52
-
#12 Max az asszinkron motoros berendezések felpörgéskori teljesítménye ilyesmi, de az sem ennyire dúrván. -
avman #11 másfélére sem igaz. -
#10 Akkor te nem láttad még az 'Állítólag...'(Mythbusters) című műsor azon részét, ahol ezt és ehhez hasonló urbanlegend -eket vizsgáltak. A bekapcsoláskor fellépő többlett terhelés "csupán" pillanatnyi 1-2%-os többletet okoz mint a már üzembe lévő termég tényleges fogyasztása.
Vagyis ezt állapították meg. -
Havok #9 ööö ha minden elektromos berendezést kikapcsolnak akkor honnal fogják tudni, hogy lejárt e már az 5perc -
szurop #8 Én úgy tanultam, hogy egy izzó mire beízzik, az 2 percnyi világításra elegendő energiát használ el. Másféle berendezésekre nem tudom hogy hogy van ez. -
#7 ez hülyeség... Akkor a te elméleted szerint ha egy 1000watt/óra-ás mikrót kikapcsolok 1 órára akkor 3000watt/órát használ el bekapcsoláskor?
Ez a bekapcsoláskor felvett többletenergia csak egy pillanatra max 1s-re vonatkozik szóval biztos nem fognak 5 perc kikapcsolás után 15 percnyi energiát fogyasztani... -
KoS #6 Nekem az Eon panasza alapjan egy kicsit hajaz a dolog a "sarga szocske"-re. Kikapcsoljak, majd bekapcsoljak az egot, es ezzel rantanak egy nagyot az aramszolgaltaton :P -
#5 eloltok egy gyertyát az úgy ér? -
assdf #4 De ezek akkora barmok... Az eon helyében pálcával verném végig azt a főutcán aki ezt kitalálta
Ugyanis köztudomású hogy a villamos berendezések bekapcsolásukkor akár a normál fogyasztás 10x-t is képesek megzabálni de a 2-3xát mindeképp. Tipikusan ilyen berendezések például a fénycsövek.
Tehát a kedves zöldeknek ismét sikerült elérni hogy az 5 perc szünet után a bekapcsoláskor annyi áram fog elfogyni mintha ezek a készülékek kikapcsolás nélkül mentek volna 15 percen át...
Is ismét csak bebizonyosodik az 1000 éves bölcsesség, miszerint ész nélkül még a legjószándékú tett is agyatlan ökörség lehet -
#3 szünetmentest használok kihuzom a gépem 5 percig :) -
#2 Én meg a NumLock-ot mindig kikapcsolom, nem pazarolok. :D -
#1 kikapcsolom a telómat... az úgy ér?