Már majdnem itt van az iGO8

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"I-Go már vagy ezerszer huzott ki a csávából! Hajrá csak igy tovább "

Engem meg vagy százszor megszivatott. Igaz taxi üzemmódban használom két éve, napi 10-20 címre. Bosszantó, hogy még mindig bent vannak két éves hibák a térképekben. A 3D helyett ezt javíthatnák, és a TMC-t indíthatnák már végre, mert az sokkal hasznosabb. De egyelõre nekik is a hardver gyártók diktálnak, mert kinek kéne új PDA/PNA, ha megy az új verzió a régi gépen is...
"...Szerintem is tök fölösleges ez a 3D. ..."

Többszintes keresztezõdéseket esetleg jobban átláthatóvá tesz, egyébként csak csicsa.
Én még a felületmintázatot is kikapcsoltam.
Egy olyan opciónak viszont örülnék, hogy ha valahol huzamosabb ideig (mondjuk 5 percnél tovább) nem tudom kihasználni a megengedett sebesség 1/5-ét (dugó), Andrea megkérdezné, hogy tervezzen-e alternatív utat...
Ránézésre nem rossz, de vajon a sávok fel vannak rá mindenhol víve? (a jelenlegi térképek nem tudom azt is tartalmazzák-e, hogy az adott utakon hány sáv van, ha nem akkor megdobhatják rendesen a térképek méretét)
Na, találtam egy értelmes felhasználását a 3D-nek. Íme: . Az épületek a háttérben irreleváns, a lényeg hogy melyik sávban kell maradni. Városban a tartson jobbra meg balra szöveg iiiszonyatosan zavaró, pláne amikor van N darab sáv, amibõl jobbra-balra ágaznak ki, és egy ilyen után benyögi, hogy most tarts balra, miközben csak egy kis pilincka kiágazás van jobbra és a fõút megy kvázi egyenesen. Erre egy ilyen nézet tökéletes, az épületek meg abszolut fölöslegesek.
A hangvezérlés is fejlesztés alatt már, múltkor láttam az egyik prezijükben a weblapjukon (azt hiszem a MENTA-s volt az)
A text2speechnek is biztos van haszna, bár én nem szeretem ha dumál. Ránézek a képernyõre, lássam mi várható, de ne szóljon be ha felülbírálom amit adott 😊
Szerintem hasznosabb volna a text2speech helyett a hangvezérlés. Próbáltam makrókkal összehozni progival ami tud hangparancsokat, de sikertelenül. Útközben a legrosszabb ha a vezetõ nyomkodja a PDA-t (szerintem ezt is be fogják tiltani, mint ahogy a kocsiban kézbõl telefonálást). Sokkal egyszerûbb, ha aztmondom neki, hogy GoHome, és tervezi az útvonalat haza, vagy Restaurant, és a legközelebbihez elvezet..
A 3D, amíg nem próbáltam addig nem szólom le.

RaveAir
Úgy látom, hogy akkor én én készülékemen is fog futni. Ez nem rossz hír.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

12 évvel ezelõtt gondoltad volna h a mobiltelódon fogsz doomozni? 😊
sõt 12 évvel ezelõtt sokan azt sem gondolták hogy a mobiltelójukon... a micsodájukon? 😊

a domborzat 3D az fasza, az épületek meg eyecandy-k 😊

Gerygrey
Különben már most is van, nem 3Dmark, hanem SPB benchmark a neve, pdamánián szokták vele tesztelgetni az új PDA-kat.
Gerygrey
tényleg ott fogunk tartani pár év múlva, hogy lesz 3dmark pda-ra is ?

Persze. Én már most 10 éves klasszikus, akkoriban nagynak és hardverigényesnek számító PC-játékokkal játszom a PDA-n. 10 év múlva Crysis-ezni fogunk a metrón ülve, és bár így ilyen sebesség mellett értelmetlennek tartom a 3D megjelenítést, szerintem a 2-3 év múlva simán menni fog egy átlag PDA-n (egyébként érdemes lenne kipróbálni pl egy Dell Axim X51v-n ezt a 3D dolgot, mert abban már van valami geforce 3D chip)
Ezzel én is egyetértek. Szerintem is tök fölösleges ez a 3D. Semmi pluszz információt nem hordoz az,hogy látom a melletetm elsuhanó épületeket 3D-ben. Viszont sok információt letakar a térképrõl. Az rendben van,hogy kikapcsolható, de akkor minek csinálták,ha az emberek többsége úgy is kikapcsolja.

Az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája.

Hmm, 3D? és mi a helyzet az átláthatósággal? Nem látom a környezõ utcákat, POI-kat, ez nekem miért jó?
Ha kikapcsolható, akkor nyert ügy! :-)
POI-kra visszatérve, néha komolyan mondom, jó lenne ha a POI-k rétegként ki- és be kapscolhatóak lennének.
Nemrég írtak róla hosszabban, lásd itt
Régebbi gépen lásd futattva lásd itt
beszéltek arról, hogy a TMC lassan de biztosan itt is elindul majd, csak nagyon homályos volt az utalás, ha lesz valami konkrétum megírjuk azon nyomban

TothLaci
Én belenyomnék egy S3 triót.
concrete
lehet hogy lecsúsztam a fejlesztés bizonyos szakaszairól, de szerintem tök rossz irányba mennek a srácok. szerintem senkit nem érdekel 3dben egy hardvergyilkos alkalmazás, tényleg ott fogunk tartani pár év múlva, hogy lesz 3dmark pda-ra is ?
sokkal több értelme lenne egy japán mintára, naponta frissített térképadatbázis, amihez webes felületen (nem a pda pindúr felületén) tudok új poi-t vagy útvonalat hozzádani.

milyen f@sza lenne már, ha pl egy opensocietybõl óra szinten lenne frissített a térkép ... most hétfõ 8.39 van, ne a kerepesin menjél kissrác, mert ott 20 percet vesztesz ... folyamatos visszajelzés dugóról, stb ...

ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0

Nem rossz, de kiváncsi leszek,mit fog nyújtani egy 3 éves mio pda-n. Vagy valami régebbi pda-n. ' fps/sec? Remélem nem. Az új poi nagyon hasznos + 30 kedvenc hely 😊 Munkám során egy kincs volt a régi igo, de ezek a miniatûr képek csak bosszantják az embert sztem. (max túristaként érdekesek) Ha kikapcsolhatóak és régi style felület lehettséges,akkor minden elismerésem az övéké!
Hajrá fiúk!
Vorpal
A kapcsolódó linkekbõl kimaradt :

Árrögzítés a navigációs termékek piacán

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Valóban, a 3D talán villantásra jó, de használni leginkább a felülnézetet lehet. Utasként szórakoztató kb két percig, ahogy látod suhannak el az utcák, de vezetõ ülésbõl már leginkább zavaró hogy nem látom be a környéket.

Viszont ha a POI-kat végre nem légvonalban hanem a megfelelõ útvonallal együtt számolja az nagy elõrelépés. Elég gáz, hogy eddig figyelmen kívül hagyta ha útközben volt egy nagy folyó, vagy az autópályán elõbb le kellett volna menni x km-t a következõ fordulóig. Webes kézi POI frissítõ van már hozzá, vagy házszám-javító?

Az egyébként miért van, hogy Oroszország térkép a magyarul beszélõknek nem hozzáférhetõ? No nem gond, mert a dán oldalon persze ott van 😊.
Ki csit da ra bo san mo zog.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

I-Go már vagy ezerszer huzott ki a csávából! Hajrá csak igy tovább
Én a 2006-ban se használom a perspektívát, asszem ebben se fogom. De ha lesz domborzat, amiatt már lehet néha megnézem 😊
Mellesleg egy csomó más szolgáltatást kéne inkább belerakni, amit a tomtom tud. Pl. hogy javítható a térkép, nem kéne várni a fél éve felavatott útszakaszok megjelenésére ...
Mielõtt valaki számonkéri, elküldtem ötleteimet nekik, meg is köszönték 😊 Aztán hogy ment-e a kukába vagy sem azt nem tudom <#nemtudom>

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.