24
  • kiisb
    #24
    "I-Go már vagy ezerszer huzott ki a csávából! Hajrá csak igy tovább "

    Engem meg vagy százszor megszivatott. Igaz taxi üzemmódban használom két éve, napi 10-20 címre. Bosszantó, hogy még mindig bent vannak két éves hibák a térképekben. A 3D helyett ezt javíthatnák, és a TMC-t indíthatnák már végre, mert az sokkal hasznosabb. De egyelőre nekik is a hardver gyártók diktálnak, mert kinek kéne új PDA/PNA, ha megy az új verzió a régi gépen is...
  • KLT
    #23
    "...Szerintem is tök fölösleges ez a 3D. ..."

    Többszintes kereszteződéseket esetleg jobban átláthatóvá tesz, egyébként csak csicsa.
    Én még a felületmintázatot is kikapcsoltam.
    Egy olyan opciónak viszont örülnék, hogy ha valahol huzamosabb ideig (mondjuk 5 percnél tovább) nem tudom kihasználni a megengedett sebesség 1/5-ét (dugó), Andrea megkérdezné, hogy tervezzen-e alternatív utat...
  • Kobaljov
    #22
    Ránézésre nem rossz, de vajon a sávok fel vannak rá mindenhol víve? (a jelenlegi térképek nem tudom azt is tartalmazzák-e, hogy az adott utakon hány sáv van, ha nem akkor megdobhatják rendesen a térképek méretét)
  • bakagaijin
    #21
    Na, találtam egy értelmes felhasználását a 3D-nek. Íme: . Az épületek a háttérben irreleváns, a lényeg hogy melyik sávban kell maradni. Városban a tartson jobbra meg balra szöveg iiiszonyatosan zavaró, pláne amikor van N darab sáv, amiből jobbra-balra ágaznak ki, és egy ilyen után benyögi, hogy most tarts balra, miközben csak egy kis pilincka kiágazás van jobbra és a főút megy kvázi egyenesen. Erre egy ilyen nézet tökéletes, az épületek meg abszolut fölöslegesek.
  • Kobaljov
    #20
    A hangvezérlés is fejlesztés alatt már, múltkor láttam az egyik prezijükben a weblapjukon (azt hiszem a MENTA-s volt az)
  • vedefdet
    #19
    A text2speechnek is biztos van haszna, bár én nem szeretem ha dumál. Ránézek a képernyőre, lássam mi várható, de ne szóljon be ha felülbírálom amit adott :)
    Szerintem hasznosabb volna a text2speech helyett a hangvezérlés. Próbáltam makrókkal összehozni progival ami tud hangparancsokat, de sikertelenül. Útközben a legrosszabb ha a vezető nyomkodja a PDA-t (szerintem ezt is be fogják tiltani, mint ahogy a kocsiban kézből telefonálást). Sokkal egyszerűbb, ha aztmondom neki, hogy GoHome, és tervezi az útvonalat haza, vagy Restaurant, és a legközelebbihez elvezet..
    A 3D, amíg nem próbáltam addig nem szólom le.
  • RaveAir
    #18
    Úgy látom, hogy akkor én én készülékemen is fog futni. Ez nem rossz hír.
  • aDannyBoy
    #17
    12 évvel ezelőtt gondoltad volna h a mobiltelódon fogsz doomozni? :)
    sőt 12 évvel ezelőtt sokan azt sem gondolták hogy a mobiltelójukon... a micsodájukon? :)
  • aDannyBoy
    #16
    a domborzat 3D az fasza, az épületek meg eyecandy-k :)
  • Gerygrey
    #15
    Különben már most is van, nem 3Dmark, hanem SPB benchmark a neve, pdamánián szokták vele tesztelgetni az új PDA-kat.
  • Gerygrey
    #14
    tényleg ott fogunk tartani pár év múlva, hogy lesz 3dmark pda-ra is ?

    Persze. Én már most 10 éves klasszikus, akkoriban nagynak és hardverigényesnek számító PC-játékokkal játszom a PDA-n. 10 év múlva Crysis-ezni fogunk a metrón ülve, és bár így ilyen sebesség mellett értelmetlennek tartom a 3D megjelenítést, szerintem a 2-3 év múlva simán menni fog egy átlag PDA-n (egyébként érdemes lenne kipróbálni pl egy Dell Axim X51v-n ezt a 3D dolgot, mert abban már van valami geforce 3D chip)
  • Mr. Perfect
    #13
    Ezzel én is egyetértek. Szerintem is tök fölösleges ez a 3D. Semmi pluszz információt nem hordoz az,hogy látom a melletetm elsuhanó épületeket 3D-ben. Viszont sok információt letakar a térképről. Az rendben van,hogy kikapcsolható, de akkor minek csinálták,ha az emberek többsége úgy is kikapcsolja.
  • XRV
    #12
    Hmm, 3D? és mi a helyzet az átláthatósággal? Nem látom a környező utcákat, POI-kat, ez nekem miért jó?
    Ha kikapcsolható, akkor nyert ügy! :-)
    POI-kra visszatérve, néha komolyan mondom, jó lenne ha a POI-k rétegként ki- és be kapscolhatóak lennének.
  • Kobaljov
    #11
    Nemrég írtak róla hosszabban, lásd itt
  • Kobaljov
    #10
    Régebbi gépen lásd futattva lásd itt
  • aDannyBoy
    #9
    beszéltek arról, hogy a TMC lassan de biztosan itt is elindul majd, csak nagyon homályos volt az utalás, ha lesz valami konkrétum megírjuk azon nyomban
  • TothLaci
    #8
    Én belenyomnék egy S3 triót.
  • concrete
    #7
    lehet hogy lecsúsztam a fejlesztés bizonyos szakaszairól, de szerintem tök rossz irányba mennek a srácok. szerintem senkit nem érdekel 3dben egy hardvergyilkos alkalmazás, tényleg ott fogunk tartani pár év múlva, hogy lesz 3dmark pda-ra is ?
    sokkal több értelme lenne egy japán mintára, naponta frissített térképadatbázis, amihez webes felületen (nem a pda pindúr felületén) tudok új poi-t vagy útvonalat hozzádani.

    milyen f@sza lenne már, ha pl egy opensocietyből óra szinten lenne frissített a térkép ... most hétfő 8.39 van, ne a kerepesin menjél kissrác, mert ott 20 percet vesztesz ... folyamatos visszajelzés dugóról, stb ...
  • Sirus86
    #6
    Nem rossz, de kiváncsi leszek,mit fog nyújtani egy 3 éves mio pda-n. Vagy valami régebbi pda-n. ' fps/sec? Remélem nem. Az új poi nagyon hasznos + 30 kedvenc hely :) Munkám során egy kincs volt a régi igo, de ezek a miniatűr képek csak bosszantják az embert sztem. (max túristaként érdekesek) Ha kikapcsolhatóak és régi style felület lehettséges,akkor minden elismerésem az övéké!
    Hajrá fiúk!
  • Vorpal
    #5
    A kapcsolódó linkekből kimaradt :

    Árrögzítés a navigációs termékek piacán
  • bakagaijin
    #4
    Valóban, a 3D talán villantásra jó, de használni leginkább a felülnézetet lehet. Utasként szórakoztató kb két percig, ahogy látod suhannak el az utcák, de vezető ülésből már leginkább zavaró hogy nem látom be a környéket.

    Viszont ha a POI-kat végre nem légvonalban hanem a megfelelő útvonallal együtt számolja az nagy előrelépés. Elég gáz, hogy eddig figyelmen kívül hagyta ha útközben volt egy nagy folyó, vagy az autópályán előbb le kellett volna menni x km-t a következő fordulóig. Webes kézi POI frissítő van már hozzá, vagy házszám-javító?

    Az egyébként miért van, hogy Oroszország térkép a magyarul beszélőknek nem hozzáférhető? No nem gond, mert a dán oldalon persze ott van :).
  • roliika
    #3
    Ki csit da ra bo san mo zog.
  • matt taylor
    #2
    I-Go már vagy ezerszer huzott ki a csávából! Hajrá csak igy tovább
  • bunny
    #1
    Én a 2006-ban se használom a perspektívát, asszem ebben se fogom. De ha lesz domborzat, amiatt már lehet néha megnézem :)
    Mellesleg egy csomó más szolgáltatást kéne inkább belerakni, amit a tomtom tud. Pl. hogy javítható a térkép, nem kéne várni a fél éve felavatott útszakaszok megjelenésére ...
    Mielőtt valaki számonkéri, elküldtem ötleteimet nekik, meg is köszönték :) Aztán hogy ment-e a kukába vagy sem azt nem tudom