Nem fogy a Crysis és az UT 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Crysis és társai meg sem hatnak. A G3-at megvettem végigtoltam, de alapvetõen egy kurva nagy csalódás volt nekem.
A gond az, hogy az én szememben évi átlagban 1 tisztességes játék jön ki maximum és az is csak egy régebbi széria feltupírozása. Ki láttott valami ÚJ dolgot az elmúlt 7-8 évben. Én nem nagyon. Állítólaga "Beyond the Good and Evil" az az volt. Sajnos nekem nem volt hozzá szerencsém. 1998 óta ami jó játékkal találkoztam, használtam és TETSZETTEK azokat itt felsorolom. Persze számtalan mást kipróbáltam, de azok hamar mentek a süllyesztõbe.
- Falcon 4.0 és utódai.
- Neverwinter Nights (a második részét csak kiprbóáltam, de a gépemen alig mocorgott)
- Rome Total War (de ez sem volt új, mert az alapötlet már régi volt, a Centurions-ból jött)
- Gothic 1-2
SOKKAL régebbiek. Mind a mai napig nálam etalonnak számítanak.
- Day of the Tentacle
- Panzer General
- Civilization (a maga korában jó volt)
A Baldur's Gate II - Shadows of the... állítólag kurva jó, meg is van, csak soha nem volt idõm játszani vele. Majd egyszer.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az adott konzolok képességei (teljesítménye) adottak, ebbõl a szempontból könnyebb szoftver fejleszteni hozzá. Ha megveszed, akkor tudod, hogy mit kapsz a pénzedért (jól, stabilan fog futni a konzolodon, stb...).
A PC esetén - és erre a Crysis jó példa - olyan hardverre fejlesztenek (a legjobb minõséget tekintve), ami még a PC tulajdonosok töredékének van csak - és legtöbbünknek csak 1-2-x év múlva lesz ilyen szintû hardvere. Persze, hogy így nem lesz sikertermék (egybõl)...
Én szerencsésebbnek tartottam volna, ha olyan összehasonlítást csinálnak, ahol korábbi PC-s játékok kezdõ eladási statisztikáit hasonlítják össze ezekkel...
Most olyan fasza spéci grafkót fejlesztettek, hogy ahoz se kell majd nyulni több 100 évig, max bug javitás <#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor> és igy majd több idejük marad az ötletesebb gém fejlesztésére 😄, de azért ne vedd véresen komolyan amit írtam <#circling>#circling>
Baby, you really light my fuse. Wops! Damn, premature detonation!
Blackmail the Universe
http://card.mmos.com/psn/profile/ri/g/Rigel77/card.png
Szerintem nyugodtan meg lehet majd nézni, hogy pl. a Starcraft 2-bõl mennyi fog fogyni (na jó, azért lehet, nem kéne elõre inni a medve bõrére, de azért a Blizzardtól kiemelkedõen rossz programot még nem láttam, függetlenül attól, hogy a WoW-ot gyûlölöm).
A Crysis olyan, hogy nem hogy eredetiben, de warezban se nagyon érdekel... Leszedtem, nyomtam 1-2 órát, aztán úgy eluntam, hogy többet elõ se vettem... Valahogy nem köt le, hogy rambózok az erdõben és ezresével mészárlom a koreaiakat. Kíváncsi lennék a fagyasztós alienekre, csak nincs türelmem elmászni addig... Lehet, hogy szép a terep, de szerintem baromira egyhangú, hogy folyamatosan egy rohadt erdõben kúszok mászok. Ha szép természeti képeket szeretnék látni, akkor megnézek valami jó kis dokumentumfilmet HD-ben, garantáltan sokkal szebb lesz, mint a Crysis...
Igazából nem értem azt sem, hogy konzolon mitõl fogynak olyan jól a játékok. Van most egy családi PS3-unk és olyan félelmetesen szar játékok vannak rá, hogy az hihetetlen. Még egyikkel se voltam képes 10 percnél többet eltölteni. Egyedül a Motorstormmal tudok ellenni, de azzal is csak akkor, ha éppen unatkozom, vagy kell egy kis agyzsibbasztás és akkor lehet zúzni pár kört, de ennyi. Az fps-ek pedig szerintem egész egyszerûen irányíthatatlanok azzal a kontrollerrel (lehet mondani, hogy én vagyok a béna).
Jelenleg összesen két program érdekel azon a gépen, a Final Fantasy XIII, illetve a Metal Gear Solid 4 (na meg talán a Silent Hill 5), de ennyiért megvenni szerintem nem igazán éri meg...
Hol vannak manapság a jó kis csavaros sztorival bíró RPG-k, kalandjátékok, vagy éppen az egyedi stratégiák? Ezek mintha az új konzolokról és a PC-krõl is kivesztek volna. Nem hiszem el, hogy manapság csak ilyen gyilkolós hentre (pl. Conan, Heavenly Sword), autóversenyre, meg agynélküli fps-re van igény...
konzol vagy pc vita:olcsóbb a konzol , de kb 3-4 játék árából már behozta a pc az árát(új pc-s játék 7-10k konzol meg 16-18k 😄 ) és lehet rajta még ezer más dolgot csinálni😛
tudom az okát is,de nem írom le mert lusta vagyok
A hypepla semmi gond nem lenne, ha tényleg azt kaptuk volna amit az elmúlt években Hypoltak 😄
Bár éreztem hogy ez lesz, mert amikor valamit az egekig magasztalnak, az sosem fogja azt nyújtani a végén, mint amit menet közben ígértek.
Most komolyan, a PC-és réteg igényes réteg, teljesen hiábavaló ilyen agyonhypolt, de valójában silány minõségû játékokkal kiszúrni a szemünket.
Itt nyugszom én, olvasod te. Olvasnám én, nyugodnál te!
Ilyesmi 😊
Az Ai az tényleg tud jó is lenni, de a legtöbb esetben vicces. Ha egy hátrébb álló embert lövök meg elõször, akkor arrafelé indul el mindenki, mintha onnan jött volna a lövés. Elõre mégcsak okés, de amikor a 2. 3.-at is leszedem, még mindig nem jönnek rá hogy pont mögöttük állok 😊
Persze a helikopter a legnagyobb bozótosban is észrevesz.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Grafika jó volt az unreal 2 engines, doom3 engines, meg a többi játékokba is. Fejlesztik a grafikát, de a fizika, AI meg a játékmenet nem fejlõdik szinte semmit, sõt egyes játékokba visszafele.
Sokan dícsérik a Crysisban az AI-t, amit szintén nem értek. Nem ez az elsõ játék, amibe "gondolkodnak", próbálnak megkeresni ha nem találnak... (pl más játékba; Splinter Cell, FEAR, stb.).
Crysisba 3 dolog nem tetsik a nagy gépigény mellett. Az egyik az élet, ellenségnek iszonyat sok élete van, ráadásul kevés lõszer. Mindig 30 lõszert lehet felszedni ellenségtõl, és ha nem találom fejbe mikor egyhelybe áll akkor 1 emberre el is megy idõnként, ha nem vagyok közel hozzá. De a saját élet is, ruha kevés pajzsot nyújt, annak kellett volna többet.
A 2. az, hogy egyedül kell menni és iszonyat sok az ellenség. Bele rakhattak volna simán egy társat, élet meg lehetett volna kevesebb.
A 3. pedig a bugok. 1 nagyobb buggal találkoztam, 1 pálya legvégén azthiszem, barlangba kellett bemenni és be volt omolva a bejárat... 6 órát szarakodtam miatta összesen, régebbi mentés betöltés grafika állítás (állítólag úgy mûködik), nekem nem mûködött, úgyhogy repülés csít bekapcsolás, berepültem és már jött a köv pálya.
Multit is próbáltuk, a ruhán kívül semmi érdekes nincs benne.
Unreal Tournament 3-at is próbáltam, attól is jóval többet vártam. Rengeteget UT2004-eztem régebben, elsõ fps játékom volt amit multiba játszottam, ráadásul haverokkal mikrofonnal is, single-be is nagyon szerettem. Ebbe szinte semmi újdonság, jármûvek ugyan azok, fegyverek is nagyrészt ugyan azok.
Alább írta valaki, hogy az új progik is ronthatók grafikailag. Remek. Játszunk olyan programokkal, amik újak, de olyan szintre kell butítani, hogy a 3 évvel ezelõtti programok szebbek nála. Ez nem lehetne megoldás :-/
Azonban furcsa, hogy pl. nálam a Crysis demó egész jól fut (1380x900 vagy mennyi, Radeon 1950Pro AGP, P IV 3GHz, 2GB RAM). Nos ez a konfig nem egy atomerõmû (a videókártya dob rajta), de ez az agyondicsõített bigyó teljesen játszható. Call of Duty IV demó... Full grafikán (1680x1050 felbontás mellett) akadásmentesen fut (legalábbis nekem nem akad meg sehol hogy játszhatatlanná váljon).
miért dobná meg? konzolra is van Cod4, Halo3, Orange Box...
1280ban, Textura High, Shadderek high, object high, minden más VeryHigh, átlag 30-50fps !
De ne értsd félre, írtam is, hogy tényleg irreális lett a rendszerkövetelménye!
Ezt nem tagadom, tényleg agyonHypolt grafikája lett, közepes story / játékmenettel.
De ez régen is így volt. A Doom3-nak, ami több mint 3,5 éves játék, az ajánlott konfig max grafikához : 3Ghz cpu 1GB ram + 6800-as kártya volt! 3,5 éve!
De még a medium grafikához is 5950 Ultra vaj ajállva.
Annak idején a HL2 volt kajak jól optimalizállva. Az még az én szar Fx-emen is elment 😊
Mégegyszer, nem azt mondom, hogy nem túlzás a követelmény, de ez messze nem új dolog a PC világban =/
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
mi az, hogy csak ? nagyon jó, hogy csak PCre jelent meg, lehet dobálni kövekkel...
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Azonkívül, kb 3-5 évente válltok gépet. Így az idõ alatt felgyülemlett játékokkal bõven elvagyok 😊 Tehát mondjuk a régi gépben Fx5600XT volt...Meglehetõssen gagyi volt még a saját kategóriájában is. Ezért pl a Fearrel abszolút nem tudtam jáccani. De még egy csomó ilyen játék van.
És most hogy beujítottam így 4 év után, simán el vagyok vele.
Persze tudom jól, hogy az 1 év múlva kijövõ géjmek már nehézkessen fognak futni. Így azokat nagy v.színüséggel ki is hagyom 😊 Viszont tényleg van bõven mivel jáccani, amivel az elmúlt 3-4 évben nem tudtam!
Most sz.tem 2-3évig elleszek ezzel a géppel. Aztán utánna megint beruházok egy vadiújra. Azt kész. Aztán az addig felgyülemlett játékokkal megint elleszek egy jóideig.
Persze azon kívül ugyanúgy Photoshopban szerkesztek, Corel, Netezek, zene, video ami csak kell.
Az UT3 mellesleg nagyon jól skálázható, Nvidia 6600-on, 1 giga rammal és 1.5 Ghz procival már szépen elfut, semmi akadás, csak a kép nem olyan részletes mintha fullon lenne, de jobb mint egy UT2004. A tipikus UT fíling viszont lejön!
ami nyújt is valamit a grafikán kívül ? ^^
A Crytek-es arcok sajnos több idõt fordítottak az engine kifejlesztésére,polírozására mint magára a játékra és ennek az lett az eredménye, hogy kaptunk egy szebb far cry-t
PSN ID.: Beegabor
Szánalmas ami pc-fronton megy.
PSN id: HUN_Partizan_182 Steam id: Partizan182_1
Persze ha nem mindenhol a grafika lenne a lényeg, és nem milliós fejlesztésekrõl lenne szó, lehet kapnánk érdekesebb cuccokat is. (mint régen)
Amúgy a Crysistõl én is többet vártam volna. Mármint vételt...
És amúgy ez eléggé szomorú hír is. Mert ha nem lesz nyereséges az elmúlt 1-2 év legjobban Hypolt játéka akkor mi lesz az ? :S
ergo egyre kevésbé éri majd meg játékot készíteni stb...Bár azért ettõl még messze vagyunk szerencsére.