The Witcher
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Antiga professzor elõadásást a Koliminyon^ Games támogatta....köszönöm köszönöm
<#taps>#taps>
Csak akkor féljünk, ha valaki bántani akar. Ha nincs itt senki akkor nem akar bántani senki ergó nem kell félni sem, tehát biztonságos ez a hely. Minden relatív ! 5TR K.
Csak akkor féljünk, ha valaki bántani akar. Ha nincs itt senki akkor nem akar bántani senki ergó nem kell félni sem, tehát biztonságos ez a hely. Minden relatív ! 5TR K.
Nvidia 7300 LT (256mb)
Proci Dual Core 2,6 gigahertzes
Aki tudja mi a baj PLSSSSS vegyen fel msnen sürgöd lenne! plssss [email protected]
a Fable-hez hassonlit a játék?(nem a jó, gonoszra értem)
WoT / Gw / Gw 2 / Aion / L2 / WoW
www.Witcher.hu
A Kotor óta nem volt szerencsém ilyen igényes és alapos munkához. A rossz hír csak az, hogy a BioWare-t beolvasztotta az EA. 😞 Úgy tûnik, több ilyen jó RPG nem lesz.
\"Force is a Powerful Ally and a Terrible Foe\"
Nem tudom miért gattyizzák lée ezt a játékot idestova 20 éve játszok már játékokkal c64 stb..kipörgettem már jónéhány játékot.nagyon szép grafikája és jó fizikai motorja van a játéknak az amatöröknek nem jön be ez a játék szerintem aki le gatyizza a játékot az a gatyi!Szerintem gatyi pl.:Lineage,Oblivion rohangálsz össze -vissza mint pók a falon fos ellenfelekkel küzdesz.Elösször mondjuk nekem sem jött be annyira a witcher de amikor felpörögtek az események.Amatörök tanuljatok meg játszani és élvezni a játék örömét.
Nem értem az itt felmerûlt hosszú tõltés problémákat. Nekem nem mondhatni, hogy hû de erõs gépem van, sõt!
A játékot egy p4 2.6G HT, 1G DDR 400 RAM, 9600 XT-vel keztem el. Nos ekkor a legnagyobb bajom a vidkártya gyengesége volt inkább, mint a töltés, azt a 20 másodpercet ki tudtam várni. Aztán vettem még 1G ram-ot, amivel a játék indítása 10 sec, a házakba be és kijutás viszont alig mérhetõ. Ha ment is egyet akkor 5 másodperc.
Amúgy nekem nagyon bejön ez a játék. Már nagyon régóta várok valami olyan játékra, ami leköt, most aztán megkaptam! 😊
Steam acc: kange82
Egyet értek az elõttem szólóval, szerintem sem nagy durranás a játék, sõt...
Kötetlen játékmenetet megkérdõjelezném...és vhogy az egész egy kicsit nyomasztó, frusztráló. Nem beszélva a nagyon gagyi harcrendszerrõl. Sztem vhogy egy kicsit szánalmasra sikerült ez az alkotás (az npc-k viccesnek szánt szövegei...muhhahha). Nagy ziccert hagytak ki a fejlesztõk ezzel a játékkal, mert az ötlet jó volt, meg a fõhõs is elég karakteres ahhoz, hogy ellehessen vele adni a terméket.
nekem ez a game absz ne mjött be pedig szeretem az rpg-ket
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
A Witcherben zseniális húzással megspórolták ezt a gyakorlást, és csak a harc alapstílusát állítod be, utána pedig a ritmusérzékedre van szükség. Így megteremtik azt az illúziót, hogy valóban profi harcos vagy, aki begyakorolt mozgásait fûzi egybe. Itt is szükség van a játékos interakciójára, de nem az egérölõ, szokásos klikkelj-minél-gyorsabban stílusban, nem is körökre osztott módban, ahol két csapás között elmehetsz ebédelni, nem kell idiótán körbe-körbe rohangálnod (legfeljebb menekülnöd, ha nagyon rossz a helyzet) - szóval egyszerûen az eddig látott legjobb megoldás, legalábbis szerintem. Ráadásul igen látványos is, öröm nézni, ahogy Geralt pillanatok alatt szétkap egy tucat rátámadó ellent.
Ennek ellenére érdekes lenne egy precíz kardszimulátort felvonultató RPG, de akkor a magányos fõhõs epikus csatáiról le kell tenni...
Garibaldi: A Gothic 3 és a The Witcher - bár mindkettõ RPG - mégis más stílusú játék, különbözõ elõnyökkel rendelkeznek a másikhoz képest. A G3-nak nem is feltétlenül változott elõnyére a korábbi részekhez képest, persze a széria mindig is nagyobb mozgásteret engedélyezett, mint a The Witcher. A Die by the Sword pedig elsõsorban akciójáték, egy RPG harcrendszerének megalkotásánál más szempontok játszanak szerepet - hál'Istennek. Tudom ajánlani a Severance: Blade of Darknesst, az egy igazi vívós, darabolós hack'n'slash, remek - de nem cRPG-be való - harcrendszerrel.
Technológia:A Gothic3-at anno mindenki lehúzta a nagy gépigény és a bug-ok miatt, ezt pedig magasztalják, pedig valóban idegesítõ bemenni a kis házakba, kijönni, mindez 2 töltés.A Gothicban nem volt töltés és azóta sem láttam szebb környezetet.Lehet, hogy még csak a játék elején járok, de nem tudok úszni a vízben, illetve a kijelölt utakról nem lehet letérni, ez eléggé behatárolja a szabadságérzetet.A gépem pedig bika, tehát nem ezzel van a baj. Ettõl függetlenül bízok a Lengyel pasikban, szerintem nem lesz ez egy rossz játék, de tegnap az 10. ház belsõ tere után felálltam a gép mellõl. Harcrendszer: hát nem egy nagy durrancs, ha valaki emlékszik a Die By The Sword kardozós megoldásaira, ezek sehol nincsenek, nem is értem, hogy miért olyan bonyolult úgy megoldani a kardozást, hogy érezzem a kasrd súlyát, a csapásokat. Pedig az már 8-10 éve volt, ha nem több.A magyar hang furcsa, de jó, hogy van, összességében azért várom, hogy jobban elmerüljek a W. világában.
Egyébként van pár ötletem, hogy lehetne ezeket a problémákat megoldani, de egyelõre nincs elég pénzem saját RPG fejlesztésére... 😊
Ha mindent le lehetne generáltatni, nem is lenne szükség fejlesztõkre, kiadókra, tehát ez üzleti szempontból is érdekes következményekkel járhatna. De egy RPG a szerteágazó története, a döntések következményei és a párbeszédek miatt nem igazán állítható elõ ilyen módon belátható idõn belül.
Lehetséges panelekbõl összerakni érdekes történeteket és karaktereket, tekintve, hogy a legtöbb RPG eleve paneleket használ (gonosz mágus/amnéziás fõhõs/nemes lovag, csak hogy a Witcherben is felbukkanókat említsek). Valódi karaktermodellekkel, tehát a személyiségek érzelmi-logikus modellezésével meggyõzõ motivációkat lehetne kitalálni úgy, hogy a játékos nem is érezné, hogy a történet generált. Én úgy indulnék el, hogy veszek egy jó RPG-t, mondjuk a Witchert, és addig javítanám a történetgenerátorom, amíg az illetõ alap RPG összes története elõállíthatóvá válik. Aztán veszem a következõ RPG-t, és így tovább.
Egy ilyen rendszer messze érdekesebb lenne, mint a mai fix felépítésû mesélés. A játék célja lehetne valami olyasmi, hogy "szerezd meg a királyság trónját", minden további instrukciók nélkül. A játékosnak elõször információt kell szereznie arról, hogy is megy a választás, aztán mondjuk bizalmába férkõznie a megfelelõ embereknek, de hogy miként, ez teljesen rá van bízva.
Ami ebben igen nehéz, az a párbeszédek hitetõre formálása, nem is beszélve a beszédgenerálásról. Talán ez az egyetlen tartalma az RPG-knek, ami valóban magas szintû emberi közremûködést igényel.
Félreértés ne essék, nekem pont az a bajom, hogy mostanában a grafikára mennek rá az RPG-k is - ezért hoztam a Crysis demó példáját, vicces, hogy egy olyan játék jobban fut a gépemen. Nem biztos, hogy magasabb szintû látványt ki lehet hozni a motorból gazdaságosan (értsd: nem kell szinte újraírni az egészet, ráadásul még a performance is stimmel). Bár nem panaszkodom, ha futhatna jobban is a gépemene a játék, cserébe tényleg igazán remek és hangulatoas látványt kapok.
"Én továbbra is várok egy olyan RPG játékot, ami grafikailag és méretekben reális."
Örök dilemma, hogy kézzel berendezett, ütõsebb atmoszférájú helyszín, jó eséllyel komolyabb sztorival és karkterekkel, vagy a generált óriási terület nagy szabadásggal, steril hangulattal, kevesebb sztorival - hogy a két végletet említsem.
Én is szeretném a kettõt egyben, annak pedig örülök, hogy a piacon ezen a skálán különbözõ helyeken elhelyezhetõ játékok is szerepelnek. A The Witcher egyértelmûen az elõbbi, remek az atmoszféra, van igazi szerepjátszási lehetõség a karakter kötöttségei ellenére. Örülök, hogy ez így van e játék esetében, a szabadságot óvatosan kell adagolni (de igenis kell), mert túlzott méretekben a játék rovására mehet. Igazság szerint a két elvet egyesíteni azért problémás, mert hihetetlen mennyiségû tartalom legyártását igényelni - és itt szellemi tartalomra is gondolok, nem csak modellekre, pályatervezésre. Tehát sok pénzbe és idõbe kerülne, közben pedig a játék szépen elavulna megjelenésig.
Másrészt egy FPS motorja más feltételeket kell teljesítsen, mint egy RPG. A Crysisban sincs nagyon távoli kép, a pályák ügyesen úgy vannak elrendezve, hogy egy - persze látványos - hegyfal lezárja a kilátást. Jó ellenpélda mondjuk az ArmA, ahol tényleg 8-10 km a látótávolság, de ennek megfelelõen elég lassú és sokak szerint ronda (szerintem nem; csak egy repszimulátor távlatú grafika más nagyságrend, mint egy közel csõjáték, mint a Crysis).
Én továbbra is várok egy olyan RPG játékot, ami grafikailag és méretekben reális. Talán még az Oblivion volt eddig a legközelebb, de túl nyilvánvalóan a játékos környezetén volt a hangsúly. Nem bírom, hogy a "városokban" 30 ember, ha mászkál, nem tetszik, hogy a városok közti távolságok kb. 200-300 méternek felelnek meg. Olyan városokat és erdõket szeretnék, amikben tényleg el lehet tévedni, és fel kell másznod egy fára éjszaka, hogy fények után kutass. Volt már kísérlet reális méretekre, de csúfosan megbukott (Dark and Light). Ami persze ebben nehéz lenne a designereknek, hogy a realitást hogyan egyeztessék a játék szórakoztató aspektusával, mert ugye hosszú távon senki sem szeret kilométereket lovagolni két település között. De van erre is sok megoldás, lásd Obli rendszere, de akár lehetne egy slider is, ami a generált tartalom méreteit állítaná hardcore és lightosabb verziók között.
Töltés nélkül aligha bírna el a motor lényegesen nagyobb területeket.
Grafikában amúgy sem lehet lényegesen eltérni a DirectX lehetõségeitõl, a kérdés inkább azon van, hogyan skálázzák a rendszer elemeit.
kukacos:
"Kétségkívül messze nem akkora, a kihívás nem összemérhetõ, de ezzel az engine-nel szívesebben látnék egy Oblivion méretû terepet."
Én viszont nem. Nagyon nyûglõdik az Aurora már a The Witcher alatt is, de már a BioWare játékok alatt is elég gyengén teljesített. Persze végülis elképzelhetõ, hogy az összes esetben rosszul optimalizálták, de ezt az ezer éves motort már akkor is kár foltozgatni. Nálam a Crysis demó sokkal jobban és stabilabban futott, nagyobb terület mellett.
"Bár a nyerõautomatáknak megvan a maga bája, én sosem bírtam a Wizardry és a M&M stílusát."
Igen, valóban más stílus, megértem, ha nem szeretik az emberek. Ugyanakkor én eddig a Wizardry 8-ban találtam meg a legjobban kidolgozatt, leglogikusabb fejlõdési rendszert, remek kasztokkal és mágiarendszerrel.
Kétségkívül messze nem akkora, a kihívás nem összemérhetõ, de ezzel az engine-nel szívesebben látnék egy Oblivion méretû terepet.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Egyébként én már abba a gépbe nem veszek semmit. Nem éri meg. Majd két év múlva megy a kukába.
De egyébként ja.
https://twitter.com/foodlfg
és nem kell a habiszti történet, hogy de igen
playstation 3 id: Rencsike Playstation3 Xbox 360
Harcrendszer eddigi legjobb, amivel találkoztam. Grafika gyönyörû, bár valóban viszonylag limitált a terület, de ez alig érezhetõ és szépen tele van rakva küldetésekkel, még ha sokszor kell is ide-oda rohangálni. Zene kitûnõ, bár néhol egy idõ után azért kicsit unalmas és néha nem helyzethez illõ.
Döntési szabadságban itt sincsenek csodák (a mostani RPG-k interakciós lehetõségei elég korlátozottak: vagy A helyrõl B-re mész, vagy kiválasztod az opciókat egy dialógusban, vagy megölsz valakit; ez a játék sem kivétel), de ami itt nagyon jó, hogy a küldetéseken látszik, hogy próbáltak érdekes ötleteket betenni. Van itt házibuli-szervezés, nyomozás, és viszonylag kevés a szerezz be 10 x-et és 20 y-t. Persze itt sincsenek végtelen lehetõségeid, de kihozták a mûfaj maximumát: a dialógusok logikusak, a szereplõk motivációi követhetõk, látszik, hogy sokat gondolkodtak a tartalmon is. Tetszik, hogy kivételesen nem a világot kell megmentenünk, legalábbis egyelõre ott még nem tartok 😊 Ami nagyon tetszik: eddig még mindig megtaláltam azt a sort, amit én is mondanék hasonló helyzetben. Ez eddig még nem fordult elõ velem egy RPG-ben sem, és nagyon sokat jelent a beleéléshez. A 18+ tartalom külön jó (nem csak a szexre gondolok; néhány ízes káromkodás vagy filozofáló dialógus nagyon megdobja a hangulatot).
Másokkal összehasonlítva: nekem az Elder Scrolls embernek öltöztetett jelzõoszlopai mindig is nagyon hiteltelenek voltak (bár végignyomtam a Morrowindet és az Obliviont), a Gothic épp ebben volt erõs. Igazából csak több animációja volt minden karakternek, de ez kell is egy hiteles világhoz. Ebben a játékban inkább Gothic-érzésem van, mint Oblivion, ami jó, de nagyon várok már egy olyan RPG-t, ami Gothic-minõségû tartalmat generál, Morrowind méretekben...
A 100 óra játékidõ általában tiszta játékidõt jelent ami a mostani játékokhoz képest kurvasok (átlag 10-20 óra). Egy 100 óra játékidõs játékkal azért hetekig / hónapokig simán el lehet játszani. Osszál szorozzál kicsit. És ebben nincs benne, hogy néha rossz fele mész, meghalsz, stb...
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Az Elder Srcollst csak azért töltöttem le, hogy lássam mit tud a gépemen. Próbáltam vele 3 órát játszani, pont olyan unalmas volt, mint a Morrowind.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
De a Witcher!!! Fantasztikus!
Itt én is írtam róla: The Witcher
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Tudod, rohanó világ, változó igények. Már pedig az a játék ma már nem tud kellõen sikeres lenni, ami olyan cefet hosszú, hogy egy évszak kevés hozzá.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az meg egyenesen szánalmas, hogy a játékidõ 100 óra...
Töltögetést leszámítom akkor alapból 60 órára csökken.
Ezt összehasonlítom mondjuk egy majd 20 évvel ezelõtti wizardry 7tel, ami telepítve volt asszem 9 mb és aminek leírással alsóhangon 1-2 hónap volt a végigjátszása és elfog a röhögõgörcs.
Amúgy jó a game, teccik, csak kevés 😊
Lassan gondlkodhatunk rajta,hogy 2 giga is kevés lesz 😊