A C64-re emlékezett a Szilícium-völgy
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hattyú? Hol?
A
Válasz erre: 57
A
Fél órás várakozás. Majd error üzenet 😊 Fej állítgatás 😄
Nagyszerû volt.
Wizard of Wor a legjobb volt. Jött valami zümmögõ légy aztán valami boszorkány is.
Inter karate 😄 Joy törések!
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
akkoriban 1-1 c64 játék (amiga elõtt) olyan volt nekünk, mint ma a Crysis. egyáltalán nem számitottak csunyának a c64 játékok!
Forza.
Hmm ez a 30k egy kicsit sok, talán majd a 4.0 nem lesz ilyen sok. 😄
http://apro.amiga.hu/index.php?abs=1&i&apro=3759&keres=ide64#3759
Emlékszem a néniket ki kellett gáncsolnod, különben leterített a szatyrával, a gorillának pedig lehetett csavargatni a fülét. Amikor játszottunk vele, dõltünk a röhögéstõl. <#vigyor3>#vigyor3>
Hattyú? Hol?
Hattyú? Hol?
A
20 Goto 10
RUN
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Kockapóker
Color - mixer
P.Brigitta Erotic Domino
Tetrix
Az egyik legnagyobb (szerintem) hazai ilyen jellegû gyüteményt itt találjátok:
http://bithunter.eu/hardware.htm
Vice C64 emulator
A neten meg majdnem minden játék megvan. Egy Piratessel még ma is elvagyok, de csak a c64-essel 😊
Na és a CoV is királyság volt 😊
Wizard of Wor
de amúgy valóban a legjobb! Van is egy emulator meg sok .c64 játék hozzá a gépemen 😊
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
http://www.stefan-uhlmann.de/cbm/MVM/index.html
Én sem tudtam, egy ismerõsöm hívta fel rá a figyelmemet nemrég. Miket lehet megtudni így 25 én elteltével 😄
Nyilván benne van az is, hogy akkor 20 évvel fiatalabbak voltunk, de akárhogy is van, bárkivel beszélek azokról a "régi szép idõkrõl" nagy nosztalgiázásokba csapunk át.
És akkoriban az emberek jelentõs része azért még megpróbált valamit programozni is, nem csak játszani. Mert a legjobb játék bizony az volt, amikor a móricka program elindult, emlékszem magam is matekfüzetbe írtam a programokat (a rácsok miatt), aztán ha géphez jutottam bepötyögtem, milyen boldog voltam, hogy láthatom futni 😄
Most meg olyan erõmûvek vannak az asztalon, ami akkor a NASA-nek sem volt, és mire használja a többség? Bezony, játszani.
Ja, és PLUS / 4 alias Rút kiskacsa RULEZ !!!<#wave>#wave>
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
The Last V8, Pawns, Knocklebuster (az a zene..), Impossible Mission 1(!!!).
Mario, Pharao Course, Commando ... imádtuk.
Emlékszem hónapokig írtam egy Kockapóker játékot, de megérte nagyon jó lett. Egymás ellen és a gép ellen is lehetett játszani. Egész jó volt a gép intelligenciája.
Csináltam Dominót is. A TV-ben ment egy telefonos dominó játék - annak mintájára. De itt nem pénz volt a jutalon, hamen ha megvolt egy pálya, kirajzolt egy "erotikus" képet. A TV-ben Palcsó Brigitta vezette, ezért az volt a neve hogy "P.Brigitta Erotic Domino" 😄
Wizard of War-t rengeteget játszottuk.
Komoly csapatmunka volt 😊 Ha véletlenül kilõttük egymást ment az anyázás.
Ha kinyírtuk az összes dögöt - mindíg vártuk hogy jön e a boszi.
A fagyások meg sokszor a cracker csapatok miatt voltak, valamelyik CoV-ban még panaszkodtak is, hogy a Tai Pan mittudomén melyik tört verziója fagy egy helyen.
Persze nyilván voltak gyárilag bugos játékok is.
A
1 C64-2 alapgép, külön házba beépített hangkimenettel (füles rulez), reset gombbal, meg extra hûtéssel 😊
2 db floppy drive (nehommá lemezt kelljen cserélgetni másolás közben...),
1 magnó,
1 mátrix nyomtató(az is commodore nemtomhányas, kb 20 kilométer leporellóval), 1 Action replay MKIV cartridge (32x-es gyorstöltõ, program freeze-el, asm monitorral, mega franc se tudja még hány funkcióval)
1 simons basic cartridge,
1 joy,
1 fényceruza,
kb 1000 db lemez.
Ezen cuccok együttes áráért vettem 8 MB RAM-ot a két hónapos PC-mbe, így megdupláztama PC memóriáját, és ment a doom fullscreenben is.
Most meg a szívem szakad meg ezekért a cuccokért...
\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"
Válasz erre: 10
A
Commodore Plus4 forever!
Mekkora királyságok voltak...
Meg a
LET K=10
😄
Egyébként übergagyi játékok voltak, de akkor nem volt jobb és ez volt az elsõ ilyen élménye az embernek. Ezért emlékszik rá szépen. Mint ahogy a gyerekkorára, a régi mozira, az elsõ autóra, az elsõ számitógépre, az elsõ barátnõre stb.
Ha már nosztalgiázok, a multkor kiprobáltam ismét a duke nukem 3d-t mint gyerekkorom egyik kedvenc játékát, hát 5 percet birtam vele játszanni annyira sz@r volt. Na de ~10 évvel ezelõtt? Akkor istencsászár volt
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
1985-ben kaptam az elso C64-t, 650 Nemet marka volt akkor (nem tudom mennyi forintnak felelt meg, biztos sok volt) de a cartridge nem volt ritka, es a floppy sem, szerintem. Volt magnom, de csak azert hogy masoktol kapott prg-t tudjak olvasni.
Par evvel kesobb, mar jomagam is sok epromot egettem, volt ugy hogy 128-t nem tudta cimezni, ezert kapcsolni kellett, melyik felet akarod betolteni, majd reset 😄
Amigahoz is volt action replay kartyam, az mar jo volt tudasban.
Emlekeimben elnek meg azok a "szep" jatekok. De maikor egy par eve megneztem pl a WINGS nevu amigas uber jo jatekot pc-n, hmmmm, egy kicsit csalodtam.
Nem piszkalom tovabb az emlekeket.
(c64: giana, oil imperium, kings bounty............ <#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2>)<#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2>
Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX