78998
  • cleric
    A kiskari nyit mindig, annyi a segítség benne, hogy azt a mobot, aki neked a legtöbb exp-et adja, a nagy kari gyorsabban öli meg = profit.
    Kipróbáltam, hogy becsatlakoztam kis karival (40+) t1 vagy t2 riftbe amikor már csak beszélni kell Orekkel, a 70-esek 18m exp-et kaptak, én 16k-t. Ebből gondolom, hogy fordítva nem, vagy nem olyan hatékonyan működik. De ha valaki próbálta a szintezést úgy, ahogy te kérdezed, és másképp van, akkor majd kijavít :)
  • Jabar
    account settingsben beállíthatod hogy mit lássanak, battletag/valódi név/talán mind2.
  • eloim
    és lvl 40 fölött is marad a kiskari t6, vagy ott már érdemes változtatni és a nagy kari nyit egy t1-et 70-es mobokkal? Melyikkel jön jobban az XP? (remélem érthető volt a kérdés :) )
  • mikromanus
    Nem arról van szó, hogy bízz meg bennük, hanem arról hogy ha hazudsz akkor legyél következetes! Ha mindig elfelejted mit füllentesz, akkor "lebuksz". Nem is ez a baj, csak így nem tudod "visszahazudni" magad a játékba. Nem lenne semmi gond ha a fantázianevedet megjegyzed amivel beregisztráltál, vagy nem felejted el a jelszavad, vagy tudod a biztonsági kérdés és válaszod (tudod ezt?), vagy authenticatort használsz, vagy SMS protectet. Bár a legutolsó kérdéses hogy ilyen helyzetben használ-e. Ha semelyik mentőövet nem használod és elfelejted a "saját" neved is, akkor bizony lehetnek fennakdások a feloldásban. :)

Ha e-mail alapján veszel fel valakit (Real ID?), akkor látod a regisztrációnál használt nevét azt hiszem. Meg talán az e-mail címét is, ami ugye ilyenesetben elvileg már amúgy is megvolt.
  • DarkHorSe
    Amugy ha valaki bejelentkezik, mondjuk akit felvettel baratnak, o meg tudja nezni a valodi neved. Legalabb Hs esetben igy volt, persze a csodas uj battle.net neha rosszul irja ki, mert megjelenitheti a jatekbeli neved meg a valodi neved is. Igy ha szerencsed van konnyen megtudhatod. Gyoker blizzard par eve vezette ezt be, szerintem kurva hulladek egy rendszer, ott a cdkulcs megadom adjad vissza azt ami az enyem. Minden mas esetben meg csak szimplan rohadjanak meg.
  • tugyiti
    "ez egy szingli player jatek en sose multiztam vele"

• Mr_no_NaMe
    Van abban valami amit irtok de attol meg, hogy ok ennyire komolyan gondoljak az adataim kezeleset en miert bizzak bennuk? majd en megvedem az adataimat a magam modjan, pont ugy hogy nem adok meg valos nevet, azt viszont tenyleg elbasztam hogy elfelejtettem amit megadtam. viszont minden masra emlekszem.
    es meg uj accot se regelhetek mert a keyt nem engedi (logikusan) megevyszer felhasznalni. Maga a tudat basz hogy ez egy szingli player jatek en sose multiztam vele meg massal se mert nem szeretek. Megvettem kifizettem, telepitem jatszok. Most meg se tudok vele egy par napig. Pedig kifizettem. Baszna az igazsagerzetemet ha nem tudnek vele.tobbet jatszani, mert kifizettem de sztem ugy is megoldodik. Mondom ezt en aki 300 jatekbol egyet megvesz. Es meg akkor is problema van. Engem ez az egesz agyonbonyolitott megvedem az adataid tema hidegen hagy leszarom. Csak annak lopjak el barmilyet is aki kikotyogja. Ennyi. Attol mert ti beletorodtok ebbe az meg bem jelenti azt hogy helyen lenne az hogy nem segitenenek. Varom a valaszukat.
  • cateran
    En imadom ekezni a Blizzardot, de itt egyszeruen netto hulye voltal...El nem tudom kepzelni, mifele hatrany szarmazhat valodi nev megadasaval ilyenkor...hogy a bankszamlaszamodat vagy a hitelkartya adataidat vonakodva adod ki, az 1 dolog, de nev?
    Tulajdonkeppen hazudtal es ha esetleg szamonkerik rajtad, meg a masik a hulye bunko?
  • Jabar
    kenyér, étterem... ezek rossz példák, de ha már élsz vele, befizetsz előre 1 évre kaját egy étterembe ott se adják oda másnap anélkül hogy azt valahogy igazolod, jegy/kártya/stb.
    Na meg gondolom amikor veszel házat/autót akkor is kamu névre veszed és mindenki más hülye amikor ellopják (nem a házat :p) és feljelentést teszel és kérik a neved de te nem emlékszel már...
    Ugyan már...
    Benézted és ennyi!
    Ha meg nem vagy valami nagy bűnöző akkor halál fölösleges ilyen paranoiásnak lenned.
  • LocalPatriot
    Nincs mit.
    Engem is így húztak fel 15-ről 70-re, kb 1 óra alatt.
  • Különc
    Mi meg a butaságodon nevetünk, nézőpont kérdése
  • Anthrax
    Azt nem értem miért a céget hibáztatod, ha te voltál a fasz és megadtál kamu adatokat amire nem emlékszel ? Remélem bankkártyára is kamu nevet írattál, nehogy a mocskos bankok megtudják ki vagy :D
  • mikromanus
    Amúgy meg itt van:
    https://us.battle.net/support/en/article/account-disabled-banned-or-locked
    "My account is locked

We lock an account when we suspect there may be a threat to its security. Some locks can be removed by players with no assistance from Customer Support. When we think there may be a significant security risk to an account, though, we will require security verification through Customer Support.

To unlock your account, follow the steps in your email. If you lost the email, visit the Account Locked page for steps to unlock your account."

Lehet ilyen esetben simán feloldanak...
    https://us.battle.net/account/locked.html
    Step 3: Choose a New Password

You must change your password in order to resume using this Battle.net account. Check your email for further instructions or visit http://us.battle.net/account/support/password-reset.html to initiate a new password reset e-mail.

Note that your former password no longer grants access to Battle.net account management, World of Warcraft, or any other login-protected Battle.net account service.

No igen. First name, last name. A kamunevedet hasznos megjegyezni. Nem Chuck NOrris voltál? :)
  • mikromanus
    El vagy tévedve. Nem tulajdonjogot, hanem használati jogot vettél a pénzedért.
    Másrészt mindezek az intézkedések a felhasználót védik. Az accontokon alapból is igen drága játékok vannak, de emellett személyes információk is lehetnek. Nevek, e-mail címek, esetleg pénz (bnet balance). Van aki kicsit komolyabban neheztelne ha azért mert síkhülye, ezért feltörik az accountját és kárt okoznak neki (banoltatják az accountot, kidobálják vagy átadják a hosszú órák alatt szerzett itemeiket, elköltik baromságra ami a balanceon van). Nincs kettős mérce. Mindenkit azonosan kezelnek. Azon meg már igazán nem kellene fennakadnod, hogy "csak" húsz alkalommal írtál be baromságot jelszónak és zároltak. Ez azért elég "gyanus" tevékenység. Jóhogy nem majd bruteforce módszerral törik fel a jelszavakat. Az még mekkora szégyen lenne. Van egy rakat lehetőséged. Élj vele! Ha semmire nem emlékszel, akkor ez kb olyan, mintha elvesztetted volna valami régi a játék cd-jét, vagy az irataiddal és a kulccsal együtt ellopták volna a kocsidat. A te hibád és neked kell bizonyítanod, hogy jogosult vagy (kocsis példa esetén meg ugyan bizonyíthatod hoyg a tied, de a biztosításod ugrott ilyen esetben).
    Ha nem tudod a jelszavad, a titkos kérdést és választ, nincs sms protect vagy authenticatorod és nem tudod "Ki" regisztrálta, akkor az erősen bukásra áll. Ennek ellenére próbálkozhatsz az ügyfélszolgálattal. Innentől viszont ne legyenek túlzott elvárásaid! Akkor se "Bunkó" a bliz, ha elhajt a fenébe. Nincs mibe belekötnöd. Azért lehet így is sikerül feloldani a zárolást. Remélem, hogy sikerülni fog! Még ha kicsit nyersen is vezetted fel és másra akartad hárítani azt amit magad csesztél el.
  • Mr_no_NaMe
    Nevetek itt a cinizmusotokon, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne mindenkinek kiadni a neveteket meg adataitokat.

Meg aztán, az is teljesen full természetes, hogy megveszek valamit aztán azt mondja a cég, hogy bocs de igazold, hogy megvetted ha már elfelejtetted a nevedet amit persze kötelezően meg kellett adni...ha veszel egy kiló kenyeret, akkor se adod meg a nevedet.

Ha étterembe mész, hogy megedd a "kiló kenyeret" vagy a rántotthúst, ott se kérnek tőled nevet se bármit. Kifizetted, megetted, használod, a tiéd még a szar is amit a wcn lehúzol.

Úgy látszik csak nekem nem szimpi, hogy valamiért anno 10 ezer forintot kiadtam, és most nem tudok vele játszani. És még én bizonygassam, hogy tényleg megvettem. Hagyjuk...írtam ticketet.
  • Ytar
  • Carlos
    Es a szemelyijet se fogja bescannelni es elkuldeni, mert kapasbol 3 muholdat allitanak ra es azonnal a TEK es NSA ugrik neki!
  • mikromanus
    Ezt lehetne magyaros betüszóval HPV-nek nevezni (H*lye P!cs@ Védelem). A legsíkabb agyhullámokkal bíró felhasználók ugyan képtelenek a nevük és jelszavuk megjegyzésére, de hajlamosak hőbörögni és pereskedni. Amerikában ennek van némi hagyománya. Ez ellen a cégek kétfázisú védelmet alakítottak ki:
    - egyértelmű szabályozás az EULA-ban. Elfogadás nélkül nem is tudsz játszani. Ha elfogadod, akkor nincs alapja a hőbörgésnek
    - több biztonsági elem használata azonosításnál: itt elég sok lehetőséget és nagy mozgásteret engednek a játékosoknak/vásárlóknak. Elég két egyszerű dologot megjegyezni és nincs gond. Ha a szenilis user elfelejti a jelszavát, akkor azonosítania kell magát máshogy. Ez lehet biztonsági kérdés és válasz, sms protect (elküldik neki SMS-ben az azonosításhoz szükséges kódot), authenticator kód. HA olyan mérhetetlenül sotoba valaki, hogy felügyelet nélkül nem szabadna kiengedni a szabad levegőre, mert a friss levegőtől lesúlyt rá az agyhalál, akkor ott az Ultimate Method: Saját (!) azonosító okmány másolatának elküldése + a játék kódjáról/dobozáról egy kép. Esetleg névegyezőség is elég lehet. Ezek közül csak a legutolsónál kellhet a saját neved. Ha a legveszélyeztetettebb csoportba tartozik valaki, akkor hasznos ha legalább a saját nevét használja és megjegyzi ezt. Enélkül nehéz lesz túlélni a kegyetlen világ nehézségeit. Azért néha meg tudnak lepni egyesek. Hülye Blizzard! Védi a tulajdonod és a személyes adataidat. Mégis mire jó ez? Hihetetlen... :)
  • DarkHorSe
    blizzard ilyen hulladek szar nyomorek ceg, csak akkor fogjak visszaadni az accodat ha

tudod a titkos kerdesre a valaszt es tudod ingame nevedet a jatekban
    Esetleg a ketto kozul az egyiket tudod, es bescaneled a szemelyid mondjuk, van naluk live chat support, tele gyoker operatorokkal naluk lehet probalkozni
  • TBTPumpa
    Ilyet nem próbáltam, de már nincs meg a játék. Nekem tetszett az ellenőrzős rendszer is, legalább tudtam, hogy "védve vagyok".
  • Jabar
    nálam gw2 megjegyezte ellenőrzés után amíg nem logoltam másik gépről (pedig nincs fix ip-m).
  • Carlos
    Guild wars 1ben volt parancsikon mokolas! Ott be lehetett adni egy paranccsal a parancsikonba a usernevet es jelszot es automatikusan beleptetett. 2ben nincs ilyen?
  • TBTPumpa
    Itt nem a felhasználóneved ellopásáról van szó. Inkább arról, amit a battlenet accountod tartalmaz: vásárolt játékok.
    Természetes dolog, hogy a lehető legmagasabb védelmi rendszerrel akarják megvédeni a játékosok tulajdonát! Ebben mi a rossz?
    Guild Wars 2-nél minden indításkor e-mailes és IP-s ellenőrzés van. Egy idő után már idegesítő, hogy lassan tudod csak elindítani a játékot, de érthető. Komoly összeget fizettél a játékért, így elvárható, hogy védjék a profilodat nem?
    Bár, ha nem izgat, hogy ellopják, akkor most miért aggódsz?

Én mindenhol a valódi nevemet adom meg a kellemetlenségek elkerülése végett. Eddig még sosem baszogatott senki emiatt. Semmi nem érkezett postán, reklámokat sem kapok. A Blizzard nem hinném, hogy adna ki harmadik félnek adatokat rólad/a játékosairól.
  • Carlos
    Uhhh... Paranoia overflow!
    Ne a punci pont hu arhivra iratkozz fel meg a szopoalarcra! Blizz nekem eddig havonta kuld egy levelet vagy ritkabban.
    Amugy meg authenticator es problem solved.
  • Jabar
    sok mmo játéknál megadtam már minden adatom és a newsletter-en kívül (ami ki/be kapcsolható) soha nem kaptam se email-t se telefon hívást viszont amikor nekem volt gondom simán felhítak az ő számlájukra. Ettől függetlenül természetesen te érzed és döntöd el hogy cselekszel. Név nélkül igen nehéz lesz visszaszerezni. :(
  • Mr_no_NaMe
    Senkinek semmi köze a valódi nevemhez, és a telefonszámomhoz, hogy aztán jöjjenek a reklámok postán meg a hülye hívások a reklámok miatt. Ennyit azért megtanultam.
  • Mr_no_NaMe
    Mit lopnak el egy felhasználónéven, meg egy nyolc összes típusú karakterből álló jelszón? Elég lenne egy biztonsági kérdés, de még azt is feleslegesnek tartom. 20 éve nem történt semmiféle jelszólopásom. Miért? Mert senkinek soha nem mondom el a jelszavamat, és logikátlan kódhalmazokat adok meg. Na de tényleg nem ezen akarok veszekedni...
  • Jabar
    Sok szart el lehet mondani Blizz-ről de ez távolról sem az ő hibájuk, felfogni nem tudom hogy valaki miért nem ad meg eredeti játékoknál saját (vagy ha kiskorú akkor nagy tesó/szülő) adatokat.
    Mindenesetre sok sikert.
  • Mr_no_NaMe
    Bár igazából még egy telefonszámot sem találok sehol ahol lehetne velük beszélni..meg aztán a következő lépcső, hogy bebizonyítsam, hogy megvettem ezt a szart :/ Vicc
  • TBTPumpa
    Miért? Legalább megfelelően védik az adataidat. Ha gyöngébb védelem lenne, már rég ellopták volna és akkor tényleg sírhatnál. Úgy jó ez a védelmi rendszer ahogy van (nálam még Authenticator és SMS értesítés is van) - csak megfelelően kell kitölteni az adatlapot!
  • Mr_no_NaMe
    Vicc kategória. Így vegyen az ember pénzért játékot...
  • Carlos
  • jazzy
    Máskor megadod, mindenhova kell a teljes neved, support kérni fogja, telefonon is kérni fogják, legutolsó esetben a személyid fénymásolatát kérik, ahol a név megint nem fog egyezni.

Próbálkozz a supportnál és mondd el mi a problémád, mondd, hogy minden adatot meg tudsz adni csak ezt az egyet nem, akkor talán segítenek.
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok!

Konkrétan másfél év után szeretnék újra játszani a régen, eredetiben megvásárolt játékommal. Be szerettem volna lépni, vagy hússzor elrontottam a jelszavam, hát persze, ki emlékszik a másfél éve megadott jelszavára.

Amikor eszembejutott és be tudtam volna lépni, akkor azt mondta nekem, hogy a különös account aktivitás miatt lelockolták az accomat. Oké.

A feloldáshoz kell az account nevem, és a teljes nevem amit akkor anno megadtam.

A gond csak annyi, hogy minden account adatom megvan a titkos kérdéssel együtt, egyedül az "igazi" nevem nincs meg amit meg kellett adni. Tudni illik soha nem adom meg az igazi nevem ilyen oldalakon, minden valami hülyeséget írok be, viszont e nélkül semmit nem tudok csinálni.

Kérdésem az, hogy hogy lehet ezekkel kapcsolatba lépni? Hogy lehet őket felhívni? Csak be szeretnék lépni a régi accommal, ennyi. Ha kell lefényképezem nekik a cd-t a keyel. Csak kezdek ideges lenni, hogy a saját fiókomba nem léphetek be a hülye biztonsági szabályok miatt.
  • Jabar
    ok, köszi a válaszokat, szegény sík ideg :p
  • jazzy
    Nem segít a support sajnos, már próbáltam..
  • Carlos
    Elmorzsolni egy konnycseppet es ujra kikadalazni...
  • attiGT
    desszantos köcsög! :D
  • Különc
    Egyébként kajak

Már nem botozol, eLiXir?
  • attiGT
    beletörődni hogy kalap szar az egész játék, buta szar fejlesztőkkel és tovább játszani a nagy semmiért.