152
 • Epikurosz
  #152
  ...még egy...
 • Epikurosz
  #151
  "Ki hallott már valamit a Hold – egyébként csekélyke – légkörének és színének eltussolásáról???
  (az is megérne még egy misét )"

  Ezért kár volt pennát ragadnod.
  Az ilyen eszementségek ég egy rórátét vagy vecsernyét sem érnek meg, nemhogy misét. Tudod te, mi az hogy mise?

  Akik ilyen tévhiteket terjesztenek, azok nem miséznek, hanem feketemiséznek.
 • JerryLee
  #150
  Persze Nem tudhatjuk pontosan, mi az államok célja. Meg lehet úgy gondolják, hogy az új köntösbe öltöztetett Apolló előrelépés az egy helyben ácsorgáshoz viszonyítva. A háttérben pedig meglehet mostanság a katonaság nagyobb szerephez juthatott – mindössze nem verik nagy dobra. Akárhogy is, nem hiszem hogy még ne hallanánk a jövőben űr-akciókról.
  Ami pedig a Holdat illeti. Nem hiába beszélnek róla. S nem is hiába titkolózhatnak. Tényleg… van egy kérdés)
  Ki hallott már valamit a Hold – egyébként csekélyke – légkörének és színének eltussolásáról???
  (az is megérne még egy misét )

  P.S.: Ezt én így látom, ha valaki vitába szál velem, vagy máshogy látja a tényeket. Állok elibé.
 • JerryLee
  #149
  Jó napot mindenkinek! :)
  Még az első hozzászólások közt többen felvetették konkrétan a hanyatlás okát, a pénzt. Ezzel, már mint az anyagi támogatás hiányával behatóbban kellene foglalkozni. Ugyanis kevesen tudják, de az USA az 50-es években akárhogy nézzük, de teljesen kétségbe esett, mikor egyre-másra indították a Szovjetek sikeresen rakétáikat – szintén a rablott Német anyagból...

  1958-ban léptették hatályba a nemzeti repülési és űrkutatási tv.-t, ezáltal az űrkutatás felelősségét a fegyveres testületektől áthelyezték a NASA-hoz. 1990-ig, közel negyven éven át a hadseregnek vagy nyalnia kellett a NASA vezetőinek, vagy fenyegetnie, de többnyire politikai úton-módon terelni a tudósokat mérnököket, egy meghatározott irányba. De ezt nem hiába tették, a NASA rendelkezett egy erős tudományos, technikai potenciállal, ami a jó nép számára valamelyest ellenőrzött keretek közt működött és megfelelő befektetéssel sikereket volt képes elérni, mindenképp nagyobbakat a hadsereg akcióinál. – És épp erre volt akkor szükség.
  Olvastam már pár helyen hülye elméleteket is, miszerint az USA és a CCCP 1947-ben de mindenképp még a hatvanas évek előtt Holdra-Marsra szállt. Úgy vélem - és itt a hitnek valóbban nincs helye - hogy 1960 ig mind 2 nagyhatalom súlyos hiányossággal küszködött. Mígnem a Szovjetek léptek és 1961-ben sikerült nekik Gagarin elvtársat föl küldeni.

  Mind az Amik, mind ellenlábasaik már évekkel korábban feljutottak volna - nyilvánosság közepette - ha rendelkezésükre áll a technika. Erről ennyit. Tovább folytatva a dolgot; miután az USA elérte a megfelelő technikai fejlettséget, s a Szovjetektől se kellett annyira tartani. Végül a tőke befecskendezésekre és pénz elkülönítésekre kevesebb pénzt kezdtek fordítani.
  Talán ezért is ez a mostani Orion project.
 • PKorn
  #148
  Jó rég volt hozzászólás, de meg kell jegyezni, hogy elegendő kutatás és utánaolvasás soksok disznóságra derített fényt, igy pl feltételezhető, hogy az ember nem megy MAJD a Marsra, mert már járt ott. Mint ahogy a holdraszállás is előbb volt, mint ahogy a köztudatban szerepel.
 • babajaga
  #147
  Nagy vízbuborék nem képződhet mert a víznek nincs akkora kohéziós ereje. Látható volt mikor kiömlött a víz pár centis gömbökre esett szét.
 • babajaga
  #146
  "a képek igaziak, a kételkedők pedig ostobák, és nincsenek tisztában"

  Pld az egyik képen és videón az űrhajós szkafanderben helyből kb 1 m magasra ugrik. Annyi esze már nincs a kétkedőknek hogy ezt a földön lehetetlen megcsinálni. Az már csak hab a tortán hogy a talppal visszaeső űrhajós nem ver fel port a talajról mert nincs levegő.
 • Domina Zoltán
  #145
  ja mem
 • LuckyXX
  #144
  Személyszerint arra fűrdőre lennék kíváncsi h hogyan is funkcionál a sujtalanságban. Elégpoénos lenne ha egy nagy víbuborékban valaki "lebegne" egy szobában. 8D
 • HUmanEmber41st
  #143
  Azt hiszed, 50 év múlva lesz még USA? vagy ez az Észak Amerikai Unió???
 • juzosch
  #142
  40 éve is ezt mondták:D
 • LeryStar
  #141
  50 év múlva nem lesz marsutazás? micsoda hülyeség
 • HUmanEmber41st
  #140
  Belátható időn belül ( kb 50 év) sztem nem lesz emberes Mars utazás.
  De Holdraszállás sem. Nem hitték el az UFOk ( az amerikaiaknak),h "békével jöttünk" ..:D
 • szasko
  #139
  Carl Sagan most kezd forogni a sírjában.... Hogy lesz ebből Mars? És mikor?
 • sz4bolcs
  #138
  "Nekem olyan szaga van mintha valaki Utasszállítót szeretne tervezni és a Wright fivérek tervrajzait kezdené lapozgatni."

  Ezt milyen szempontok alapján gondolod? Csupán a formája, és a kényelem alapján? Bár még a kényelem szempontjából is vitatható lenne.
 • kukacos
  #137
  Valamiért az Orion űrhajóról mindig ez jut eszembe:

  http://orion8.extra.hu/index.html
 • juzosch
  #136
  Nekem nem létező emberek ne írkáljanak. Először bizonyítsd a létezésed:)
 • assdf
  #135
  Az nem számit mert biztos a zufok voltak. És különben sem jártunk a holdon, mint ahogy a piramisok sem léteznek (ti elhiszitek hogy létezhet ekkora épitmény?...), a himalája átverés mer tudjuk hogy 3 km felett nincs levegő ezért hegy sem lehet, és a kinai nagy fal sem létezik mer ha létezne akkor mér nem látom?

  :DDD
 • LeryStar
  #134
  *miliméteres pontossággal
 • LeryStar
  #133
  moonhoax egy vicc!
  tételezzük fel, hogy a holdraszállás tényleg nem történt meg, de legalábbis a fotók hamisak. ha tényleg ez a helyzet, akkor az árnyékok miért nem esnek egybe? miért nem látszódnak a csillagok? (uye a hitetlenkedők álltalában ezekkel szoktak "érvelni") azért, mert a hamis fotók készítői ennyire figyelmetlenek voltak? szóval a Nasa át akarta ejteni az egész világot, de a csillagokat LEFELEJTETTE a képről? szerintem arra sokkal nagyobb az esély, hogy a képek igaziak, a kételkedők pedig ostobák, és nincsenek tisztában a fennti jelenségek eredetével.
  mellesleg tudtommal felvittek egy "tükröt", amivel a mai napig miliméterrel mérik a Hold-Föld távolságot. (évenként távolodik vagy 5centit )
  bocsi, biztos csak olyanokról írok, amiket már mások is kifejtettek előttem 25x, de nem olvastam el az összes hsz-t, és ezeket különbensem lehet elégszer leírni :P
 • Soundmaker
  #132
  Ja és hozzátenném, hogy ez a kapszula csak a visszatérő modul.. az új holdkompról még 1 fantáziaképet sem közöltek, kivéve az utolsó 4-es pack legutolsó képén van illuztráció róla. :D
 • Soundmaker
  #131
  Hodobaj írta: "Lehet hogy ez a kapszulla gazdaságosabb de az űrsikló akkor is sokkal jobb találmány az mégse egy darab kavicsként zuhan vissza a földre."

  Lol .. miért szerinted az letelportál fentről?

  Ugyanazzal a "zuhanó kavics" manőverrel tér vissza a földre az űrsikló is mint a kapszulák. CSak azért tud repölőgépként leszállni mert repülőgép formája van... ennyi a különség.

  Amúgy meg nem baj hogy gagyinak néz ki az új holdmodul:

  ad 1. - A fejlesztés korai stádiumában van, szvsz nem ez a végleges forma.
  ad 2. - Az egyszerű felépítése kevesebb hibalehetőséget takar. (nézzétek meg az "ultramodern" űrsiklót, egy csavar kiesik és lehet menni újra 2 évre szervizelni, meg tesztelni hogy jó lesz-e fellövéskor..
  ad 3. - a régi kocepciót gyorsabban át lehet dolgozni korszerű technolgóiával így csökken a fejlesztési idő, és pénzt is lehet vele spóroli ami az amcsi gazdasági helyzetet tekintve szerintem most a legfőbb szempont (sajnos)
 • Soundmaker
  #130
  A Moonhoax egy akkora hülyeség, hogy az már fáj... Ha jobban megnézi az ember az egészet, a legfőbb vesszőparipájuk az hogy erős a fényforrás, meg az árnyékok nem esnek egybe. Az a baj hogy a holdi viszonyokról fingunk sincs. Annyi amennyit a holdraszálások során látunk a videókon annyi tudunk a holdon uralkodó viszonyokról. Vagyis szinte semmit, miért ne lehetne igazi a felvétel. C betű a köveken... esetleg mintavételezéseh megjelölték az astronauták a köveket hogy könnyebben megtalálható legyen? Az űrhajósok lépései nyomán felverődő por, és annak lassú esését szerintetek földi körülmények között hogy reprodukálták? (Ja tudom felvették egy zuhanó repcsi rakterében ), A holdra szállásról készült videóanyagot hogy rendezték meg az akkori technikai szinten? (Spielberg szerintem akkortájt kezdhetett neki első home videojáak forgatásához) Felvették makettel? A lezálláskor felkavarodó port is "vizuális effektorgiával" csinálták?
  A holdon lévő lézeres mérőeszközt (amivel pontosan bemérték a HOLD-FÖLD távolságot) szerintetek szondával belelőtték a holdba és már működött is vagy előtte be kellett kalibrálni? Szerintetek miért láthatók nagyon erős távcsövön a Nyugalom tengerén az ott járt expedició által otthagyott eszközök? Biztos aztis "megrendezték".. Komolyan mondom, minden szart bevesznek az emberek ami csípőből logikusnak hangzik, de utánajárni már luxus...

  Az UFO témáról meg annyit, hogy minél nagyobb a HIPE körülötte annál több az UFO észlelés.. Amúgy tulajdonképpen régebben isten nyilvánult meg ha valami megmagyarázhatatlan történt, manapság UFO-nak hívjuk... Ettől függetlenül biztos hogy vannak földönkívüliek, valószínűleg látogatnak is minket, de nem közvetlen kapcsolat révén.. max megfigyelés, és tényleg csak az 1-2%-a az észlelésenek az amit hitelesnek lehet mondani...

  Csak pár kérd
 • hodobaj
  #129
  Lehet hogy ez a kapszulla gazdaságosabb de az űrsikló akkor is sokkal jobb találmány az mégse egy darab kavicsként zuhan vissza a földre.
 • Sanyix
  #128
  "Minekután ilyen szakon végeztem a főöskolát"

  Mivan? Nem magyarországon tanultál? Vagy hol tanultál ilyesmiket?
 • immovable
  #127
  olvasd el mindenképpen tanulságos lesz
 • lapaleves
  #126
  a postokat még ugyan men olvastam, de a cikk és az elképzelés nekem nagyon szimpatikus. a hd rajzokért külön pirospont jár.

  off: egyébként ezekhez kapcsolódva merengtem el azon, hogy annak a vékonyka csőnek (gondolom ISS) mekkora brutkó napelemek kellenek az életben maradáshoz. vajon mikor jön el az idő, amikor az emberek hajlandóak lesznek saját házaik "szépségét" feláldozni az energiagyűjtés oltárán? ugyebár a mostani, vállalható kinézetű konstrukciók annyira nem önellátóak, mint pl az űrállomás.

  persze ott kint hidegebb van, de az egyik oldalt süti a nap és gondolom sokkal hatékonyabb a hőszigetelés is. mindemellett hatalmas táblákra van szükség, pedig nincsen légkör se, tehát azok hatásfoka is jóval nagyobb a földieknél. mondjuk a földiek inkább víz alapúak, azoknak lehet nagyobb a hatásfoka...
 • Dany007
  #125
  Jujjj :D vigyázz mert holnaptól vérdíj lesz a te fejeden is xD
 • immovable
  #124
  jah mint irakban a mohamed-burgert
 • juzosch
  #123
  Ne nézd le az amcsikat. Simán exportálják a demokráciát mcdonaldsostul az ufóknak is:D Zufó-technológiáért cserébe most már meki-frenchiseokat osztogatnak nekik:D
 • immovable
  #122
  ejejj majd én megmondom a tutit
  voltunk a hóóldon, de a zUFOk elzavartak minket, mert a hüle amcsik mcdóóónaldszot akartak oda is telepíteni
 • juzosch
  #121
  Bár ha megmondod hol és mikor...
 • juzosch
  #120
  :D
  Látom mindenkibe belekötsz:)
  Na ebbe nem megyek bele. Gondolj rólam amit akarsz:)
 • Deus Ex
  #119
  Befejezed, vagy IRL személyeskedünk tovább? Az neked kicsit fájni fog..
 • juzosch
  #118
  Ja, de ez csak a személyeskedés száműzése után következik.
 • juzosch
  #117
  De akkor miért nem szálltak le?:D
  A cél a holdraszállás volt, nem az emberek hülyítése.
  Kennedy sem azt mondta h az évtized vége előtt csináljunk egy marha nagy poént:)
 • Deus Ex
  #116
  Meg azoknak is, akik a hülye hitüket tolják be minden hír alá, átgázolva tényeken és logikán.
 • BobaFett
  #115
  Én hiszek a holdraszállásban, de azért úgy átlehetett volna verni a népet, hogy az ürhajó felmegy, elmegy a holdig (de nem szál le) majd viszajön a leszálást meg korábban felveszik egy studioban. És ezt a rajta dolgozó 600.000 ember közül elég ha 10-20 tudja öszesen. Az otthagyott műszerekről meg tükörröl, stb. Mi a hiteles bizonyíték ? hogy páran azt mondják igen, láttuk hogy ott van ? ugyanmár, majd ha saját szememmel....

  De mint fent irtam, én hiszem hogy valóban jártynk ott, csak maximum nem minden ugy történt ahogy tudni véljük. De ettöl függetlenül meglehet rendezni...
 • juzosch
  #114
  Aki folyton személyeskedik, annak minden mástól függetlenül valahol egsézen máshol van a helye.
 • Deus Ex
  #113
  Te pedig egy lelkes baromnak.. egyébként a cinikus, nagyképű, arrogáns, gátlástalan jelzőket lefelejtetted.

  Az az aerodinamikailag csodafejlett kütyü majdnem odaveszett az első repülések során, mert a súlytalansági fázisban elfordított vezérsík szekciót a legutolsó pillanatban tudták visszafordítani normál repülési helyzetbe.

  Lehet, hogy perverz vagyok, de én azt a célnak megfelelő eszközt tartom jónak, amelyik feladatát a lehető legegyszerűbben látja el, vedd észre, mindíg a legegyszerűbb megoldások válnak kvázi szabvánnyá. Próbálj már meg rendszerben gondolkodni.. Ha a bőrödről volna szó, te az egzotikus újdonságot választanád, vagy a kiforrottat..?

  Ugye abban is megegyezhetünk, hogy az Orionnak egy kicsit biztosabban ki kell tudnia jönni az őrláng üzemmódból, mint egy szondának..?

  Nyugodtan lehet feljelentgetni, bannolgatni, mint mondtam, épp elegendő IP cím áll rendelkezésemre a további fórumozáshoz. Az pedig az SG-t minősíti, ha engem bannolnak, nem pedig a magadfajta hülyegyereket, aki write-only módban fújja a hülyeségeit.