63
-
#23 Szerk. Az az 10mp a logó megjelenésétől van számítva. -
#22 Egy Athlon X2 3800+, 2 giga ramos gépem van Vistával immár 3 hónapja, de eddig nem volt semmi baj. 10mp(!) alatt tölti be az asztalt az összes progival együtt, a leállítás 30-40mp körül van. Eddig minden általam használt progi remekül futott, a játékok is (CnC3, world in conflict stb) símán mentek.
Azt nem tudom, hogy egy XP mennyivel lenne gyorsabb, mivel új gép és a Vistán kívül még nem látott mást, de nem hiszem, hogy nagyságrendekkel verné ezt a teljesítményt. -
torcipepe #21 tesóm napi 1-2 órát használja a gépét, a vista 2 hét, az xp 3-4 hét alatt omlik össze nála. nekem az IE7 megjelenése óta ugyan az az xp van fent, drága redmond büszkesége ugyanis a telepítésekor kiírtotta a google keresőt a Firefoxomból és kibírhatatlan volt, hogy elkezdett keresgélni állandóan, ahelyett hogy magát az oldalt töltené, amit akarok. (ki lehet próbálni, írd be firefox 2-ben a cím helyére, hogy német szótár. ne a kereső mezőbe! ha szerencséd van a sztaki szótár jön be és nem a live search. milyen jogon szólnak bele egy másik böngészőbe?) -
#20 Nekik ez is pénz csak kevesebb... érdekes marketinghúzás ms-től... minden pénzt megpróbálnak kicsiakrni a vistából.. :P -
M0RN1NGST4R #19 "a megtért kalózok viszont a normál ár feléért, mintegy 119 dollárért ( 20428 forintért) juthatnak hozzá a jogtiszta változathoz." -> höhö, megéri kalózkodni. -
#18 Ez így ebben a formában nem igaz.
Gépem: COre2Duo E6420 proci
2 Giga 667Mhz-s RAM
512-es Videókari
250 Gigás Sata2-es winyó
XP kétszer ien gyors volt, már ha nem háromszor... -
assdf #17 "Dany ez olyan dolog hogyha van egy pII esed arra sem feltétlenül xp-t teszel, pedig menne rajta, csak egy kicsit lassan."
Itt nem ez a gond, hanem hogy az új gépeken is lassabb mint a régieken az xp. Energiafogyasztásról stb már ne is beszéljünk -
warrior28 #16 Hát igen, de ha NORMÁLIS géped van alá, akkor megéri váltani, mert tényleg gyorsabb! -
assdf #15 A multkoriban feltettem egy viszonylag erős gépre a vistát (core2duo, 2 giga ram).
Az illető (egy nő) akinek készült előtte egy átlagos gépet használt xp-vel.
1 hét használat után mikor ismét találkoztunk és kérdeztem a gép felől a következőt jegyezte meg: "jó csak kicsit lassúcska"
zzzz... ez szerintem mindent elmond, ha egy laikus egy 4 éves gép és xp után egy bivalyerős vadiúj gépen úgy érzi hogy a vista kicsit lassúcska az igen igen nagy probléma, főleg a microsoftnak.
(ui: én magam is a falat rágtam közben, mert 2 perc volt mig bebootolt a vista, ugyanezen a gépen az xpsp2 kb 20 másodperc... leállás szintén legalább 2 perc, xpnél kb 20 másodperc...) -
#14 Dany ez olyan dolog hogyha van egy pII esed arra sem feltétlenül xp-t teszel, pedig menne rajta, csak egy kicsit lassan. A vista jó, de persze csak az újabb gépekre, előbb vagy utóbb a vista szép lassan ki fogja szorítani az xp-t az újabb gépekről, hiszen ha kiválóan futnak rajta a legfrissebb programok nem érdemes xpnél maradni és arra telepítgetni. Ez egy lassú folyamat nyilván nem holnapról mára fog történni. Egyébként nekem semmi bajom a vistával, nincs valami nagy gépem de tökéletesen fut raja, és irodai szinten kicsit gyorsabb is mint az xp. Könnyebb telepíteni rugalmasabb a rendszer. Szerintem ugyan az a helyzet mint a win98 xpre való váltásnál, a win98 is tökéletesen jó látvány tervezésre videó szerkeszésre játékra netezésre filmezésre zene hallgatásra fileok másolására, csak az a gond maga a rendszer kicsit elavult és ezért váltani kellet. Ez később majd a vistánál is elő fog jönni, egyébként tényleg igaz a vista talán kicsit korán érkezett, de waneknek igaza van, régen mindenki arról beszélt mennyire szükség van egy új oprendszerre, office 2007 , vista beta letöltések rekordot döntögettek. -
#13 Vista. Nekem most ez van fenn próbaképp...hát... törhetetlen. Hazudok, ha azt mondom, hogy 5 percnél tovább tartott keresni hozzá törést, és azóta is tökjól megy. Igazából amennyióta ezt használom a következőket szűrtem le:
- kellemes, szép kinézet (nagyon izlésesen néz ki, ez tény)
- Kb fél év bootolás (viszont alvás funkció tecccZik, pár mp a bekapcs, márha sikerül)
- Játékok kb 80%-a hibával elszáll (wine-vel ubuntu alatt nem dobott ki a GTA SA, Vista alatt igen)
- Játékok sebessége lasabb mint XP alatt
- Fájlok másolása valami orbitálisan tetü
- 16 gigát kajál a winyóból. Nemtoom minek.
Végülis: Ez egy tök süti rendszer lesz, kb sp2 után. Még megvárom vele az SP1-et (márha addig kibírja), és ha utána is ennyit kajál, lassan bútol, játékhibákat dob, akkor szevasz, repül a kukába. Addig még megkapja az esélyt. De csak azért mert szép... :) Tipikus ms politikát benyeltem :)
Cikkhez: Azért veszik le a korlátozást, hogy használják az illegál verziókat is. Nekik az az érdek, hogy elterjedjen, és ezt csak így bírják elérni... Kicsit gáz. Ha most az összes játékfejlesztő átálna a linuxra fejlesztésre, akkor a vista lenne az utolsó win. Aztán szevasz MS... -
#12 Nekem bejott a Vista, persze van neha gond, de eddig mindig mas volt a ludas.
A laptopomhoz nincsenek XP driverek, ugyhogy nincs mas valasztasom.
Tetszik a felulet, bocs nekem az is szamit mit nezek orakig.. a csillivilli kell az ergonomiahoz, termeszetesen i lehet kacsolni.
Tetszik a fajl es mappa "tagezes", erre vartam evek ota, bar meg nem volt idom kiprobalni.
Eddig ugy tunik minden teren jobb 1 kicsit mint az elozok, bar kesobb lehet valtozik a velemeny.
Persze nem kompatibilis sok regi progival.. esetleg mai hardverekkel (pl a kulso hangkartyammal).
Meg hat telleg kell az SP1, de az XP szarabb volt a megjelenesekor. -
#11 Hanyezer eves notid van? -
floatr #10 Egyébként ez az aktiválósdi télleg eléggé vicces. Anno az Autodesk-es termékeknél kellett rájönnöm h gyakorlatilag kizárólag azzal csesznek ki, aki legálisan használná -
floatr #9 Ajjbazz, nemár h beindult a wga a visztánál is...
Mosmá nem elég h 30 ropit ki kellene csengetni a semmire, még közben a frissítések letöltésekor is szívhatja az ember a fogát h mikor gondolja azt a mikorszoft h a teljesen legális windóz egy kalózpéldány.
Megyek aktiválom az Ubuntumat -
Dany007 #8 Na végre valaki :) Kiváncsi lennék mi az amiért jobb neked vistát használni mint Xp-t :)
Már sok vistás topicban kérdeztem, de idióta hablatyon kívül senki semmi konkrétat nem írt, márha írt rá valaki valamit is.
Én most Vistát használok már lassan 2 hónapja, minden frissítéssel együtt.
Képszerkesztek / látványtervet tervezek / videót szerkesztek / játszok / netezek / filmezek / zenét hallgatok / file-kat másolok (lol) / meg ilyesmi.
Abszolút semmi, de szó szerint semmi érdemi előnyt nem találtam Vistában az Xphez képest. Még a rohadt Dx10-et se tom kihasználni, mert alig van géjm ami használja, és ami van az is elég minimális szinten. Annyi talán a különbség, hogy Xp-n kicsit gyorsabb volt úgy összeségében minden...Azt kész.
Szal kiváncsi vagyok végre értelmes érdemi válaszra ! :) -
0o #7 Én is áttértem vistára, a laptopban lévő videokártyához nincs olyan ati meghajtó, ami támogatná az 1680x1080-as felbontást. Vista meg tudja natívban. Évekig nem tudtam a külső monitorommal használni, amíg nem jött a Vista. -
FoodLFG #6 Nekem hasznosabb a Vista, mint az XP. Nem is akarok visszaállni XP-re..
De látom, nem mindenki osztja a véleményemet xP -
Dany007 #5 Jaja, akkoriban én is hallottam ilyen a környezetemből...Aztán persze ők is elcsitultak... -
Su0my #4 abszolút egyetértek. -
wanek #3 Én még emlékszem a pista megjelenése előtti időre, amikor az emberek egymást túllicitálva kérkedtek, hogy ők bizony már a pista valamelyik előzetesét használják, és milyen jó is az. Ezek aztán szépen elcsendesedtek egy idő után. A "végleges" verzió után, aminek elvileg jobbnak kellett volna lennie, már csak pár bértollnok makogott. Aztán azóta még azok közül is sokan szidják, akik kezdetben kérkedtek, ezek a tipikus divatmajmok. -
Dany007 #2 Húha, nagy kaland. Akkor megint lehet várni pár hetet amíg kijön az első törés.
Bár nem mintha bármi szükségem is lenne Vistára :D lol
"A friss beszámolók szerint a Microsoft most azzal érvel a Vista mellett, hogy az egészen pontosan a felére szorította vissza a kalózmásolatok arányát az XP-nél megfigyelt szinthez képest. Ezt ők azzal magyarázzák, hogy az új operációs rendszer jóval komolyabb és hatékonyabb védelmi megoldásokat alkalmaz, így sokkal nehezebb megoldani a feltörést"
A nagy lószart! Csak egyszerűen kevesebb embernek kell az a szutyokság!
Így kevés vista fogy, aki meg mégis megveszi azok nagyrésze a géppel együtt kapja azért legális...
Mértnem tudják már végre beismerni hogy orbitálissan elszarták a Vistát és csak a pénz meg a pénz meg a minnél több pénz érdekelte őket? -
tproli #1 "a jelenlegi számok azt mutatják, hogy még a kalózok sem érdeklődnek a szoftver iránt."
LOL