A C64-re emlékezett a Szilícium-völgy

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De szerettem a fejbeallito 2 nevû progit :D:D:D

http://tibor.szasz.hu - Webfüggõség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva

Tinman
Ma is vannak, kevésbé szép játékok kiváló játékélménnyel... kapásból 30 címet leírok ide, amit vétek kihagyni. Természetesen, sok az igénytelen gagyi is, de akkoriban is akadtak szép számmal. Ha megnézed az egyik másolt kazid, azon találsz 3-4 értelmes címet a többi felejtõs.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Megmondom miért emlékszik vissza szívesen az ember, mert akkor még foglalkoztak a játékélménnyel és nem volt minden fejlesztõ graf buzi, mint manapság. Persze volt sok kis játék is, de lehetett válogatni. Annyi kazim van itthon hogy csak na. Csak mind1 másik magnóval másolták, és át kell állítani a fejet. :D

Tinman
Személyes kedvencem kimaradt, nagyon profi munka:

Soiled Legacy

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Látom az emlékek megszépítik a történteket.
Voltak C64-en is olyan bugok, hogy öröm volt nézni /ütközési, sprite hibák, memóriakezelési bugok, no meg mezei programhibák/.
Példa -mert, hogy emlékszem-: Elvira 3. lemez körül rendszeresen kiakadt /több verziót is néztem/, Bionic Commandoban mentél és egyszerûen leestél a semmibe--> halál, Hexenküche II-ben laza 10 óra alatt összeszedtél minden tárgyat csak azért, hogy végén egyszerûen képtelenség átpattogni egy fortyogó savtengeren, Farao szintén leesõs bug, Creatures I vagy II, már nem tudom melyikben volt, egy olyan pálya ahol simán átgyalogolhattál egy nagy dögön, szintén errefelé esett meg az a bug amikor ha megfeszültél sem engedett tovább, random jelleggel, Yie Air Kung Fuban a vége felé már akkor is kaptál ha az enemy közelébe se voltál, satöbbi.

Most legalább van esély rá, hogy javítanak 1-1 hibát.

"mert a gép játék szempontjából egy konzol volt (asszem volt még cartridges c64 is"
Hagggyyyááámááá <#wow2> Méteres betûkkel hirdetett mindenhol a Novotrade, hogy SZEMÉLYI SZÁMÍTÓGÉP -Personal Computer u know.
Ja, Action replay cartridge volt hozzá, ritka volt mint a fehér holló. Mindenki kazettáról, vagy 1541 vagy /II.-es diskrõl tolta.

Az árakról meg annyit, hogy anno a C64 100k felett volt elérhetõ, eleinte only külföld! Mondom ANNO! Amikor idehaza a töredékét kerested... és egy akkoriban csúcsnak számító 1200-as zsigát pár év várakozás után elhozhattál 280 körül.

Emlékszem az 1541/II-es drivom árára is... 12k volt, amikor ennyi pénzért elnyaralgathattál a Balcsin jópár hetet.
A játékok se voltak hú de olcsók... persze mindenki ment a Pecsába, meg a haverokhoz másolni, de én vettem jópár eredeti címet is. R-type kazim 1500 felett volt és az eredetit soha nem tudtam elindítani, a lewarezolt bezzeg ment <#szomoru1>

Igen, olcsóbb, könnyebb, hozzáférhetõbb lett a personal computerek szinten minden fajtája és még azt sem mondanám, hogy bezzeg a minõség! Tucatszámra jöttek a gagyik akkor is. Ami széppé teszi az akkori kort, az talán a saját gyerekkorunk emlékeinek összessége, no meg az, hogy akkoriban a programozók tényleg csodákat hoztak ki a kis 1 MHz-es jószágból.

A C64 élet egyébként egyáltalán nem halott... jómagam a mai napig játszom Rátkai kalandjátékokkal a demoscene élet is szépen elvan.

Példa: Deus Ex Machina C64 demo

Seal of Focalor C64 demo

Sabrina /alap/... ez 1 MHz-en a SID chippel!!!!

Ejj,régi szép idõk...<#wink>

Azért nem konzol volt. Volt cartridge de az csak ráírt programok voltak szóval, nem egy konzol volt. :D Még apám is cisnált ilyen kártyát a fontosabb programokal. pl turbo load meg ilyesmi.

zola2000
Ja, simán elindultak a játékok, pecs, driver frissítés nélkül. Nem azt csinálták a fejlesztõk hogy adjuk ki gyorsan hibásan a játékot, majd pecselünk, a gépet csak egyszer kellett megvenni, aztán utána jó volt sok évig, nem kellett darabonként cserélgetni a részeit. De ez azért volt, mert a gép játék szempontjából egy konzol volt (asszem volt még cartridges c64 is). Aki egy ilyen gépre vágyik manapság ami játék szempontjából konzol, de jó pcnek is, az vegyen ps3mat, (de inkább wiit ajánlom) tegyen rá linuxot.

A

Nálam még egynek se.

A kudarc az, ha meg sem próbálod.

Nekem egy AMIGA 500, és egy C64 Datasett maradt. :-)
Szerintem hamarosan kiveszem a dobozból.
Nem száradt ki ezeknek a kondijuk így közel 20 év után?

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Nekem régesrégi MAC gépeim vannak.
Meg van egy commodore-om, és egy XT-m is... :)

A kudarc az, ha meg sem próbálod.

Na ezért van sokaknak (többek között nekem is :) ) régi számítógép gyûjteményem :)
immovable
régi szép idõk
imádtam játszani vele
LeonSilver
Hejjj de jó kis gépezet volt.Semmivel nemjátszottam annyit mint anno az E.L.I.T.E -el ;) És érdekes módon nemkellett a kiadott játékokhoz beszerezni peccset, hogy egyáltalán végig lehessen játszani mint manapság.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

← ElőzőOldal 2 / 2