78998
  • j0nNyKa
    én a hc videót választom az okoskodás helyett, százszor is
  • jazzy
    Közelítsük meg a problémát másfelől: Leszarjuk magasról az egész témát, menj és beszélj a blizzarddal, ez egy hozzá nem értő fórum tele butákkal.
  • SoXxX
    Én kérek elnézést, hogy egy értelmes kérdést felvetettem arra, hogy mi lehet vajh az oka annak, hogy régió korlátot használ a blizzard az RMAH esetén.
    Szerintem linkelj inkább egy újabb hc karakter videot, az hasznosabb.
  • SoXxX
    Köszönöm ismét hasznos hozzászólásod. Vagy nem akarod megérteni amit írok vagy nem vagy képes ellenérvet felhozni - inkább mindkét esetben hallgass nagyokat.

Nem vagyok rászorulva a blizzardra és nem szándékszom náluk dolgozni, így ettől eltekintenék.
  • Különc
    Szokásos helyzet, jön egy okostóni, akinek mindenki mondja hogy hülye, de csak azért is süketel, Broafka-Savmacska style
  • SoXxX
    Egyébként így látatlanban van egy tippem mi volt inkább az országok megszorításának oka (rmah oldalról és nem a régiókra vonatkozóan).
    A paypal mint minden vision-ös kártya authorizációt használó rendszer, tranzakciós kódokat használ. Nemtudom ez a fajta netes vásárlás nemtudom hová lett besorolva, de nem minden tranzakciós kód engedélyezett minden orszag számára. Lehetséges, hogy emiatt korlátozták a résztvevő országokat.

Ez persze ismét nem ok a régió korlátozásra.
  • 1Darton1
    Tehát kiderült, hogy úgy jöttél ide butaságokat puffogtatva, hogy semmit nem tudtál sem a battle-net accountodról, sem a RMAH működéséről.
    Most már belekukkantottál, de még mindig nem sikerült teljesen felfogni. És persze még mindig neked áll feljebb.

Én azt mondom neked, hogy írj egy részletes üzleti tervet a Blizzardnak, amiben felvázolod, hogy miként tudnák úgy megvalósítani az ötleted, hogy ők nyerjenek rajta. Valószínűleg semmiféle technikai vagy szabályozási akadálya nincsen.
  • SoXxX
    Jonnyka: te most komolyan azt gondolod, hogy ilyen mennyiségű adat ami az AH-ban van problémás programozói szemmel?:)) láttál te már mainframet vagy komolyabban indexelt relációs adatbázist? (példának okáért már a tárgytipusok alapján is szegmentálható az adat - ahogy a blizzard tette). Ezt követöen a tárgyak custom tulajdonságai csak blobban kell kezelve legyenek amit eleve fel sem kell parseolni.

Ember azt írtam pont le, hogy a goldfarmerek arra a szerverre mennek amelyikre akarnak. Ilyen megkötés nincs..csak az egyszerüen áthidalható rmah megkötés. Ergo értelmetlen ebben a formában. (maximum seggvédésre lenne jó, ami a paypal függetlensége miatt megintcsak felesleges).

Ha értesz a statisztikához akkor gondold át amit írtál. Minél nagyobb a minta, annál kisebb a szórás (epszilon ugyebár). Így a kínalat is jobban közelít az egyenletes eloszláshoz.
  • j0nNyKa
    ok :)

"Próbáltam ész érvet találni a korlátozásra. Maximum ezt tudtam elképzelni. Erre írtam, hogy csak hátrányai vannak. Ebből következik, hogy nem kellene megkötés."
    Próbáld már meg csak minimálisan programozói szemmel nézni a kérdést. Csak mert ez egy.. program. 1 közös AH? Hol futna? EU-ban, hogy az USA-ban meg ázsiában legyen szar / lassú / stb.? Fusson az USA-ban, hogy az EU-ból legyen szar? Amikor utolsó másodpercben bidelgetnek egymásra az emberek, biztosan nagyon király lenne összeereszteni az egész világot valami közös szerverre.
    Megkötés? Átgondoltságnak nevezném.

"Kínai goldfarmerek tolhatják us serveren. Chingacskuk barátjuk amcsiban él..egy amcsi home regionos accot csinálnak neki..ő ad el innen mindent a nevükben. Ennyi, így ez nem valós korlát."
    Tehát akkor azért van külön szerver, hogy a goldfarmerek ne menjenek USA szerverre, bár nyilvánvaló, hogy mindenki oda megy, ahova akar. Ok. Szerintem lapozzunk.

"A kis választék nyilván nem a tömeg termékekre vonatkozik. Illetve a random generálás miatt, valamint a nagyobb minta miatt az egyenletesebb eloszláshoz az vezet ha közös az ah."
    Aha! Szóval legyen mondjuk 2 millió EU játékos, 2 millió USA játékos, meg 2 millió ázsiai játékos. Külön-külön teljesen szar mintát adnak arra, hogy milyen itemek vannak az AH-jukban, de ha összeeresztenénk őket, akkor olyan egyenletes lenne az eloszlás, hogy csak na.
    Öhm, ezt azért egy statisztikához értő embernek ne add elő szerintem. Protipp: itt páran értenek hozzá.
  • Aradebil2
    milyen cím van megadva a bnet accodon?
  • SoXxX
    Ha mutatsz egy ilyen listát akkor megmondom, hogy kb mi lehetett a vezérfonál.

Egyben biztos lehetsz, nem az országok adózása - mivel ez az egyetlen oka a paypal közbeiktatásának (na jó meg a biztonság is).
  • Szakesz
    Az utolsó mondat így a sokadik variálás után igen érdekes végkicsengést produkált. :)

Én egy kicsit jobban belemélyednék ebbe, hogy átlássam az AH rendszerét, és számodra is ezt tudnám javasolni.*
  • gabeone
    Le lehet informálni a blizzard részéről valahol, hogy mit állítottam be titkos kérdésnek? Necces, hogy nem emlékszem a kérdésre, de ha látnám a kérdést, tudnám a választ.. :/ Köszi előre is!
  • SoXxX
    Nem szükséges. Elolvastam az RMAH müködését már. Azon pedig, hogy értelmetlen megszorítást tartalmaz, ez nem fog segíteni.
  • 1Darton1
    Nohát, ha ilyen remekül ismered a szakma csínját-bínját, akkor mi alapján válogatták ki azokat az országokat, akik beletartoznak az RMAH-t használók körébe?
  • Szakesz
    Ahogy látom valamennyire képben vagy, de nem vagy tisztában kellően a részletekkel, ezért olyan feltételezéseken alapuló elméleteket kreálsz, amik nem állják meg a helyüket.

Én a helyedben kicsit jobban belemélyednék ebbe, hogy jobban átláthassam a AH rendszerét, és számodra is ezt tudnám tanácsolni.
  • SoXxX
    Látom leragadtál ennél. Mégegyszer megismétlem amit írtam. Nem az a gond, hogy van default beállítás (nyilván megfogom változtatni). Rég nem erről beszélek, hanem arról, hogy a megszorítás értelmetlen és csak gazdasági hátrányokhoz vezet.
  • SoXxX
    Lényegtelen, hogy mi..maradjunk abban, hogy elég jól ismerem a banki folyamatokat;)
  • SoXxX
    Jonnyka:
    Próbáltam ész érvet találni a korlátozásra. Maximum ezt tudtam elképzelni. Erre írtam, hogy csak hátrányai vannak. Ebből következik, hogy nem kellene megkötés.

Kínai goldfarmerek tolhatják us serveren. Chingacskuk barátjuk amcsiban él..egy amcsi home regionos accot csinálnak neki..ő ad el innen mindent a nevükben. Ennyi, így ez nem valós korlát.

A kis választék nyilván nem a tömeg termékekre vonatkozik. Illetve a random generálás miatt, valamint a nagyobb minta miatt az egyenletesebb eloszláshoz az vezet ha közös az ah.
  • 1Darton1
    Szóval a Blizzard a hülye, mert battle.net account kreálásnál mindent defaulton hagytál, illetve nem töltötte ki helyetted.

Ha beadsz pályázatként egy üres lapot egy cégnek, akkor azon nyomban úgy töltik ki helyetted, hogy el is nyered. Vagy egy ilyen világban szeretnék én is élni, vagy olyan mértékben szétdrogozni az agyam, hogy ilyennek lássam.
  • yesname #44123
    Biztonsági őr? (Bocs, nem tudtam kihagyni :) )
  • SoXxX
    Ennyire látszik?:) nem lehet, hogy inkább veled van a gond?

Jómagam bankban dolgozok közel 6 éve. Így eléggé képben vagyok.
  • SoXxX
    Na kérnék egy indoklást, hogy milyen törvényi egyezség kell:)
    Mert ez bullshit..a paypal egy külföldi (adó paradicsomos) bank. Ő nem egyeztet senkivel. Mivel csak a paypalon forog pénz - a többi csak virtuális pénz - ezért nem kell egyeztetni.
    Egyedül a blizzard leányvállalatainak könyvelése ami beleszólhat a régiókba, de ez megintcsak nem indokolja ezt a megszorítást.
  • 1Darton1
    Láthatóan teljesen más a szakmád/érdeklődési köröd.
    Miért akarsz belekontárkodni olyasmibe, aminek még az alapvető szabályait sem ismered, nem hogy a részleteket?
  • j0nNyKa
    na akkor hagy röhögjek okuljak, felteszek pár kérdést:
    - tehát tételezzük fel, hogy jól írod, és nem akarnak beengedni a USA AH-ba kínai goldfarmereket, majd leírod, hogy az AH-nak régiófüggetlennek kéne lenni - melyik akkor a jó?
    - "Viszont ezt nem tudják ezzel meggátolni, mert egyetlen amcsi home regionos is elég az eladáshoz..akinek áttolnak mindent." - ez mit jelent? áttolsz tárgyakat az ázsiai szerverről az amerikai szerverre?
    - "kisebb választék a játékosoknak" - láttad már az AH-t a játékban? úgy érzed, kicsi a választék, nagyobbnak kéne lennie? nem pont az ellenkezője?

ha ezek megvannak, lesz még kérdésem :)
  • SoXxX
    Paypalom magyar. (egyébként sincs összefüggés, mert paypalban nincs home region..kismillió címet adhatsz meg)
    D3-at simán digit vettem meg egy új acchoz, ahol semmit nem állítottam be, mindent defaultként hagytam.

De nem ez a lényeg, hanem hogy a megszorítás értelmetlen.
  • attes
    Ebből mennyi ment fejből?
  • 1Darton1
    Hiába kőbaltás a faq-juk, neked nem sikerült abszolválni a megértését.

Nem kevés törvényegyeztetési munka van a Blizzard, a PayPal és a résztvevő országok mögött. Te gondolom 2 perc alatt megoldottad volna bárminemű tanácsadó segítsége nélkül.
  • jazzy
    Semmit nem állít be a blizzard. Te állítod be a home regiont, ha nem állítottad, akkor a paypalon beállítottat rakja be alapnak.
  • SoXxX
    Nem lehet csak supporttal változtattni, de úgy elvileg lehet - ezt is fogom tenni.

A paypalnak ehhez semmi köze.
    Teljesen más a működési logikája (és adózása is). Idestova 6-7 éve paypallozok.
  • eLiXir
    csütörtök
  • SoXxX
    Jonnyka: biztosan vicces. Számomra is az, hogy lövésed nincs arról amivel érvelek, nyilván mert az érvelés tőled távol álló fogalom.

Szakesz: a döntés hátterében biztosan az áll, hogy ne engedjenek us-be kínai farmereket. Viszont ezt nem tudják ezzel meggátolni, mert egyetlen amcsi home regionos is elég az eladáshoz..akinek áttolnak mindent.
    Persze lehetne az is a háttérben, hogy adózási szempontból nem akarnak problémákba futni. Viszont ezt sem tudják normálisan meggátolni, mivel us, eu, asia nem egy gazdasági egység.

A fentiek értelmében csak negatívumhoz vezetnek ezek a megszorítások:
    - kisebb bevétel a blizzardnak
    - kisebb választék a játékosoknak
    - problémák (ticketek) tucatjai a blizzardnak, mivel faq-juk elég kőbaltás. Ez pedig nagy support/üzemeltetési költségekhez vezet.

Egyáltalában az AH-nak (nem csak RM) server/regio függetlennek kellene lennie, ez sokkal jobb eloszláshoz ("gazdasághoz") vezetne a játékon belül.
  • 1Darton1
    Azt nem tudom, hová állított be neked valamit a Blizzard, de tuti meg lehetett/lehet változtatni.
    Ezt a régiónkénti felosztást valószínűleg a PayPal találta ki. Banki szabályozási és egyéb helyi törvényi nehézségek okozhatják.

Ha elolvasnád a hivatalos oldalt, akkor tudnád, hogy magyarként használhatod az RMAH-t. Van egy lista, amin mi is szereplünk.
  • sata75
    nem kell reinstallnod, ugyanezt csináltam vasárnap amit leírtál és no problem:)
  • j0nNyKa
    lol, folytasd, ez tetszik
  • Szakesz
    A Blizzard sem ma kezdte, szóval érti a dolgát. Hidd el, hogy jobban járunk ezekkel a megszorításokkal. :)
  • SoXxX
    Defaultból tett be angliát nekem..de mindegy. Akkoris marhaság ez a megszorítás.
    Miért ne játszhatnál és árulhatnál eu-ként us-ben vagy asia-ban.
    Sem az us sem az eu és asia sem egy gazdasági egység..szóval ez így értelmetlen.

Amúgy currency megszorítás is van, nem csak régió..ugyhogy magyarként nem tuti, hogy fogsz árulni eur-ért.
  • Orgi
    Sziasztok,
    megjelenéskor vinyóra telepítettem a játékot, de áttenném ssd-re. Működik esetleg (mint a Wow) reinstall nélkül, illetve ha uninstallálom és újrarakom ssdre csak a beállítások törlődnek, minden más marad ugye?
  • 1Darton1
    Egyrészt nem a Blizzard állít be semmit, hanem Te magad.
    A RMAH-t pedig abban a régióban használhatod, ahol Te is élsz. Szóval euróban árulhatsz európai szerverről európai embereknek. Nem túl bonyolult.
  • SoXxX
    Közben rájöttem..ez a buzi blizzard valamiért angolt állított be home regionnak..defaultom meg us server volt.
    Szóval egyrészt "angolként" nem adhatok el semmit elvileg us vagy asia serveren..viszont a karakterem meg ott van..na ez viszont tényleg egy elbaszott dolog így.

Arra is kiváncsi leszek, hogy egyáltalan például a magyar accal akkor végülis milyen currencyvel és kinek fogtok ti árulni cuccokat.