175
\"Adrenalinnarkózis egy betegség...\"
-
ez a legnagyobb faszság szerintem,autópályán hagy menyjek már 180-al ha tiszta az út,vagy gyorsabban,ha meghalok max nekem fáj,és az hgy ezért elvenni valakinek a kocsiját avgy motorját,a másik legnagyobb faszság amit néha szoktam még hallani -
Én vontattam már motorost! :D Egyik barátom volt az (most angliában él). Na nem volt őszinte utána a mosolya. Kinyírt első villa és nyolcas első kerék, mi meg száguldottunk szépen! :DDD Skorpióval végig békás 2-ről be a városba rendesen. Én mondtam neki, hogy nem lehet mocit vontatni, meg szabálytalan, meg minden, de ő azt mondta fizeti, ha gond van... Ja... :DDD 3000-es V6-osomnak meg sem kottyant egy 450-es Honda, szal. repültünk, mint a madár. -
Ha ezzel csak egy ártatlan életet meg lehetne menteni, már megérte. De felőlem az is elég, ha levágják mindkét kezét, úgy nem tudná húzni a gázt. -
Mondjuk ha a rendőr elkapja, akkor a moci tankjába az olajos rongyot, rá a gyújtást, az ipsét meg a rendőrautó után kötni, és végighúzni az autópályán. Természetesen védőfelszerelésben, hisz neki is jár még egy esély Utána tuti lenne egy kis adrenalin túltengése.
-
Ne légy hülye! Adnék neki még egy esélyt (bár az emberek valójában nem nagyon változnak ám). Kap egy rádiós karperecet és egy kamerás nyakörvet. Ha KICSIT is újra próbálkozik, na AKKOR lerobbantjuk a buci fejét a fattyúnak. Ennyi. Esély megvolt. :DDD Ez humánus is és nem is drága. (persze esély csak akkor jár, ha még nem csinál bajt másoknak, csak próbálkozott vele)
Ja és BETILTANÁNK az olyan járművek behozatalát és forgalomba hozatalát, megberhelését stb., amik képesek 130km/h felett tépni, kivétel a rendőrségi cumók.
Jelentős gyorshajtásért azonnal a jármű végleges elkobzása, több milkás pénzbüntetés és 3-6 ÉV LETÖLTENDŐ börtön. Ha Cini-nek járt 2, aki csak "gazdaságilag bűnözött". :D
Persze vannak még ötleteim, ha gondoljátok, megoszthatjuk egymással. :DDDDDDD -
"Kíváncsi vagyok ha az ilyeneket kijelentő emberek kezébe adnánk egy fegyvert és elé raknánk a videón látható motorost, és tegyük fel legálisan le lehetne őt lőni hányan lennének rá képesek..."
Pl én. -
Megnéztem a videót...
A véleményem hogy 200 felett autók között cikázni iszonyatosan felelőtlen dolog. Mások életét veszélyezteti nem is kicsit.
Viszont az ilyen "tarkón kéne lőni" szövegektől a hideg ráz ki amikor meglátom. Persze öljük meg az ilyen embereket, aztán utánna öljük meg az összes felelőtlent, perverzeket, a buzikat, a fogyatékosokat, drogosokat stb és akkor dejó lesz. Asszem nem így működnek a dolgok. Illetve valaki már bepróbálkozott hasonlóval (Hitler), és nem volt túl "sikeres". Kíváncsi vagyok ha az ilyeneket kijelentő emberek kezébe adnánk egy fegyvert és elé raknánk a videón látható motorost, és tegyük fel legálisan le lehetne őt lőni hányan lennének rá képesek...
Akkor mi a megoldás? Szerintem az hogy a videón látható motors ilyen felelőtlen, az (ez közhelyes lesz de sajna igaz) a szülők hibája nagy részben. A srácnak már rég motorversenyeken kéne indulnia, nem a közutakon veszélyeztetni az emberek életét... -
Egy motor szerintem jóval "sűrűbb", mint egy személyautó, semmi ütközéselnyelő zóna, meg kisebb felületen is "fúródik bele" az autóba. Na meg ott az a kb. 80-90 kilós repülő húscafat, amit motorosnak hívnak. Az ha beszáll a szélvédőn, akkor nem sok esélyed van. Régebben itt a környéken volt egy ilyen baleset, ahol egy autó és egy motoros ütköztek. Mindketten meghaltak. -
vagy olyan erővel csapodik a szemedbe hogy behatol az agyadba,és úgy tekeredsz fel egy fára:D -
Igen, de szerintem erősen el kell ettől vonatkoztatni, mert az sem mindegy, mekkora felületen történik az ütközés, és hogy mekkora a szilárdsága a két "tárgynak".. Szóval egy kocsi még mindig veszélyesebb, szerintem :D De statok is ezt mutatják. Persze szerencsétlen "véletlenek" vannak, hisz akármi csapódhat be olyan szerencsétlenül, hogy meghalj, akár egy bogár is a lehuzott ablakon át a szemedbe, majd félrerántva a kormányt bele az árokba, és felcsavarodsz a fára :) -
az igaz...gyere PSautótuningolni...:D na én mára mentem aludni, na pá -
de így mi életben tartjuk a topikot:D -
:) én nemrég lettem 17, de ez most kicsit OFF, de hát senki nem ír az Adrenalinnarkózis-ról.... -
én aszem jövőre kezdhetem el leraknia jogsit(márcban leszek 16),de amint elkezdhetem kedzem is,azt nem akarom elhúzni:) -
jaaa :D azt kihagytam hogy nem fogyasztok rendszeresen alkoholt és most csinálom a B jogsit januárba forgalmi vizsga :D
motorosok, meg vigyázzatok magatokra!!! -
mert nem teszed tönkre a szervezeted,és így tovább élsz,az életed során majd több motoros hal meg,és ebbből adódóan több temetésére mehetsz el :D -
?? miért? -
csak íyg tovább,és sok motoros temetésére mehetsz el:D -
:D inkább nem ugrálok le épületekből :D a motoros száguldást megtartom azoknak akiknek az az életük:D nem dohányzok és még soha ki sem próbáltam és erre büszke vagyok, rendszeresen sportolok és nem akarok meghalni!!!!! :D -
inkább azt kéne nézni arányaiban miben halnak meg többen,mert lehet hogy bázisugró van 10 és abból 9 meghal,motoros meg 1000 és abből 500,és mégis arányaiban több a bázisugró,vagyis inkább fogynak:D -
:D
miben halnak meg többen, motoros száguldozásban, vagy bázisugrásban?? -
hogy érted? városban anyiban biztonságosabb amíg a levegőben vagy,viszont elbaszhat egy kocsi,míg kinn a szabbadba éehet hogy így megkoccolod a sziklafalat,ellenben nincs kocsi:D -
melyik a biztonságosabb szerintetek? -
uristen első videó,szerencsétlen de elbaszta...
amúgy ott a bele lógott ki?meg a hörgése,tiszta horror:D -
biztos látta már mindenki
ez se lehet pite
én ezektől személy szerint jobban fosok mint a motoros "száguldozástól" -
Az Adrenalin
Az adrenalin (adrenaline) vagy epinefrin (epinephrine) egy fenil-etil-amin szerkezetű katekolamin hormon. Katekolamin vagyis szimpatomimetikus hatású monoamin, amely a fenilalanin és tirozin aminosavakból származik. Mind a Latin ad-+renes mind a görög epi-+nephros elnevezése szó szerint a vesén/veséhez jelentéssel bír és a mellékvesére utal, amely anatómiailag a vese csúcsán van és a hormont termeli.
Epinefrin
Ugyan az mint az Adrenalin, csek ez Gyógyszertárakban is kapható, több féle formában. Szal aki adrenalinra vágyik vegyen mondjuk orrcseppet :) -
na ezt nem tudtam,pedig nemrég tanultuk:)
múagy még jó kis adrenalin löket lehet mentősnek állni,és a városban száguldozni,megállóknál meg életet menteni:D -
Mozgási energia = tömeg * sebesség^2
Ha a negyed akkora tömegű motoros kétszer olyan gyorsan száll beléd, akkor ugyanott vagy. Márpedig ezek a száguldó vadállatok nem csak épphogy szokták túllépni a megengedett sebességet. -
21 m magas szűz akna. ( lift ) Csak az állás van bent. Álvány legfelső szintjétől még kb 2,5 m magasan az aknafej. Két kömíves bak fullon kitólva, rajta egy kb 30 cm széles padló. Azon áll két ember. És fel kell emelni fej főlé gépi segítség nélkül két embernek egy durván100-120 kg-os speciális gerendát. Álvány hirtelen meginog (szarúl dolgoztak az álványozók ). Na ennél nagyobb adrenalin nekem nem kell. :DD -
Agree. -
lendület=tömeg*sebesség:)
de akkor már inkább a motoros menyjen a kocsiba,mint egy másik autó,márcsak emiatt is -
Ha választhatnék is tökmindegy lenne, mert mindkét esetben hatalmas esély van rá, ott otthagyom a fogamat, plusz itt nem csak a motor tömege számít, hanem a lendülete, a mozgási energia, amivel becsapódik (ez a jó szó rá) a kocsiba. -
na de most ha választanod kéne mit választanál?amikor kocsival mész száljon beléd 1 300kg-os motoros,vagy 1 1.5tonnás kocsi?és melyiknél van nagyobb esélyed a tulélésre?még mindig a motorossal jársz jobban,inkább az haljon meg mint te aki szabályosan vezetett
aki anyira hülye hogy bukó nélkül megy motorral,úgy hogy soha nem is motorozott,és még 100ig húzza is,az megérdemli -
egyetérteNÉK :), de sajna a dolog nem ilyen sarkított vonalvezetésű: két hsz-el lejjeb DJ BP említette, őt illusztrálta is, hogy miket tud okozni egy autóval összcsókolózó motor, illetve motoros. Hát, nem kívánom senki ember fiának, hogy arra eszméljen, hogy "Jé, alacsonyan szállnak a mocisok, eső lesz..." -
Egyszer a főúton láttam egy olyat, hogy a motoros gizdult, elment mellettem minimum 160al, majd 10 km múlva áll a sor, mondom mi lehet, és ahogy szép lassan haladok, a motoros ott feküdt egy kamion alatt. Másnap írta az újság, hogy két kamion előzte egymást, a motoros hirtelen ott termett, megborult és becsúszott a kamion alá :S És még szerencséje volt, mert megtudott kapaszkodni a kamion alján valamiben, így nem csúszott be a kerék alá :\
Másik eset egyik ismerősöm barátjával történt, aki kölcsönadott egy motort egy kisebb srrácnak, ált suli 8ikos volt tán, kis srác életében nem motorozott, de városban felhúzta majd 100-ig, megborult, betörte a koponyáját, mert sisak nemvolt, majdnem meghalt..
De még mindig azt mondom, inkább motorosok csinálják ezt, mint autósok, neadj isten kamionosok, mert a normál, hétköznapi közlekedőket tekintve, ők tudják a legkisebb kárt okozni másban egy egy baleset során.. -
DJ BP #100 fel is háborodtak, amikor ezt felvetették. Kössön magára biztosítást saját pénzből (ami biztos magas a veszély miatt), én is kötök, ha nyaralok -
DJ BP #99 Méghogy nem veszélyes, ha autóba szállnak... Tudod mekkora mozgási energiával bír egy száguldó motor is?
Képek -
Ócsóbb lenne ezeket oroszrulettal doppingolni, mert akkor minden körben legalább eggyel kevesebb lesz... -
Momentán, mikor keolleganőm ment ilyen félextrém helyekre, akkor spéci biztosítást kellett rá alkalmilag kötni, mert a normál azt nem fedezi ám! -
Naja, mennyi millio megy el egy hülye meberre amikor barlangba reked vagy hegyen marad vagy mittudomén? és ez nem az ő pénze hanem a minek... a hülye hóbortja miatt, ami nekem semmit nem okoz ha ő megcsinálja... elhiszem h van hobby meg szereti, de akkor finanszírozza a pénzéből, és vegyélk számításba azt is ha ott döglik meg, de persze 1 hétig kutatni kell utána, vagy menteni tökmind1...