47
  • Molnibalage
    #47
    Mellesleg mindkét játékot kipróbáltam. Semmi különös, max a grafika. Értékelten játék mindkettő. Majd, ha egy jó RPG készül a motorjukkal...
  • kanduhr
    #46
    Én már rég vettem volna konzolt, ha nem ennyire elbaszott és gagyi játékok jönnének ki rá(tisztelet egy-két kivételnek). Ráadásul, mint FPS rajongó, a joyyal való irányítás valami eszement szánalmas.
  • Molnibalage
    #45
    Mellesleg én gyakorlatilag az év 90%-ban egy játékkal játszok, egy repszimmel, de mostánban már azzal sem, mert fejlesztem és nem játszok vele.

    Crysis és társai meg sem hatnak. A G3-at megvettem végigtoltam, de alapvetően egy kurva nagy csalódás volt nekem.

    A gond az, hogy az én szememben évi átlagban 1 tisztességes játék jön ki maximum és az is csak egy régebbi széria feltupírozása. Ki láttott valami ÚJ dolgot az elmúlt 7-8 évben. Én nem nagyon. Állítólaga "Beyond the Good and Evil" az az volt. Sajnos nekem nem volt hozzá szerencsém. 1998 óta ami jó játékkal találkoztam, használtam és TETSZETTEK azokat itt felsorolom. Persze számtalan mást kipróbáltam, de azok hamar mentek a süllyesztőbe.

    - Falcon 4.0 és utódai.
    - Neverwinter Nights (a második részét csak kiprbóáltam, de a gépemen alig mocorgott)
    - Rome Total War (de ez sem volt új, mert az alapötlet már régi volt, a Centurions-ból jött)
    - Gothic 1-2

    SOKKAL régebbiek. Mind a mai napig nálam etalonnak számítanak.
    - Day of the Tentacle
    - Panzer General
    - Civilization (a maga korában jó volt)

    A Baldur's Gate II - Shadows of the... állítólag kurva jó, meg is van, csak soha nem volt időm játszani vele. Majd egyszer.
  • Molnibalage
    #44
    Pedig ahhoz tényleg nem kell atombrutál gép. Nézd meg a kondfigomat. A Demo úgy elfut rajta 1024x786-ben, hogy minden legalább mediumon van. Az én gépem, minden csak nem tápos.
  • derola
    #43
    Nem értem, hogy a cikkben miért az almát hasonlítják össze a körtével...
    Az adott konzolok képességei (teljesítménye) adottak, ebből a szempontból könnyebb szoftver fejleszteni hozzá. Ha megveszed, akkor tudod, hogy mit kapsz a pénzedért (jól, stabilan fog futni a konzolodon, stb...).
    A PC esetén - és erre a Crysis jó példa - olyan hardverre fejlesztenek (a legjobb minőséget tekintve), ami még a PC tulajdonosok töredékének van csak - és legtöbbünknek csak 1-2-x év múlva lesz ilyen szintű hardvere. Persze, hogy így nem lesz sikertermék (egyből)...
    Én szerencsésebbnek tartottam volna, ha olyan összehasonlítást csinálnak, ahol korábbi PC-s játékok kezdő eladási statisztikáit hasonlítják össze ezekkel...
  • opeca
    #42
    Te érted is amit írsz?:)
  • szvini
    #41
    De megmondom mért nicns igazad :D

    Most olyan fasza spéci grafkót fejlesztettek, hogy ahoz se kell majd nyulni több 100 évig, max bug javitás és igy majd több idejük marad az ötletesebb gém fejlesztésére :D, de azért ne vedd véresen komolyan amit írtam
  • szvini
    #40
    maajd jönnek a made in chine PC-s játékok
  • zOMG
    #39
    az igazi nagy hűhó semmiért a CoD4 az mekkora jaték hangzik az igazi tudatlan játékostól veszik mint a cukrot meg mindenki mindent ahhoz hasonlít manapság nálam ott dölt meg a játék elmélet mikor multiba a szép kövér cod2 es cfg mmel iditottam el és egy szót sem szolt még jó hogy a cod 2 es cfg CoD:UO ból való és bizony UO s cfgm a jó régi Quake 3 ból származik... innentől lehet mérlegelni... de ha valakinek nem esne le úgy csalsz benne ahogy nem szégyellsz bár ez csak a multi és az én mezei véleményem a sp az jó de meddig? és mielött valaki elsütné az ősi bölcsességet hogy akkor minek játszol vele a válasz már réges rég lekerült a gépecskéről.
  • Balumann
    #38
    hát nem csak rpg, az fps/tps is, meg a többi is... ha végre a játékot is rendesen megcsinálják...
  • Su0my
    #37
    sims ebből melyik kategóriába tartozik? vagy sportjátékok? :S
  • xizor
    #36
    Pc-n szerintem a jövőben 2 dologból lehet majd megélni.Jó multiplayer, vagy jó történet(ergo rpg)
  • HAF Rigel
    #35
    Nem nagyon értem a cikk azon részét hogy amjd jön konzolra , péntek ota nekem is megvan az Ut3om Ps3as verzióban .
  • Mythic
    #34
    Konzolra is létezik a kalókodás, és így már anyagilag teljesen kiakad a mérleg anyagi fronton. A 3 éves gépem pedig egyszeru irodai munkára, internetezésre, multimédiára sok is. Már van egy konzolom, pénzt PC-re ezentúl csak akkor adok ki, ha valami elromlik benne.
  • Gatts
    #33
    Én is azon a véleményen vagyok, hogy tartalomnak, hangulatnak és élménynek kéne lennie, akkor talán fogynának is a progik.
    Szerintem nyugodtan meg lehet majd nézni, hogy pl. a Starcraft 2-ből mennyi fog fogyni (na jó, azért lehet, nem kéne előre inni a medve bőrére, de azért a Blizzardtól kiemelkedően rossz programot még nem láttam, függetlenül attól, hogy a WoW-ot gyűlölöm).
    A Crysis olyan, hogy nem hogy eredetiben, de warezban se nagyon érdekel... Leszedtem, nyomtam 1-2 órát, aztán úgy eluntam, hogy többet elő se vettem... Valahogy nem köt le, hogy rambózok az erdőben és ezresével mészárlom a koreaiakat. Kíváncsi lennék a fagyasztós alienekre, csak nincs türelmem elmászni addig... Lehet, hogy szép a terep, de szerintem baromira egyhangú, hogy folyamatosan egy rohadt erdőben kúszok mászok. Ha szép természeti képeket szeretnék látni, akkor megnézek valami jó kis dokumentumfilmet HD-ben, garantáltan sokkal szebb lesz, mint a Crysis...
    Igazából nem értem azt sem, hogy konzolon mitől fogynak olyan jól a játékok. Van most egy családi PS3-unk és olyan félelmetesen szar játékok vannak rá, hogy az hihetetlen. Még egyikkel se voltam képes 10 percnél többet eltölteni. Egyedül a Motorstormmal tudok ellenni, de azzal is csak akkor, ha éppen unatkozom, vagy kell egy kis agyzsibbasztás és akkor lehet zúzni pár kört, de ennyi. Az fps-ek pedig szerintem egész egyszerűen irányíthatatlanok azzal a kontrollerrel (lehet mondani, hogy én vagyok a béna).
    Jelenleg összesen két program érdekel azon a gépen, a Final Fantasy XIII, illetve a Metal Gear Solid 4 (na meg talán a Silent Hill 5), de ennyiért megvenni szerintem nem igazán éri meg...
    Hol vannak manapság a jó kis csavaros sztorival bíró RPG-k, kalandjátékok, vagy éppen az egyedi stratégiák? Ezek mintha az új konzolokról és a PC-kről is kivesztek volna. Nem hiszem el, hogy manapság csak ilyen gyilkolós hentre (pl. Conan, Heavenly Sword), autóversenyre, meg agynélküli fps-re van igény...
  • morden
    #32
    Az eladások szerintem azt jelentki, hogy a végfelhasználók között mennyire népszerű a játék , az már más kérdés , hogy az újságírók mit írnak a játékról (mennyit ad a feljlesztő a zsebükbe :)... a jól optimalizált , jó játékélményt adó játékok mindig is több százezres eladást produkáltak, az agyonhájpolt csilivili (de belsőleg igen szegényes gémek ) pedig szépen mennek majd az alaplap mellécsomagolt cd-nek :D
    konzol vagy pc vita:olcsóbb a konzol , de kb 3-4 játék árából már behozta a pc az árát(új pc-s játék 7-10k konzol meg 16-18k :D ) és lehet rajta még ezer más dolgot csinálni:P
  • gyuri12
    #31
    felemelem. a crysis-t a megváltóként várta a pc-s játéktársadalom nagy része, és mégsem veszik.
    tudom az okát is,de nem írom le mert lusta vagyok
  • Dany007
    #30
    Hát párszázezer embernek kellett :D Az más kérdés, hogy ebből hánynak érte meg.
    A hypepla semmi gond nem lenne, ha tényleg azt kaptuk volna amit az elmúlt években Hypoltak :D
    Bár éreztem hogy ez lesz, mert amikor valamit az egekig magasztalnak, az sosem fogja azt nyújtani a végén, mint amit menet közben ígértek.
  • opeca
    #29
    Kinek kell egy huszonhatodik gyiloklövöldözős multiszar?:)
    Most komolyan, a PC-és réteg igényes réteg, teljesen hiábavaló ilyen agyonhypolt, de valójában silány minőségű játékokkal kiszúrni a szemünket.
  • Dany007
    #28
    Hát ez tényleg érdekes. Próbáltad már több féle verzióval? Vagy próbálld a te verziódat más gépen. Esetleg... Vagy lehet valamelyik hardvered nem szereti, bár lövésem sincs melyik és miért. =/
  • drizzt1666
    #27
    most nem azért mert megmondtam, de megmondtam. Az utóbbi években csak csalódás számomra a játékipar (van pár kivétel ugyan). Lehet h nekem nagyok az igényim, vagy csak kiöregedtem már az egészből és nem tudok alkalmazkodni ehhez az új trendhez. Egyedüli game amit most (de már nagyon várok) az az Alan Wake lesz.
  • wolruf
    #26
    Első patch után megszűnt a surround hang. Tehát edd meg a drága hangkártyád és a hangszóró szetted. Nem megy és kész. Hivatalos fórumon meg kb. a nálunk ilyen hiba nincs hozzáállás uralkodik (holott néhányszázan sírnak miatta). Számos felhasználónál az eredeti program a játék bizonyos szintjén (single-ben) megdöglik, hazavágva a mentésedet is (hoppá!). Multiban sokszor kivág, eltűnnek az ellenfelek, satöbbi (nem rossz ping vagy hasonlók miatt, egyszerűen bug).
    Ilyesmi :)
  • Dany007
    #25
    Engem az dühített a legjobban, ha nem fejre lövök akkor szinte esélytelen :) Csakúgy "simán" menni és lőni nem lehet. Egy tár biztos elmegy egy emberre. Főleg ha kicsit messzebb is vagy tőle.
    Az Ai az tényleg tud jó is lenni, de a legtöbb esetben vicces. Ha egy hátrébb álló embert lövök meg először, akkor arrafelé indul el mindenki, mintha onnan jött volna a lövés. Előre mégcsak okés, de amikor a 2. 3.-at is leszedem, még mindig nem jönnek rá hogy pont mögöttük állok :)
    Persze a helikopter a legnagyobb bozótosban is észrevesz.
  • Narxis
    #24
    Igen értelek, de erre még rátesz egy lapáttal a rengeteg bug ami pl. Doom3 esetében nem volt.Azt én is mondom mindenkinek, hogy aki gépen akar játszani annak évente érdemes átnézni, hogy nem kell-e valamit hardverileg fejleszteni, 3 évente meg le lehet cserélni az egész gépet.Ez egy ilyen móka.Viszont a Crysis-ben a gyönyörű grafika(erős gépen, közép-felső kategória) nem pótolja a kicsit gyenge játékmenetet és a temérdek bugot.
  • Dany007
    #23
    Mi a gond a TDU-val ? nekem ugyan a nem original van meg, de single-ben még nem volt gond vele...Kisebb nagyob bugok kivételével. Az egyetlen gond az hogy LCD-tvn nem jeleníti meg. Valamiért nem támogatott felbontást írt ki. Pedig az 1280-ban küdte a Crysist is, de a TDU valamiért befuccsolt. Szal ezen kívül nem volt gond.
  • Balumann
    #22
    Én még mindig azon vagyok, hogy nekem a Far Cry grafikája is tökéletes volt. Ha azt fejlesztették volna egy kicsit grafika terén, és az összes többi időt az egyéb dolgokra fordították volna /történet, fizika, jobb AI/ ezerszer jobb játékot adtak volna ki, hiszen tudnak játékot készíteni...
    Grafika jó volt az unreal 2 engines, doom3 engines, meg a többi játékokba is. Fejlesztik a grafikát, de a fizika, AI meg a játékmenet nem fejlődik szinte semmit, sőt egyes játékokba visszafele.
    Sokan dícsérik a Crysisban az AI-t, amit szintén nem értek. Nem ez az első játék, amibe "gondolkodnak", próbálnak megkeresni ha nem találnak... (pl más játékba; Splinter Cell, FEAR, stb.).

    Crysisba 3 dolog nem tetsik a nagy gépigény mellett. Az egyik az élet, ellenségnek iszonyat sok élete van, ráadásul kevés lőszer. Mindig 30 lőszert lehet felszedni ellenségtől, és ha nem találom fejbe mikor egyhelybe áll akkor 1 emberre el is megy időnként, ha nem vagyok közel hozzá. De a saját élet is, ruha kevés pajzsot nyújt, annak kellett volna többet.
    A 2. az, hogy egyedül kell menni és iszonyat sok az ellenség. Bele rakhattak volna simán egy társat, élet meg lehetett volna kevesebb.
    A 3. pedig a bugok. 1 nagyobb buggal találkoztam, 1 pálya legvégén azthiszem, barlangba kellett bemenni és be volt omolva a bejárat... 6 órát szarakodtam miatta összesen, régebbi mentés betöltés grafika állítás (állítólag úgy működik), nekem nem működött, úgyhogy repülés csít bekapcsolás, berepültem és már jött a köv pálya.

    Multit is próbáltuk, a ruhán kívül semmi érdekes nincs benne.


    Unreal Tournament 3-at is próbáltam, attól is jóval többet vártam. Rengeteget UT2004-eztem régebben, első fps játékom volt amit multiba játszottam, ráadásul haverokkal mikrofonnal is, single-be is nagyon szerettem. Ebbe szinte semmi újdonság, járművek ugyan azok, fegyverek is nagyrészt ugyan azok.
  • wolruf
    #21
    Volt itt egy pár jó hozzászólás... Mostanában csak demókat próbálok, mert az alapján leszűröm mi kell, mi nem, és ami kell, azt megveszem. De! Öngól. Megvettem 11000-ért a Test Drive Unlimitedet, kijöt hozzá egy patch, mert gyárilag sok-sok hiba volt benne. Aztán a patch úgy elcseszte az egészet, hogy most se előre, se hátra. Patch nélkül nem megy, patch-el még rosszabb... Jelenlegi állás szerint újabb patch nem lesz hozzá... Most mi van?! Tőlünk nyugatra volt rá precedens, hogy ezért visszavették a ,,játszhatatlan'' programot boltban ezért. Nálunk erre esély sincs, és még drágább is. Szóval eredetit ne vegyek, mert megszívhatom. Warezolni nem akarok, mert abból kinőttem, hova lépjek?! Tényleg haladunk a konzol felé. Én, aki utálom a konzolokat, 2 hónapja BOLDOG tulajdonosa vagyok egy PS2-nek. Mert jó. Mert jobban el lehet vele tölteni az időt, mint a PC-mmel :(
    Alább írta valaki, hogy az új progik is ronthatók grafikailag. Remek. Játszunk olyan programokkal, amik újak, de olyan szintre kell butítani, hogy a 3 évvel ezelőtti programok szebbek nála. Ez nem lehetne megoldás :-/
    Azonban furcsa, hogy pl. nálam a Crysis demó egész jól fut (1380x900 vagy mennyi, Radeon 1950Pro AGP, P IV 3GHz, 2GB RAM). Nos ez a konfig nem egy atomerőmű (a videókártya dob rajta), de ez az agyondicsőített bigyó teljesen játszható. Call of Duty IV demó... Full grafikán (1680x1050 felbontás mellett) akadásmentesen fut (legalábbis nekem nem akad meg sehol hogy játszhatatlanná váljon).
  • gam87
    #20
    "játékuk konzolra is kijön, mely alaposan megdobhatja a mutatókat"

    miért dobná meg? konzolra is van Cod4, Halo3, Orange Box...
  • Dany007
    #19
    Nálam majdnem maxon jól fut :P Márpedig a 8800GT-nek köszönhetően az enyém is a középmezőnybe szorult.
    1280ban, Textura High, Shadderek high, object high, minden más VeryHigh, átlag 30-50fps !
    De ne értsd félre, írtam is, hogy tényleg irreális lett a rendszerkövetelménye!
    Ezt nem tagadom, tényleg agyonHypolt grafikája lett, közepes story / játékmenettel.

    De ez régen is így volt. A Doom3-nak, ami több mint 3,5 éves játék, az ajánlott konfig max grafikához : 3Ghz cpu 1GB ram + 6800-as kártya volt! 3,5 éve!
    De még a medium grafikához is 5950 Ultra vaj ajállva.

    Annak idején a HL2 volt kajak jól optimalizállva. Az még az én szar Fx-emen is elment :)
    Mégegyszer, nem azt mondom, hogy nem túlzás a követelmény, de ez messze nem új dolog a PC világban =/
  • Narxis
    #18
    Középkategóriás 8-ason se fut jól, vagy legalább majdnem max beállításokon.Mégis mit vársz?
  • Dany007
    #17
    Amúgy nem értem, miért csodálkoznak sokan, hogy a 6ezer nemtom hányas VGA-n nem fut a Crysis szépen gyorsan. Tény, hogy kicsit irreális a követelménye, de már a 8-as séria is több mint egy éves! És akkor valaki 2-3 sériával régebbi kártyán akar vele próbálkozni ? Hát mégis mit várt ?
  • bertino
    #16
    "Másodsorban a játék csak PC-re jelent meg, így a konzolos közönség teljesen kimaradt a jóból."

    mi az, hogy csak ? nagyon jó, hogy csak PCre jelent meg, lehet dobálni kövekkel...
  • Dany007
    #15
    Hát nemtom. Én úgy vagyok vele, hogy messze nem csak játékra használom a gépet. Ezárt valamilyen szinten megéri.
    Azonkívül, kb 3-5 évente válltok gépet. Így az idő alatt felgyülemlett játékokkal bőven elvagyok :) Tehát mondjuk a régi gépben Fx5600XT volt...Meglehetőssen gagyi volt még a saját kategóriájában is. Ezért pl a Fearrel abszolút nem tudtam jáccani. De még egy csomó ilyen játék van.
    És most hogy beujítottam így 4 év után, simán el vagyok vele.
    Persze tudom jól, hogy az 1 év múlva kijövő géjmek már nehézkessen fognak futni. Így azokat nagy v.színüséggel ki is hagyom :) Viszont tényleg van bőven mivel jáccani, amivel az elmúlt 3-4 évben nem tudtam!
    Most sz.tem 2-3évig elleszek ezzel a géppel. Aztán utánna megint beruházok egy vadiújra. Azt kész. Aztán az addig felgyülemlett játékokkal megint elleszek egy jóideig.
    Persze azon kívül ugyanúgy Photoshopban szerkesztek, Corel, Netezek, zene, video ami csak kell.
  • Mythic
    #14
    Elfut-elfut de milyen áron? Nálam ezzel az esettel telt be a pohár: 2 PC-m van, egyik otthon másik koleszon. Most az otthoni erosebb konfigom: AMD Athlon64 3200+ (2,4Ghz), 1,5GB RAM, 6600GT - na most a PES 6 még a gyengébb gépemen is 1600*1200 felbontásban full grafon ment ami szerintem elég jól nézett ki. Nagy orommel próbáltam ki a PES 2008-t az erosebb gépemen. Na hogy ne akadjon mint állat, annyira le kellett vennem a grafikát, hogy a PES 6 sokkal de sokkal szebben nézett ki. Na most akkor hol itt az elore lépés? Én nem akarok full grafikán játszani, de azért ne egyre rondább játékokkal kelljen játszanom. Ha csak azt a szintet hozta volna, ami a PES6-ban volt, már a polcomon csucsulne eredetiben a játék. Így akkorát csalódtam, hogy vettem magamnak egy konzolt, ami remélhetoleg 4-5 évig állja a sarat, a grafika nem fog romlani a játszhatóság rovására és nem kell invesztálnom bele semmmit. A PC-sek saját magukkal szúrnak ki.
  • Reg5
    #13
    Ugye akinek kell az megszerzi így is úgy is... Egyébként igaz, hogy pofátlanul drága, viszont megdöbbentő, hogy tennyire nem veszik.
  • Mythic
    #12
    Na pont ezért vettem egy Xbox360-t 1 hónapja. FIFA08, PES2008, Pro Street, Dirt, CoD4 --- mind-mind fut csodálatosan. Imádom az RPG játékokat és a stratégiákat, de sajnos nekem arra nincs pénzem, hogy havi 1 játék kb 7000-ért, + évente valami fejlesztés a gépen, 2-3évente pedig alaplapcsere meg minden. Ez már nem átlagos emberek pénztárcájához van mérve. Így PC-n marad a Disciples2,Rome:Total War, Neverwinter Nights és társai. Xbox-on meg tényleg szórakozás ha van 30percem játszani egy kicsit. Majd talán 5 év múlva beujítok egy új PC-t is, hogy valamilyen szinten haladjak a korral és akkor valahogy megszerzem napjaink kiemelkedobb játékait és eltoltok veluk pár órát, mint most is teszem 3-4 éves játékokkal.
  • Loverman
    #11
    nem azért de manapság a játékélménynek az is része hogy szép, gyönyörködtető a játék. Azért hülyeség azt mondani hogy ezentúl csak MMO-t fognak fejleszteni mert azt is lehet ingyen játszani, tehát itt bukott el a fikázás. És a Sims-et is le lehet tölteni;)
    Az UT3 mellesleg nagyon jól skálázható, Nvidia 6600-on, 1 giga rammal és 1.5 Ghz procival már szépen elfut, semmi akadás, csak a kép nem olyan részletes mintha fullon lenne, de jobb mint egy UT2004. A tipikus UT fíling viszont lejön!
  • Lokids
    #10
    Azért az UT 3 engem meglep, mivel az minimumon simán elfut közepes gépeken is, és maxon sem kell neki erőmű...
  • Seth
    #9
    "Mert ha nem lesz nyereséges az elmúlt 1-2 év legjobban Hypolt játéka akkor mi lesz az ?"

    ami nyújt is valamit a grafikán kívül ? ^^

    A Crytek-es arcok sajnos több időt fordítottak az engine kifejlesztésére,polírozására mint magára a játékra és ennek az lett az eredménye, hogy kaptunk egy szebb far cry-t
  • bakagaijin
    #8
    A konzolt pontosan ezért találták ki: van egy fix vas, a fejlesztő tudja min kell fusson (tesztelhető), a júzer ha megveszi a játék tudja hogy fog futni (vagy nem, ld korai x360 túlhevülés), és ráadásul a vasat nyomott áron adják. Nomeg nincs az az őrült tempó a konzolok kiadásánál, mint a pc-ágban: nincsenek félévente kijövő grafkártyák pl.