Tranzisztor-forradalom: a hajszálvékony már rég nem elég

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

próbát már meg valaki diszkrét elemekbõl összerakni egy 1bit-es tárolót?? érdekelne hogy néz ki. ha kapcsolási rajz van, az is megteszi. pls linkelje fel ide.

És itt a fenti képen látható tranzisztor adatlapja:
2N2222A
barret
Ha valakit erdekel,itt van jopar fajta tranzisztor.
Persze muzealis darab mind😊

Bérbe vehet? reklámfelület...

Nekem is csak most esett le miért ez a jelölése a rajzokon 😄
háhá LOL

http://changemydesk.net - oszt\' nézzedmánmeg! :)

Sajnos már ebben is lemaradtunk. A tranzisztorok mûködése csak 11. ben jön be a tanulni valókhoz. Legalábbis nálunk ez volt most. De teccik nekem, mert 5ös lett a doga belõle(bipoláris,jfet,mosfet, bõl), igaz cask középsuliba járok.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Most akkor mi van? <#idiota><#wow1><#szomoru1><#buck>

Tetsuo
Az elso tranyot valszeg ugy guberaltak ossze a kozeli roncstelepen.. 2 elfogyasztott peneszes szendvics kozott. 😊
Igazabol qrvasok lehetoseg van meg fejlodnie ennek a felvezeto technikanak is.. tobbfele speci modul, tobbfele elrendezesben es vegre telleg 3D-s tervezesben, amiben nagyon el lehet melyulni. Szerintem hasonlo modulkapcsolatokat is letre lehet hozni, mint a neuronhalozatok szinapsziskapcsolatai, akar serkento es gatlo vezetekekkel v jelekkel, termeszetesen nem konstans lenne a halo, hanem folytonosan ujitana magat, ami ugyan nem fizikailag tortenne, hanem csupan logikai ertelemben.. (a vezetekezes allando, a modulok funkcioja (majdnem tranzisztorszinten) valtoztathato) 1ertelmuen a mai anyagokbol es csikszelesseggel, bar csik mar nem is lenne.. tehat kicsit lassu lenne. 😊 De a mai quantumszamitogepeknel biztos gyorsabb. 😉

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

A bipoláris tranzisztor lehet, de a térvezérlésû az feszültségvezérelt. Mondjuk a mondat attól még pontatlan.

Következõ hülyeség:
"ami a bemenõ feszültség alapján szabályozza a rajta átfolyó áram erõsségét"
A tranyó az áram vezérelt.
Közép suli elsõs képlettel: Ic=B*Ib
zola2000
Bár abból 2 segít az rsxnek, 1 számolja a fizikát, 1 a hd hangzásért felel pl...

A

zola2000
Dehogynem, majd jövõre a ps3mas metal gear solid 4 kihasználja a 3.2 gigahertzes cell mind a hét magját, és egy olyan gép már százezer alatt van!

A

mikloss
Jah énis ezt számolgattam... <#idiota>
"Two days before the day after tomorrow? Today!"<#nyes>

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

"Dec 16-án 1 napja volt, hogy 3 nappal azelõtt..."
Dec 12.<#idiota>
"Szemléltetésként érdemes összehasonlítani a 45nm-es nagyságot teljesen hétköznapi dolgokkal, mint az emberi köröm vastagsága, ami 20 millió, vagy az emberi hajszál, ami 90 ezer nanométer."

1 nanométer = 10^-9 m
akkor
20millió nanométer = 20 * 10^6 * 10^-9 m = 20 * 10^-3 m = 20 milliméter, ami nem épp a köröm vastagsága...

"hiszen egyetlen másodperc alatt ezek a parányi egységek képesek 300 milliárdszor kinyitni/visszazárni, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy a fény 3,5 millimétert tesz meg annyi idõ alatt,"
a fény 300000km-t tesz meg másodpercenként, ami 3 * 10^11 mm, tehát ha 300millárd = 3*10^11 kapcsolás van másodpercenként, akkor egy kapcsolásra 1mm jut.

"és viszonylag sok feszültség szökik el mûködésük közben"
Pontosabb lenne a megfogalmazás úgy, hogy teljesítmény szökik el.
NEXUS6
Bakker! Ezt az õsdiódát elnézve most már tudom, hogy miért olyan az áramköri rajza amilyen!😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

majd a pótvizsga jobban fog menni :-)

HP+

namost ez nem feltétletül a tranzisztorok hibája.sõt...<#eplus2>

Csirke4
Dec 16-án 1 napja volt, hogy 3 nappal azelõtt kaptam egy 1-es a tranzisztorokból úgyhogy rohadjon meg az összes.<#gunyos1>
magyarvok
Semmi nem használja ki? Hol élsz te ember?
Oké, nem játékokra, meg otthoni gépekre kell gondolni elsõsorban, persze eljön majd annak is az ideje.

Sanyix
"Azért cache-ben" Integrált memóriavezérlõnél nem annyira számít.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Azért cache-ben és órajelben nem igazán, és ezek számítnaka inkább😊))
Ismét egy jó cikk Dojcsák Dánieltõl. És nem, nem fizetnek engem a dícséretért 😊

ScarY MAN
nekem még a cikk is teccik 😄
a vege olyan mint a Discoveryn a "hogyan készül" vagy mi mûsor 😄 xD

...

Maco13
Big UP for the TRANZISZTOR <#eljen><#taps>
nem tudom milyen fejlödésröl beszélünk, mikor 2 éve csak lassulnak a chipek
persze több mag az van csak semmi nem használja ki

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?&#8221; (McSzéchenyi)