Gyorsul az emberi evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez a mondat így zagyvaság. A laktóz egy szacharid, ami a tejben található nagyobb mennyiségben. A cikk írója valószínûleg a laktáz nevû enzimet kódoló génszekvenciát akarta említeni csak út közben belezavarodott.
És mi a hivatalos álláspont? Csak az ember lehet olyan ostoba hogy elfelejti honnan jött.
Hanem még a majmoknál is fejletlenebb emlõsökbõl, közös õs.Tehát megismétlem a közös õs nem lehetett majom hanem annál fejletlenebb mert csak úgy tudott majommá és õsemberré fejlõdni. Ha nem ez lett volna akkor nem kellet volna fejlõdnie.Darwin ilyet soha nem mondott hogy az ember majomtól származik, hanem azt hogy mutációval az állatvilágból emelkedett ki.
Nem is olyan rossz :-)
Kara kánként folytatom tanításom.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Senki nem mondta hogy egy majomfaj volt az ember, de mutációval a fõemlõsökbõl vált ki.
Az ábra a 2005-ös kiadású Cartographia-s történelmi világatlaszban is benne van, melyet számtalan történész és egyetemi tanár vizsgált meg és hagyott jóvá (köztük van az én egyik volt egyetemi tanárom is :D). Ebbõl kiindulva joggal kérdõjeleztem meg Hawks állítását, miszerint "csak egy kis majomfaj voltunk Afrika egyik szegletében". És a véleményed, miszerint a 28-as komment csak egy "címeres ökörség" ezek szerint valótlan. Nyugodtan származtasd magad a majmoktól, én maradok a hivatalos álláspontnál.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Kara kánként folytatom tanításom.
De minden pillanatban az eladók a maximalizált piaci árakon értékesítik az árút... egy kivétel van amikor kiárúsítás történik.
Ki nem adna 5e forintal többet, egy réteg, az a margínán van, akinek a jelenlegi ár elfogadható de már akár 500 forintal feljebb sem lenne neki elfogadható, az árak szintjéhez képest ezt kb. ki lehet statisztikailag számítani, 5e forint már elég komoly eladási visszaesést jelentene amely még jobban növelnéa kínálat fölényét és ha mesterségesen 5e drágábban árulnád a memóriát akkor még jobban a polcra termelnél, és a polcon levõ árú az amely elõnyben van mert nem kell rá várni, a pénznek pedig az idõvel csökken az értéke, tehát az árakat még jobban felfelé terelnéd, mert a vevõ hajlandobb ma 100ft adni valamiért mint holnap 98-at ha ma kell neki az a valami. Persze a könyveknek ehhez semmi köze, és sok kereskedõ éppen úgy tesz ahogy te mondod, de ez nem változtatja meg a piacot mert nagyon rövid idõn belül ezek a kereskedõk korigálják az elején elkövetett hibájukat.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Lásd memóriapiac. Lassan csõdbemennek a piaci verseny miatt. Annyira leszorították az áraikat, hogy minden nyereségüket elviszi. Pedig ki ne adna 5e ft-tal többet, ha csak annyiért lehetne kapni?
Másik példa a netszolgáltatás. Az még elég heterogén is, kábel vs ADSL. Mégis, ahol legalább 2 nagy szolgáltató jelen van, az árak zuhannak. Ahol csak 1 van, ott még mindig az egekben.
Gracie Barra
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
A piaci verseny nem az eladó és a vásárló között van, hanem az eladók között. Ha az egyik eladó lejjebb viszi az árat, elõnyre tesz szert. Tehát lejjebb is viszi. Mert az eladó se annyért veszi, amennyi max adna érte, hanem amennyiért minimáláron megkapja.
És az áfa elhagyásával pont egy áfányi tere lenne erre.
Ha nem tennék, erõsen kartellgyanús lenne.
Gracie Barra
Gracie Barra
Ezzel így nem tudok egyetérteni. Ha a másik iránybók lözelítjük meg a dolgokat:
A vasnak az ára x. Amikor az ollógyár megveszi a vasat, fizet érte x*áfát, az áfát a bánya befizeti. A vasból ollót csinálnak, az ára x+y. Az ollógyár eladja az ollót a kereskedõnek (x+y)*áfáért, a gyár befizeti a vas x áfájának és az olló x+y áfájának a különbözetét. A kereskedõ eladja nekem az ollót (x+y+z)*áfáért, és kifizeti a (x+y) áfájának és (x+y+z) áfájának a különbözetét. Így végül a teljes (x+y+z) áfája befizetõdik, ami az én nettó pénztárcámból fogyott el. Mindenki fizetett áfát, az egész gyártási-kereskedelmi folyamatban, de mindenki vissza is térítette magának azt, amit õ az alapanyagáért kifizetett. Csak én nem. Tehát én fizetem az áfát is. Teljes egészében.
Vagy hibás valahol a dolog?
Tehát ha nem lenne áfa, akkor az egész folyamat során kisebb pénzek mozognának, és az én fizetésem reálértéke nagyobb lenne. Négy olló helyett ötöt tudnék venni. Ha hirtelen megszüntetnék az áfát, akkor az a piaci szereplõ, aki az addigi (áfás) árát 20%-kal lecsökkenti, az versenyelõnybe kerül azzal szemben, aki úgy gondolja, hogy "eddig is megvették ennyiért...". Tehát csökkennének az árak. Lehet, egyébként, hogy ezzel együtt, a fizetésem is.
Szerintem.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Hazzlit és Mises közeli barátok voltak mindkettõ elképesztõ tisztaságal irt mindkettõ inteligenciája és mûveltsége a felsõ ezrelék töredékébe tartozott és mindkettõ nagyon mindennapi ember volt.
Gracie Barra
For this reason Planned Economy will always develop into Dictatorship."
Gustav Cassel - svéd közgazdász
Gondolom ez is az evolucióhoz tartozik, persze nem az ember de legalább a civilizáció evoluciójához :)
Gracie Barra
mindenképpen érdemes elolvasni, ha nem értesz vele egyet akkor is egy új szemszöget nyit ami mindég pozitív dolog.
A többiben van igazság, bár a 40% kamat nagyon magasnak tûnik. Lehet amerikában volt olyan, de akkor nagyon elbaszták:)
Most néztem a 2008-as magyar költségvetést, a kölcsönök törlesztése egy elég vaskos sáv volt, de messze nem 40%.
Gracie Barra
Na de komolyan egy normális védelmi hadsereg magot lehetne relatív kevés pézzel is fenntartani. Ha pedig az ország komoly veszélybe kerül akkor úgyis millió önkéntes van (erõszakos besorolást sem ismerték az amcsik mert nem volt kompatibilis az alapítók szabadságfilozófiájával - egésszen az I.VH-ig, pedig ugye eléget háborúztak (függetlenség, polgárháború, mexico, fülöp szigetek stb.)
Az infrastruktúrát nem igen fizetik az adókból (bár nem az USA-ban, pedig aztán elképesztõ infrastruktúrájuk van), utánna lehet nézni a pontos százalékok meghatározása érdekében, de pl. mondom 40% megy a kamatokra, 30% a nyugdíj és szociális hálózatra, egy nagy csomó a hadseregre és háborúkra és ami marad az már ugye nem is olyan sok. Ron Paul azt mondja ha megszüntetné az IRS-t és vele együtt a jövedelmi adót, annyi pénzt szednének be ez nélkül is mint 2000-ben. Na most mikor mûködött az USA jobban ma vagy 2000-ben, ha 2000-ben el tudta zzal a pénzel végezni a dolgokat költségvetési többlet melett akkor ma is el tudja végezni.
Kb a szociális háló bassza föl mindezt kb 40%-ra. (ami nálunk 50be kerül, de az más kérdés)
Gracie Barra
Abban egyetértünk, h ma ez az állam egyszerûen túl nagy.
Gracie Barra
Ehh, boldog is lennék. Mondjuk még nem számoltam ki, de azért érdekelne, hogy azon felül, amit nem kapok meg, mert adó, azon felül még mennyi adót fizetek áfa, jövedéki adó, egyebek formájában... Erõs a gyanúm, hogy a bruttó fizetésem 25%-ánál nem sokkal több fordítódik ténylegesen vásárlásra...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
"Hawks tapasztalatai szerint tehát nem egy közös õstõl származunk, hanem egyenesen a majmoktól. <#ticking>#ticking><#fejvakaras>#fejvakaras><#action>#action>" <-Vajon ez meg akkor mi lehet?
Miért én vagyok attól manipulatív, hogy te nem érzed az iróniát benne?
- "ahhoz képest, hogy csak vicc volt, elég keményen véded azóta is"
"Jójó lehet hogy igazatok van. Utána néztem jobban a dolognak, és lehet hogy csak túl sokat nyomatták nekem a "közös õs"-témát." (#120)
- "Akkor most hülye volt a fickó avagy sem?"
"Hawks is nyilván tisztában van a kérdés szubjektivitásával, de azért használta a "majomfaj" kifejezést, hogy jobban érzékeltesse az emberi evolúció gyorsulásáról tett megfigyeléseit." (#222)
Miért van az, hogy úgy érzem, mintha a falnak beszélnék?
- "Nem vagy te egy kicsit túlságosan érzékeny?"
Persze hogy berágok, ha írok egy senki számára sem sértõ kommentet, erre beszólsz, válaszolok rá normális hangnemben, erre megint beszólsz. Visszaszólok, erre kapom tõled a kritikát, hogy nem való nekem a fórumozás. No comment...
- "Bár akármirõl legyen is szó, mert kezd bonyolódni, mit is állítasz tulajdonképpen."
Miután jobban utánanéztem a dolognak, és az álláspontot, amire jutottam, a 220-as és a 221-es kommentben leírtam, hátha esetleg jó irányba tudom még terelni ezt a párbeszédet, de úgy látom, lövésed sincs, hogy mirõl beszélek. És persze megint csak én vagyok a hülye. Neked tényleg csak az a lényeg, hogy sárba tipord mások véleményét, ha nem egyezik a tieddel.
Ennek így semmi értelme. Részemrõl itt téma lezárva!
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Gracie Barra
Egy gagyibb sürgõsségi szolgálat h ne pusztuljon mindenki azért maradhatna ingyéé.
Gracie Barra