A Voyager 2 is elhagyta a Naprendszert

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

seggitek: szorozd meg 1.6-al 😊 (persze csak akkor, ha km-ben vagy ra kivancsi 😊)
Te meg Troll... XD
rolika írásaitól én is szoktam a fejem a falba verni, de kivételesen nem mondott hülyeséget (ha az elsõ mondatát nem szeded darabokara)

Az elmélete annak amit írt már a 70-as években felvetõdött, mint lehetõség a Relativitás "becsapására"

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

huh, meglepõdtem, Rolika tud érdekeset is mondani. Kicsit megcifráztad az elejét de kb jó.
Amirõl beszélsz az a "StutterWarp"
És nem 200m-t kell teleportálni hanem pl 1 mm-t vagy inkább egy 1 nm-t , de azt egymás után nagyon sokszor és gyorsan.

Az egész elméletet úgy lehet összefoglalni hogy "inercia nélküli mozgás"

A külsõ megfigyelõ számára ugyan mozogsz, de valójában nem, csak nagyon gyorsan odébb teleportálsz.

A teleportálás pedig nem Sci-Fi többé, itt az SG-n is volt több cikk, fotonokkal évek óta ment, nemrég pedig 1 atomot is sikerült teleportálni, ráadásul 2 külön csapatnak is (IIRC egy USA meg egy Svájci)

Az egészben a legszebb hogy nem szeged meg a Relativitás elméletet.

De ez még 100+ év ha nem több ... sajnos.. de fantázia az van benne az biztos.

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

Kifejtenéd bõvebben, hogy mivel nem értesz 1-et velem? IQ fighter.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Kis-Bob
ezért élsz még...

Vigyázz! Az IQ öl !!!

Kis-Bob
barom!

"...hogy az ûrhajók rádióaktív izotópokkal táplált elemei..."

Rádióaktív a nagyapám, aki naponta x órát hallgatja a rádióját. Az izotópok radioaktívak lehetnek.

Hihetetlen ezek még mindig mûködnek valami alapvetõ szinten 😊

Egyébként wikipedia nem mindig hiteles forrás, ne kezeljétek úgy mint egy szentírás.A teleportációval meg hagyján, hogy fizikai akadályai vannak, de ami szerintem sokkal keményebb dió az a filozófiai akadálya.
akyyy
jeah, 200 év múlva meg visszajön V-ger -vagyis Voyager, és el akarja pusztitani a földet, mert már akkor a nasanak már más lesz a neve<#idiota>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

jhetedikj
Ez tényleg rossz,mivel írja is,hogy a 2 lassabb. Akkor viszont lehetetlen,hogy 10x több utat tegyen meg,mint az 1. :-)

anno 1987

Kesziboy
ajánlom elolvasni ezt <#eljen>

http://hu.wikipedia.org/wiki/Pioneer%E2%80%9311

Kesziboy
valójában a cikk nem pontos. ugyanis a Naprendszert még sohasem hagytuk el, és sajnos úgynézki nem is fogjk egy darabig. A két Pioneer sem hagyta el a Naprendszert, hanem a bolygórendszer peremén mentek túl. Hasonlítva ez azt jelenti, hogy egy 1 négyzetméteres gömbben ( a mi ferdített gömbünkben <#vigyor5>)ez körülbelül egy gombostû fejéhez arányított terület. Tehát még nagyon a Naprendszeren belül vagyunk. Az tény, hogy a perem után jóval ritkább tér található, de ott is a Nap vonzása érvényesül.

ezzel nem mész sokra, az energiát be kéne táplálni egy rendszerbe. Ráadásul ez az energia még mindig túl kevés. 38 nanosec csak pár méterre elég, akkor már inkább a bkv 😊

De mondom egy robbanás energiáját nem tudjuk hasznositani. Paksal se mennék sokra ha felrobbantanák aztán 1 sec alatt leadná az egyébként 50 év alatt leadott teljesitményét

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Vamp17
assdf: szerinted ez gond? 😄😄 van itt energia 😊 idezet a wikipediabol: A Cár-bomba robbanásakor 39 nanomásodperc (3,9·10−8 másodperc) alatt 2,1·1017 joule energia szabadult fel, ez 5,3·1024 watt teljesítményt jelent. A Cár-bomba felrobbantása volt ezidáig az emberiség történetében mesterségesen felszabadított legnagyobb energia, amely nagyjából megegyezik a Nap ugyanennyi idõ (39 nanomásodperc) alatt kibocsátott energiájának 1%-ával.

ez a hires orosz car-bomba. a nap energiajanak 1% et fejtette ki. neha elkondolom hogy mi lenne ha ebbol epitettek volna mondjuk 100 darabot. ami lehetseges lett volna, ha ugye 1 et tudtak epiteni. az azt jelentette volna hogy 39 nanomasodpercig a nap energiaja lenne a foldon. es meg azt mondjak hogy mi nem tudnank halalcsillagot epiteni 😊 persze ez nem iranyitott fuzio, de azert elkondolkodtato.....

Magnetic
Teljesen egyetértek.

Dany007: Attól tartok nem érted Zro mondanivalóját azaz a lényeget <#nemtudom>

Igen meg lehet hajlitani a teret. A gond ott van hogy kb egy a Nap teljesitményével rendelkezõ reaktor kéne hogy néhány métert odébb vigyel vele valamit....

Ezért van a stargate-ben zipiem 😄 (ZPM)

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

nothes
😊

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

"A Voyager 1 2020-ra 13 milliárd mérföldre lesz a Naptól, a Voyager 2 pedig 122 milliárdra. Ez nagyságrendileg 148 és 122-szerese a Föld - Nap távolságnak."

Itt valami gond van az aránypárokkal. Szerintem vagy a cikkíró téved vagy a az alap csillagászati egységet (Fökd-Nap távolság közelítõ értéke: kb. 149,995 Millió km)értelmezi tévesen.
Egyszer mar olvastam meg lehet itt az SG-n hogy ha a Japanoknak sikerulne beadni hogy az Alfa Centaurin nagyszemu 12 eves iskolaslany-szeru nostenybol és csapos zold himbol allo civilizacio lakik 10 ev mulva ott lennenk.
Pluskast
Hát nem tudom. Lehet hülyeséget mondok de ha ismereteim nem csaknak akkor asszem elméletben a teret meg lehetne hajlítani csak nagyon nagy energia forrás kellene amit jelenleg nem vagyunk képesek elõállítani. Jól tudom vagy hülyeség amit mondtam?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

nade épp ezt mondom! Több energiát meg persze pénzt kéne fektetni az ilyen jellegû kutatásokba! Persze, hogy nem egyszerû elszakadni! De ha továbbra is csak azt eröltetik akkor nem is fognak sose.
Az, hogy melyik scifi megvalósíthatalan azt majd az idõ eldönti 😊
A star trek idejében a teleportálás is elég nagy scifinek Fiction-nak, kitalációnak számított.
Aztán ma már valamilyen szinten létezik. Igaz, hogy csak fotonokkal , meg atomokkal, de létezik, és kezdetnek már ez is több mint egyszerû scifi!

ja mintha ez olyan hasraütés szerûen menne. nagyon nehéz elszakadni azoktól a megoldásoktól amik jelenleg léteznek, ha lenne valami új és megvalósítható, ami sokkal jobb is, már rég kijöttek volna vele. a gond az hogy amit a scifikben lát az ember azoknak a nagy része megvalósíthatatlan. ezért van science FICTION filmekben.

"Amúgy sz.tem a tudomány mindig is a fejlõdést meg a jobb életszínvonalat hozta, amibe beletartozik a környezetvédelem, és környezetbarát energiaforrások is."

mármint azért "dolgozott" a tudomány...más kérdés hogy mi lett belõle gondolok itt a VX-re meg ilyenekre...

Ez tök szép és jó tényleg...
De ha mindenki így gondolkodna ezzel lenne elfoglalva, akkor még most is kõvárakban élnénk, és próbálnánk a boszorkányégetéseket felszámolni. Nagy vonalakban fogalmazva persze.
Amúgy sz.tem a tudomány mindig is a fejlõdést meg a jobb életszínvonalat hozta, amibe beletartozik a környezetvédelem, és környezetbarát energiaforrások is.
Az más dolog, hogy van aki háborúra, meg hatalom szertzésre alkalmazza kizárólag.

Dany007 így van. A gond ott kezdõdik, hogy kiderült, eddig jópár egységre szétbontották már az atomot, és mindik találtak vmi újjat. Még az atom szerkezetét sem ismerjük pontosan (ill nem tudjuk mire bonthatóak a többi részegységek), nemhogy ilyen komplex rendszereket, mint az emberi test "teleportáljunk". Ehez további kutatások, Föld-Hold távolságú részecskegyorsítók, etc. etc tucatjai kellenének sztem. De egyetértek abban, hogy van ennél nagyobb prioritású megoldatlan problémánk is...
A cikk szerint azért kell, hogy vissza tudjon alakulni az eredeti állapotába 😛 Azért mielõtt levédeted gondold át.

😊 Kell igen. De csak azért hogy detektálható legyen. 😊

Sanyix
Szerintük normális, de õk sem normálisak.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Mire gondolsz ?😄 Az usában a mérföld a normális 😛 Ja persze átszámíthatták volna nekünk Km-re...dehát ez van... 😊 A lényeg hogy nagyon sok....

na itt a cikk amire az elõbb gondoltam. Tehát mindenképpen kell egy "fogadó" egység!

Sanyix
A mazsola ROSSZ. Sima csoki, vagy mogyorós, ez a kettõ lehetséges 😊

Egyébként mik ezek a mérföldes izék. Nehész normális mértékegységre átszámolni ami mond is valamit? 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

ájájájájáj 😛 Elméletnek szép...
De a gyakorlati megvalósítás a gond 😊
Ha jól tudom amit jelenleg tudnak teleportállni, annál a technikánál kell egy vevõ ami visszalakítja az anyagot. Jelen esetben még csak atmot vagy fotont nem emlékszem. (meg kéne keresni az sg-s cikket)

Én csatlakozom emphez 😊
Nem szabad kiengedni minket embereket addig a világûrbe, amíg mindent csak letarolunk magunk körül. Csak azért hogy parazita módon feléljük még néhány tucat egyéb égitest erõforrásait is fölösleges kimennünk a világûrbe. Ha már képesek leszünk "emberi" módon élni itt a Földön, akkor mehetünk felfedezni a világûrt is. Ha meg nem vagyunk képesek erre, fullandjunk bele a saját szemetünkbe, nem csináljunk a világûrbõl is egy galaktikus szemétdombot.
Ha a kvantum összefonódást valahogy sikerülne kombinálni az alagút effektussal, és a Planck állandót kikerülni, akkor megvalósulhat az ami csak atomi méretekban mûködik, vagyis a valós teleportáció.

Nem fontos azt elérni, hogy most itt vagyok, aztán a másik pillanatban a Holdon.

Elég, ha magamhoz képest, mondjuk 200m-re teleportálok, onnét kmérem a következõ pontot ami megint 200m-re van, mondjuk elekromágneses hullámokkal vagy akármivel.

Így egy pillanatig a fénynél sebesebben utazok, aztán amig a következõ pont kimérése történik nem mozgok, majd ujabb ugrás.

Ha ez elég gyorsan történik, a fénynél jóval gyorsabban is haladhatok, anélkül, hogy egy hiretelen irányváltás komoly gondokat okozna, és a gyanútlan szemlélõ meg azt látja, hogy semmi hangom sincs, mégis marha gyorsan repülök, és jéé nem esik szét a gép mikor hirtelen megállok...persze, hogy nem mikor nem is haladtam. Kopi rájt. 😄

immovable
lehet, hogy pont egy új meghajtás kifejlesztése közben találnának megoldást az általad említett problémákra
rigidus
Ezert itt meg fogod kapni a magadet... <#ravasz1>

emp: És a mazsolás csokoládéba is. Feltétlenül.

Ittvan mire vágytál, A világító ágytál.

Ja szerintem meg most inkább a károsanyagkibocsájtás visszaszorításába kéne ölni a pénzt, meg a megújuló energiaforrásokba, valamint atomenergiába...
igen épp ez az ! A hyperSpace is csak egy elmélet ! 😊 De inkább azon kéne dolgozni, hogy ne csak elmélet legyen ! Az ilyen elgondolásokba kéne több pénzt ölni, és akkor talán jutnánk valahova...
Nem a jelenlegi technológiát turbózni, hanem újat kitalálni!

ja sajnos.
Sz.tem a beruházók (az állam vagy akárki) is fél merõben új technológiákra áldozni. Láták, hogy jön ki a tûzsugár az alján és az viszi fel. Aztán kész.
Igaz gondolkodnak, meg elmélkednek, meg talán valami gyakorlati eredménye is van már az alternatív megoldásoknak, mittomén féreglyárat elméletek, vagy pl itt az sgn is lehetet olvasni az elmúlt pár hónapban igen figyelemreméltó írást a teleportálás fejlõdésérõl....Szóval azért vannak kezdeményezések, de sz.tem félnek pénzt ölni bele, mert túl futurisztikussan hangzik nekik, meg nem látják még a gyakorlati hasznát.
Pedig így nem lesz elõrejutás...Ha mindenen spórolni akarnak meg nem elég nyitottak az új dolgok felé....

amúgy a "tapsvihar" nem gúny volt, hanem tényleg tiszteletre méltó teljesítmény amit elértek!

JZO
Igen, de mit? Ekkora távolságot hogyan lehetne legyõzni?
A sci-fi világából ismert hiperûrsebesség, meg féragjáratok, stb mind-mind csak elméleti szinten feltételezett dolgok. Jelenleg nagyon kicsi az esély arra, hogy a világegyetem távoli pontjára eljussunk. Még az is probléma, hogy a holdig menjünk. A Marsról már ne is beszéljünk.
Egyedül szondákkal lehetséges, de már a saját naprendszerünk is emberi léptékkel mérve olyan óriási, hogy szerintem kizárt hogy az elkövetkezendõ évtizedekben komolyabban felderíthessük.
immovable
igaz

ha mai elveken mûködõ meghajtásokkal erölködnek tovább az max a marsig elég, bár még az is messze van, addig csak kitalálnak vmit...
"Tapsvihar!"

"a Voyager 2 egészen 2007. augusztus 30-ig. 7,8 milliárd mérföldre "
na ezt mondtam az elõzõ postnál... Szegény már 30 éve csak száguld, mégis épphogy elhagyta a naprednszert.
Ezért kell teljessen más léptékell gondolkodni, és nem a mai meghajtásokat turbózni, hanem egy teljessen új "utazási forma" felé vinni az elképzeléseket és a megvalósítást.

immovable
marhajó ez a kép
← ElőzőOldal 2 / 2