Orion: Vissza az Apollo-korszakhoz?

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

...még egy...

Kara kánként folytatom tanításom.

"Ki hallott már valamit a Hold – egyébként csekélyke – légkörének és színének eltussolásáról???
(az is megérne még egy misét )"

Ezért kár volt pennát ragadnod.
Az ilyen eszementségek ég egy rórátét vagy vecsernyét sem érnek meg, nemhogy misét. Tudod te, mi az hogy mise?

Akik ilyen tévhiteket terjesztenek, azok nem miséznek, hanem feketemiséznek.

Kara kánként folytatom tanításom.

Persze Nem tudhatjuk pontosan, mi az államok célja. Meg lehet úgy gondolják, hogy az új köntösbe öltöztetett Apolló elõrelépés az egy helyben ácsorgáshoz viszonyítva. A háttérben pedig meglehet mostanság a katonaság nagyobb szerephez juthatott – mindössze nem verik nagy dobra. Akárhogy is, nem hiszem hogy még ne hallanánk a jövõben ûr-akciókról.
Ami pedig a Holdat illeti. Nem hiába beszélnek róla. S nem is hiába titkolózhatnak. Tényleg… van egy kérdés)
Ki hallott már valamit a Hold – egyébként csekélyke – légkörének és színének eltussolásáról???
(az is megérne még egy misét )

P.S.: Ezt én így látom, ha valaki vitába szál velem, vagy máshogy látja a tényeket. Állok elibé.
Jó napot mindenkinek! :)
Még az elsõ hozzászólások közt többen felvetették konkrétan a hanyatlás okát, a pénzt. Ezzel, már mint az anyagi támogatás hiányával behatóbban kellene foglalkozni. Ugyanis kevesen tudják, de az USA az 50-es években akárhogy nézzük, de teljesen kétségbe esett, mikor egyre-másra indították a Szovjetek sikeresen rakétáikat – szintén a rablott Német anyagból...

1958-ban léptették hatályba a nemzeti repülési és ûrkutatási tv.-t, ezáltal az ûrkutatás felelõsségét a fegyveres testületektõl áthelyezték a NASA-hoz. 1990-ig, közel negyven éven át a hadseregnek vagy nyalnia kellett a NASA vezetõinek, vagy fenyegetnie, de többnyire politikai úton-módon terelni a tudósokat mérnököket, egy meghatározott irányba. De ezt nem hiába tették, a NASA rendelkezett egy erõs tudományos, technikai potenciállal, ami a jó nép számára valamelyest ellenõrzött keretek közt mûködött és megfelelõ befektetéssel sikereket volt képes elérni, mindenképp nagyobbakat a hadsereg akcióinál. – És épp erre volt akkor szükség.
Olvastam már pár helyen hülye elméleteket is, miszerint az USA és a CCCP 1947-ben de mindenképp még a hatvanas évek elõtt Holdra-Marsra szállt. Úgy vélem - és itt a hitnek valóbban nincs helye - hogy 1960 ig mind 2 nagyhatalom súlyos hiányossággal küszködött. Mígnem a Szovjetek léptek és 1961-ben sikerült nekik Gagarin elvtársat föl küldeni.

Mind az Amik, mind ellenlábasaik már évekkel korábban feljutottak volna - nyilvánosság közepette - ha rendelkezésükre áll a technika. Errõl ennyit. Tovább folytatva a dolgot; miután az USA elérte a megfelelõ technikai fejlettséget, s a Szovjetektõl se kellett annyira tartani. Végül a tõke befecskendezésekre és pénz elkülönítésekre kevesebb pénzt kezdtek fordítani.
Talán ezért is ez a mostani Orion project.
Jó rég volt hozzászólás, de meg kell jegyezni, hogy elegendõ kutatás és utánaolvasás soksok disznóságra derített fényt, igy pl feltételezhetõ, hogy az ember nem megy MAJD a Marsra, mert már járt ott. Mint ahogy a holdraszállás is elõbb volt, mint ahogy a köztudatban szerepel.
Nagy vízbuborék nem képzõdhet mert a víznek nincs akkora kohéziós ereje. Látható volt mikor kiömlött a víz pár centis gömbökre esett szét.
"a képek igaziak, a kételkedõk pedig ostobák, és nincsenek tisztában"

Pld az egyik képen és videón az ûrhajós szkafanderben helybõl kb 1 m magasra ugrik. Annyi esze már nincs a kétkedõknek hogy ezt a földön lehetetlen megcsinálni. Az már csak hab a tortán hogy a talppal visszaesõ ûrhajós nem ver fel port a talajról mert nincs levegõ.
ja mem
Személyszerint arra fûrdõre lennék kíváncsi h hogyan is funkcionál a sujtalanságban. Elégpoénos lenne ha egy nagy víbuborékban valaki "lebegne" egy szobában. 8D

Azt hiszed, 50 év múlva lesz még USA? vagy ez az Észak Amerikai Unió???

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

40 éve is ezt mondták:D

Gracie Barra

50 év múlva nem lesz marsutazás? micsoda hülyeség <#vigyor2>

http://lery.freeblog.hu Lery - Superfreak

Belátható idõn belül ( kb 50 év) sztem nem lesz emberes Mars utazás.
De Holdraszállás sem. Nem hitték el az UFOk ( az amerikaiaknak),h "békével jöttünk" ..:D

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

szasko
Carl Sagan most kezd forogni a sírjában.... Hogy lesz ebbõl Mars? És mikor?

sz4bolcs
"Nekem olyan szaga van mintha valaki Utasszállítót szeretne tervezni és a Wright fivérek tervrajzait kezdené lapozgatni."

Ezt milyen szempontok alapján gondolod? Csupán a formája, és a kényelem alapján? Bár még a kényelem szempontjából is vitatható lenne.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Valamiért az Orion ûrhajóról mindig ez jut eszembe:

http://orion8.extra.hu/index.html

Nekem nem létezõ emberek ne írkáljanak. Elõször bizonyítsd a létezésed:)

Gracie Barra

Az nem számit mert biztos a zufok voltak. És különben sem jártunk a holdon, mint ahogy a piramisok sem léteznek (ti elhiszitek hogy létezhet ekkora épitmény?...), a himalája átverés mer tudjuk hogy 3 km felett nincs levegõ ezért hegy sem lehet, és a kinai nagy fal sem létezik mer ha létezne akkor mér nem látom?

:DDD

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

*miliméteres pontossággal <#pias>

moonhoax egy vicc!
tételezzük fel, hogy a holdraszállás tényleg nem történt meg, de legalábbis a fotók hamisak. ha tényleg ez a helyzet, akkor az árnyékok miért nem esnek egybe? miért nem látszódnak a csillagok? (uye a hitetlenkedõk álltalában ezekkel szoktak "érvelni") azért, mert a hamis fotók készítõi ennyire figyelmetlenek voltak? szóval a Nasa át akarta ejteni az egész világot, de a csillagokat LEFELEJTETTE a képrõl? szerintem arra sokkal nagyobb az esély, hogy a képek igaziak, a kételkedõk pedig ostobák, és nincsenek tisztában a fennti jelenségek eredetével. <#duhos2>
mellesleg tudtommal felvittek egy "tükröt", amivel a mai napig miliméterrel mérik a Hold-Föld távolságot. (évenként távolodik vagy 5centit <#alien2> )
bocsi, biztos csak olyanokról írok, amiket már mások is kifejtettek elõttem 25x, de nem olvastam el az összes hsz-t, és ezeket különbensem lehet elégszer leírni :P

Ja és hozzátenném, hogy ez a kapszula csak a visszatérõ modul.. az új holdkompról még 1 fantáziaképet sem közöltek, kivéve az utolsó 4-es pack legutolsó képén van illuztráció róla. :D
Hodobaj írta: "Lehet hogy ez a kapszulla gazdaságosabb de az ûrsikló akkor is sokkal jobb találmány az mégse egy darab kavicsként zuhan vissza a földre."

Lol .. miért szerinted az letelportál fentrõl?

Ugyanazzal a "zuhanó kavics" manõverrel tér vissza a földre az ûrsikló is mint a kapszulák. CSak azért tud repölõgépként leszállni mert repülõgép formája van... ennyi a különség.

Amúgy meg nem baj hogy gagyinak néz ki az új holdmodul:

ad 1. - A fejlesztés korai stádiumában van, szvsz nem ez a végleges forma.
ad 2. - Az egyszerû felépítése kevesebb hibalehetõséget takar. (nézzétek meg az "ultramodern" ûrsiklót, egy csavar kiesik és lehet menni újra 2 évre szervizelni, meg tesztelni hogy jó lesz-e fellövéskor..
ad 3. - a régi kocepciót gyorsabban át lehet dolgozni korszerû technolgóiával így csökken a fejlesztési idõ, és pénzt is lehet vele spóroli ami az amcsi gazdasági helyzetet tekintve szerintem most a legfõbb szempont (sajnos)
A Moonhoax egy akkora hülyeség, hogy az már fáj... Ha jobban megnézi az ember az egészet, a legfõbb vesszõparipájuk az hogy erõs a fényforrás, meg az árnyékok nem esnek egybe. Az a baj hogy a holdi viszonyokról fingunk sincs. Annyi amennyit a holdraszálások során látunk a videókon annyi tudunk a holdon uralkodó viszonyokról. Vagyis szinte semmit, miért ne lehetne igazi a felvétel. C betû a köveken... esetleg mintavételezéseh megjelölték az astronauták a köveket hogy könnyebben megtalálható legyen? Az ûrhajósok lépései nyomán felverõdõ por, és annak lassú esését szerintetek földi körülmények között hogy reprodukálták? (Ja tudom felvették egy zuhanó repcsi rakterében <#hehe>), A holdra szállásról készült videóanyagot hogy rendezték meg az akkori technikai szinten? (Spielberg szerintem akkortájt kezdhetett neki elsõ home videojáak forgatásához) Felvették makettel? A lezálláskor felkavarodó port is "vizuális effektorgiával" csinálták?
A holdon lévõ lézeres mérõeszközt (amivel pontosan bemérték a HOLD-FÖLD távolságot) szerintetek szondával belelõtték a holdba és már mûködött is vagy elõtte be kellett kalibrálni? Szerintetek miért láthatók nagyon erõs távcsövön a Nyugalom tengerén az ott járt expedició által otthagyott eszközök? Biztos aztis "megrendezték".. Komolyan mondom, minden szart bevesznek az emberek ami csípõbõl logikusnak hangzik, de utánajárni már luxus...

Az UFO témáról meg annyit, hogy minél nagyobb a HIPE körülötte annál több az UFO észlelés.. Amúgy tulajdonképpen régebben isten nyilvánult meg ha valami megmagyarázhatatlan történt, manapság UFO-nak hívjuk... Ettõl függetlenül biztos hogy vannak földönkívüliek, valószínûleg látogatnak is minket, de nem közvetlen kapcsolat révén.. max megfigyelés, és tényleg csak az 1-2%-a az észlelésenek az amit hitelesnek lehet mondani...

Csak pár kérd
Lehet hogy ez a kapszulla gazdaságosabb de az ûrsikló akkor is sokkal jobb találmány az mégse egy darab kavicsként zuhan vissza a földre.

techgarazs.com ingyendomain.tk BME

Sanyix
"Minekután ilyen szakon végeztem a fõöskolát"

Mivan? Nem magyarországon tanultál? Vagy hol tanultál ilyesmiket?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

immovable
olvasd el mindenképpen tanulságos lesz <#hehe>
a postokat még ugyan men olvastam, de a cikk és az elképzelés nekem nagyon szimpatikus. a hd rajzokért külön pirospont jár.

off: egyébként ezekhez kapcsolódva merengtem el azon, hogy annak a vékonyka csõnek (gondolom ISS) mekkora brutkó napelemek kellenek az életben maradáshoz. vajon mikor jön el az idõ, amikor az emberek hajlandóak lesznek saját házaik "szépségét" feláldozni az energiagyûjtés oltárán? ugyebár a mostani, vállalható kinézetû konstrukciók annyira nem önellátóak, mint pl az ûrállomás.

persze ott kint hidegebb van, de az egyik oldalt süti a nap és gondolom sokkal hatékonyabb a hõszigetelés is. mindemellett hatalmas táblákra van szükség, pedig nincsen légkör se, tehát azok hatásfoka is jóval nagyobb a földieknél. mondjuk a földiek inkább víz alapúak, azoknak lehet nagyobb a hatásfoka...

Jujjj :D vigyázz mert holnaptól vérdíj lesz a te fejeden is xD

immovable
jah mint irakban a mohamed-burgert<#vigyor1>
Ne nézd le az amcsikat. Simán exportálják a demokráciát mcdonaldsostul az ufóknak is:D Zufó-technológiáért cserébe most már meki-frenchiseokat osztogatnak nekik:D

Gracie Barra

immovable
ejejj majd én megmondom a tutit
voltunk a hóóldon, de a zUFOk elzavartak minket, mert a hüle amcsik mcdóóónaldszot akartak oda is telepíteni <#idiota>
Bár ha megmondod hol és mikor...

Gracie Barra

:D
Látom mindenkibe belekötsz:)
Na ebbe nem megyek bele. Gondolj rólam amit akarsz:)

Gracie Barra

Befejezed, vagy IRL személyeskedünk tovább? Az neked kicsit fájni fog..
Ja, de ez csak a személyeskedés számûzése után következik.

Gracie Barra

De akkor miért nem szálltak le?:D
A cél a holdraszállás volt, nem az emberek hülyítése.
Kennedy sem azt mondta h az évtized vége elõtt csináljunk egy marha nagy poént:)

Gracie Barra

Meg azoknak is, akik a hülye hitüket tolják be minden hír alá, átgázolva tényeken és logikán.
Én hiszek a holdraszállásban, de azért úgy átlehetett volna verni a népet, hogy az ürhajó felmegy, elmegy a holdig (de nem szál le) majd viszajön a leszálást meg korábban felveszik egy studioban. És ezt a rajta dolgozó 600.000 ember közül elég ha 10-20 tudja öszesen. Az otthagyott mûszerekrõl meg tükörröl, stb. Mi a hiteles bizonyíték ? hogy páran azt mondják igen, láttuk hogy ott van ? ugyanmár, majd ha saját szememmel....

De mint fent irtam, én hiszem hogy valóban jártynk ott, csak maximum nem minden ugy történt ahogy tudni véljük. De ettöl függetlenül meglehet rendezni...
Aki folyton személyeskedik, annak minden mástól függetlenül valahol egsézen máshol van a helye.

Gracie Barra

Te pedig egy lelkes baromnak.. egyébként a cinikus, nagyképû, arrogáns, gátlástalan jelzõket lefelejtetted.

Az az aerodinamikailag csodafejlett kütyü majdnem odaveszett az elsõ repülések során, mert a súlytalansági fázisban elfordított vezérsík szekciót a legutolsó pillanatban tudták visszafordítani normál repülési helyzetbe.

Lehet, hogy perverz vagyok, de én azt a célnak megfelelõ eszközt tartom jónak, amelyik feladatát a lehetõ legegyszerûbben látja el, vedd észre, mindíg a legegyszerûbb megoldások válnak kvázi szabvánnyá. Próbálj már meg rendszerben gondolkodni.. Ha a bõrödrõl volna szó, te az egzotikus újdonságot választanád, vagy a kiforrottat..?

Ugye abban is megegyezhetünk, hogy az Orionnak egy kicsit biztosabban ki kell tudnia jönni az õrláng üzemmódból, mint egy szondának..?

Nyugodtan lehet feljelentgetni, bannolgatni, mint mondtam, épp elegendõ IP cím áll rendelkezésemre a további fórumozáshoz. Az pedig az SG-t minõsíti, ha engem bannolnak, nem pedig a magadfajta hülyegyereket, aki write-only módban fújja a hülyeségeit.
Ja. Vagy arab. Mert az arabok már a spejzban vannak :DDD (just joke)

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Lehet én nemtok olvasni, de nem épp arról van szó, h emberrel együtt is elvan fél évet?

Gracie Barra

Kis-Bob
Azt hittem, hogy valami komollyal állunk elõ, mikor a Marsot tûzzük ki célnak... Na sebaj, majd Kína! Tuti,h sárga lesz az elsõ ember a Marson.

NEXUS6
Látom stílusod nem bír változni! És a mondás szerint a stílus maga az ember.
Már pedig ez alapján én egy beképzelt, bunkó, parasztnak néztelek, bocs ha nem így lenne!;)))

Naccerû fícsõre az új Apollonak, hogy fél évre is stand-by üzemmódba lehet kapcsolni. De azért ennek ne tulajdonítsunk már akkora jelentõséget, mintha a rajta tartózkodók életfeltételeit is képes lenne ilyen hosszú ideig biztosítani. A legtöbb ûrszonda is tud ilyet, elteszi magát takarékra a következõ pályamódosításig, vagy a célig. Szerintem ettõl még nem kellett volna nyilvános onanizálást tartanod.
Ha ez a legfõbb érved a verda szuper tulajdonságait illetõen, akkor akár lehetnék fegyvertelen is agyilag, hogy veled vitatkozzak. Amúgy azért Rutan kis ûrugró játéxere összahasonlíthatatlanul fejlettebb aerodinamikailag, mint ez a kúpos test, ami viszont önmagában roppant biztonságos ugye, hiszen a tégla sem romlik el, mert nincs benne mozgó alkatrész. Ezt a fejlettség jeleként értelmezni, hát tudod elég perverz mérnöki szemléletre vall.

Látom a mártír lelkület is túlteng benned, addig nem nyugszol, amíg télleg ki nem bannolnak. Hát sok sikert hozzá, ha ez a célod!;)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Igen ebben egyetértünk. (Kivéve talán a retusálást. Nem nagyon kerül fel sehova teljesen nyers kép, szal ennek a jelentõsségét én vitatom.)
Fekete/heér (vagyis igen/nem) addig, amíg csak a holdraszállás tényérõl beszélünk, de ha tovább megyünk már tényleg nem.

Gracie Barra

NEXUS6
Szerintem meg nem fekete/fehér a dolog. Átbaxás több helyen volt, mert pl a fotókat igen is reusálták, és nem kifejezetten tudományos szempontok szerint. Ha csak azt nézzük, hogy a két nagyhatalom eljátszotta, hogy a jövõ az ûr, és ezért aztán mindent megtesznek, miközben már rég aláírták azt, hogy soha nem fognak az ûrben információ szerzésen kívül hadviselést folytatni, akkor rájövünk, hogy a politikusok nem a másik oldalnak, hanem sokkal inkább saját választóiknak csinálták a show-t. Keleten még választók sem voltak, szal itt a Show is elmaradt. De aztán azzal, hogy valójában az Apollo program után minimálisan támogatják az ûrkutatást/emberes ûrrepülést gyak több nemzedéket átvágtak.

Mi volt tehát az Apollo program?
Egy fontos lépcsõfok abba az irányba, hogy az ember kijusson az ûrbe, "felnõttkorba" lépjen? - Nem, mert nem követte utána egyetlen hozzá kapcsolódó lépés sem.
Fontos demonstráció, amivel a nyugat megmutatta valódi potenciálját az ûrben? - Ez sem igaz a Világûr Szerzõdés miatt, ami gyak elvágta a verseny értelmét.
Fontos tudományos eredményeket biztosító vállakozás? - Nem, illetve talán, mert ugyan hozott természetesen tudományos eredményeket, csak ha a költségvonzatukat nézzük, akkor a robotos ûrkutatás tényleg hatékonyabb.
Fontos technológia elõrelépéseket biztosító program? - Hát talán, mert volt pár fontos mérnöki probléma, amik itt merültek fel elõször, de sok mindent kölcsönöztek, más katonai programoktól, szal ha itt nem akkor ott fejlesztik ki ezeket a megoldásokat.

Szal az Apollo program egy nagy show-volt és amikor csökkent a tv-ben a nézettség, a politikusok úgy döntöttek, hogy leveszik a mûsorról. A valódi átbaxás az amikor valaki mást mond róla!;)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Stílusod és ismeretszinted alapján tizenkét éves kiskölöknek néztelek.

Javaslom, égesd el a diplomádat, és hallgass róla mélyen, hogy ezekhez a területekhez hivatalosan is közöd lenne.

Rutanék teljesítményét nem akarom degradálni, megnyerték az X díjat, tisztelet érte. De. Hat hónapos mûködésre tervezett, többfeladatú eszköz bizonyára primitívebb, mint az egyszer használatos leszállóegység, vagy egy ûrugrásra alklalmas kis valami. Hát LOL. Bocs, fegyvertelenekkel nem vívok párbajt.

Nyugodtan kibannolhatnak innét, elegendõ IP cím áll rendelkezésemre a további fórumozáshoz.
NEXUS6
Kúl!;)))

Látom hajtasz a felkiáltó jelre!

Ha nem haragszol, továbbra sem mennék bele a személyeskedésbe, keress inkább más partnert magadnak, mert sokkal izgalmasabbnak találom azokat a téveszmék amiket itt megfogalmazol.

A tudománnal kapcsolatos egyfajta szûklátókörûségre lásd Balu-nak írt válaszom, vegyél magadra belõre ammennyit jónak gondolsz.

Nos elõször is a SC azért került szóba, mert az eredeti kijelentésem szerint, ennek a kis cégnek a röpcsieinél az Orion még primitívebb. Ezt a kijelentésemet soha nem is vitattad közvetlenül, hanem folyamatosan azon fáradoztál, hogy Rutan képességeit degradáld. Nos õ ugye jó pár repülési világrekordot tudhat a magáénak, és a termékei idötartamban, repülési magasságban és sebességben olyan széles tartományt fognak át, amivel egyetlen más kis cég sem büszkélkedhet. Szal köszönöm, hogy ennek ellenére megpróbáltad Rutan érdemeit csökkenteni és ezzel még jobban megerõsíted, hogy az Orion egy gagyiság!;)))

A nagyteljesítményû ûrjámûvekre elsõsorban nem azért van szükség, hogy még több tudományos mûszert vigyünk fel, hogy még jobban megismerhessük a távoli világokat, hanem hogy mi magunk menjünk oda.
Miért is?
Csak mert ez az emberi természet alapja, meg mert már látjuk, hogy mennyire veszélyeztetett a Föld, részben pont miáltalunk, és mert érezzük hogy az emberiség hosszútávú túlélése érdekében nem tehetünk föl mindent csak 1 lapra. Szal létszükséglet, hogy az emberi lények az ûrbe, más bolygókra jussanak el. Minnél elõbb annál jobb.

Köszönöm, hogy a magyar nyelv hihetetlen gazdagságát felhasználva próbáltál arra ösztönözni, hogy mélyítsem el tudásom a repülés és az ûrkutatás témakörében, bár megmondom ebben kicsit elkéstél. Minekután ilyen szakon végeztem a fõöskolát, meg vagy 20 éve dolgozom a repüléshez többé/kevésbé szorosabban/lazábban kapcsolódó munkahelyeken, illetve egy szinten a hobbim is a repüléssel kapcsolatos isemreteim bõvítése, ezután ösztönzésed, pláne ilyen formában meglehetõsen csekéyke hatású lesz. Jobbára csak arra jó hogy stílusodból megismerjem határtalanul összetett személyiséged mélységeit, és lelkednek az ûr hideg feketeségével vetekedõ sötétségét.

A több(100)ezer mérnök átbazásának nincs értelme. Õk ugyanis tényleg megterveztek, építettek mindent. És ha már minden kész van ugyan miért is ne nyomták volna meg azt a kilövõgombot?
Tehát vagy többszázezer ember részt vett az átbaszásban (asszem érthetõ ezt miért is vetjük el), vagy nem is léteznek, márpedig de igen.

Gracie Barra

Hát nemtom. Persze mindig van ok kételkedni.
De azért tényleg több ezer ember dolgozott az apollo programokon. És közvetleül is több száz ember dolgozott akkoris amikor elõször holdraszálltak. Ezek szerintem tények, ezek nem képezhetik vita tárgyát.
Ezután van két lehetõség. Vagy mindenki benne van az átbaszásban, vagy mindenkit átbasztak. Több ezer, de még többszáz ember száját befogni elég nehéz sz.tem. Mint pénzzel mint fenyegetéssel elég nehéz lenne. Viszont ennyi embert átbaszni is nehéz lenne, mivelhogy elvileg õk azok akik építették tesztelték, megtrervezték kitalálták végrehajtották az egészet...
Aztán akkoriban tényleg elég sok kém volt az usaban. Sok technológiát el is loptak. De az biztos, ha találtak volna valamit, bármit amivel egy picit is lejárathatják a nyugatot, akkor az lett volna az elsõ hogy világgá kürtölik!
Sõt, ha csak halvány esélyt is láttak volna rá / amit tuti hogy kerestek és többször ellenõriztek mivel saját maguk is meg akartak bizonyosodni, hogy tényleg ott tart e az usa mint ahogy azt kifele állítja / akkor már azt kiszovárogtatták volna, hátha alakul belõle valami komolyabb lejáratás...
Szal nemtom. Vagy a világ legnagyobb átbaszása, vagy tányleg megtörtént. Nincs középút :)

Oldal 1 / 4Következő →