64
  • dez
    Turbózva 1-2 perc alatt betöltődőtt.
  • trogi
    Köszönöm szépen! Már le is töltöttem a doszos verziót is.
  • r4pt0r
    A C64 központi processzorát ki lehet cserélni. RAM bővítést is lehetet. Hol is van itt a fix hw? :D
  • zola2000
    C64:82 nes: 83japán de egy aracade gép alapján, ami 81es. De pl a 94es ps1, a 96os n64, a 98as dreamcast, a 200es xbox/gamecube, a mostani ps3 technológiailag pár évig mindig az adott kor gamer pci előtt jártak (azzal együtt hogy általában olcsóbbak is), de a fix hardver miatt még tovább is jobbak, mert az adott gépet teljesen kifacsarják, de én ezzel el is érkeztünk megint ahoz, hogy a c64/amiga azért volt jó, mert fix hardvere volt mint a konzoloknak (bár ez sem teljesen igaz lásd sega 32x, snes super fx, n64 extension pak)
  • Aramir
    Persze, hogy szebb volt, jóval később jött pl az SNES az Amigánál (SNES '90, Amiga '87), C64-nél szintén van egy év különbség. Bár szerintem a C64 hangja jobb, mint egy NES-é :)
  • zola2000
    A c64nél sokkal szebb volt a nes grafikája (nézd meg a kirbyt, a neses elite nem vibrált úgy mint a c64es) az snesnek is szebb grafikája volt mint az amigának, az meg valóságos csoda volt, hogy elég élvezhetően portolták a doomot snesre pcn billentyűzettel alig tudtam irányítani, míg snesen profin nyomtam (te jöttél a c64 grafikájával XD).
    Válasz erre: 57
  • Unreal1942
    Önfeledten átjátszott éjszakák. Magnó szalagról betöltött játékok.
    Fél órás várakozás. Majd error üzenet :) Fej állítgatás :D
    Nagyszerű volt.
    Wizard of Wor a legjobb volt. Jött valami zümmögő légy aztán valami boszorkány is.
    Inter karate :D Joy törések!
  • arty
    "Érdekes hogy most itt mennyire dicsőítitek a c64et, mert akkor nem a grafika volt a döntő, hanem a játékélmény, máshoz meg mindenki leszolja ugyanez miatt a nintendot."

akkoriban 1-1 c64 játék (amiga előtt) olyan volt nekünk, mint ma a Crysis. egyáltalán nem számitottak csunyának a c64 játékok!
  • arty
    bop'n'rumble

igen, imádtam én is :D c64 rules!
  • r4pt0r
    Kösz.
    Hmm ez a 30k egy kicsit sok, talán majd a 4.0 nem lesz ilyen sok. :D
  • Aramir
    Nála kérdezz rá, hátha van még neki:
    http://apro.amiga.hu/index.php?abs=1&i&apro=3759&keres=ide64#3759
  • r4pt0r
    Valaki nem tudja hogy itthon lehetne e szerezni ilyen hdd convertert c64hez?
  • trogi
    Jut eszembe, nem tudjátok mi volt annak a játéknak a neve, ahol utcán kellett végigmenned úgy, hogy az ellenfeleid gorillák, szatyros öreg nénik és vak bácsik voltak?
    Emlékszem a néniket ki kellett gáncsolnod, különben leterített a szatyrával, a gorillának pedig lehetett csavargatni a fülét. Amikor játszottunk vele, dőltünk a röhögéstől.
  • trogi
    Hát igen. A Wizard of Wor csúcs volt! Meg emlékeztek a Forma1-es játékra, végigmehettünk a Hungaroringen is!
  • r4pt0r
    Ohh micsoda kincsek. Nem is tudtam hogy léteznek ilyenek is hozzá. Innen látszik hogy nem egy konzol a c64, rá lehet bírni mindent hoghasználja. :D
  • trsi
    tenyleg wizard of wor (de igy is wow ). egy ismerosom romaktol vett par db c64-t 1000ft/db-ert es par amiga500-at 500ft/db-ert az osztrak hatar kornyeken. allitolag azert volt dragabb a c64 mert az vastagabb
  • zola2000
    Én sem csak játékra használom a wiimet, most pl arról írok, ds en meg mp3mat szoktam hallgatni, igaz programozni nem szoktam, de manapság nem sok játékost érdekel a programozás.
  • Tinman #47
    10 Print "Én sem csak játékra használtam C64-et!"
    20 Goto 10
    RUN
  • lck
    Ezeket én írtam. Azért ne számítsatok túl nagy extrákra, de a Kockapóker meg a Dominó akkor nagyon bejött:
    Kockapóker
    Color - mixer
    P.Brigitta Erotic Domino
    Tetrix
  • Aramir
    Jaja, csak horror árban vannak :(
    Az egyik legnagyobb (szerintem) hazai ilyen jellegű gyüteményt itt találjátok:
    http://bithunter.eu/hardware.htm
  • yvorl
    Ha nincs eredeti gépe az embernek akkor sem kell feladni.
    Vice C64 emulator
    A neten meg majdnem minden játék megvan. Egy Piratessel még ma is elvagyok, de csak a c64-essel :)
    Na és a CoV is királyság volt :)
  • asdasd22
    hopsz. látom már más is írta. vak vagyok.
  • asdasd22
    az nem war, hanem wor
    Wizard of Wor

de amúgy valóban a legjobb! Van is egy emulator meg sok .c64 játék hozzá a gépemen :)
  • Doktor Kotász
    Elvetemült fanatikusok olyan bővítéseket csináltak a C64-hez, hogy az ember nem is hiszi. Merevlemezvezérlő, 8 MB rambővítés, stb
  • r4pt0r
    lol az igen, kell szereznem egyet. :D
  • Aramir
    Akkor gondolom azt sem tudtad, hogy beszél is a játék, ha van egy ilyen modulod:
    http://www.stefan-uhlmann.de/cbm/MVM/index.html
    Én sem tudtam, egy ismerősöm hívta fel rá a figyelmemet nemrég. Miket lehet megtudni így 25 én elteltével :D
  • r4pt0r
    Jó én mindig csak Wizardnak hívtam. :D
  • Aramir
    Már ketten is rosszul írtátok le :) Wizard of Wor
    Paradroidot is sokat nyomtuk havernál :)
  • bunny
    Azt hiszem aki átélte a hőskort (bécsből hozott C64, Plus/4, vagy azokhoz floppy) az csak jószép emlékeket őriz ezekről a gépekről. Lehetne csak az idő, de szerintem nem erről van szó.
    Nyilván benne van az is, hogy akkor 20 évvel fiatalabbak voltunk, de akárhogy is van, bárkivel beszélek azokról a "régi szép időkről" nagy nosztalgiázásokba csapunk át.
    És akkoriban az emberek jelentős része azért még megpróbált valamit programozni is, nem csak játszani. Mert a legjobb játék bizony az volt, amikor a móricka program elindult, emlékszem magam is matekfüzetbe írtam a programokat (a rácsok miatt), aztán ha géphez jutottam bepötyögtem, milyen boldog voltam, hogy láthatom futni :D
    Most meg olyan erőművek vannak az asztalon, ami akkor a NASA-nek sem volt, és mire használja a többség? Bezony, játszani.

Ja, és PLUS / 4 alias Rút kiskacsa RULEZ !!!
  • r4pt0r
    Wizard of war az örök klasszikus játék. :D
  • trsi
    C64, akkor Elite es a Stunt car racer, ja es a WoW (wizard of War)
  • trsi
    Itt van akkor 1 masik 1. ill. 2. resze. ez idei eresztes. erdekessege, hogy magyar munka a code es a gfx ( bar az altalad linkelt is hun). Mai napig van meg c64-en es +4-en kreativ tevekenykedes, kulfodon es itthon is.
  • dez
    Akkoriban a játékok nem profithajhászós ipari termelvények voltak, napi 8 órában fizetésért dolgozó alkalmazottak által, hanem 1-2-3 emberke (programozó, grafikus, zenész) saját gyermekei.

The Last V8, Pawns, Knocklebuster (az a zene..), Impossible Mission 1(!!!).
  • lck
    Életem első játéka egy Ski nevü sielős volt.

Mario, Pharao Course, Commando ... imádtuk.

Emlékszem hónapokig írtam egy Kockapóker játékot, de megérte nagyon jó lett. Egymás ellen és a gép ellen is lehetett játszani. Egész jó volt a gép intelligenciája.

Csináltam Dominót is. A TV-ben ment egy telefonos dominó játék - annak mintájára. De itt nem pénz volt a jutalon, hamen ha megvolt egy pálya, kirajzolt egy "erotikus" képet. A TV-ben Palcsó Brigitta vezette, ezért az volt a neve hogy "P.Brigitta Erotic Domino" :D

Wizard of War-t rengeteget játszottuk.
    Komoly csapatmunka volt :) Ha véletlenül kilőttük egymást ment az anyázás.
    Ha kinyírtuk az összes dögöt - mindíg vártuk hogy jön e a boszi.

• Aramir
    Viszont volt C64 konzol, amit valóban konzol volt (igaz, hogy bukott akkorát, hogy csak na):

A fagyások meg sokszor a cracker csapatok miatt voltak, valamelyik CoV-ban még panaszkodtak is, hogy a Tai Pan mittudomén melyik tört verziója fagy egy helyen.
    Persze nyilván voltak gyárilag bugos játékok is.
  • r4pt0r
    Nintendo? Az is van igaz snes. Donkey kong 1,2,3 zelda, Mariok, Secret of Mana. Mind szép és megunhatatlan játék. :D
  • r4pt0r
    Azért nem mindenkinél. Pl a mai napig elvagyok egy c64es gameval. De pl a Duke Nukemet is átviszem bármennyiszer, de pl a Crysis elég volt 1x is. :D
  • zola2000
    Érdekes hogy most itt mennyire dicsőítitek a c64et, mert akkor nem a grafika volt a döntő, hanem a játékélmény, máshoz meg mindenki leszolja ugyanez miatt a nintendot.
  • DOGMAN
    Hehhe amikor eladtam a C64 cuccaimat a következőkből állt:
    1 C64-2 alapgép, külön házba beépített hangkimenettel (füles rulez), reset gombbal, meg extra hűtéssel :)
    2 db floppy drive (nehommá lemezt kelljen cserélgetni másolás közben...),
    1 magnó,
    1 mátrix nyomtató(az is commodore nemtomhányas, kb 20 kilométer leporellóval), 1 Action replay MKIV cartridge (32x-es gyorstöltő, program freeze-el, asm monitorral, mega franc se tudja még hány funkcióval)
    1 simons basic cartridge,
    1 joy,
    1 fényceruza,
    kb 1000 db lemez.

Ezen cuccok együttes áráért vettem 8 MB RAM-ot a két hónapos PC-mbe, így megdupláztama PC memóriáját, és ment a doom fullscreenben is.
    Most meg a szívem szakad meg ezekért a cuccokért...
  • zola2000
    Ezért mondtam, hogy játék szempontjából inkább a konzol áll közelebb a c64hez, egy hardvert vett az ember, azzal amíg a c64 életciklusa tartott addig el volt, és ugyanazon a vason idővel egyre szebb játékok voltak, mert egyre jobban kihasználták a hardvert (akármelyik konzolnál is meg lehet nézni a kezdeti bénázásokat, és az életciklus végén kijövő csodákat). Nem mint most pcn, egy általános dologhoz írják meg a játékokat (direct x/open gl) hardverhez nem optimalizálnak, ha akad, akkor a játékos max fejlesszen gépet, ha hibás kiadnak egy javítást. Tudom hogy a c64 pc volt, de akit ismerek és volt c64e azok közül szinte mindenki csak játszott vele.
    Válasz erre: 10