52
-
#52 Egyébként ebbe az a poén, h ha kikapcsolom pl a gépet 5 percre... amikor visszakacpcsolom több áramot zabál fel, mintha 5 precig ment volna... meg ezzel minden eletromos készülék így van. De hát ők tudják, GP nagyon rulz...:S -
chuky123 #51 Ezt én se értem attol hogy 5 percre lekapcsoljuk az áramot az erőművek igy is ugy is "termelnek" szóval nem látom értelmét az egésznek max figyelem felhívás.
Gyakorlati haszna tuti nincs max kára ha mindenki egyszerre kapcsolja vissza összes fogyasztóját. Azért 1 energetikus vagy villamosmérnök véleményére kiváncsi lennék. -
Komolytalan #50 Érdekes szervezet ez a Greenpeace. Olyan szintű ökör akcióik vannak, hogy szerintem a létezésükkel sokkal többet ártanak a környezetvédelemnek, mint amit használnak. Nem értelmesebb lett volna egy olyan akciót szervezni, hogy december hónapban mindenki cseréljen ki egy hagyományos izzót energiatakarékosra, különben nem hoz ajándékot a Jézuska? Annak lett volna értelme is, nem csak az hogy jól megrángatjuk az elektromos hálózatot ilyen ingadozásokkal. -
knor #49 Csocso14: "Én meg a NumLock-ot mindig kikapcsolom, nem pazarolok. :D "
Nekem meg olyan billentyűzetem van, amin nincs is visszajelző dióda. :-)
(Logitech EX100) -
HNR #48 Ezek után remélem a karácsonyi díszkivilágítást nem egyszerre fogják lekapcsolni, mert még a végén attól is tönkremegy az elektromos hálózat :)
Még jó, hogy nem egyszerre kapcsolták be ... -
#47 túléltük? -
#46 jah mythbustersben benne volt, egy neon cső 23 masodpercnyi többlet energiat vesz föl (szal mintha 23 masodpercig bekapcsolva hagytuk volna) és ennél a hagyományos égők sokkal kevesebbet(1-2 sec), megéri, csak visszakapcsolni egyszerre, na azt megnézem :) -
fflx #45 na, ugy tunik elamaradt a vilag osszeomlasa...
vagy van valami hir??? -
Deus Ex #44 Valami hasonlóra próbáltam rávilágítani.. -
#43 Haver nem tudsz olvasni???? Ennél LÉNYEGESEN többről van szó! Milliárdos károkról, de nem forintban, EURÓBAN! Ha csak ilyen szinten tudsz hozzászólni, inkább ne tedd!
-
lazsi #42 Ezzel a baromsággal csak azt érik el hogy üzemzavaer lessz a villamoshálózatban meg az erőművekben. Azzal hogy kikapcsolják a fogyasztók jelentős részét csökkenteni kell a betápláláson mert különben felmegy a frekvencia és kinyírja az elektronikus eszközöket, az erőművekben csökkenteni kell a teljesítményt, viszont utána meg amikor hirtelen visszakapcsolják az összes fogyasztót akkor hirtelen nagyobb energia kell mintha ki se kapcsolták volna őket emiatt növelni kell a teljesítményt de az nem megy 1ik pillanatról a másikra ezért gyorsindítású kőolajtüzelésű erőműveket használnak ami egy csomó pazarlás. Jah és mivel 5perc a teljesítménycsökkenés ezért az erőművekben a teljesítményt nem lehet csökkenteni csak lekapcsolni őket a hálózatról mert egy erőműt lekapcsolni illetve leszabályozni nem megy pár másodperc alatt. Paksot leállítani pl 2 hét. Szóval az energiát az erőművek megtermelik azalatt az 5 perc alatt is amíg a fogyasztók ki vannak kapcsolva csak nem lessz betáplálva a rendszerbe és lessz egy jó kis üzemzavar, szal összességében több energiát fogunk fogyasztani így a hülye balfasz greenpeecesek miatt. golyót az összes hülyének. -
HNR #41 Áruljátok már el, Nektek milyen kárt okozna, ha véletlenül nem lenne péntek este 8-tól 1/2 - 1 napig áram?
A maximum, hogy megromolhat 1-1 kaja a hűtőben...
Meg az öngyilkossági hullám, hogy a slave-k nem látják a megszokott hulladék műsorokat a tívíben... -
#40 mechanikus órák? -
duke #39 jo otlet en kifogok kapcsolni mindent 8-kor -
AzUs #38 Ez fájt..... -
who am I 7 #37 Qvára nem az lenne a lényeg, mert állandóan bedugult fő útra fel se lehetne akkor menni, sőt a túloldalra se juthatnál át soha..mivel fő útvonal..csomópont..mindig jönnek...szal ez faszság. -
#36 kb 8xos a bekapcsolasi aramfelvetel. ami max 2-3sec ig tart, tehat ez minimalis fogyasztas szempontbol.. ebben az esetben. -
#35 óriásgyökerek vagytok
-
#34 Fasza figyelemkeltés lesz, ha EKKORA faszág miatt millós károk keletkezhetnek a rendszerben vagy fogyasztói végpontokon. Ez RITKA szar módja a figyelemfelkeltésenek és felelőtlen. KI TALÁL KI EKKORA faszságokat???
-
GVG #33 mondjuk városban ez nem segít -
GVG #32 lol:D akkor kiderülne ki ismeri a kresz-táblákat xD -
Deus Ex #31 Nállam villamosabb mérnökebb emberebbek véleményét kérném, ha én lekapcsolom a fogyasztókat a nemzetközi villamosenergiarendszerről, akkor a hirtelen terheléscsökkenés miatt nem fog elballagni a fázis szépen felfelé, amitől azután nem fog leállni az egész villamosenergia-rendszer? Mert mintha valami ilyesmi történt volna kb. egy éve, amikor valahonnét Nyugat-Európából kiindulva kettészakadt az energiaellátás..
Mert ha igen, akkor a felhívást talán lehetne terrorcselekmény előkészítésének minősíteni.. -
Reyes #30 A közlekedés-irányító lámpákat kéne lekapcsolni 5 percre. Úgyis sokat eszik a sárgán villogó lámpa a sok ki-be kapcsolással:)
Utána lenne csak káosz -
#29 Meg tudnak ezt oldani, hogyha teruletileg szetosztanak a visszakapcsolast. De gondolom ezt nem veszik bele a tervbe. -
fflx #28 Ugylatszik a tortenet lenyegen mindenki atsiklott:
"A szervezők új klíma- és energiapolitika kialakítását követelik."
Nem az a cel, hogy 5 percig csokkenjen az aramfogyasztas, hanem az csak egy eszkoz a figyelemfelkeltesre. (Az, hogy jo vagy rossz eszkoz-e, azon lehet esetleg vitatkozni) -
Frenky87 #27 ha a bankok is lenyomják a kapcsolót, lehet menni pakolni. 5 perc sokmindenre elég :) -
juhand #26 Kérek mindenkit, hogy este 20:00-kor kapcsoljon be plusz fogyasztókat és 20:05 pedig kapcsolja ki, hogy kompenzáljuk az idióták hülyeségét.
Én már a múlt évben is jeleztem a problémámat a "jópofa" akcióval kapcsolatban. -
tunyo902 #25 Ennyi meg ennyi pénzösszeg utáni kár felett börtön büntetés az összes köcsög aktivistának.
Én ezt tenném!
Még valaki? -
KoS #24 -
#23 És halál rájuk. Az eszem megáll, hogy a világon felelős pozícióban mennyi vérbarom idióta faszfej van. Elképesző. -
adamboro #22 Valójában az a burkolt céljuk a Greenpeace-eseknek, hogy miután letelik az 5perc áramnélküli állapot, és visszakapcsolják a naftát, hogy terhelje le az egész hálózatot. Ezekután meg lőn a békés fénytelen éjszaka. -
neoG #21 Motoroknál számít inkább az indítási áram.induláskor többszöröse a névleges áramnak.
Viszont kiváncsi lennék, hogy a BMW, Porsche stb. hogyan képzeli, hogy
ők is "lekapcsolnak". mert ha lerántják a betápnál a trafót és 5 perc múlva vissza, akkor tényleg nagyobb lesz a kár mint a haszon -
#20 Azért kicsit sem állatok, hogy este 8-kor pont CSÚCSIDŐBEN akarják ezt megtenni. Ezek állatok. 5 perc alatt, hogy a picsába lehet 3000 MW (!!) teljesítménycsökkenést lekövetni?? Ez Paks kétszerese összesen a hazai csúcsfogyasztás majdnem fele! -
#19 Az a baj, hogy a Greepeece fejében az elmúlt 25 évben ennyire sem gyulladt fel az értelem szikrája. -
tompka #18 Nem fogok jáccani 5percet! A játék sokat eszik :)
Ja és a lámpát lekapcsolom.
Ja egy történet: nyáron elment a melegtől a városban az áram.(szokás szerint)amikor visszajött akkora terhelést kapott a városi rendszer hogy utánna még vissza elment órákig XD -
Kovász #17 Hát nemtom.. nekünk van egy ezeréves orosz hűtőnk, és ha annak beindul a generátora, olyat ránt a hálózaton, hogy az összes lámpa villan egyet:D -
#16 Nem csak a fogyasztás megemelkedése miatt károsak a bekapcsolási tranziensek, hanem főleg az eszközök épsége miatt. Nagy villanymotoroknál különösen, de kisebb teljesítményű motyóknál is nagy lökést ad, és ha régebbi a berendezés, van hogy annyira megsínyli hogy fel is adja a harcot.
A harmadik veszély meg a villamos hálózat terhelése, hirtelen bekapcsoláskor a távvezetékek hőmérséklete is ide oda ugrándozik, valamint simán átlépheti az átütési szilárdságot a feszültségszint az első pár millisecundumban, és a szigetelés is vezetni fog, megolvadhat vagy ívet is húzhat a talaj felé.
De szerintem ezt meg fogják rendesen tervezni, vannak azért jó mérnökök mindenhol, biztos rendesen vezénylik le ezt az eseményt. (az más kérdés hogy ha fokozatosan kapcsolják le és fel a generátoraikat, akkor az nem öt perc lesz...) -
Cat 02 #15 ezt akartam mondani :D -
Szefmester #14 a kórházak is csatlakoztak? kiváncsian várom a felszólítást..
-Nagy levegőt a vastüdőben 5 perc áramszünet jön, thx to grínpísz -
assdf #13 Hm... lehet hogy tényleg tévedek. De mi annó pedig azt tanultuk hogy az ilyen villamos berendezések be/ki kapcsoláskor jó nagy áramlöketet idéznek elő és a fogyasztásuk is a többszöri lesz egy kis ideig mint normál állapotban.
Na megyek előkeresem a padlásról a fizika könyvem :)