2Gb-ramot.
    A másik, hogy nem az a gondja a cégeknek, hogy sokba kerülne manapság egy vistát jól futtató gép összerakása, hanem, hogy plusz hardver fejlesztési költség!
    Ahogy lejebb is írtad, végülis 150ből már egész jó gépet lehet összedobni, amin a Vista is normálissan fut.
    De egy cégnek, ahol már mondjuk 2-3 éve megvan a géppark, semmi értelme a Vista kedvéért hardereket cserélni!
    Szal érted...Megveszik a Vistát mondjuk 50K-ért plusz ráköltenek gépenként 10-20-30 ezer Ft-ot fejlesztésre,(bár ha azt vesszük egy 3 éves gépben azért procit, meg ramot is kéne fejleszteni, de akkor már v.színű alaplapot is, akkor még kevés is a 30 ezer) hogy normálissan el is fusson, márha lehet fejleszteni az adott gépet.
    És ez mondjuk csak egy 30 gépes rendszerben már kb 600 ezer Ft.- plusz kiadás csak azért hogy normális tempoval fusson a Vista. És akkor még nem is beszéltünk a közepes v. / nagynak számító vállalatokról, ahol mondjuk 300-500 gép van.
    Mindeközben ugyanazt a munkát el tudják végezni Xp alatt is nulla Ft.- ráfordítással.
  • Dany007
    #96
    jujj ez fel se tűnt :D de mennyire igaz xD
  • Dany007
    #95
    Hm. Összeségében tényleg nem rossz gép!
    De, hogy kinek mi a jó az nagyon relatív. Sokmindentől függ, nemkevésbé attól, hogy ki mire akarja használni.
    Én speciell, semmiképpen nem vennék AMD-t manapság. Kingmax ramokat meg végképp nem! A videókártyáról nem is beszélve.
    4Gb ram totál fölösleges, csak a profi szerkeztőprogik, 3D tervező progik használnák ki egyedül.
    Persze ahogy mondtam attól függ ki mire akarja használni.
    Linux simán elfut egy 500Mhz-es P3-on is. Azon is lehet szöveget szerkeszteni, táblázatot kezelni, internetezni, videozni (DvD-t lehet h nem :)de divxet simán ), zenét hallgatni stb...
  • cateran
    #94
    Kihagytad az optikai meghajtót,egeret,billentyüzetet,monitort,hangfalat.....
  • ziby
    #93
    Nem tom hogy te milyen boltokat nézel de 100e már szerintem elég komoly gépet lehet venni.

    ASUS M2N-X AMD AM2 Dual DDR2, PCIE, Sata2Raid, 7.1 hang, GLAN 14940Ft
    AMD Athlon 64 X2 AM2 5600+ + hűtőventillátor dobozos 32530Ft
    250 GB HDD Maxtor 7200RPM SATA-II 16MB cache 15930Ft
    2 GB DDR2 modul 800Mhz KingMax 9070Ft
    2 GB DDR2 modul 800Mhz KingMax 9070Ft
    Miditorony ház+400Wtáp.ATX LinkWorld LC431ax 7920Ft
    GeForce 7200 GS 256MB PCIE TV out 8580Ft

    összesen: 98040Ft

    Az ár már tartalmaz 20% áfát.

    Szóval nem tudom hogy ma mi számít jó gépnek. Legalábbis szerintem a rendszerem elég jól szakítana egy ilyen vason. Bár a mára régesréginek számító AMD64 3000+ on 1,5gb ram mellet is szépen müködik rajta a Gentoo. Bár ez a disztrib nem véletlenül kapta ezt a nevet:D
  • Dany007
    #92
    hihi :) Bocs, hogy a te válaszodat hoztam fel példának. A példa maga nem rossz, mert anno még én is megjegyeztem magamnak, hogy na ez okos húzás volt Mármint a rename-re gondolsz gondolom :)
    Csak szerintem ez kevés a válltáshoz.
    Amúgymeg kb 2 emberke volt aki válaszolt rá, köztük akkor te voltál az egyik.
    Ami igazából dühített, amikor valaki a readyboot-ot hozta ki előnynek!
    Amit te mondtál az legalább tényleg előny, csak a jelentősége minimális.
    De a readyboottal sikeressen elérték, hogy kb annyi idő legyen a boot mint Xp alatt. És ennek örül mindenki.
    Szóval ha ezt hozom fel példának ne vedd sértésnek vagy gyúnynak, vagy hasonlónak, mert legalább te írtál rá valami, aminek értelme is volt/van.

    @ ziby :
    Végülis akkor te is belátod a lényeget :)
    Én mondjuk nemsok 100 ezres laptopot láttam 2GB rammal, de desktop pc-t se.
    Az, hogy a ramok ára most ennyire lent van az egy ideiglenes helyzet. Volt is egy cikk pár napja erről az sg-n. Mellesleg az se mind1 mennyire gagyi ramokat vesz az ember.
    Az én ramjaim májusban 36 ezerbe kerültek.
    De így lezárásképp "Psichopat" válaszát tenném be. Elég jól összefoglalja a dolgok idevonatkozó részét :)

    "Tök király ez a fogyasztói társadalom, megvásárolt 3 giga ramot azért hogy olyan gyors legyen a rendszere mint az ötévvel ezelőtti előd 1 giával, és még örül is neki ..."

    Amúgy nekem nem magával a Vistával van bajom. Nekem is fenn van kipróbálásra, főként a Dx10 miatt, persze hiába, és már nemsokáig :)
    Persze azért van vele bőven gondom, de azokat azért nem írom le, mert nem tudom még egyenlőre 100%ig eldönteni, hogy a Vista hibája-e vagy a browser, net elérés, hardver stb...Csak annyit tudok, hogy Xp-n nem volt ilyen gondom. (túl nagy vitát kavarna és tényleg nemtom "bizonyítani" hogy csak a Vista hibája, de azért lenne mit mesélni)
    Az a fő gond, hogy a plusz hardverigény ellenében, nem nyújt olyan szinten változást, javulást, teljesítmény növekedést Xp-vel szemben, hogy megérje bárkinek is váltani.
    Az tény, hogy szebb mint az Xp, és van benne pár okosság, amik megkönnyítenek 1-2 dolgot, (gondolok itt a rename féle újításokra) de mindez még baromi kevés ok a váltásra.
  • tproli
    #91
    Nézd meg a linket, a kommentekben végeztek számolást a rossz adatot megjelenítő (legalábbis a M$ szerint) cellával, és úgy is jöttek ki rossz eredmények. Nem ilyen egyértelmű a dolog.
  • asysoft
    #90
    Régebben pont én írtam neked egy-két olyan dolgot, ami miatt nekem jobban tetszik a Vista, s azt használom XP-vel szemben (látom, ebből a leglényegtelenebbet sikerült alaposan megjegyezned:)). Persze lehet, hogy neked ezek tök feleslegesek (mint pl a superfetch), de sokan az XP újdonságaira is így tekintettek anno, most meg az az etalon (már akinek nem a Linux/MacOS X/AmigaOS:)) Mondjuk anno a 98->XP nagyobb ugrás volt, mint a mostani, ez tény:)
  • netsuli
    #89
    Én szeretem a Vistát. Nagyon szép a design-ja. Gyorsabbnak és sokkal megbízhatóbbnak tartom az xp nél. Én is csalódtam benne mert nincs sok újdonság, de ha van hozzá géped akkor sokkal jobb mint az xp.
  • asysoft
    #88
    Az nem számolási, hanem megjelenítési hiba volt.
  • Psichopat
    #87
    Tök király ez a fogyasztói társadalom, megvásárolt 3 giga ramot azért hogy olyan gyors legyen a rendszere mint az ötévvel ezelőtti előd 1 giával, és még örül is neki, mert több pénzt elkölthetett .
  • tproli
    #86
    Vista végre a megérdemelt helyén. Az Office 2007 is kakukktojásnak tűnhet, de ahol az excel 850x77,1-re 100000-et számol, ott valami probléma van.
    infó
  • ziby
    #85
    100e huf ért elfogadható Desktop gépre gondoltam...
  • ziby
    #84
    Danny007: Ma már alsóbbkategóriás notikba is beledobnak 2gb ram-ot, mert olcsó. (legalábbis gondolom ez az indok). már 100e huf ból lehet venni elég korrekt gépeket. Nemértem mit sírtok. Hát váltsatok, és használjatok M$ terméket. Úgyis előbb utóbb rálesztek kényszerítve, az M$ mindig meg etette a felhasználókkal a szarját. A vista tökéletes utód, jobban néz ki. Jó ránézni az ember egyből látja hogy mennyivel jobb. Szerintem tökéletes utódja, teljesen illeszkedik rá a nesze semmi fizesdmeg jól politikája az M$-nek. Szóval fizess!

    Amúgy nem használok M$ terméket, kivétel talán a msn mert egyes ismerőseim nem bírnak el szakadni tőle:(
  • Dany007
    #83
    Igen pontossan erről van szó!
    Tudod, hogy miért?
    Mert az elmúlt 4-5 Vistás postban, egyetlen egy értelmes válasz nem érkezett rá.
    Papoltak itt a readyboot-ról, hogy hurrá a vista már 1 percen belül betölt. Meg, hogy mennyire hasznos, hogy átnevezésnél a kiterjesztés nem jelölődik ki autómatikussan! Hát igen, ezekért tényleg érdemes kiadni azt az 50ropit!

    Aztán jönnek az ilyen emberek mint "ziby", és ilyeneket nyögnek be, hogy :

    "Hát akkor ne használd ha sajnálod tőlle. 3Gb-ram al szerelt gépek nemsokára mindennapossá vállnak. Szerintem a vista tökéletes XP utód. És minden kis M$ user át fog térni belátható időn belül."

    Vágod? Vagy egy kis M$ ügynök, vagy fizetnek neki az ilyen marhaságokért, vagy egyszerűen csak topa és foglma sincs róla, hogy miről beszél.
    Mert ilyeneket benyögni, aaz megy, de egyetlen ész érvet indokot, nem írt bele!
    Ilyet írni, hogy a Vista tökéletes utód az xp-nek.
    Ennyi erővel simán válaszolhatnám azt, hogy pedig nem mert a vista egy szar, azt pont.
    Egy kicsit körbe kéne nézni, a hírek, cikkekben, és átgondolni, hogy vajon hány nagycég van akik kijelentették, hogy nem fognak Vistát használ, mert egyszerűen nincs olyan szakmai indok amiért érdemes lenne áttérni + hardvert fejleszteni miatta. Hogy hány szakmabeli volt aki szintén ész érvek alapján húzta le a Vistát. Hogy hány laptop gyártó hagyta abba a Vistával forgalmazott gépek eladását mert a userek vitték vissza a notikat, hogy nekik inkább Xp kell rá.
    Nembeszélve erről a PC World álltal összerakott listáról, ahol szintén a "szakma" jelentette ki, hogy a Vista a 2007-es év legnagyobb csalódása.
    És akkor jön egy ilyen M$ fan és benyögi, hogy a Vista a tökéletes utód, csakígy minden nélkül. Hát persze...végülis engem meggyőzött...LoL
    Sz.ted nem röhej, hogy az emberek mondjuk 30%-a áradozik, meg odavan a Vistáért, de egyetlen elfogadható indokot nem mondott az Xp-ről Vistára való válltásra?
  • skinnyman
    #82
    Tavaly jelent meg, nézz utána...
    2006 november 11-én.
  • z99999
    #81
    el szoktad néha olvasni mijen baromságokat írsz?
  • z99999
    #80
    nos nem tudom honnan vetted, de a ps3 IDÉN jelent meg, az xbox 360-nal ellentétben
  • FoodLFG
    #79
    A Vista a várthoz képest tényleg csalódás, de ennek ellenére jobb az XP-nél. Az XP megérett már a leváltásra.

    Csak zárójelben:
    Ez az én véleményem. Nem érdekel, hogy neked milyen videokártyával lassabb 9.5fps-el, meg hogy hogy fagy ezzel-azzal a „drájverel”, meg mennyire lassú, meg boot idő, meg mittomén még mi xP . Ezeket én nem vettem észre. Úgyhogy nem kell beszólni. Bár ha valaki nagyon akar, akkor pazarolhatja az idejét..
  • skinnyman
    #78
    -a PS3 NEM idén jelent meg
    -az xbox360 1 dolog kivételével minden tekintetben SOKKAL szarabb
    -igen: árban, tudásban (ebben különösen), eladott darabszámban is sokkal szarabbul szerepel. A megjelenése után ennyivel az x360 még ennyire sem fogyott. Egy PS3 90k, egy x360 olyan változata amiben van megfelelő vinyó is kiegészító, szintén hasonló áron van. És ahhoz képest, hogy ugyanannyiba kerül, nincs benne semmiféle nexgen optikai meghajtó (ezzel már boritékolva van a leváltása/bukása pár éven belül), a multiplayerért fizetni kell havidíjat. Eszméletlen pofátlanság. És hát a minőség, kéremszépen, minőség. Könyörgök, hogy lehet egy ennyire instabil sz@rt kiadni egyáltalán, mint az x360? Olyan hangja van a lemezolvasójának, hogy mellette nem hallod a játékot. Karcolja a lemezeket. Melegszik. Minden második tönkremegy a jellegzetes 3ledes hibával. Ha létezik szar konzol, akkor ezt a címet az x360 minden tekintetben megérdemli.
    Kétség sem fér hozzá, hogy a vista az év bukása. Egyszerűen érthetetlen, amit művelnek ezek. Annyi pénze van ennek a cégnek, hogy már nincs hova tenni és nem bírnak 6 év alatt összerakni egy olyan operációsrendszert, aminek bármilyen előnye lenne az xp-hez képest? Egyetlen előnye sincsen, hátrányából pedig annyi, mint égen a csillag. Lassú, unkompatibilis, úgy szar az egész, ahogy van, semmit nem tud felmutatni. Pedig az xp igazán nem volt egy olyan rendszer amit ne lehetett volna überelni, rengeteg hibája és hiányossága volt annak is. Erre kiadnak egy mégsokkal szarabbat. Nagy taps jár nekik ezért.
  • asysoft
    #77
    "Amúgy egyéb értelmes érdemi indok amiért megéri Vistára váltani ???"
    Látom, neked ez a vesszőparipád:)
  • ziby
    #76
    Hát akkor ne használd ha sajnálod tőlle. 3Gb-ram al szerelt gépek nemsokára mindennapossá vállnak. Szerintem a vista tökéletes XP utód. És minden kis M$ user át fog térni belátható időn belül.
  • mousee
    #75
    erre a folytonos kékhalál témára tudok ellenpéldát mondani... én most a 64 bites home premiumot tesztelem egy elég izmos gépen, eddig egész türhetően teljesít, de pl a 32 bites ultimate vista kékhalált dobott akkor, amikor a picasa-val pakolgattam a családi fényképeket... és semmi hw hiba nem volt, se sw hiba... szóval mégsem annyira legenda... xp alatt no para, ubuntu alatt no para, és egyelőre 64 bites home premium alatt no para, de a 32 bites ultimate nálam elfeküdt... ok nélkül...
  • Dany007
    #74
    5 ezerért nem veszek ramot, mert az gagyi :)
    És nem a pénzt sajnálom érte, hanem vistától sajnálom. Mert nem azért van 3GB-ram hogy a Vista megfelelően tudjon prefetchelni. Azért kis túlzásnak tartom a 3Gb-ramot akármennyire olcsó is.
  • ziby
    #73
    Dany007: Most azt a 5e huf ot sajnálod 1gb ramra?
  • Carbine
    #72
    Nem sajnos nem hackelt verzió volt. Gyári első szériás termék. Nem is itt magyarországon próbáltam ki :D Azóta beszéltem ismerőssel, akié volt az említett kütyű, és kiderült, hogy gyári hibás, ez viszont előfordulhat bármilyen termékkel, ugy hogy így semmi értelme nem is volt a kis "elemezgetésemnek". De legalább szídhattam egy hype terméket, az is valami :D
  • Dany007
    #71
    "A frissen telepítet XP meg legfeljebb azok, melyeknél 2-es színtű prefetchet állítottak be."

    Nemértem miről beszélsz. Nekem a 4-6hónapos Xp is durván (nem másodperc pontossan) ugyan annyi idő alatt töltött be mint a Vista. Mellesleg ez tényleg nem számít előnynek.

    "3GB ramom van a Superfetch ennyínél már gyorsít szépen illetve e boot időn is segít."

    Aham. Szóval akkor legalább 3GB-ram kell ahhoz, hogy kihasználható legyen eme nagy "előnye" a vistának.
    Nekem sajnos csak 2GB-van. Amit érzékelek a sokak álltal magasztalt Superfetch-ből, az az, hogy a winamp 5.5 a megszokott 3 másodperc helyett 1 alatt tölt be. A firefox a szokásos első indításos lassúsága durván 2x lett gyorsabb vista alatt!
    Azonbam a Photshop CS2 valamiért egy ici picit lasabban tölt be Vista alatt mint Xp-n. A Crysis is durván ugyanannyi idő alatt tölt be mint Xp-n...
    Szal az a tapasztalatom (mellesleg nemcsak nekem), hogy a Superfetch csak az alap átlaguser álltal használlt programokat gyorsítja, azokat is elhanyagolható módon. (merthát szarok rá h a winamp 5 sec alatt töltődik) Viszont, amint komolyabb memória igényű programok kerülnek előtérbe nincs érzékelhető gyorsulás.
    Persze, én elhiszem hogy nálad 3GB rammal már érzékelhető. De csak ezért nem fogok 3Gb ramot venni :) Hogy a vista bódog legyen és tegye a dolgát megfelelő sebeséggel.
    Amúgy egyéb értelmes érdemi indok amiért megéri Vistára váltani ???
  • assdf
    #70
    "Aki távoról szeretné elérni a gépét: vegyen Buisness-t vagy Ultimate-t"

    meg egy nagy lóf@szt a seggedbe. Tudod a home=otthon a buisness=üzleti. Nehogymár megmagyarázd nekem hogy az otthoni user vegyen üzleti kategóriába szánt windowst mert b@sztak beleépiteni a távelérés funkciót. Ráadásul pont hogy az üzletemberek viszik magukkal a gépüket nem nekik kell távelérés hanem az otthoni usereknek akik nem cipelik magukkal a gépüket mindenhová.

    "assdf-et érdekelte a napokban, amikor panszolta, hogy 3 percet bootolt a Vista, aztán kiderült, hogy a progi nem működik normálisan alatta"
    Mármint érted ez alatt hogy az összes legfrisebb driverrel+updattel 3 perc alatt bootol be. Igazad van a program nem müködik normálisan alatt. A programot pedig ugy hivják hogy windows vista... És legközelebb ne állits olyanokat amit nem mondtam.


    "használjon VNC-t, valamint egy erős jelszót állítson be."

    Ismét csak lóf@szt a seggedbe. Nehogymár vegyek drága pénzért egy "oprendszert" aztán még külön vegyek vagy töltsek le hozzá egy 3rdparty szoftvert hogy távolról is el tudjam érni.


    Egyébként tehetnél egy szivességet éspedig elhúzhatnál erről az oldalról semmi keresnivalója itt egy fizetett ms ügynöknek. De nem is az a baj hogy az vagy ami, hanem hogy megprobálod megmagyarázni hogy szaros gatyába randevúra menni az igenis jó dolog és különben is akkor is...
  • A1274815
    #69
    assdf-et érdekelte a napokban, amikor panszolta, hogy 3 percet bootolt a Vista, aztán kiderült, hogy a progi nem működik normálisan alatta (a work around-os dolog: Win2k-nál, Win Server 2k3-nál és Vista-nál eddigi programozói karrierem során nem volt szükség annyí workarroundokra, mint XP-nél), majd levágta.
  • A1274815
    #68
    A Home verziót Mari néni és egyébb egységre normált usereknek szánták, ők még távolol sem hallottak az RDP-ről. Aki távoról szeretné elérni a gépét: vegyen Buisness-t vagy Ultimate-t, de később is upgradelhetrá az Any Time Upgrade-del vagy használjon VNC-t, valamint egy erős jelszót állítson be.

    Minden igyekezett ellenére a Vista jelenlegi elterjedtsége >9% és ez nem az eladási statisztikákból jön ki, és itt a warezen kívűl Mac userek is belejátszank. Vannak Mac usereke akiknek a Vista jobban tetszik, mint a MacOS X Tiger/Leopard.
  • A1274815
    #67
    A frissen telepítet XP meg legfeljebb azok, melyeknél 2-es színtű prefetchet állítottak be.

    3GB ramom van a Superfetch ennyínél már gyorsít szépen illetve e boot időn is segít.