Transformers 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Beast Machine
A cím körüli vitához: Bukottak? Kik?

Az Álcák? Nem, hiszen nem az Autobotokat eláruló csoportról van szó (mint a címszereplõ The Fallen), hanem eleve másképp gondolkodó személyekrõl, akik egy szervezetbe tömörülnek és bemutatnak az addigi kibertroni értékrendnek/eszmerendszernek.

Sokkal inkább vonatkozik ez az ismeretlen nevû, The Fallen titulussal megbélyegzett, fõvezéri "parancsolatoknak" ellentmondó, és a fõvezérséggel járó teher, felelõsség súlyának cipelése közben elbukott (!) fõgonoszra.

Plusz, a Fallen-t már régebben, még a DW-es képregények során találták ki, így sokkal valószínûbb, hogy Miska bátyánk egy már létezõ karaktert formált szájízére (eredeti ötlete nem lévén).

Kis olvasgatnivaló Fallenrõl.

...vágod?

De a kolléga nem ezt írta..😉

Egyébként van önálló "of"-os szerkezet az angolban, pl.

"start of something"
"piece of me"

v. egy cikk címe: "Refugee tells of journey to US"

Shep
Az lehet csak õ nem ezt írta hanem Revenge of the THE FALLEN ez akárhogy nézem nem ugyanaz, tehát folytathatjátok a vitát 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Bucser
A film címe: Transformers: Revenge Of The Fallen

<#integet2>

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Shep
Szerintem nem ez a film címe, de lehet én olvasom rosszul 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Bucser
"+olyan birtokos szerkezet nincs az angolban, hogy csak "of". Szóval esetleg Revenge of the THE FALLEN lenne a film címe, ha a the Fallen és ez nem neve csak jelzõje. "

köszönöm, hogy csak igazat adtál. Ez a film címe.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Spoiler/ek:
Sajnos itt most a kevesebb több lett volna, ez a második rész még az elsõ rész szintjét se üti meg, a felétõl pedig egy nagy káosz...
Csináltak egy TF filmet-pár karaktertõl eltekintve-üres pléhdobozokról...az új karaktereket csapnivalóan mutatták be-kivéve a két hülyét meg Wheelie-t...az epikus csatát meg a végén említésre se méltatom...
A látvány az egy dolog, de csak azzal tudom zárni véleményem amivel fentebb kezdtem: Sajnos itt most a kevesebb több lett volna...
A fénypont kétségkívül az erdei bunyó, akkor tényleg olyan feeling volt hogy ez most Transformers...

"ránézek és kínomban röhögök, hogy mennyire szép"

Szerintem egy ilyen dolog már kóros. Egy orvost megér. 😊

Drága barátom ne okoskodjál már, a Revenge of the Sith=A Sith-ek bosszúja (direkt oda is írtam zárójelbe), hogy Lucas mondta még anno, mert a sok SW-fan aki minden egyes apróságra bepöccennek, hepciáztak hogy rosszul fordították, erre Lucas helyeselt, hogy az többesszám.
+ha azt nem tudod felfogni, hogy a film készítõi csak jobban tudják mint te, hogy mire akartak célozni a címmel, akkor nem tudok veled mit csinálni. Minden egyes ilyen komolyabb film címénél a forgalmazó ad instrukciókat pl: tavaly mindenki fel volt háborodva a Quantum of Solace, miért lett Quantum csendje- erre kiadtak egy közleményt, hogy a Quantumnak mindenképp kellett szerepelni a címben 8mert a cím nem a mennyiségre, hanem a Quantum szervezetre utal), nemzetközileg kérték. Szóval a világon mindenhol többesszám!
+olyan birtokos szerkezet nincs az angolban, hogy csak "of". Szóval esetleg Revenge of the THE FALLEN lenne a film címe, ha a the Fallen és ez nem neve csak jelzõje. De még egyszer mondom ha meg a neve, akkor meg csak így lehet
THE FALLEN's revenge
vagy The revenge of THE FALLEN
Fogadd el hülyeséget írtál! :-)
Tatyla
hát igen otthon érdemesebb most már HD-ben nézni bármit ,én a lányommal voltam és 3k volt popcornnal meg kólával a parádé annyit szerintem nem ér az egész,3d terem meg úgy tudom nyíregyházi palace-ban még nincs is...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Szolnokboy1
hát ránézek és kínomban röhögök, hogy mennyire szép. 😊 lehet, hogy a fogalmazás nem túl jó, de én értem, hogy mire célzott. 😊

Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.

5c0rp330n
mondjuk írónikusan már akkor ezt mondtam amikor az új tv-met bekapcsoltam ás rákötöttem a gépre vmi hd anyaggal, de közben úgy tûnik, szó szerint errõl van itt szó 😊
azért mindenképpen érdemes volt megnézni, nem szívesen várnék fél évet az elsõ megnézésre, rosszabb minõségben semmiképpen nem nézném mint hd.

Bucser
Lassan ott tartunk, hogy nem érdemes moziba menni...

5c0rp330n
én a pesti palace-ben néztem, szerintem sem volt teljesen tûéles. de ez valószínûleg minden filmnél így van a moziban, csak ritkán járok már arra 😊 konkrétan a trailart megnéztem elõtte fullhd minõségben a hasonló minõségû tv-men párszor, és a filmben direkt figyeltem azoknál a részeknél amik benne voltak, és az otthoni változat valahogy élesebbnek tûnt, abban minden apró részlet (kis feliratok, stb) tökéletesen olvasható volt.. hát, valszeg ezért (is) fogom bd-n megvenni, már tényleg ott tartunk, hogy otthon jobb minõségben nézhetem 😊

Szóval ennek szerinted van értelme? Kifejthetnéd!

Valaki annyira szép, hogy kineveted érte, vagy ezt most hogy? 😊

Bucser
Viszont van "a sith" mint egy sith és "The Sith" ami az Sith orderre vonatkozik akárcsak "a jedi" mint egy jedi és "The Jedi" mint a Jedi order alleszusammen.

De a The Fallen egy melléknévbõl alakult tulajdonnév. És arra biza The elõtaggal hivatkoznak.

Bucser
Minden szavával egyetértek.

+ még az volt baj a filmmel h az új robotok non kevés szerepet kaptak. volt olyan autobot amelyik csak 1 v max 2 mondatot mondott.

Szolnokboy1
ehhez csak annyit, hogy angolban nincs Sith-ek vagy Jedi-k, csak Sith és Jedi.

ON

Szolnokboy1
hát azért van benne valami. 😊

Bucser
Drága Barátom Revenge of THE FALLEN.

THE FALLEN mint A BUKOTT az egy jelzõs szerkezetbõl átalakult tulajdonnév! Ráadásul a Filmben egyértelmûen 1 személyre (robotra) a Bukottra utalnak az elbukott, elveket semmibevevõ fõvezérre.

PL.: Amikor már senki nem emlékszik valakinek az igazi nevére csak a jelzõs gúnynévre és mindenki úgy emlegeti!

A Sithek bosszúja is rossz fordítás volt, hisz nem a Sith-ek bosszúja, hanem a Sith bosszúja a fordítás helyesen. Ugyanis végülis egyetlen igazi Sith állt bosszút a Köztársaságon méghozzá Sidious a többiek csak Dark Jedi-k voltak (sötét oldalra átállt Jedi-k míg Sidious soha nem is volt Jedi!!!...)

De szerintem ne nyelvészkedjünk😊

Érdekes szófordulatok:

"Megan Fox, a már-már NEVETSÉGESEN SZÉP fiatal színésznõ"

Mivan??? 😊

Tatyla
megnéztem én is tegnap itt a nyíregyházi Palace-ban és ehhez lenne is egy kérdésem miért ilyen szemcsés a kép nem tûéles?

a másik viszont a film tényleg tuti látványorgia,most már jobban átgondolt és megtervezett az robotok átalakulása és azért a történet se 1/10 ami egyesek adtak rá.

8/10

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Ha beválnak a jóslatok megdõlhet a TDK 5 napos rekordja ($203.8 millió) a TF2-nek 205 jósolnak, ha meg nem akkor is szépen hozott a konyhára :-)
Természetesen jó lett fordítva, mert angolban of the birtokos viszonyt nem használják névnél. Ha a film címe a the Fallen (a Bukott) nevû robotra lenne csak kihegyezve akkor az eredeti cím
-Fallen's revenge vagy
-The revenge of Fallen
lett volna!
Revenge of the Fallen-re tökéletes A bukottak bosszúja-valószínû a külföldi forgalmazó instrukciója alapján, mert ahol szerepel a "fallen" (pl: valahol csak Transformers-Bosszú), azt mindenhol a világon többesszámra fordították
+ a Fallen itt sztem egy csoportot takar, mint pl: Revenge of the Sith-A Sith-ek bosszúja (Lucas bá ajánlásával)
HeadHunter86
Áhhh ez másodjára is ütött. Most értem haza a moziból 😛

Rage47
"aki Michael Bay filmet néz, és nem hagyja otthon az agyát, az magára vessen😊"
Bucser
Én is most értem haza sajnos szinkronos elõadásról ami egy rakás fos volt... (már a szinkron)

A film szvsz sokkal gyengébb mint az elsõ rész. Nos igen néha a kevesebb több...

A rengeteg Bayizmus (minél több amcsi katonai technika legyen a filmben néha teljesen életidegen szerepben, mutassunk sok olyan shotot a szexi fõhõsnõrõl mintha éppen megdugásra kínálná magát és sokszor legyen egy karakter körül körbeforgatva a kamera valamint kit érdekel, hogy az idõ múlása csak egy metafora a filmben na meg hogy a Smithonian mögött nincsen repülõtemetõ és sivatag, ja és a viccek sajna kimerültek a baszós fingós poénokban (kutyák basznak, Shia"Baromiratínédzserélniakaromazéletemnemérdekelavilágdeezasorsom" LeBeuf-öt basszák, Megan"kurvárasszexi"Foxot basszák... és igen azt is megtudhatju, hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Devastatornak tökei vnnak...
)

Szóval erõltetett és gyenge... az angol szinkron valszeg sokat dobott volna rajta, de feltehetõen azt majd dvd-rõl leszek kénytelen meghallgatni...

Ja és kedves fordítók... a film címe nem a "Bukottak bosszúja", hanem "A BUKOTT Bosszúja"...

Egyetlen pozitívum a filmben az erdei harc

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Megs Blackout Starscream vs Optimus

Sajnos M. Bay a Bad Boys 2-t is hazavágta a baromi állat elsõ rész után... Hát a Transformers esetén is hozta a formáját... (a Kisstílû zeneklip rendezõt....)

Szolnokboy1
most értem haza a pestrõl, a MOM parkból, összesen 4000 Ft-ba került, hogy felautóztam, de mivel 4-en mentünk 1000-bõl megúsztuk fejenként. elõször ezt az 1000-est is féltem, hogy megbánom, de végülis nem. 😊 A film nagyon látványos, nagyon izgalmas lett, kicsit már túlzottan is, a végére már elegem is lett a robbantgatásból. A sok idétlen mellékszereplõ és poén miatt totál komolyanvehetetlenek a drámaibb jelenetek is, ez nálam sokat levon. volt olyan jó, mint az elsõ rész, de még elnézõbbnek kell lenni hozzá. majd holnap írok egy tartalmasabb véleményt.

BaliBoy
Hopsz. Sry. 😄

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

BaliBoy
Hol adják eredeti hanggal? Nekem sem tetszett a szinkron. Már az elsõ résznél sem.

Ugye most csak viccelsz??? Feliratosan egyetlen helyen, a MOM Parkban adják, Budapesten. Azt azért ne várd már el, hogy az ország legtávolabbi sarkaiból majd odafognak rohangálni az emberek. A szinkron sokat elvesz az élvezhetõségbõl, a robotok hangjai pl. borzalmasak lettek. Nem azt mondom hogy csak feliratosan kell mennie, de azért nem ártana, ha legalább néhány más városban is menne vetítés, hogy ne több száz km-t kelljen vonatozni egy rohadt filmért.

HeadHunter86
Már láttam a filmet, de ma este elmennék a 22:00 órási vetítésre Gyõrbe. Valaki? 😄

LasDen
persze az eszébe nem jutna, hogy a gyerekek ekkor fogékonyak és pillanatok alatt megtanul angolul.....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

PrisonMan
Szinkron kérdés: Ha szinkronosan van akkor az a baj, ha feliratosan az a baj. Olvastam már olyan kommentet is , hogy mit képzelnek hogy feliratosan merészelik moziba küldeni - a 6 éves fiúcskája nem tudja ezért megnézni. Megértem teljesen.. Van lehetõség feliratosan nézni, menjen úgy aki akarja.

Bevételileg kaszál a film!!! <#vigyor><#vigyor>
Elsõ napján amerikában szerdán 60,5 (!!!) millió dollárral nyitott, majd 28,5 M és a korai pénteki becslések szerint 36,5 millió körül hozott. Az összesen $125,946,000 ZOMG

Rage47
Most néztük meg. Nagyon tetszett, szerintem sokkal jobb, mint az elsõ része. A szinkron egy kicsit rontott az összképen, de valamilyen szinten megszokható. Amit nem bírtam, azok az idióta poénok - pl. az Ikrek. De összességében nagyon jó kis film.😊 Eredeti hanggal mindenképp megnézem még.
pzoli00
Bevételek terén nagyon belekezdett ez a múvi 89 milla két nap alatt és még hol van a péntek, szombat, vasárnap !

DJ Skyline
Sideswipe

ebben a trailerben a 23. mp.-nél levõ robotnak mi a neve? http://www.youtube.com/watch?v=NKyTGoj9dTs&feature=related

LasDen
tuttam, hogy a másik is ismerõs 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

DantszEE
Mudflap-nek (piros) volt Kerekes József a hangja, Skidsnek (zöld) pedig Józsa Imre. 2 kedvenc szinkronszínészem.^^ És szerintem nagyon is illettek hozzájuk a hangok. Starscreamhez meg pláne. A rajzfilm sorozatban is mindig ilyen hangja volt.

Ahogy Bay is mondta, a nép a mozipénztárnál szavaz, ott pedig eddig nyoma sincs fanyalgásnak😊)

joeperry

http://joeperry.blog.hu/

Ezekre a képekre én is kíváncsi lennék!

Amúgy egy történetet én is el tudnék képzelni a harmadik résznek.
The movie 1986.

Azért érdemes végignézni kik mûködtek közre!<#worship>
BaliBoy
A Transformers 1-nél a robot modellekrõl kerültek fel anno képek. (stúdió környzetben - fehér háttér) Nem tudja valaki, hogy mostani modellekrõl nem kerültek fel ilyen képek?

igen és szarabb is lett 😞

Optimusnak változott a szinkron hangja az elsõ rész dvd-jéhez képest?

BaliBoy
That was fucki'n awesome 😊)

Starscream-nek meg szerintem ugyan az volt a szinkronhangja, mint aki a Gyûrûk Urában Gollumnak😄 Nekem rögtön õ ugrott be mikor meghallottam a hangját.
Nem ismered a rajzfilmeket, es a kepregenyeket? Akkor a TF2 tenyleg neked keszult, mert 15-nel egy nappal sem lehetsz tobb. 😊

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub