78989
  • PiszkosFred
    Az (item) grind szerves resze a jateknak, kvazi a diablo sorozat csimborasszoja, tuti, hogy lehet egyedul is. Azt mondtak a videoban, hogy az eddigi reszek legjobb aspektusait valogattak ossze a kozosseg igenyeinek/visszajelzeseinek megfeleloen, remelem nem jon egy "miert, hat nincs baratotok" fordulat es veszik ki belole a solo gameplayt :)
  • lwb
    Rosszul fogalmaztam, szerintem is always online lesz, de lehet soloban játszani majd, ahogy a D3-at is.
  • PiszkosFred
    Nagyon ugy nez ki, hogy ezuttal nem lesz, D3-as kotelezo online jatekmodot viszik tovabb, a D2R-es offline mod csak a hagyomanyok miatt kerult bele. Egyedul/soloban viszont szinte biztos, hogy tudsz majd kalandozni private world/game modeban, azt nagyon ketlem, hogy kiveszik (bar benne van a pakliban, hogy csak dungeonokra fogjak korlatozni ezt, a vilagra nem).
  • lwb
    Én szinte biztos vagyok benne, hogy itt is lesz, mint minden előző Diablonál, offline mode.
  • Plata
    Ne lombozz má le.
    Nekem kő 200 csonti legalább.
    Najó megelékszem kb 30-al.
    De jó hecc is volt D2-ben a szervereket lelőni cseszett sok csonti meg FOH kombóval.
    Utána meg lapultunk mint szxr a fűben mert féltünk a büntitől.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2022.06.13. 00:10:41
  • PiszkosFred
    Mivel ez egy mmo-szeru open/persistant world lesz, PC es Xbox es XCloud crossplay-jel, lehet, hogy a performance miatt lett limitalva a summon szama es nem lehet ezuttal kisebb hadsereggel vonulni, mint a 2-ben.

Azt nem is néztem, akkor lehet ez a 6-7 summon sem annyi, amennyi...
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.06.12. 23:00:42
  • Terawatt
    Mintha három necrot is látnék annál a fightnál.
  • SLICK
    igen, 4 csonti harcos, meg 3 mage és ha jól láttam, akkor 1 golem. Az sajnos lufi :(
  • PiszkosFred
    Apropo trailer, gondoltam ujranezem youtubeon az adas utan, azt hiszem ez jo omen :)
  • PiszkosFred
    2:15 kornyeken, amikor nekimennek a world bossnak, ott azert van egy jo feltucatnyi idezett leny.
  • SLICK
    Meglepett, hogy így váratlanul bejelentettek egy új class-t. Bár őszinte leszek, nem lepődtem meg, hogy a Necro lesz az, mert ha valaki nézte a hivatalos oldalon a tábortűz körül a karaktereket, a hiányzó class sziluettjéből simán ki lehetett venni, hogy a Necro lesz az.

Egy dolog ami már most nem tetszik viszont benne, hogy megint csak néhány fős csonti "hadsereged" lehet, úgy mint a 3-ban. Legalább is a videó alapján nagyon úgy néz ki. Na de ne így legyen.

A másik amit remélek, hogy ezt a közösségi dolgot remélem nem fogják mindenképp ránkeröltetni. Nem szívesen játszok másokkal, kivéve a haverokat. :|
  • repvez
    na csak nem észbekaptak, hogy nem kéne ezt a microtranzakciot feszegetni és még azelött lehűltetni a kedélkyeket mig tul nagy problémat okozna?
  • Plata
    Hát erre csak egy dógot tudok mondani.
    Juhééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé.
    Egy bibi van,jövőre jelenik meg,azt meg is kéne érni.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2022.06.12. 21:42:07
  • PiszkosFred
    Adam Fletcher / Global Community Lead for @Diablo at @Blizzard_Ent

"D4 is coming out as a full price game built strictly for PC/console audiences. The game is huge & there will be tons of content after launch for all players. Paid content is built around optional cosmetic items & eventually full expansions. We will be sharing more info soon!"
  • PiszkosFred
    Na Plata, itt a nekrod a 4-ben is, meghozza az eddigiek alapjan a klasszikus ertelemben.
  • TBTPumpa
    Az Xbox & Bethesda Games Showcase 2022 keretében bemutatkozott a Diablo IV ötödik és utolsó class osztálya a Necromancer:

Gameplay-t is kaptunk:

Megjelenés: 2023-ban!
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.06.12. 20:08:48
  • PiszkosFred
    Lehet atmeneti a gond vagy valami mas, nalam sikerult mind a ket accounttal.
  • undY1ng #77948
    Nálam vissza dob a loginhoz az auth beírása után.
  • SLICK
    Wow! Köszi!
  • PiszkosFred
    Elindult a Diablo 4 betak regisztracios urlapja, akit erdekel iratkozzon fel.
  • undY1ng #77945
    Akkor nincs, de lehet csak számomra zavaró ez a sebzésszám mutató. :/
  • undY1ng #77944
    Lehet vaksi vagyok de van olyan opció, hogy kikapcsold a sebzés mutatót?
  • Sunrider924
    Killstreak
  • Kancsalborz
    A netes "szórakoztatás" jelképe lehetne ez a cikk.

Tényleg szinte minden fórumon itthon és külföldön is felmerült a téma komoly vitákkal, hogy mennyire káros, nem káros, komolyan veendő a DI ilyen formában a videójátékok jövőjére nézve. És amíg az átlaggamer erről beszél, sokszor meglepően szinvonalas mély vitákat generálva, ezek a retard streamerek meg öntik a dellát a blizzard számlájára, az ifjabb gen. heves tapsikolása közepette, meg nagy nézettséget generálva...

Ilyenkor azt gondolom, hogy egyébként mi a gamer társadalom pontosan ezt is érdemeljük, amit a blizzardék elénk fostak...
  • Carmang
    Tehát akkor bebizonyosodott, hogy nem is p2w
  • Plata
    Gémsztáron van egy cikk arról hogy valaki kb két és fél millát vert el rá és nem kapott nagyjából semmit.
    Link.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2022.06.10. 12:48:57
  • Sunrider924
    p2w legendary gems explained Nincs semmi baj azzal hogy neked tetszik a jatek foleg hogy nem endgame szinten tolod tehat nem vagy kompetitiv de nem kellene homokba dugni a fejed. 6 perc a video, tomor, kapcsold be a feliratot hozza mert akkor tuti nem maradsz le a lenyegrol.
  • lwb
    Mármint DI-t? Nem játszok, uninstall lett. D2R-hez viszont visszahozta a kedvem, ennyi előnye volt.
  • savior666
    Minek is játszotok, ha nem tetszik?
  • lwb
    Kösz :D Jót nevettem a hozzászólásaidon.
  • mikromanus
    Jaja. Semmi. csak olyan "cheat death" effect, meg mondjuk killre 50% AoE damage. slotonként persze. A csórók meg érjék be a 1,5-5% buffokkal :)
  • savior666
    Az összes Diablo megvan eddig, sőt majdnem az összes Blizz játék. Ezt sem akartam kihagyni.
    Semmi előnye nincs annak aki költ rá. Pár százalékos bónuszokról beszélünk.
  • mikromanus
    Attól hogy te szeretsz csicska lenni egy olyan játékba ami esetleg versengő és egy rakat időt beleölsz az a te dolgod. Az önbecsülés hiánya nem semmisíti meg a kb "korlátlan pénzért vehető erő" meglétét a játékban. Az meg p2w.
    Ha nem vet fel a pénz miért akarnál hagyományosan "pénzes" játékot játszani? Ott van egy rakat ingyen cucc. Jelentős részük nem p2w, vagy nem ennyire. Régebbiek, kiforrottak és még szebbek is. (mondjuk a D2-t haverok vették nekem mert már ők szégyellték hogy valami gagyi privát szerveren szerencsétlenkedek és nem a közösben nyomulok velük. Kiszól a lyuk a gödörből személyemben. :) )
  • SLICK
    van 2-3 mobilos játék, amiket időközönként játszok, valamint volt még ezeken kívül jó pár, amiket szintén kipróbáltam. Szóval úgy gondolom van egy kis fogalmam, hogy mi megy mobil fronton.

A másik dolog: szerinted nem voltam tisztában azzal, hogy ez egy mobil játék lesz? Főleg azok után, ahogy bejelentették? :DD
  • savior666
    Ha szembe jön velem pvpben akkor valószínűleg jól elver. És? Nem ő az egyetlen. A játékosok mondjuk fel ígyis-úgyis elver pvpben, mert nem vagyok egy Atomanti. Nem sajnálom tőlük, ugyanakkor fel sem tűnik. Más részről meg kifejezetten jó, hogy valakik pénzt fektetnek bele, mert így a fejlesztőknek van miért foglalkozniuk a játékkal, és a csapatos pve content könnyebben lemegy.
    Én a Void szerveren vagyok, és ott mindenhez is van játékos/csapat.
    A gem, item upgradek meg semmit nem érnek, hiába tolják bele a százezreket.
    Többje van mondjuk 100 vitalityvel, ami 300 hp a necro esetén pl, na bumm. (gyakolatilag 1% hp-val. sebzéssel lenne több, ha maxra lennének húzva)
    A gemek is csak pár százalékot számítanak.
    Nem ezek miatt fognak elverni, hanem azért mert ügyesebbek nálam.
    Utoljára szerkesztette: savior666, 2022.06.09. 11:43:48
  • Sunrider924
    Baromsag. Alkalmi jatekoskent termeszetesen nem latod a fatol az erdot. A legendary crest akkora elony hogy gamechanger, nekem p24en ajanlott buildenkent megvan a 6bol 2-3 gem, aki fizet, mint az a marha, aki meg streameli is hogy 11k uj zelandi penzt vert mar bele a jatekba, annak minden gemje megvan akarmelyik buildjehez es mindegyiket felhuzta mar amennyire csak akarta. rank10es gem kell az awakening legendaryhoz es mar van olyan aki olyan fegyoval tolja. Hol vagy te ettol free jatekoskent? Mit gondolsz mi lesz amikor pvpben szembejon veled az illeto? marpedig a jatek gerince a frakciok kozotti pvp, ez az endgame, minden mas ezt szolgalja ki.
    Meghogy szerinted nem cross server, bakker probalj mar inspectelni jatekosokat amikor party finderbol "seperc alatt" megvagytok mert nekem joparszor nem engedte, mondvan hogy az illeto nem az en serveremrol van igy nem engedte hogy megnezzem a felszereleset...
    Nekem nincs olyan szerencsem, en a p30as grind fele egyre tobbszor nem talalok csapatot akarmit probalok, az kurva nagy okorseg volt hogy Hell1-en akarmilyen dungihoz, a hidden lair-ekhez is kell a minimum ket ember maskepp nem enged be, na ez a ket embert is nehez nekem osszehozni Crystal arch serveren pedig ugye a fele megvan szemelyemben, majd fasza lesz hell2-on p30tol hogy 4 ember kell a dungizashoz...
    Az en tippem az hogy 1 heten belul jonnek nagy valtoztatasok vagy server osszevonasok es utana valtoztatasok, amikor beut a menyko az elso shadow war utan szombaton....
  • savior666
    Talán még annyit, hogy sokan azért viszolyogtak az Immortaltól, mert mobil onlynak lett bejelentve. Így hogy pc-n is játszható(emulátor nélkül is) már más a felállás.
    Meg ne felejtsük el, hogy ez az első ingyenes Diablo. Végre ezt is megéltük. Talán ez egy új irányvonal kezdete lehet.
    A mobilos játékok nagy része meg rosszabb üzletpolitikájú, mert agyonvannak nyomva reklámokkal, amiket mondjuk minden pálya után megkell nézni. Itt ahoz képest semmi ilyesmi nincs.
    Utoljára szerkesztette: savior666, 2022.06.09. 10:18:23
  • savior666
    Szerintem jó, hogy mobilra is kijött a Diablo. Habár nekem nincs telefonom, de sokaknak van(lehet több mint ahány embernek pc). Most csomó új játékost bevonzanak ezzel. A f2p modellnek is örülök, mert nem vet fel a pénz. Jó lenne, ha a D4 is f2p lenne ilyen mikrotranzakciós elemekkel.
    Akik játszanak azok között nagy az elégedettség. Játékon belül ezt tapasztalom. Mindeni ezerrel nyomja a contenteket. Ma este pl klánháború lesz nálunk, és már megy a szerveződés. Kb akármit csinálok a játékon belül másodpercek alatt megvan hozzá a csapat, pedig nem is crossserveres a dolog.
    Leginkább olyanoktól látok panaszkodást, akik nem is játszanak vele, vagy csak épphogy kipróbálták és nincs rálátásuk a játékra.
    A metacritikes lehúzás meg biztos onnan fakad, hogy a streamerek alázzák a játékot, hogy nagy legyen a nézettségük.
    Pay to winnek se mondanám a DI-t, mert én egy vasat nem költöttem rá, de semmivel se vagyok lemaradva a többiekhez képest, pedig még csak nem is tudok annyit játszani mint szeretnék, mert mindíg közbejön valami + nem is a paragont hajkurászom, hanem csak funból játszok, így mindíg azt csinálom, amihez épp kedvem van.

A játéknak vannak hibái: az irányítás bugosan működik alkalmanként pc-n, meg néha kidob a játékból connection lost-al(ugyanakkor egy kattintásos visszacsatlakozás után ugyanott folytathatom, mert nem dob ki a pvp-ből, dungeonból stb). Ezek azonban betudhatók az open beta státusznak. Remélem hamarosan javítják őket.

Én mint a játékkal aktívan játszó bízom benne, hogy a népszerűsége töretlen lesz.
    Utoljára szerkesztette: savior666, 2022.06.09. 10:12:04
  • Sunrider924
    Ha engem kerdezne valaki azt mondanam(szigoruan csak halkan) hogy a PC-s port azert kelett mert proba/teszt, az mmo-sitott Diablo4be majd kerulnek olyan funkciok amik itt bevalnak es modositjak azokat amikre itt most megy nagyon a fujjolas. Sajat elgondolas, ezt muveli a Blizzard a PTR-en is a D3 szezonokkal elsore tulbuffolja utana porra nerfeli aztan kiadja a vegen azt ami valahol feluton van a ketto kozott. DI-nel most varom hogy korrigaljanak mivel elsore kegyetlenul tultoltak a legendary gem kore epulo endgamet. Szerintem nem csak a durva PR bukta miatt fognak korrigalni hanem mert valahol ez resze a strategiajuknak, keresik hogy meddig feszithetik a hurt mielott seggberugnak oket erte. Igazabol nagyon konnyu kijavitani a dolgokat, annyi kell csak hogy a f2p jatekosok szamara is hozzaferheto legyen a legendary crest valamilyen melosabb grind vegen es akkor maris p2w helyett pay to convenience van.
  • lwb
    Én szerintem a Shelter miatt nem bántották a Bethesdát. Jó, volt a bejelentéskor egy kicsi hiszti, de mivel ha jól emlékszem azonnal tölthető is volt, aki kipróbálta, az látta, hogy 0 vagy minimális pénzbedobással is jól lehetett vele szórakozni. Kiegészítette, nem lecserélte a Fallout univerzumot és még mindig rekord pénzt csinált a kiadónak - ilyen a jó mobiljáték szerintem.

"Az a szomorú valóság, hogy ha kivennék a DI-ból a MTX-et, akkor egy egész korrekt és fun kis játékot kapnánk, mert maga a játékot és a világot aránylag jól összerakták - mégegyszer, egy mobil játékhoz képest."
    És ez a legszomorúbb az egészben. Hogy maga a játék OK lenne. És ami még ennél is rosszabb: ez egy valódi diablo-játék. Nem egy Fallout Shelter szerű spin-off, amire lehet azt mondani, hogy oké, de az rpg-knek ott marad a mainstream konzol és pc-piac továbbra is. Sokan itt - sajnos okkal - tartanak attól, hogy a Blizz rákap a kínai/koreai pénz ízére és innentől már nem is jön más Diablo, csak mobilos.

A D4 jön, de jött már más is, amit aztán később lelőttek. Semmi nem biztos, amíg nincs az ember kezében.