59
-
kovadam87 #19 rigidus azért simán szép számmal előfordul agresszió és fajtán belüli gyilok az állatoknál is szóval ez nem megfelelő példa. Amúgy én kíváncsi lennék h melyik állat a legértelmesebb csak ugye erre nem fogunk sohase rájönni mivel nem tudnak az állatok "beszélni" -
#18 > hírekben egy japán fickóúgy nyilatkozott h nem az ember lehet a Földön a legértelmesebblény... de mégis az ember tesztelte a majmot nem pedig fordítva
Lattal te mar majmoktol olyat, hogy modszeresen irtjak a sajat fajtajukat es intelligensnek valljak magukat? -
xizor #17 Igen, könnyen megeshet más %os arány lett volna 7 számmal :) -
Szeszmester #16 Érdekes.
Még arra kiváncsi lennék, hogy mi van, ha csak 1-7 kell sorbarendezni, ugye az átlagos ember rövidtávú memóriája 7+-2 dolgot tud eltárolni, ez a Miller féle szám. -
#15 Ezt aláírom. A hugom négy éves, és nagyon szereti ezt a klasszikus párkereső játékot amikor le vannak fordítva a kártyák és meg kell találni a két egyformát. Még egyszer nem bírtam megverni, pedig lenyomtunk pár partit. -
#14 Nem azért mondom de erről a közös ősről, helyesebben, hogy az ember amikor különvált milyen körülmények között volt arról nem tudunk semmit. Ha egy kis "ember" csoport egy gyökeresen eltérő környezetbe került, akkor ahhoz gyak pár genetikai lépésben kellett alkalmazkodnia. Ezexerint lényegesen eltért a környezet, míg a csimpánz nagyobb populációban ugyan ott él, és ezért megjelenésében sem változott annyit.
Az ember könnyei sósak, rengeteg sót izzad, elvesztette a szőrét, imádja a vizet, a tengeri emlősökhöz hasonlóan tud úszni és a légzését szabályozni, 2 lábon jár, keze, újjai finomfogásra alkalmas, érzelmi kötődése a csoportjához roppant erős, magasan szervezett közösségekben él, erős vonzódása van a tárgyakhoz, magas fejlettségű genetikailag kódolt vokális kommunikációs rendszere van. Ezek olyan fiziológiai, és genetikai alapú különbségek, amik azt mutatják, hogy a csimpánz valszeg ma is közelebb áll a közös őshöz, mint mi.
És az evolúciónak nincs csúcsa, mi sem vagyunk az, mint ahogy a csimpánz sem, bármit mondjon a bulvár média. -
Szefmester #13 hát nem tom.. ha nekem napi x órában ugyanazt kellene csinálnom és ha jól csinálom valami jót kapok ha elszúrom meg semmit, vagy leszidnak akkor jó eséllyel én is jobban teljesítenék mint az átlag akárki..igaz hogy mázhoz sem nagyon értek de ez nem baj
-
muerte2 #12 A south parkból is kiderül, hogy a tehenek intelignsebbek. :)
Mindenesetre a kísérlet bődületes. :)
-
brueni #11 nem igaz -
peterx #10 Nem az ember az evolúció csúcsa... link -
kovadam87 #9 szerintem érdekes hír és jó végre nem csak azt hallani hogy az ember mennyire tökéletes és hogy az evulúció csúcsa ésatöbbi.. viszont az ember iszik drogozik cigizik tompítja az agyát nap mint nap tv-vel filmekkel zenével stb, a majmok azért előnyben vannak ezzel szemben :D és arra én is kíváncsi lennék h mit értenek az alatt h "betanították" a majmoknak ezt a feladatot :P ha engem nem tanít be senki és úgy ülök egy ilyen teszt elé akkor egy majom se legyen már cheater a kutyafáját :DD -
tntcoder #8 Nem volt jó a kontrollcsoport. Az egyetemisták már felnőttek és az agyuk egyszerűen nem áll rá erre, ha valaki nem hiszi, próbáljon meg valamilyen memóriajátékot játszani óvodás gyerekekkel. Hihetetlen, mennyire el tudják verni a kamaszokat és a felnőtteket :)
-
roliika #7 A Hegy gyomrában c. filmet nem is értem miért tiltották be. :D -
UnnameD #6 Ha az ember csak egy hétig gyakorolná ezt a memóriajátékot, vígan teljesítene 76 vagy annál is több %-ot. A majmoknak sem fél percig tartott megtanulni a sorbarendezést gondolom, és nem az első próbálkozásaikat mutatták, így egy kissé el van túlozva a dolog, és csak azt mutatja meg, hogy a majom is képes gyorsan tanulni. -
brueni #5 semmi rendkívüli nincs ebben. az embernél a kombinatorikus memória fejlődött tovább az evolúció sorén, mert egyszerűen nem volt szükség a fényképmemóriára (beszéd megjelenése, képrajzolás, írás-olvasás, gondolkodás).
de ugyanez megtapasztalható delfineknél és más vadászó (falkában élő) állatnál is. csak a majmot-kutyát talán könnyebb idomítani mint egy gepárdot...
a gyermek sem értelemmel-logikával tanul, hanem a kapott ingerek alapján rögzül egy teljes kép, mégha nem is tudja mi az, vagy mik a részletek, de a komplett kép könnyebben felidézhető. ezért is kell vigyázni, hogy pl. milyen meséket néz, mert egy felidézett kellemetlen kép könnyen rémálom-szerű reakciót válthat ki. -
gkalcso #4 Az ember és a majom felkész(ül|ít)ése nem volt hasonló. És az is kérdés, hogy a majmok mennyi időn keresztül gyakoroltak, hogy jutalmaztak/büntettek.
Az első USA beli űrmajom kiképzéséről volt egy dokumentumfilm. Röviden: Kaját kapott, ha jól oldotta meg, ha nem akkor áramot :-O
-
#3 Felvételi/pályalkalmassági vizsgán volt nagyon hasonló feladat. Ott az egyik srác rekordot döntött, és voltak még egyéb jó képességei is. De azért voltak autista beütési is.
Aki ezt a feladatot jól oldja meg, nem biztos, hogy egy zeneművet/könyvet meg tud írni, vagy úgy is fest mint Leonardo, vagy hogy egy jó viccet el tud mesélni, vagy csak meg tud érteni. Márpedig azért ezek fontosabb képességek, minthogy valaki megtudjon jegyezni 8-10 számot. -
p00h #2 majmok bolygója? :D -
1hengeresVmotor #1 hírekben egy japán fickóúgy nyilatkozott h nem az ember lehet a Földön a legértelmesebblény... de mégis az ember tesztelte a majmot nem pedig fordítva