A Voyager 2 is elhagyta a Naprendszert
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
rolika írásaitól én is szoktam a fejem a falba verni, de kivételesen nem mondott hülyeséget (ha az elsõ mondatát nem szeded darabokara)
Az elmélete annak amit írt már a 70-as években felvetõdött, mint lehetõség a Relativitás "becsapására"
Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!
Amirõl beszélsz az a "StutterWarp"
És nem 200m-t kell teleportálni hanem pl 1 mm-t vagy inkább egy 1 nm-t , de azt egymás után nagyon sokszor és gyorsan.
Az egész elméletet úgy lehet összefoglalni hogy "inercia nélküli mozgás"
A külsõ megfigyelõ számára ugyan mozogsz, de valójában nem, csak nagyon gyorsan odébb teleportálsz.
A teleportálás pedig nem Sci-Fi többé, itt az SG-n is volt több cikk, fotonokkal évek óta ment, nemrég pedig 1 atomot is sikerült teleportálni, ráadásul 2 külön csapatnak is (IIRC egy USA meg egy Svájci)
Az egészben a legszebb hogy nem szeged meg a Relativitás elméletet.
De ez még 100+ év ha nem több ... sajnos.. de fantázia az van benne az biztos.
Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Rádióaktív a nagyapám, aki naponta x órát hallgatja a rádióját. Az izotópok radioaktívak lehetnek.
Egyébként wikipedia nem mindig hiteles forrás, ne kezeljétek úgy mint egy szentírás.A teleportációval meg hagyján, hogy fizikai akadályai vannak, de ami szerintem sokkal keményebb dió az a filozófiai akadálya.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
anno 1987
De mondom egy robbanás energiáját nem tudjuk hasznositani. Paksal se mennék sokra ha felrobbantanák aztán 1 sec alatt leadná az egyébként 50 év alatt leadott teljesitményét
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
ez a hires orosz car-bomba. a nap energiajanak 1% et fejtette ki. neha elkondolom hogy mi lenne ha ebbol epitettek volna mondjuk 100 darabot. ami lehetseges lett volna, ha ugye 1 et tudtak epiteni. az azt jelentette volna hogy 39 nanomasodpercig a nap energiaja lenne a foldon. es meg azt mondjak hogy mi nem tudnank halalcsillagot epiteni 😊 persze ez nem iranyitott fuzio, de azert elkondolkodtato.....
Dany007: Attól tartok nem érted Zro mondanivalóját azaz a lényeget <#nemtudom>#nemtudom>
Ezért van a stargate-ben zipiem 😄 (ZPM)
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
Itt valami gond van az aránypárokkal. Szerintem vagy a cikkíró téved vagy a az alap csillagászati egységet (Fökd-Nap távolság közelítõ értéke: kb. 149,995 Millió km)értelmezi tévesen.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Az, hogy melyik scifi megvalósíthatalan azt majd az idõ eldönti 😊
A star trek idejében a teleportálás is elég nagy scifinek Fiction-nak, kitalációnak számított.
Aztán ma már valamilyen szinten létezik. Igaz, hogy csak fotonokkal , meg atomokkal, de létezik, és kezdetnek már ez is több mint egyszerû scifi!
mármint azért "dolgozott" a tudomány...más kérdés hogy mi lett belõle gondolok itt a VX-re meg ilyenekre...
De ha mindenki így gondolkodna ezzel lenne elfoglalva, akkor még most is kõvárakban élnénk, és próbálnánk a boszorkányégetéseket felszámolni. Nagy vonalakban fogalmazva persze.
Amúgy sz.tem a tudomány mindig is a fejlõdést meg a jobb életszínvonalat hozta, amibe beletartozik a környezetvédelem, és környezetbarát energiaforrások is.
Az más dolog, hogy van aki háborúra, meg hatalom szertzésre alkalmazza kizárólag.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Egyébként mik ezek a mérföldes izék. Nehész normális mértékegységre átszámolni ami mond is valamit? 😊
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
De a gyakorlati megvalósítás a gond 😊
Ha jól tudom amit jelenleg tudnak teleportállni, annál a technikánál kell egy vevõ ami visszalakítja az anyagot. Jelen esetben még csak atmot vagy fotont nem emlékszem. (meg kéne keresni az sg-s cikket)
Nem szabad kiengedni minket embereket addig a világûrbe, amíg mindent csak letarolunk magunk körül. Csak azért hogy parazita módon feléljük még néhány tucat egyéb égitest erõforrásait is fölösleges kimennünk a világûrbe. Ha már képesek leszünk "emberi" módon élni itt a Földön, akkor mehetünk felfedezni a világûrt is. Ha meg nem vagyunk képesek erre, fullandjunk bele a saját szemetünkbe, nem csináljunk a világûrbõl is egy galaktikus szemétdombot.
Nem fontos azt elérni, hogy most itt vagyok, aztán a másik pillanatban a Holdon.
Elég, ha magamhoz képest, mondjuk 200m-re teleportálok, onnét kmérem a következõ pontot ami megint 200m-re van, mondjuk elekromágneses hullámokkal vagy akármivel.
Így egy pillanatig a fénynél sebesebben utazok, aztán amig a következõ pont kimérése történik nem mozgok, majd ujabb ugrás.
Ha ez elég gyorsan történik, a fénynél jóval gyorsabban is haladhatok, anélkül, hogy egy hiretelen irányváltás komoly gondokat okozna, és a gyanútlan szemlélõ meg azt látja, hogy semmi hangom sincs, mégis marha gyorsan repülök, és jéé nem esik szét a gép mikor hirtelen megállok...persze, hogy nem mikor nem is haladtam. Kopi rájt. 😄
Ittvan mire vágytál, A világító ágytál.
Nem a jelenlegi technológiát turbózni, hanem újat kitalálni!
Sz.tem a beruházók (az állam vagy akárki) is fél merõben új technológiákra áldozni. Láták, hogy jön ki a tûzsugár az alján és az viszi fel. Aztán kész.
Igaz gondolkodnak, meg elmélkednek, meg talán valami gyakorlati eredménye is van már az alternatív megoldásoknak, mittomén féreglyárat elméletek, vagy pl itt az sgn is lehetet olvasni az elmúlt pár hónapban igen figyelemreméltó írást a teleportálás fejlõdésérõl....Szóval azért vannak kezdeményezések, de sz.tem félnek pénzt ölni bele, mert túl futurisztikussan hangzik nekik, meg nem látják még a gyakorlati hasznát.
Pedig így nem lesz elõrejutás...Ha mindenen spórolni akarnak meg nem elég nyitottak az új dolgok felé....
amúgy a "tapsvihar" nem gúny volt, hanem tényleg tiszteletre méltó teljesítmény amit elértek!
A sci-fi világából ismert hiperûrsebesség, meg féragjáratok, stb mind-mind csak elméleti szinten feltételezett dolgok. Jelenleg nagyon kicsi az esély arra, hogy a világegyetem távoli pontjára eljussunk. Még az is probléma, hogy a holdig menjünk. A Marsról már ne is beszéljünk.
Egyedül szondákkal lehetséges, de már a saját naprendszerünk is emberi léptékkel mérve olyan óriási, hogy szerintem kizárt hogy az elkövetkezendõ évtizedekben komolyabban felderíthessük.
ha mai elveken mûködõ meghajtásokkal erölködnek tovább az max a marsig elég, bár még az is messze van, addig csak kitalálnak vmit...
"a Voyager 2 egészen 2007. augusztus 30-ig. 7,8 milliárd mérföldre "
na ezt mondtam az elõzõ postnál... Szegény már 30 éve csak száguld, mégis épphogy elhagyta a naprednszert.
Ezért kell teljessen más léptékell gondolkodni, és nem a mai meghajtásokat turbózni, hanem egy teljessen új "utazási forma" felé vinni az elképzeléseket és a megvalósítást.