34
  • Sanyix
    #34
    "Erősködik a fene, én magasról ejtek rá. Te erősködsz tudatlanul, és nyomod itt a rizsát. A P4 northwood melletti döntésem oka prózai volt. Még pedig az, hogy adott volt akkor egy P4T533R deszka és a körítése, és ez anno nem volt piskóta. Mellesleg egyáltalán nem bántam meg. Az 5-6 éves deszka meg az RD egy másik kisebb szerverben a mai napig gyönyörűen és STABILAN muzsikál egy másik "fos" pénéggyel."

    Ja és ezt egy akkori amd procival, jobb teljesítmény mellett sokkal olcsóbban megoldhattad volna, kisebb fogyasztás mellett. Csak ennyi...
  • digital
    #33
    Ebben maximálisan egyetértünk! Nem a reklámoknak kell hinni (utálom is őket), de nem is az online bulvár hírmagazinoknak, és azon belül az idióta divatfikás fórumoknak...
  • sathinel
    #32
    Hm márkahűség? ati a kedvencem de most nvidiám van mert az volt jobb ár/teljesítményben mikor vettem. Ugyanez a helyzet a procikkal. Az hogy ilyen hangnemben szóltam hozzád ahogy te kezdted. #22 hozzászólásod ugyanilyen. Valsz ha te kapod máris kicsit durva neked, de neked szabad ezt csinálni. Érzelmek alapján döntessz mert ha a tesztek szerint ár/teljesítmény -50%játékok/50%alkalmazás szerint nézve az AMD toronymagasan jobb ma is. Lehet hogy az intelnek van a leggyorsabb, legjobban tuningolható procija, de sokkal drágábban árulják. Nem csak tomshardware oldal van, mást is megnézhetsz de ezek tények ha nem reklámokat olvasgatsz.
  • digital
    #31
    Ja, még valami. Ráadásul windows platformban nyomulok! Nos, akkor adott az Intel, ezen belül a P4, no meg a Windows. Kell itt ennél több ok a kiátkozáshoz? Szerintem nem. Jöhet a kőzápor! Hajrá magyarok...
    (Mentségemre legyen hozva és az akasztást elkerülendően mondom, hogy Opera-t, és Firefox-ot is használok az IE7 mellett)

  • digital
    #30
    Erősködik a fene, én magasról ejtek rá. Te erősködsz tudatlanul, és nyomod itt a rizsát. A P4 northwood melletti döntésem oka prózai volt. Még pedig az, hogy adott volt akkor egy P4T533R deszka és a körítése, és ez anno nem volt piskóta. Mellesleg egyáltalán nem bántam meg. Az 5-6 éves deszka meg az RD egy másik kisebb szerverben a mai napig gyönyörűen és STABILAN muzsikál egy másik "fos" pénéggyel.
    Egyébként lassan aktüell lesz egy komolyabb fejlesztés 5-6 év után, és megint nem érzelmi alapon fogok dönteni, ami egyre nehezebb lesz, mert hihetetlen milyen reakciót és kioktató stílust vált ki egyesekből a márkahűség.
    Igen tudom, az intelesek és pénégyesek hülyék és halál rájuk!
    De ennek ellenére és a jelenlegi felhozatalt nézve, azt hiszem továbbra is vállalom ezt a kockázatot a tévedés jogát fenntartva. Meg egyébként is alkotmányos jogom hülyének lenni nemdebár?
    Csak azt nem tudom, ez miért fáj ez egyeseknek...

  • dez
    #29
    Mindkettő igaz. A 65nm-esből is van már javított reviziós (B3), amit most kezdenek sorozatgyártani, így jelenhet meg kb. februárban a boltokban.
  • sathinel
    #28
    According to our calculations, the AMD Athlon XP 1500+ currently offers the best value among all CPUs.

    És elég jól lehetett tuningolni is az amd-t emlékszek a grafitceruzás mozira mikor a procin ceruzával végeztem tuningot. És nagyon szépen lehetett tuningolni.
  • sathinel
    #27
    Ha kipróbálod a supreme commandert akkor meglátod mire elég a procid. Ha visszanézed a teszteket abból az időből akkor nagyon sok helyen AMD-t hozzták ki győztesnek max marketing miatt és mert te nem azt vettél erősködsz tovább.

    procitesztek 2001-ből
  • digital
    #26
    Jé tééleg nem tünt fel... Oké májszter, kösz a felvilágosítást, akkor már minden világos és már azt is tudom, hogy 5-éve prociigénytelen progikat futtatok és ezért húztam ki idáig hibátlanul ezzel a fostalicska pénéggyel.
    Egyébként neked meg kívánok sok "vérfagyasztó" P4-től mentes nyugodt álmokat!
  • sgember
    #25
    Ha tuningolsz, nem kérdés hogy E4500.
    Cikkhez: Eddig aról szóltak a hírek(?), hogy AMD már a 45nm chipeken gőzerővel dolgozik. Indiai gyárában, ha egyáltalán létezik :), próbagyártás folyik. Most meg jön ez a hír. Kinek higgyünk?
  • turul16
    #24
    Intel Core 2 Duo E4500
    AMD Athlon 64 X2 5200+

    Kb. egy árban van. Melyik a jobb ?
  • Sanyix
    #23
    Persze hogy nyomom, mert még mindig van olyan hülye aki szerint jó, az hogy rohadt drágán kapott egy rakás kakit. 2001 től a core2 megjelenéséig, egyetlen minőségi cucc volt, az amd procik. Kis órajelen nagyobb teljesítmény, kisebb fogyasztás, jóval kevesebb pénzért. Ne mondd már hogy egy k7 alapú sempron 1,8 ghz-n legyorsul egy 3,2-es northwoodot, és mégis negyedannyiba kerül, akkor a p4 a minőség :DD
    És amit írtál akkor is fos volt, nem minőség. Nameg miköze a videokártyának a processzorhoz? Ha nem tűnt volna fel a felsorolt játékok nem éppen prociigényesek...
  • digital
    #22
    Szerintem neked már kóros pénégy elme fóbiád van. Ez tuttkó. És ráadásul papagáj módjára 1000x nyomod ezt a féligazságot.
    Nekem 2002-óta P4 northwood-om van 2.53@3Ghz/NV6800GT@U+,1.5 DDR és a mai napig nem érzem hogy le kelljen cserélnem. Akkoriban a legjobb minőségi alternatíva volt ez bebizonyosodott. A fostalicska crysisen kívül minden királyul megy, Amit szeretek játékokat, silen hunter-x, Il-2 strumovik, C&C összes, Cod4, Moha airborne stb. Ja és pl. a Bioshock is fullba sm3 gyönyörűen noröcc.
    Szal kissé avétos má ez a dumma. Bocsi.
  • Sanyix
    #21
    Igen ilyen jó a marketingje. A kezdetektől szar p4-et is jó sokan vették, épp emiatt.
  • szvini
    #20
    Köszönöm, most már leesett pontosan mire is gondoltál :)

    De azért, hogy kekeckedjek veled, van ahol számít nagyon is zsámit a képkockák száma, :D csak az már nem a FPS, hanem olyan kis spéci felvételek gyorsan mozgo dolgokrol, meg egyéb dolgokrol, hogy lássanak is valamit. Na de ez nem ide tartozik :)
  • bardocz
    #19
    tök jó ezt eddig nem is tudtam:) köszi:)
  • sathinel
    #18
    Igen ha a game 20 fps-el megy, akkor a TFT 75 képet mutataz igaz de abból a 20 képből hozza össze ezt. Ennyi a frissítése.Van hogy uganazt a képet többször is kirakja. A 100 feletti fps-nél lehet hogy úgy érzed jobb, de nem láthatod. pl gondolj bele hogy a TV, DVD 25-30 FPS-el megy és folytonosnak látod. 60-70 fps-nél el tudod képzelni mi történik akkor.
  • szvini
    #17
    persze átlag embernek lehet nem az az élvezet benne, meg átlag ember valszeg nem jut el olyan szintre, hogy ilyen dolgokat kihasználjon :D
  • szvini
    #16
    lehet én vagyok a hülye, de a herzes dolog nem azért van, hogy mennyit tud adott idő egység alat frissítanie monitor? Attol mehet 20 fps-el a játék, akkor is 75 herzen fog menni? Vagy nem ? Valaki magyarázza akkor ezt most el nekem :)

    De amugy, ha nagy kocka vagy mint annak idején egy rövid időre én is, észre lehet venni 100-200-500 vagy annál nagyobb fps különbségeket, mert már akkor bizonyos játékoknál, pl nagyobbat lehet ugrani, vagy könnyebben beadja a fejlövést :), szoval nagyobb az esélyed :D, hogy jobb legyél.
  • sathinel
    #15
    kb ezért vesztette el az értelmét a TFT-k válaszideje 14-15 ms alatt. 12ms az már 83-hz ha minden igaz. amit nem tudnak azok amiket láttam. pedig néztem 5ms TFT-t is és ugyanazt a 75Hz-t használja.
  • sathinel
    #14
    Ne a játékot nézd hanem a monitor kapacitását. A TFT-nél nem tudod 75Hz fölé vinni . Vagyis még nem láttam ilyen monitort. Az hogy a géped mit tudna, és mennyi képet számol ki az lehet hogy 100-200 közt van de a monitorod csak 75-öt mutat meg belőle ha TFT.
  • bardocz
    #13
    ezt nem is tudtam hogy tft csak anyit tud:O
    nekem cod2 100-200 közötti fps-t ír(levettem dx7-re,800x600),akkor az csak 75?
  • sathinel
    #12
    akkor nézd meg a teszteket árban amit írsz 5-6k val több és nézd meg a price/performance 50%game/50%application és akkor a 6000+-os is megelőzi. + alaplap milyen kell hozzá? játékban a 6000+-nál a E6750 10 FPS-el tud többet. Alaplap hozzá a legdrágább asus ASUS M2N-E SLI AM2 pl 15k , 6000+proci 27k nagykeráron. húzni meg minek 100 FPS felett meg nem látsz különbséget vagy te nem ember vagy. A TFT monitorral rendelkezők pedig 75Hz-nél(75FPS) többel nem tudják használni. Tehát nagyon értelme nincs húzni max magad meg haverok szórakoztatására a számokban. negyed év és jön az új generáció. ezért veszek pl ár/teljesítmény procikat és cserélem negyed, fél évente. Pl 4000+-os x2 11k, és 35 FPS-el marad el a E6750-tól. Ha TFT-n játszol akkor kapásból túlteljesíti a monitor kapacitását, és nyertél 20k-t.
  • M0RN1NGST4R
    #11
    nem minden az FPS érték...
  • Zealot
    #10
    Alapórajelen! És akkor még a tuningolhatóságról nem beszéltünk.
  • Zealot
    #9
    A 6400+ és a Q6600 nem is egy kategória. Ezáltal össze sem lehet hasonlitani. A 6400+ árban a E6750-nel egyezik, ami minden tesztben elveri az AMD-t. Sajnos...
  • FoodLFG
    #8
    Bár nem így lenne, de ki hisz már az AMD-nek ?
    Ha a processzorai nem is annyira rosszak, de a hírneve egyre inkább az. Nem kell már ide intel marketing megoldják azt maguk is..
  • Midas
    #7
    Csak ne keljen szerelni es futatni rajta semmit akkor tenyleg jo :))
  • kandeláber
    #6
    Egy chipben a legapróbb hiba javítása is hónapokig tart, mert újra kell gyártani az összes maszkot, és míg az első új szelet végig ér a gyártósoron, az sem öt perc.
  • sathinel
    #5
    teszt
    a tesztek itt.
  • sathinel
    #4
    bajbanaz AMD? az x2 6400+ 20k-val olcsóbb mint a Q6600 vagy E6850 és az alaplapont is spórolhatsz már. A teszteket megnézve meg 10-15 FPs előny nem sokat ér 110 FPS környékén.. És ha ezt ráköltöd vidkarira, vagy más dologra sokkal jobban jársz. Csak idióták nem látják ezt át vagy ennyire jó az intel marketingje? itt pl pár teszt: és itt még csak a 6000+-os van a tesztekben nem a 6400+.
  • Axon
    #3
    Mostanában rengeteg csapást kap az AMD. Nem csodálkoznék, ha az Intel felbérelt volna egy komplett sámáncsapatot, hogy megállás nélkük rontást és átkokat küldjenek az AMD-re.
  • arty
    #2
    bajban az AMD, ez nekünk sem tul jo :(
  • Déta
    #1
    "felfedeztek egy kisebb hibát"
    "ennek kijavítása 3 hónapot vesz majd igénybe"

    Most akkor hogy is van ez?