63
  • squirell
    #63
    Te kis mázlista
  • chuky123
    #62
    "hiszen az első javítócsomaggal eltűnik a csökkentett mód" szép lesz majd ha vmi driver vagy egyébb hiba miatt nem lehet majd csökkentet módba inditani a vistácskát. Amugy nekem is rossz tapasztalataim a vistával kapcsolatban.
    Nekem anno 1 sima áramszünet "galyra" tette a vistát bár az gyári home basic OEM
    verzsön volt. Rebootkor 1 sima "missing operation system" -es hibaüzivel le is állt.Hiába probáltam javitani a telepitölemezéröl semmi nem segitett. Szóval megbizhatóságba van mit fejlődni a vistának. Azóta a gépen xp fut és no probléma.
  • slickboy
    #61
    Mégse. Akkor még nem lehetett letölteni.
  • slickboy
    #60
    Superfetchet és indexelő szolgáltatást is le lehet lőni, ha nem kell. Vezérlőpult, szolgáltatások alatt. Kipróbáltam superfetch nélkül, semmivel sem éreztem lassabnak a töltést. Indexelőt is kinyomtam mert nem használom a rögtön keresést. Inkább rendet tartok állományaim között,képek, filmek, stb külön mappa és akkor minden megvan.
    Amikor 95-ről írtam, annak tényleg nagyobb sikere volt, legalábbis hosszú sorokban álltak az emberek, hogy vegyenek egy Win95-öt. Azért tényleg előrelépés volt 3.11-hez képest. Vistánál mintha ilyen nem lett volna. Mármint sorbanállás. Lehet csak a marketing működött jobban anno.
  • daneelolivaw
    #59
    bírom a sok szóhuszárt, jönnek, mondják, h vista sucks, nagyon el van cseszve, holott eddig csak képeken látták. nagyon fel tudnak húzni ezzel, utálom az ilyen embereket. tapasztalat nélkül mondanak véleményt
  • daneelolivaw
    #58
    amúgy saját tapasztalatból, vista sokkal jobb, mint az xp, xp-t azért tettem csak vissza, hogy gyorsabban fusson a crysis, ennyi, amúgy kár érte, akárki akármit mondd.
  • Thomas Von
    #57
    Ugyan úgy jött, mint az xp.Emlékszem az első xp-s élményeim nagyon szarok voltak, kb a megjelenés után másfél évvel raktam csak fel.Vistával sem lesz másként.Egy vistás új acer laptoppal akartunk a pendrivomra másolni kb 30 megát 10 perc után is időt számolt...hát az ciki.Ugyan ezen a laptopon ez a hangerősdi sem stimmelt tökéletesen.Nem tudta felismerni, h bevan e dugva a füles vagy nincs.Legyünk türelmesek és várjunk 1-2 évet, addig jó az xp is:)Vista fan haver is belátta:)
  • phoenix1
    #56
    Szerintem inkább a stabilitáson dolgozzanak, mint a feltörés védelmen. Ha valaki ért hozzá biztos feltöri.
  • floatr
    #55
    Amikor a 95-öt telepítette a rendszergazda próbaképpen egy 386-osra (tán 4 v 8 mega rammal), hihetetlen lassú volt -- nyilván voltak igényei. Egyikünk megjegyezte h kissé olyan képregényszerű ez az egész, mire a rendszergazda közölte h ez itt egy oktatási verzió, és azért olyan lassú h lehessen jegyzetelni
  • gkalcso
    #54
    Úgy látszik, hogy kedvezni akarnak a legnagyobb terjesztői hálózatuknak ;)
  • gkalcso
    #53
    > ... nem lett akkora siker mint annak idején a 95.

    Nekem annakidején a 95 csonttá fagyott telepítéskor. Csak a 3.11-ről upgrade-elős változat ment fel. A hangkártya szívás volt, a belső modem(nem soft) meg hol ment, hol nem ment. Ha egyszer bekattant, akkor meg csak az újratelepítés oldotta meg a problémát.
  • haxy27
    #52
    szerintem már így is elég könyű törni a vistát.
  • NEXUS6
    #51
    Érdekes módon a M$ mindíg nagy dirrel durral bejelenti, hogy a köv OS-üknél aztán tényleg kétmarokra fogják a kalózok tökét. Aztán egy idő után viszakoznak, mert az illegális win felhasználó még mindíg jobb, mint a Linux felhasználó.

    Szal megint a warezon keresztül becsempészik az otthonokba az OS-üket, ahogy becsempészik az X360-at is, még jó hogy közben a BSA meg gyak az ő cégük.;)))

    Ez nagyon hasonlít arra, ahogy bizonyos drogokat is terjeszt Amerika. Egyrészt ráveszi az államokat, hogy szankcionálja a fogyasztást, amivel felverik a termék árát, aminek a termesztését ők nagyban megszervezik. Pl. az Amcsik által felszabadított Afganisztán olyan rekord mennyiségű mákot állít elő, hogy karácsonykor talán még mi is a kábszer termelés mellékterméket fogysztjuk bejgli formájában, a srácok a sarkon meg tisztán.

    És végül is 1 db windóz másolat előállítása az M$-nek valszeg nem kerül annyiba, mintha letöltöm, majd a saját írómmal a megvásárolt matricás DVD-re kiírom. A kalózkodással is ő kevsebbet veszt mint én.
  • assdf
    #50
    Egyébként a 98/xp váltást nem lehet összehasonlitani az xp/vista váltással.
    -A 98 biztonsága nulla volt, egy mezei escappel el lehetett intézni bármelyik
    jelszókérő ablakot.
    -nem tudta alapból pl az adsl-t külön program kellet hozzá (amit pl a netről lehetett letölteni...)

    Na most a vista viszont nem ad gyakorlatilag semmilyen olyan funkciót ami gondot jelente xp alatt. De ez még nem is lenne gond, csak az hogyha legalább olyan gyorsan futna az új gépeken mint a régieken az xp. De épphogy nem eez a helyzet. Legalábbis nekem ez általános tapasztalatom, biztos vannak kivételek, de azért aki azt mondja hogy az ő gépén gyors a vista, az tegyen fel rá egy xp-t aztán mérje le annak is az idejét...
  • Skyline
    #49
    Minek vár meg irogat itt ember törésről amikor már igencsak jóideje van progi ami lefagyasztja az aktiváló visszaszámlálást,és fullopsan müxik a vista windows update minden...:)
  • Dany007
    #48
    Én csak örülök, hogy válaszoltál a kérdésemre :) Azt úgyis mindenki felé tettem fel.
    És igen, amiket te tapasztaltál változásokat, azok nagyrészét én is!
    És tényleg hasznos dolgok ezek. Tényleg jó, hogy pl átnevezésnél a kiterjesztés nem jelölődik ki. Meg a külöün szabályozható hangerő meg a többi.

    Viszont erre a válaszomat te fogalmaztad meg a legjobban talán :)
    "A többi dolog már nem olyan hangsúlyos"
    És ez a lényeg!
    A felsorolt dolgok, tényleg jók, ötletessek, hasznossak, de jóformán lényegtelenek. Ilyen apróságok miatt kiadni egy új oprendszert...Ezt mind el lehetett volna intézni egy frissítéssel. Azért olvastam már pozitív, de több negatív véleményt. És a különbség Xp-vista között ugyan megvan, de nem olyan méretben, hogy érdemes lenne miatt hardvert fejleszteni, és megvsáráolni az új oprendszert.

    @slickboy:
    "Ez a Superfetch, a gyakran használt programok részleteit előre betölti, hogy gyorsabban induljanak, ezért van 3/4-ig tele a memória, hiába nem csinálsz épp semmit."

    Igen, pont ez az ami nekem semmire nem jó. Átlag office usernek tökéletes, mert az 1-2GB ramos gépére simán előtölti a vördöt, meg az ekszellt, de még a winampot is!
    Én viszont mondjuk a legtöbbet, a Crysist, a Call of 4- et, meg mondjuk a Supreme Commandert használom!Csak 3 program, de a memóriaigényük kb. 5-700MB átlagban, mondjuk a Crysisnek 930körül mozog. Hát kiváncsi lennék, hogy a többi Win összetevő mellett, hogyan tölti előre ezeket a Vista? Mert, hogy nincs annyi memóriám, hogy mindet előtöltse az 100%.
    És akkor mivan? Kezdődik minden előről...memória kiürít Crysis beír, azt csá...Ugyan ott vagyok ahol Xp alatt.
    Amúgy hasznos mert a Winamp nem 3sec alatt töltődik be mint Xp-n hanem kb 1 alatt.
    Azzal a readyboosttal, vagy minek nevezik, kb annyit értek el, hogy ugyan annyi idő alatt töltődik be a Vista is mint az Xp...

    Szal én nem azért írom ezeket mert Vistát szidni az divatos manapság, hanem mert már vagy 3-4hónapja azt használom minden frissítésével együtt, és nem éreztem érdemi változást Xphez képest.

    Amúgy a Beryllt csak azért írtam, mert volt itt pár ember, aki a látványosságra "élvez" (szó se róla nekem is tetszik ha látványos egy oprendszer, de akkorsem ez az elsődleges szempont) éshát a Beryll azért übereli a vistát rendessen:)
  • AtomHeart
    #47
    Elarulnad, milyen notid van?
  • slickboy
    #46
    Ha meg valaki szétbarmol napi 1-2 óra használattal egy oprendszert néhány hét alatt, az magát minősíti, nem a szoftvert.
  • slickboy
    #45
    Nagyon vártam a Vistát. (Igen, sikerült a marketingagymosás:))Dizájn jó lett, de ez ízlés dolga. Sokan felhozzák, hogy Beryl, amit nem is vitatok,tényleg látványosabb. Viszont a Vistát szélesebb közönségnek, cégeknek is szánták, ott nem biztos, hogy tuti befutó a vizuális onániával határos grafikus felület, vagyis kicsit visszafogottabbat kellett csinálni. De ezzel nem szidni akarom a Berylt, nekem is tetszik, legyen ilyen is a piacon.
    Kékhalált akkor kaptam amikor a legújabb nvidia meghajtót tettem fel a notimra, régebbi verzióra visszaállva eltűnt a probléma. Néha váratlanul elsötétedik a monitor, majd helyreáll, ilyenkor azt írja ki, hogy az illesztő nem válaszolt majd helyreállt. Vannak idegesítő hibái, pl a beállított mappanézetek önállóan megváltoznak. Ezek a dolgok cikisek.
    Hardverigény tényleg nőtt. Kritikaként merült fel, hogy minél több memória van, annál többet betölt belőle a rendszer. Ez a Superfetch, a gyakran használt programok részleteit előre betölti, hogy gyorsabban induljanak, ezért van 3/4-ig tele a memória, hiába nem csinálsz épp semmit. Az indexelő szolgáltatás, hogy azonnal kereshess, fogyaszt 100 MB-ot.
    Tetszik az úgynevezett "breadcrumb" navigálás a mappák között a címsorban, praktikusabb.
    Szóval vannak bajai a Vistának, nem lett akkora siker mint annak idején a 95.
  • ziby
    #44
    A MS otthoni felhasználókközül a játékosokkal keres igen jól. (Nem mint ha az Office nem okozna halálos Windows függőséget) Ha vissza emlékeztek a 98 VS XP re is mindenki azt mondta hogy az XP felesleges, meg sokkal többet eszik mint a 98.
    Amúgyis a vista nem ilyen gépekre lett tervezve. Kell hozzá a 4magos cpu,meg a 4gb ram. És szép lassan mindenki át fog váltani. Szerintem a M$ nagyon is jól csinálja, jó vastag bőr van a pofáján. Ti meg fizettek neki két marékkal. Az Xbox-al is mit levágtak, mindkét zsebüket tele tömték. Jól csinálták, fizessetek nekik hisz ez a legjobb cég a világon. Amúgy is jönnek majd az új játékok vegyetek új gépet hogy a legnagyobb pályán is 200fps felett legyen.

  • Hedgehunter #43
    Engem ezek a buzi jatekok visznek ra a valtasra... Annak idejen a diablo miatt tettem fel a win95-ot, most meg a Forged Alliance csak a vista alatt hajlando nalam a patch utan futni...
  • mousee
    #42
    Ez nekik jó... terjed a vista... majd megélnek a supportból..ahogy eddig is... bár lehet aggódni valójuk... mivelhogy cégek nem akarnak váltani, ezért nincs kinek eladni a supportot...
  • Narxis
    #41
  • Grifidos
    #40


    ROFL

    Olyan tökéletes a Vista törése, hogy a microfos nem tudja kiszűrni a kalózokat...
  • chronos75
    #39
    notebookon használom:
    1,kinyitás után sokkal gyorsabban feláll mint az xp
    2,a vistás ati driverek nagy Xarok amik vannak, ezzel szoptam a legtöbbet
    3,fölöslegesen felzabál egy csomó plusz erőforrást a sok gadget dehát amerikai programozók ennyit tudnak :)
    4,stabilitásban nincs gond, ha valakinél gondok vannak akkor xar a hw vagy a driver amit használ...
    5,ujjlenyomat lenyalós pendrive-om nem megy, mer nincs driver detto..
    Summa: vegyesek az érzelmeim némileg.. még egy: krekkel nem kell hencegni, örüljél hogy van...
  • arty
    #38
    laptopon a standby okozott többször kékhalált, az asztali gépemen a suspend to ram. miota ismét XP-t használok, minden ujra stabil és gyors.
  • FoodLFG
    #37
    Kösz.
    Kb erről van szó.

    Nem akartam válaszolni, mert senkit sem akarok rábeszélni. Aki nem veszi észre a különbséget az használjon xp-t, vagy mást, ami tetszik neki. Nekem mindegy. Én jól(jobban) megvagyok a vistával. De ezt már részletesebben leírtam egy másik vistás hírnél is..
  • warrior28
    #36
    Nekem minden pöpecül megy, semmi probléma, kékhalál sincs, stabil.
  • mousee
    #35
    Akkor várom az ötleteket. XP-t felraktam, ment. Gyors volt. Vistát felraktam. Megy. Lasabban. Arról nem is beszélve, hogy ez már a második köre nálam a vistának. Eddig próbáltam az über alles ultimate-et. Na az kékhalállal elszállt, amikor picasa-val a családi fényképeket rendezgettem. Érdekes volt. Utána ugyanezt a műveletet reinstall után home premiummal, kékhalál nélkül. Ja, és a home premium sokkal gyorsabb mint az ultimate. Ha ez is behal, még a végén kipróbálom a home basic-et is... bár az még csúnya is. XP reinstall életérzésem van...
  • warrior28
    #34
    Akkor meg nálad van a baj, mert nálam érezhetően gyorsabb...
  • asysoft
    #33
    XP-nél mi volt? Felraktad a Volume key-es XP-t, s kész... El sem kellett indítanod semmit, s voila:)
  • Bendeguz94
    #32
    "A friss beszámolók szerint a Microsoft most azzal érvel a Vista mellett, hogy az egészen pontosan a felére szorította vissza a kalózmásolatok arányát az XP-nél megfigyelt szinthez képest. Ezt ők azzal magyarázzák, hogy az új operációs rendszer jóval komolyabb és hatékonyabb védelmi megoldásokat alkalmaz, így sokkal nehezebb megoldani a feltörést". Vagy csak senki nem akarja feltörni.
    Egyébként a neten beszerezhető a WindowsXP Professional Blade Edition. Ez egy feltört XP változat, amivel nem kell szarozni. Fel van törve, nem kér szériaszámot, crackelni sem kell.. És van hozzá egy csomó program, mint
    a Linux-okhoz.
  • Suffering
    #31
    Hülyeség h jo a védelmi rendszerre. 100000-szer könnyeb bfeltörni mitn az xp-t. Vistánál elinditod a hack progit amit leszedsz a netről és magátol megcisnál mindent és voalá a vista fel van törve.
  • asysoft
    #30
    Ugyan nem nekem címezted, de válaszolok:) Szerintem a Vista "kezesebb", kényelmesebben lehet használni, mint elődjét. Ott van például a kereső: ez az, ami a legjobban hiányzik, ha egy XP-t futtató gép elé ülök. A többi dolog már nem olyan hangsúlyos, de például a programonként szabályozható hangerő is hasznos, az intézőben szabadon változtatható ikonok is jól jöttek már, illetve az is tetszik, hogy fájl átnevezéskor a kiterjesztés nincs kijelölve. Nomeg a Previous Versions is mentett már életet, mikor nem készítettem valamiről biztonsági másolatot, s módosítottam rajta, természetesen jól elszúrva azt:)
    A rendszer sebessége már felemás: szerintem több nagyétvágyú program egyszerre futtatása gördülékenyebbé vált, ugyanakkor a fájlműveletek sebessége -teljesítménynövelő javítások dacára- finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után (ahogy említetted, több ideig tart kiszámítani a hátralevő időt, mint végrehajtani magát a műveletet:)).
  • Bendeguz94
    #29
    Ki a francnak kell vista?
    K*rva nagy gépigénye van, emellett szar.
    Idegesítően szar. Egyszer letöltöttem kipróbálni,
    és 30 nap alatt rájöttem, hogy én ebből nem kérek.
    És ott van az az Aero, vagy mi.
    Kicsit régebbi a videókártyám, már nem is műkködik.
  • Narxis
    #28
  • Tobacco
    #27
    A vista csillivilli, de hulladék, egyszer felraktam probaképen, 2 napomba telt mire vissza állitotam mindent mert ugy összekeverte a vinyokat, hogy csak na nem számitot neki mi az elsödleges, és melyik master vagy slave, és ezért második indulásnál már el se indult.
  • nothes
    #26
    Tudom, azért írtam utána, hogy a logótól számítva. A teljes boot úgy 1-1,5 perc körül mozog.
    A régebbi gépemen XP volt és ott a Üdv felirat után kb 5 percet kellet várni mielőtt hozzányúlhattam volna:)
  • Dany007
    #25
    Xp-n is így volt nálam kb :) Én nem vettem észre se növekedést se lassulást a bootnál Xp, vista alatt. Mellesleg én a Monitor jelvételétől számítom az ilyet :) Elvégre az is a bootolási folyamat :)
  • Dany007
    #24
    Itt nem erről van szó. Egy win98 és az Xp között azért óriási különbségek vannak. De még a WinMe és a 98 között is elég nagy.
    Viszont az XP meg a Vista között...háát...
    Nemazért, mert nekem sincsen vele orbitális problémám, ( jó mondjuk az hogy egy párszáz megás file másolását hátralévő idő kiszámításával kezdi, és ez magában több időbe telik mint az egész másolás ) de semmi érdemi pluszt nem adott a relative nagy gépigény fejében!
    Jó, okés, itt írta az egyik srác hogy vistán be tudta állítani az 1600x akráhányas felbontást.Okés, bár sz.tem ezt egy jó vga / monitor driverrel is meg lehetett volna oldani.
    A csilli villi kinézetet Xp alatt is simán meg lehet oldani! Sőt sokkal komolyabbakat is! ( www.wincustomize.com/ )
    Igen, tényleg fel kell telepíteni hozzá 1-2 programot!És be is kell állítani 1-2 dolgot. De sokkal komolyabb felületet lehet csinálni vele mint amit a vista ad. Ha már valakinek ennyit számít a csillivilli. Mellesleg a Linuxos Beryl aláz minden mást amit "csillivillinek" nevezünk ! (Na ezt nézd meg!)
    Én olyan újításokat vártam volna egy új oprendszertől mint pl egy új filerendszer, vagy valódi multitasking, vagy valami olyan ami jobban kihasználja a gép hardervereit és nem felhasznállja.
    A vak is látja, hogy a vista készítőit nem szakmai szempontok, hanem a marketingesek irányították.
    Vajon a vállaltok nagytöbbsége miért nem vállt vistára? Mert egyszerűen semmi előnye nem származik belőle! És ráadásul még hardert is kéne fejleszteni hozzá!
    Persze a mirosoft egy idő után úgyis mindenkire rá fogja kényszeríteni a vistát, de reménykedjünk hogy az sp2 majd segíteni fog.