95
-
Dany007 #15 na itt a cikk amire az előbb gondoltam. Tehát mindenképpen kell egy "fogadó" egység!
-
#14 A mazsola ROSSZ. Sima csoki, vagy mogyorós, ez a kettő lehetséges :)
Egyébként mik ezek a mérföldes izék. Nehész normális mértékegységre átszámolni ami mond is valamit? :) -
Dany007 #13 ájájájájáj :P Elméletnek szép...
De a gyakorlati megvalósítás a gond :)
Ha jól tudom amit jelenleg tudnak teleportállni, annál a technikánál kell egy vevő ami visszalakítja az anyagot. Jelen esetben még csak atmot vagy fotont nem emlékszem. (meg kéne keresni az sg-s cikket) -
Zro #12 Én csatlakozom emphez :)
Nem szabad kiengedni minket embereket addig a világűrbe, amíg mindent csak letarolunk magunk körül. Csak azért hogy parazita módon feléljük még néhány tucat egyéb égitest erőforrásait is fölösleges kimennünk a világűrbe. Ha már képesek leszünk "emberi" módon élni itt a Földön, akkor mehetünk felfedezni a világűrt is. Ha meg nem vagyunk képesek erre, fullandjunk bele a saját szemetünkbe, nem csináljunk a világűrből is egy galaktikus szemétdombot. -
roliika #11 Ha a kvantum összefonódást valahogy sikerülne kombinálni az alagút effektussal, és a Planck állandót kikerülni, akkor megvalósulhat az ami csak atomi méretekban működik, vagyis a valós teleportáció.
Nem fontos azt elérni, hogy most itt vagyok, aztán a másik pillanatban a Holdon.
Elég, ha magamhoz képest, mondjuk 200m-re teleportálok, onnét kmérem a következő pontot ami megint 200m-re van, mondjuk elekromágneses hullámokkal vagy akármivel.
Így egy pillanatig a fénynél sebesebben utazok, aztán amig a következő pont kimérése történik nem mozgok, majd ujabb ugrás.
Ha ez elég gyorsan történik, a fénynél jóval gyorsabban is haladhatok, anélkül, hogy egy hiretelen irányváltás komoly gondokat okozna, és a gyanútlan szemlélő meg azt látja, hogy semmi hangom sincs, mégis marha gyorsan repülök, és jéé nem esik szét a gép mikor hirtelen megállok...persze, hogy nem mikor nem is haladtam. Kopi rájt. :D -
#10 lehet, hogy pont egy új meghajtás kifejlesztése közben találnának megoldást az általad említett problémákra -
#9 Ezert itt meg fogod kapni a magadet... -
kicsibicska #8 emp: És a mazsolás csokoládéba is. Feltétlenül. -
emp #7 Ja szerintem meg most inkább a károsanyagkibocsájtás visszaszorításába kéne ölni a pénzt, meg a megújuló energiaforrásokba, valamint atomenergiába... -
Dany007 #6 igen épp ez az ! A hyperSpace is csak egy elmélet ! :) De inkább azon kéne dolgozni, hogy ne csak elmélet legyen ! Az ilyen elgondolásokba kéne több pénzt ölni, és akkor talán jutnánk valahova...
Nem a jelenlegi technológiát turbózni, hanem újat kitalálni! -
Dany007 #5 ja sajnos.
Sz.tem a beruházók (az állam vagy akárki) is fél merőben új technológiákra áldozni. Láták, hogy jön ki a tűzsugár az alján és az viszi fel. Aztán kész.
Igaz gondolkodnak, meg elmélkednek, meg talán valami gyakorlati eredménye is van már az alternatív megoldásoknak, mittomén féreglyárat elméletek, vagy pl itt az sgn is lehetet olvasni az elmúlt pár hónapban igen figyelemreméltó írást a teleportálás fejlődéséről....Szóval azért vannak kezdeményezések, de sz.tem félnek pénzt ölni bele, mert túl futurisztikussan hangzik nekik, meg nem látják még a gyakorlati hasznát.
Pedig így nem lesz előrejutás...Ha mindenen spórolni akarnak meg nem elég nyitottak az új dolgok felé....
amúgy a "tapsvihar" nem gúny volt, hanem tényleg tiszteletre méltó teljesítmény amit elértek!
-
#4 Igen, de mit? Ekkora távolságot hogyan lehetne legyőzni?
A sci-fi világából ismert hiperűrsebesség, meg féragjáratok, stb mind-mind csak elméleti szinten feltételezett dolgok. Jelenleg nagyon kicsi az esély arra, hogy a világegyetem távoli pontjára eljussunk. Még az is probléma, hogy a holdig menjünk. A Marsról már ne is beszéljünk.
Egyedül szondákkal lehetséges, de már a saját naprendszerünk is emberi léptékkel mérve olyan óriási, hogy szerintem kizárt hogy az elkövetkezendő évtizedekben komolyabban felderíthessük. -
#3 igaz
ha mai elveken működő meghajtásokkal erölködnek tovább az max a marsig elég, bár még az is messze van, addig csak kitalálnak vmit...
-
Dany007 #2 "Tapsvihar!"
"a Voyager 2 egészen 2007. augusztus 30-ig. 7,8 milliárd mérföldre "
na ezt mondtam az előző postnál... Szegény már 30 éve csak száguld, mégis épphogy elhagyta a naprednszert.
Ezért kell teljessen más léptékell gondolkodni, és nem a mai meghajtásokat turbózni, hanem egy teljessen új "utazási forma" felé vinni az elképzeléseket és a megvalósítást. -
#1 marhajó ez a kép