23
  • Inquisitor
    #23
    "Egy használható lapitopi (kb 1.7 celeron; 80G vincsi; 1GB RAM, mindez intel platformon) már ma is verdesi a 100kHuf-t"

    Nyár végén, ősz elején láttam 15"-os Sempron 3400+, 1GB ram, DVDRW-s Asus notit valami GF6100-as VGA-val olyan 79.990-ért. Az már alatta van. (Bár ahol ennyiért volt ott nem tud mindenki vásárlolni, de szvsz máshol se lehet 100K fölött.)
    Ugyanakkor ősz elején hírdettek sok helyen hasonló árban valami ECS gépet is Celeron M (?) procival hasonszőrű kiépítésben, bár gyengébb GMA950-es VGA-val is.

    AZ Eee PC lényege az ultrahordozhatósága, és a kis fogyasztása. No meg nem mellékesen nagy tételben adományként valóban 200USD ára.
  • smv
    #22
    De ha folyamatosan hurcolnod kell magaddal akkor ám egy 15colos gép igenis nagy! Ebben van az ereje ennek a kis notinak arról nem is beszélve, hogy olcsóbb mint egy pda...
  • wanek
    #21
    Ez egyrészt HDD függő, másrészt a csatolón is sok múlik. Harmadrészt meg azt ne felejtsd el, hogy a beépített HDD-n van az oprendszer, a TEMP, stb, ezeknek a kezelését, valamint az egyebeket ugyanazon a HDD-n kell megvalósítania. Egy külső HDD használata esetén a helyzet már kvázi olyan, mint egy 2 HDD-s rendszer esetén, ami jelentős sebességnövekedést eredményez(het) bizonyos esetekben.
  • AgentKis
    #20
    Akkor valószínű hogy eddig én a szarabbakkal dolgoztam, az viszont érdekes volt, (és több laptopnál is tapasztaltam) hogy az USB-n rádugott laptopdiszket jóval gyorsabban kezelte mint ha ugyanaz a diszk bele volt építve, tehát a saját IDE portjára volt dugva.... De ez kicsit off is asszem.
  • wanek
    #19
    Már amelyik. Az enyéim jól mennek. Akkor sem mennek jobban, ha az Y kábel másik végét is bedugom (ilyenkor elvileg több naftát kaphat, ez az USB1-es kimenet esetén kellhet). Vagyis valószínűleg a laptopom kellő energiát ad az USB-re, és a HDD-im (és a tokok) sem energiazabálók.
    Nekem még soha nem állt le egyik sem.
    Persze elképzelhető, hogy vannak gyenge minőségű, nagy fogyasztású külső tokok, és abban esetleg nyögvenyelős, de nekem szerencsére nem olyanok vannak :)
  • AgentKis
    #18
    Azért külön nafta nélkül elég nyögvenyelősen mennek... Néha le-le állogatnak...
  • wanek
    #17
    Venni én sem fogok a jelen állapotában. Kicsi kijelző, drága. Laptopom meg egyébként is van. Nagyobb kijelzővel és fele áron elgondolkodnék.

    PS: a külső író tényleg méretes, meg annak kell külső táp is, de a külső 2.5"-os HDD-k kicsik, és nem kell külön nafta nekik.
  • Dany007
    #16
    Héj :) én nem mondtam azt hogy nem hasznossak !
    De az Eeeeeeee PC ezek álltal elveszti az egyetlen előnyét a méretét... Elévgre azért jó , mert pici, könnyebben hordozható mint egy normál laptop stb...De usb HDD vel meg külső DvD íróval már nem olyan mobil... És azért valljuk be, ha valakinek kell DvD író hozzá, akkor annak hordozhatónak is kéne lennie...
    na mind1 számomra semmiképpen se ér meg 100 ezret :) Még ha 5x ennyit keresnék se. De mint mondtam biztos van olyan szektor / réteg ahol ez meg fogja érni.
  • wanek
    #15
    Nekem a laptopomhoz is vannak USB-s winchesterek, pedig a belső is 120GByte-os, a külsők meg 120 és 160 GByte-osak. És van külső DVD íróm is, mert a belső írót elég lassúnak találtam, a külső meg gyorsabb is, meg többet is tud. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ezek a külső eszközök egy normál laptopnál is kellhetnek, és ha van, akkor egy ilyen 3E-hez is használhatók.
    A külső winchestereket az asztali DVD lejátszómra is rá tudom dugni, mert van USB portja...
  • Dany007
    #14
    De épp ezaz. Egy normál laptop ára se olyan sok nekik, csak itthon.
    Ezt nemértem. Mit értesz azon h mindenhonnan ez fog jönni? Mármint reklám meg ilyesmi?
  • arty
    #13
    majd egy acer/fusi lemegy 60 alá ... idővel.
  • Dark Angel 666
    #12
    Ha veszel hozzá USB-s DVD irót , akkor azt is lehet :D
  • Hedgehunter #11
    500 euro a keleti orszagokban tunik olyan soknak. Nyugatom nem olyan veszes... Ne a teljesitmeny ar aranyt nezd hanem hogy mindenhonnan ez fog jonni..
  • Dany007
    #10
    Lehetne ha lenne benne DvD lejátszó :D De ha jóltudom még az sincs.

    @Hedgehunter: persze, szó se róla, gyereknek tényleg jó alap dolgok megtanulására, meg alap programok kezelésére. De sz.tem még itt is elgondolkodna a szülő hogy megéri-e... mert ugye az egyetlen érv mellette a mérete. Semmi más. Ár - teljesítmény arányt nézve viszont katasztrofális!
  • Hedgehunter #9
    Ja "DVD-t lehete nezni rajta?"
  • Hedgehunter #8
    Csak megsem az a lenyeg hogy mit tud hanem hogy jol van e bereklamozva.... Aki megveszi azok 70% ugysem fogja tudni mi van benne..."inernet megy rajta..?" "A worddel tudok dolgozni..?" "A gyereknek jo az.."
  • Dany007
    #7
    Hmm, én is hasonló képp látom a dolgot mint KLT.
    Ez az EeeePC pda-nak túl nagy, laptopnak meg ma már nagyon gyenge.
    Sz.tem nemsok hely van, ahol kifejezetten erre a koncepcióra lenne szükség, és ne érné meg inkább egy PDA-t venni (ha már a méret számít akkor PDA), vagy másik irányban, egy normális tudású laptopot (ha meg a teljesítmény számít). De tény, biztos h van olyan terület ahova jó lesz.
    Aki meg még plusz külső usb HDD-t akar venni hozzá, akkor már tényleg pénzkidobás az egész. Összessen annyi pénzért már tényleg lehet venni egy egész normális laptopot.
  • zola2000
    #6
    LOL, Eee PC, és sokan meg a wii nevével viccelődtek xD
  • sgbo
    #5
    Mert pici. Ez az egy igazi előnye van. (bár nekem inkább hátrány lenne)
  • KLT
    #4
    Egy használható lapitopi (kb 1.7 celeron; 80G vincsi; 1GB RAM, mindez intel platformon) már ma is verdesi a 100kHuf-t, igaz fölülről még (amd platformon lehet, már most is olcsóbb). De januárban, februárban már alulról fogja.
    És kb 15" kijelzővel.
    Akkor minek ez az egész?
  • Ronny
    #3
    reméljük januárban kijön a nagyobb képernyős változat.
  • wanek
    #2
    Egy ekkora géphez már 10"-os kijelző kéne. A háttértároló bőven elég, ha 4GB, úgyis külső, USB2-es HDD-t raknék rá. 7"-os viszont nem kell. Akkor már inkább a PDA-m, az legalább tényleg kicsi és könnyű is. Laptopom meg már van, persze jóval izmosabb, mint ez a 3E.
  • PíszLávJuniti
    #1
    PDA árkategóriában, asztali tudással.. Végre egy hordozható megoldás, amire nem kell külön konvertálgatni, külön progikat gyűjtögetni, és használható billentyűzete van. Akinek nem jön be a linuxos verzió tehet rá XP-t, stbiek, szal egész jól kihasználható lesz, ha lehet majd kapni.. Aszem a célnak megfelel a kisebb verzió is, 4G elég az oprendszernek + fontos fájloknak, egy 8gigás sdkártyával meg már fullos jószág.