95
-
L3zl13 #95 "Ha ezelőtt 200 éve azt mondta volna vki, hogy sugárhajtású repülő gépezettel fogja körberepülni a földet hülyének nézik, és asse tudták volna, hogy miről beszél!"
És milyen igazuk lett volna! Tekintve, hogy akkor (és később az illető életében) nem létezett még sugárhajtású repülőgép, tehát ha valaki azt mondta volna, hogy Ő ilyennel fog repülni, akkor az nyilvánvalóan valótlant állított volna. :D -
#94 A kommentemet utánaolvasás után írtam. Engem egy Science jobban meggyőz, mint te. Ne vedd sértésnek. Az, hogy lenézed a tudásom, nem izgat, mivel nem egy szakterületről vagyunk. 1011001-nek igaza van veled kapcsolatban, én is olvastam, illetve résztvevője voltam korábbi vitáidnak. Ez jobban minősít téged, mint engem az, hogy képtelenségekről és fantáziálásokról nem vagyok hajlandó tényszerűen vitatkozni. Egyébként (remélem nem mondok vele újdonságot), aki igazán szakértő valamilyen témában, az nem itt az SG bizonygatja a tudását. Igen, beismerem, én is bűnös vagyok, hogy sokszor olyan vitákba avatkozom bele, aminek semmi értelme. De higyjétek el, hogy nem ma kezdtem olvasni az SG-t, és tényleg rendkívül rosszul esik, hogy a kommentek színvonala egy bizonyos határ alá esett. -
#93 "Ha ezelőtt 200 éve azt mondta volna vki, hogy sugárhajtású repülő gépezettel fogja körberepülni a földet hülyének nézik, és asse tudták volna, hogy miről beszél!" Hát azok akik síkhülyék voltak azok lehet hogy nem hitték volna el, de akik kicsit utánanéznek simán elhiszik, ugyanis a sugárhajtás alapját már az ókorban tesztelték :)
De ezek... senki sem tudja tesztelni, senkinek sincs fogalma róla hogy lehetséges-e. -
Yoshimitsu #92 A végtelennek meg hol van az egyik szeglete???? :D:D:D:D:D:D:D -
Yoshimitsu #91 Szerintem szánalmas dolog egyáltalán bármit is okoskodni ilyesmiben.
Különben meg néztem egyszer egy ismeretterjesztő filmet és abban az egyik nagytudású emberke azt mondta hogy a fény sebességénél nem lehet gyorsabban menni, mert kiszakad a tér vagy mi a f..z. :S:D
Egyébként már megírtam a megoldásokat, de ha valaki lecsúszott volna róla leírom megint. :D
Térgörbítés, teleport, dimenziósűrítés. :D Vagy ezeknek a tetszőleges kombinálása. :D Dimenziósűrítéssel lekicsinyítenénk magunkat akkorára hogy meg tudjuk lovagolni a fotonokat. :D Felpattannánk, és mondanánk hogy gyíí.:D
Szerintem ettől komolyabb szinten egy netes fórumon beszélgetni szánalmas. :D -
flashdesigner #90 nyilván. a végtelen univerzum egyik szegletében már biztos sikrült valakinek e három dolgot egybekonbinálnia -
flashdesigner #89 létezik a világ nak a vége is hiszen a végtelenben törvényszerűen minden van, még vége is , de csak az egyik irányban van vége , a másik irányban végtelen ;-) -
1011001 #88 (#83, #84) "Ezek után mindenki döntse el, hogy a ... mondatnak van-e értelme." - a kérdést ironikusnak szántam, a válasz természetesen határozott NEM. Mint említettem, egy kicsit (két félévet) tanultam fizikát - pont annyit, hogy a hülyeséget felismerjem, de ne érezzem magam szakembernek.
(#85)
"Van, hogy benézek valamit mert fáradt vagyok, de akkor azt beismerem" - te nem benéztél valamit, hanem hittél benne, és bizonygattad.
"Ám te valószínűleg tőkéletes vagy minden pillanatban, sosem tévedsz" - nem vagyok tökéletes, de csak olyan témában nyilatkozok, amihez értek, ergo nem írok ökörséget, így nincs mit beismernem. Ez a felelősségteljes szakemberek egyik ismérve.
"Egy gyárban valószínű jó műszakvezető lennél (rabszolga hajcsár)." - no comment...
(#86)
"Én legalább vállalom a nevem..." - ehhez a vitához tényleg nem adom a nevem: egyszerűen élvezem.
"Aki ismer elismer, aki nem annak mind1 akátmit is mondok." - aki téged szakmailag elismer, azt én nem ismerem el.
(#87) - Nem személyeskedtem. Roliika képességeit korábbi és jelen megnyilvánulásai alapján minősítettem - kortól, nemtől, bőrszíntől, vallásos meggyőződéstől függetlenül. Az adatait nem az NBH titkos aktáiból szedtem: mindenki eldöntheti, mihez adja a nevét. -
Epikurosz #87 "szerettem volna mindenkit értelmesebb, felelősségteljesebb hozzászólásokra buzdítani."
személyeskedéssel? -
roliika #86 UI.: Én legalább vállalom a nevem, ál nickek mögé bújás helyett, aki ismer elismer, aki nem annak mind1 akátmit is mondok. -
roliika #85 Van, hogy benézek valamit mert fáradt vagyok, de akkor azt beismerem. Ez a linkelt fórumból is kiderül. Ám te valószínűleg tőkéletes vagy minden pillanatban, sosem tévedsz, ha álmodból felkeltenek a PÍ értékét is elmondod 5000 tizedesig. De az ilyen "felfogású" ember soha nem fog semmi radikálisan újat meglátni, megérteni, hiszen a hibákból születnek az új találmányok, technológiák. Egy gyárban valószínű jó műszakvezető lennél (rabszolga hajcsár). -
juzosch #84 Ha még annyira sem értesz hozzá, mint ő akkor légyszi ne hurrogd le.
Rollika hozzátett valamit a témához, okosat vagy nem az már más kérdés.
Te még erre a szintre sem jutottál el...
(ez vonatkozik kb a hozzászólók 90%-ára, sokszor még rám is) -
Dany007 #83 Na így már világosabb a dolog.
És valamilyen szinten van értelme a mondatnak :)
Igaz, ahogy olvastam a kvantum összefonódás, meg az alagút effektus terén még igencsak gyerekcipőben járnak, és még van pár fontos kérdés megválaszolatlanul.
Igen, olyan szinten tényleg nincs értelme a dolognak, hogy még ezeket a fogalmakat se tudta tisztázni / megmagyarázni teljes egészében a tudomány, nemhogy a kombinálását. Tehát azért az elgondolás nem hülyeség, csak nagyon messze van a megvalósíthatóságtól, a megvalósítástól meg mégmeszebb.
Attól függetlenül nem rossz gondolat, csak mert Ha tényleg minden úgy lenne, akkor vszínű tényleg működne.
Csak addig még valakinek meg kéne válaszolni az összes fennmaradt kérdést a kvantumösszefonódással, meg az alagút effektussal kapcsolatban, aztán ki kéne találni hogyan is kombinálnák stb :) -
1011001 #82 Informatikusként nem érzem magam kompetensnek a témában, bár roliika korábbi - szakmai területembe vágó - megnyilvánulásaibol (lásd korábbi linket) szerintem jól lehet extrapolálni. Egy kicsit azért én is tanultam fizikát, a kolléga által hivatkozott jelenségekről a téma iránt érdeklődőknek az alábbi rövid, szemléletes magyarázatokat javaslom:
Planck állandó
Kvantum összefonódás
Alagút effektus
Ezek után mindenki döntse el, hogy a "Ha a kvantum összefonódást valahogy sikerülne kombinálni az alagút effektussal, és a Planck állandót kikerülni..." mondatnak van-e értelme. -
Dany007 #81 Félre ne érts. Teljesen elfogulatlan vagyok a dologban.
Ha valaki elmondja nekem akár tudományos szempontok alapján, hogy miért baromság, én elhiszem, és belátom. Nem ezzel van a gond.
Csak az igazságérzetemet bassza, hogy mindenki elkezdett hőbörögni, meg anyázni rá, de egyikük se tudod egyetlen értelmes hozzászólást írni, vagy leírni hogy vajon MIÉRT is hülyeség amit mondott. -
Dany007 #80 Rendben, nem kifejezetten, csakis rád értettem a dolgot. Bár sz.tem te se örülnél neki, ha az iwiwes képed mutogatnák itt "nagynyívánosság" előtt :)
Azonkívül viszont még mindig nem jött értelmes válasz, hogy miért is hülyeség az amit leírt.
Mivel amiket írt, a kvantumösszefonódás, alagút effektus, plack állandó, ezek mind valós fizikai fogalmak, ezt még én is tudom. A kérdés, hogy milyen összefüggésekben hozta ezt össze, és hogy az helytálló-e.
De mint mondtam én ezt nemtudom megállapítani.
Viszont, ha szerinted orbitális hülyeség az egész, akkor gondolom, te tisztán látod, hogy az ő elmélete nem helyt álló!
Ergo, ha már te ennyire értesz hozzá, akkor nekünk is leírhatnád, mi a tudományos alapja, amiért lehülyézted, le "áltudományosoztad" az ő elképzelését!
Ugyebár felelőségteljesebb szakmaibb tudományosabb hozzászólásokat szeretnél, de valójában még te se írtál egyetse! Csak ontod, hogy így hülye meg úgy baromság, meg áltudomány, de valójában te se írtál még semmi érdemlegesset. -
1011001 #79 Nem érzem, hogy eldurvultam volna. Sokkal durvább, ha valaki 25 évesen hülyeségekkel eteti az őt tátott szájjal bámuló/olvasó aprónépet.
Kommentjeimmel szerettem volna mindenkit értelmesebb, felelősségteljesebb hozzászólásokra buzdítani. Nem érthet mindenki mindenhez, de legalább ne vezessük félre egymást áltudományos maszlagokkal. A farzsebből előhúzott zseniális ötletekkel olyan emberek munkáját degradálják, akiket szakmailag sokra tartok.
Ha csak olyan emberek írnának, akik értenek is az adott témához, számomra sokkal érdekesebb lenne a fórum, ráadásul nem kéne fél percig görgetni. A többiek éljék ki magukat chat oldalakon vagy publikáljanak az UFO magazinban. -
Dany007 #78 Azért ennyire nem kéne eldurvulni.
Okés lehet, hogy nincs igaza, de lehet, hogy mégis! (személy szerint én, nem tudom ezt eldönteni, csak annyi kérdésem volt hozzá, hogy hogyan lehetséges, "vevő" nélkül megoldani azokat az ugrásokat. )
Elvégre a legtöbben csak elküldték a picsába, hogy baromságokat beszél, de egyetlen egy olyan commentet nem olvastam, ahol valaki leírja érthetően hogy miért is baromság az amit ő mond ! ? Hm ?
Hogy például az Xy esetben a plack állandót azért nem lehet kikerülni...mert... és ezért baromság amit írt. Vagy valami ilyen.
De kurogatja mindenki, hogy mekkora baromságokat ír, meg ilyenek, de valójában ők se tudtak semmi értelmesset hozzászólni, sőt megmagyarázni se tudták, hogy miért baromság.
Szóval szépen mindenki visszavehet egy kicsit, mert még mindig több értelme van ilyen "baromságot" beírni a topicba, mint normális indok nélkül anyázni a másikra ! -
1011001 #77 roliika!!! Most veszem csak észre! Veled annak idején már arról is vitáztam, hogy 8 biten 256 vagy 64 féle érték tárolható! :-D Korábbi SG fórum Te aztán mindenhez értesz! :-D A szakdolgozatodat ezek szerint nem a kettes számrendszerből írtad!!! :-D Javaslom neked új account létrehozását, ott lehetőleg ne adjad a nevedet (Tóth Roland) az ökörségeidhez. -
1011001 #76 1. Nehezen hiszem el (nem akarom elhinni), hogy Magarországon a hozzád hasonló önjelölt tudóspalánták államvizsgáig jutnak.
2. Ha mégis, az a magyar oktatási rendszert minősíti, nem téged.
Korábban már írtam az SG-re - szigorúan olyan témában, ami az aktív kutatási/fejlesztési témámba vág. Akkor is voltak okosabbak, most is lesznek. Ilyen emberekből (roliika) százak kellenének, csak sajnos milliók vannak. -
Epikurosz #75 "Múltkor valamelyik okostojás azt írta, hogy innen kerülnek ki majd a jövő Nobel díjasai. "
jelentem, én voltam az az okostojós. :-)) -
Dany007 #74 Mert az embereket ez érdekli xD
Másrészt sz.tem is egy kicsit muszáj elrugaszkodni a valóságtól, különben nem jutunk előre.
Ha nagyobb távolságokat akarunk megtenni akkor túl kell lépnünk manapság használatos meghajtásokon, mert az csak földi léptékben kielégítő. Semmiféle szilárd vagy folyékony vagy nukleáris hajtóanyaggal nem foguk tudni fényéveket belétható időn belül megtenni.
ahogy már írtam...
az, hogy melyik scifiből lesz valóság és melyik marad meg science fiction, az tényleg realtív. Nem kell ezt derékból elítélni!
Ha ezelőtt 200 éve azt mondta volna vki, hogy sugárhajtású repülő gépezettel fogja körberepülni a földet hülyének nézik, és asse tudták volna, hogy miről beszél!
Manapság már csak annyi lenne a kérdés, hogy miből lesz rá pénze. -
#73 igazad van sorry... gömb... köbméter... -
#72 Mért megy át minden hasonló topik ilyen teleportálós, hiperűrös, feltételezésés, lehetetlenes, startrekes marhaságba pár hozzászólás után? -
ewtoto #71 igazábol kakukk tojás... legyen szó teleportról vagy fény ről.
a lényeg a kordináció amiről itt nem tesztek említést Pl Ahhoz hogy a marson spownoljon egy atom vagy ember oda kell rakni a teleport másik velét:) ha meg nem rakjuk oda pontos kordinációs adatokra van szükség. amit bár lehet ki lehet számloni mindenféle lézer rádió hő. letapogatókkal, távcsövekkel. De az ilyen utazásokhoz minden képen szükség van kordinációs számításra vagy is fel kell térképezni azt a területet ahová utazni szeretnénk... Ha ugyi csak azt ütöm be hogy a marson szeretnék megjelenni az ugy nem fogmenni kelenek a ontos kordináták. Rengeteg időbe fog még ez kerülni:((
-
roliika #70 Konkrét technikai feltételeket ha leírom még annyira sem fogod érteni, mint amit így hétköznapi nyelven próbálok. Az államvizsgámnak ez volt a témája, hidd el tudom miről beszélek.
Ha nem bírod megérteni mert nincs tapasztalatod, sem elméleti, sem gyakorlati, attól még nem kéne mást leszólni. Inkább utána olvasni, hogy "ez a barom mi a tökömről pattog".
Tudod, ha a kacsa nem tud úszni, attól még nem a víz a hülye. -
roliika #69 A természetben pl a Hélium atom magja néha pontosan csak a feltételezett helytől 10cm-re mutatható ki. Ez "felnagyítva" hatalmas távolság gondolj csak bele. De még ez a 10cm is elég nekünk, persze, ha rájönnének, hogy csinálja ezt az atommag.
Egyébként egyik atom összetevőjéről sem mondható meg pontosan, hogy na most ez itt van és kész, hanem nagy valószínűséggel itt található meg.
Azért, mert a részecskék is hullám állapotúak, és ahol a leg erősebb az interferencia, ott vannak épp, de képesek, több helyen egyszerre jelen lenni, sőt mérhető mozgás néklül megváltoztatni a helyüket.
Ez kvantum fizika. Leírható, megmagyarázható, csak a nagyobb testekre kéne kiterjeszteni.
Ha jobban értenénk a működését, nem lenne gond az űrutazás, akár percek alatt is fényéveket utazahtnánk, mindenféle térgörbítgetés, meg tér"hullámosítás"(warp), meg féreglyuk keresgetés, meg ősi égessük el a cuccot, majd kijön valami ami tol minket dolgok nélkül.
Azért el tudom képzelni a nálunk fejlettebb civilizációk mit röhögnek rajtunk.
Technikai feltétel úgy gondolom adott. Ez már csak elhatározás tudás és pénz kérdés. -
juzosch #68 Neked meg a szövegértés az erősséged:) Ha jobban megnézed, ezt a mondatát kb az összes reakcióban leszólták. A többi az ami nem rossz 5let -
#67 mivel ideírtál ezzel minősítetted magad is :)
grat muhahahaaaa -
#66 Most nézd meg. Ezt. Jah, nem hazudott a gyerek, de mégsem mondott vele semmit. Eddig nem figyeltek meg a fénynél gyorsabban moszgó tárgyat, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet átlépni. Nos, tehát roli igazad van, mégis szerintem egy baromságon agyalsz. Sok star wars-ot néztél/tek -
#65 Múltkor valamelyik okostojás azt írta, hogy innen kerülnek ki majd a jövő Nobel díjasai. Nos... Kb ez lett a szint. Az ilyenekkel, hogy vitatkozzon az ember? A sok frusztrált itt éli ki magát -
#64 Én veled értek egyet... Engem lehurrogtak. -
archkoven #63 Elolvasva a hozzászólásokat csak mégjobban megerősödött a meggyőződésem, hogy az sg újabban tudálékos hülyegyerekek gyűjtőhelye. Ha valaki nem áll be közéjük a sorba nagyot álmodni, akkor még ők nézik hülyének.
"Ha a kvantum összefonódást valahogy sikerülne kombinálni az alagút effektussal, és a Planck állandót kikerülni..."
-na ettől az élettől elrugaszkodott faszságtól rendesen eldobtam az agyam, azt hittem a szerző (a félidióta roliika) ismét jól megkapja a magáét, erre mindenki kiáll mellette, hogy milyen nagyon okosat mondott, milyen jó ötletet adott!
Ma ezekbe a tudományos topikokba kizárólag az álmodozók, meg a bolondok írnak. Egy ember nincs köztük aki két lábbal állna a földön, csak csupa elszállt agyú okostojás.
Szégyen, hogy mivé vált az sg! -
#62 The Flux Capacitor responsible for time travel...ennyi. Kérdés? -
juzosch #61 Ezek csak részletkérdések. Az ember célja megismerni a világot. Ehhez a 2 voyager is nagyban hozzájárul. Közvetlen közelről megtudhatjuk mi van a csillagok között. Lesznek még itt meglepik:) -
juzosch #60 Semmilyen tudományos tétel nem tiltja.
Az elméletek már állnak:) -
Yoshimitsu #59 teleport, térgörbítés, dimenzió sűrítés. :D
Ti nem néztek sci-fit? :D -
roliika #58 Az elvi lehetősége megvan a fénysebesség akár 1000*esével történő utazásnak is. -
lerboy #57 Elvileg azért akar az ember az űrbe utazni, hogy:
1. Földhöz hasinló bolygókat, illetve
2. Idegen értelmes életet találjon, és
3. Eljutni a világűr végéhez, márha létezik ilyesmi.
Ezekhez azonban még az is kevés lenne, hogy fénysebességgel tudjunk utazni... -
who am I 7 #56 Neked mi a színvonal?Nagyapád farka? Várjuk a tényekkel alátámasztott elméleteidet XD