CRYSIS 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

-meg igazi éllmény wolt ujjra wégig jáccani a Crysis1 et HD-grafikussal!.. hát nemsemmi!.. <#vigyor><#wow2>
-nahh de most miaz a Warface?....Crysis2 deathmach?<#nemtudom><#wow2>
grebber
"A GameSpot Gamescomon szerzett információ szerint jövõre a nyugati piacokon is megjelenik az ingyenesen játszható Warface."

info: Hardwired

Next PC upgrade: 2022

-háát igen.. naggyjábol igaz amit irx, mert a grafikus a helyes wálax!.. ugyanezwolt az én Nvidia GeForce7300GT mmel is, mert azok csak shader model 3.0 át tartalmaznak , és a Crysis2 nek legalább Shader model 4.1es kell!.. igy én most a HD grafikussal küzepes erõsségû grafikán jáccom, annyi nekem elég!.. <#vigyor>
broman191
Nekem nem ment a 478-as 3.0 GHz-es Northwood P4-emen. Legalábbis játszhatatlanul lassú volt és hamar befeketedett a kép, a legelején a tengeralattjáró megy a mélyben jelenet után (ott még volt kb 20 fps, a következõ jelenetben már a 20 huszada sem, kép sem <#idiota>), de töltöttem le mentéseket, poénból betöltöttem egyet-kettõt ahol kisebb terek voltak, aztán volt amelyik pálya elején még volt kép, aztán az is elfeketedett hamar. A jó öreg 7600GT-m volt kevés neki, nálad a korszerûbb vga miatt mehet! Milyen beállításokkal játszható? 😄

Ezeken a helyeken pl. megyegetett, de fegyvert is alig lehetett váltani olyan kevés FPS volt <#hehe> :

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

-és méghozzá 1 hiba nélkül!.. ami fontos .. és gyors játék átwitel!<#vigyor>
-yess yess és yess!.. 1 ujjabb piros pont a régi gépeknek!.. Crysis2 1magos 478socketos Intelen elindult 1Gb DDr1 rammal és Ati HD3460 os grafikussal!.. ugyhogy átlehetne irni a minimum renszer követelményt rá!.. <#taps><#worship><#nevetes2>
Sztem számolási teljesítménybe ps3 sehol nincs, de keresek rá bizonyítékot 😊
broman191
Volt szerencsém hasonló technikához, CAD CAM informatikán, bár az a gépezet szkennelni nem tudott 3D-s testeket, "csak" 3D-ben nyomtatott és egy fél nap elment vele amíg kinyomtatott egy egészen részletesen lemodellezett buggy autócskát (jó hogy a videón nem mutatták mennyi idõ volt neki a rétegeket összepakolgatni, mert hosszú órákban volt esélyesen 😄). 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

samsung123
Jó lényegtelen, nem azt mondom, hogy ezek nem növelik a gépigényt, de ha kétszeresére is pl: akkor se elég neki egy 2x erõsebb gép...miközebe már kb 4-5erõsebb bármelyik átlag pc. De tényleg hagyjuk, szerintem rengeteg olyan érdek megy a háttérbe, amit a minél több pénz motivál. Én csak ezekre akartam rávilágítani, emiatt sarkítottam.

Az elõzõ témához (atom VS. poligon grafika): sokmindenet már nem kell megmodellezni kézzel mert már sokminden megvan, de ami nincs azt is már beszkennelik, ami pár perc. itt egy videó(nem konkrétan errõl szól de jól látható a szkennelés) video

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

DarkSector
😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

arty
mit hiszek el? hogy a sok "fordítóréteg" (driver, api, win kernel) elviszi a sebesség nagyrészét?

ehez nem hit kell, ez tény 😊 a vindóz pécé játékra szar: a hardverek különbözõségének elfedéséért nagy árat fizet mindenki, de más utat én egyelõre nem látok ... mármint a konzolokon túl. az amd kezdeményezése az õ picai részesedésükkel kuka.

de biztos hülyék a fejlesztõk, meg az áemdés mérnökök és csak te vagy helikopter!

Forza.

kirol
Na, az szuper! 😊

samsung123
Szép álmokat, Te ezt elhiszed? Kamu...

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

Evin
PS3 tesztelve. Konzol verziók szerintem jövõ héten már lesznek.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

arty
durva tévhitben élsz... olvasgass

Forza.

kirol
Értem, köszi!

shaddam
Hát mivel warez kell a magyarításhoz sok sikert hozzá....

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

lac coo
nem is fogják soha, ne reménykedj.. 😊
ahány pc annyi konfig....Egy konzol jóval kisebb hw-val fogja ugyanazt azt eredményt hozni ,ez mindig így lesz .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

samsung123
nem ezt irtam?
De attól a pc többször erõsebb(bármilyen értelemben) csak nem használják ki..

lac coo
Számoknak ,megahertzeknek ne dõlj be, egy konzol ámulatba ejtõ hatásfokkal dolgozik, pc soha nem lesz a közelében sem ....

samsung123
Válaszolok! mert nem rázol le😊
Egy mai pc-sokkal jobb grafikát tudna elõállítani, mint a konzol, mivel egy átlag mai pc teljesítménye 2-szer 3-szor több, de sajnos nem optimalizálnak PC-re olyan hatásfokkal mint konzolra(vagy trehányságból sokszor) ezért tart ott a PC-s játék ahol...

Off vége

Evin
Egyelõre igen. De ha kiirtottam az összes nem magyar szöveget a katonák beszélgetéseibõl, akkor mindenképp publikálva lesz, ha mûködik, ha nem. De az nem tudom mikor lesz, valamikor idén.

lac coo
Megint ez a konzol, meg hogy amiatt vannak "lebutítva" a mai játékok ...
Mi az hogy le vannak butitva????
Ez példásul le van butítva, valójában kétszer ilyen részletest is elvinne egy mai pc ? 😊))
Nem kell válaszolni ! 😊

samsung123
Jaja, nem is egy lapon említem a játékgrafikát meg a CGI-t DE egy megmutatja mi hozható ki a poligonos grafikából, Sõt egy 10 évvel ezelõtti CGI intró már játékgrafikai szint, úgyhogy simán idevehetõ is.

kirol
Igen, x360-asra gondoltam. Pedig lehetne külön, mert most akkor arra várunk, hogy legyen egy PS3-as? És ha nem lesz? 😊

Evin
Szerintem azért õk sem pontról pontra építették fel azt, ami a videóban látható. Biztos, hogy lesz valami modellezési eljárás, amivel annyi munkába telik majd egy modell megalkotása, mint most.

kirol
Az x360-as Crysis2 fordítás? Már kipróbáltam, megy. De nem találok olyan embert, aki a ps3-as verziót kipróbálná. Jó lenne együtt kiadni, de addig nem akarom, ha nem is megy ps3-on.

samsung123
Nem kellene a CGI-t ide venni. Azok számításához nem otthoni pc-ket használnak, és nem 1 darabot.

samsung123
jaj, de naív vagy, ha programoztál tudnod kéne, hogy ezek 99% már kész vagy 100000 féle fa, autó stb. már le van programozva rég, meg nézz már meg egy CGI videót azt hogy csinálják? ott is minden le van modellezve nagy részletességgel egyenként, már régóta.

Ja másik poén, hogy itt nem a poligon alapú számítással van a gond!!! Mert egy CGI videó is poligon alapú és beszarás részletes mind. Hanem a kibaszott konzolok nyomi erejével, azért téglatest formájú az a kibaszot fatörzs, hogy ott spóroljanak számítási teljesítményt és azért lapos a virág is, nem azért mert poligonnal nem lehet megoldani...sokan ebben a tévhitben vannak, meg a videó is erre apellál direkt.
A poligon alapú grafika nagyon is jó, nincs vele gond a mai gépeken is iszonyat szépet ki lehete hozni, DE a KONZOLOKhoz gyártanak mindent ezért butítás van. Majd a next gen konzolok-nál lesz megint grafikai fejlõdés(pc is csak akkor sajnos) mert a játék grafikája fejlõdik csak butítják 4 éve (a crysis egytõl kezdve), hogy fusson Konzolon. Mikor itt lesznek 2 év múlva az új konzolok, na ott már nem lesz ilyen probléma.(ráadásul a mostani grafikus motorok jó része /Cryendine3 UE3 Frosbite2 már elõkészítve vannak a nextgen konzolokhoz, mivel most erõsen butítottak direkt, így 2 év múlva azonnal redkívüli grafot fogonk kapni, hiszen már ma kész a fejlett engine/ Úgyhogy nem a poligon alappal van itt gond ma se, meg késöbb se.

kirol
Boxos fordításról lehet valamit tudni?

lac coo
De , pont hogy sok mindent csináltam, modelleztem játékokba saját szórakozásra. De a fûszál csak példa... kéne 25 féle fa, 10 jármû, 8 karakter, 56 ház stb.....Mondjuk azt nem tudhatom hogy dolgoznak ezzel a pontfelhõvel ...

Evin
Látom nem nagyon programoztál még.
Megcsinálsz 1 fûszálat, és azt sokszorosítod.

lac coo
Ehhez a csilliárd poligonhoz kapcsolódóan: már régen le akartam írni csak öregszem és meszesedik az agyam ...

Még ha mûködik is majd a dolog... egy mai játék elkészítése több száz emberrel is évekbe telik, százmilliós ( dollárban) költséggel!

Ki az aki nekiáll fûszálanként lemodellezni egy Crysis méretû pályát???

grebber
Na lol ismét egy soha el nem készülõ mód:
Ezt már a UE3-al is eljátszották azóta is "készül"

NUKED CRYSIS

grebber
Hm egész jó kis mod

Környezet grafikáját jobban megcsinálva meg azért valamicske életet belevíve egész jó lenne!

grebber
[/img]

Beírom nekik "basszátok már meg,ne köcsög képekre gyúrjatok ,hanem adjatok már ki valami kézzel foghatót"

arty
zárásképpen pedig:

😄D

térjünk vissza a nem-LUFI crysis2-höz, elnézést az off miatt!

Forza.

Sziasztok! Valaki meg tudná nekem mondani, hogy miért akad a legtöbb videó single-ben?
arty
jahh... azért nincs kész, mert ehez a technologiához ezek implementálhatósága erõsen "lehetetlen" - ezt nálam jóval okosabbak írták máshol, én csak "szajkózom". és nem ma kezdték, mivel errõl már régesrég is volt szó, és akkor is elhalt ötletnek tartotta "mindenki" a már emlitett problémák miatt (árnyék, animácio, pl) - és lám, azóta sem oldódott meg 😊

az objektumkezelést nem lehet más, poligon alapu endzsinekbe beletenni, ergo egy SDK-val semmit se érnél...

Forza.

MerlinW
Elég egyértelmûen mondja a videó vége felé, hogy még távolról sincs kész dolog, az árnyékok és a fények lesz a következõ lépés. Megjegyzem ezek mind másodlagosak, hiszen, ha ezt az objektumkezelést kiadják SDK-ban, akkor bármelyik motor-ban fel lehet használni, fény/árnyék kezeléstõl függetlenül.

Egyébként nem éppen hülye emberek készítik a dolgot, hogy csak a két cégalapítót említsük😊
John Alberg
Michael Seckler

[merlinw.org]

broman191
<#eljen><#smile>

grebber
Nem azért volt szép a Crysis grafikája mert fiatal voltam.
Hanem mert az akkori más gamekhez képest jóval meghaladta a korát.
Ezt már azóta nem látom pedig eltelt pár év.Most itt a 2. rész de ez nem nyújtja azt amit vártam.
Remélem majd a 3 fogja hozni a várt szintet!

arty
nem a gépigény a gond, illetve de: amit látsz, annyit tud az engine (játékra alkalmatlan, mert összességében ronda és statikus), minden extra ezen felül nevetségesen lassu lenne! pl egy fának lenne árnyéka, menne kb ezred ilyen sebességgel 😊 (de lehet túlbecsültem)

fejlõdés pedig az uj konzolgen idején várható, de abban nem vagyok biztos, hogy drámai lenne. hogy a crysisnál átélteket ujra tapasztald, ahoz nem csak hw fejlõdés kellene egyébként, hanem hogy fiatalabb legyél ûjra, kevésbé legyél belefásulva a poligonos grafba, stb 😊

emlékszem, tizenévesen kb kétévente átéltem az állejtõs graf "mámorát", aztán még huszonévesen is sikerült 1-2x, de manapság már semmi nem vág földhöz. persze van ami nagyon tetszik, de mégse ugy mint rég 😊

Forza.

lac coo
mikor hw áttörés lesz, de most úgy néz ki alig -alig gyorsabbak az új generációk, már nincs az mikor megvettem az x800-at, és az brutál nagy teljesítmény volt az akkori csúcs 9800 pro után !!

grebber
Nem lesz belõle semmi mert mocskos nagy gép kéne neki.Igaz jobban mutat mint a teszzalált cuccok.De egy game amiben minden így nézne ki fullos tesszalációval annak is irdatlan gép kéne.
Kíváncsi vagyok mikor lesz grafika áttörés amire újból azt lehet majd mondani mint anno a Crysisra.Mert eddig nagyon úgy néz ki leálltak 😞

lac coo
Poligon számmal eddig sem volt nagy bajuk a mai játékoknak, hw-knek, csak ha került rá "némi " shader is ! 😊Abból itt szerintem semmi nincs csak egy egyszerû bitmap. annak idejét rFactor alatt megnéztem, egy sima texturával irdatlan mennyiségû poligont volt képes mozgatni még a P4-esem is .

Szerintem is kamu. Meg mintha lett volna már szó errõl jó néhány évvel ezelõtt, valami ID-s emberre emlékszem ...

arty
pont az a lényeg, hogy sem az árnyék, sem a többi, megszokott szép effekt, de még egy sima karakteranimácio is lehetetlen ezzel a módszerrel, amit õk ÁLLÍTÓLAG(!) használnak - mert még ez sem nyert igazolást eddig 😊

ez a "nem arra koncentráltunk" pedig baromság, mivel egy árnyékszámitáshoz semmiféle müvészi extra nem kell, annyira alapvetõ

a bemutató egy lufi és a gépemet tenném rá, hogy ebbõl semmi se lesz

Forza.

Részben azért, mert abban az idõben amikor telepítettem a gépet csak ez a lemez volt kéznél ( XD ), részben pedig azért amit Evin is említett az imént .

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

broman191
Filléres téma manapság 4 GB memória, és a Win7 eszi bitfüggetlenül.

Evin
Mondjuk mert nincs neki 4GB memóriája, ami miatt váltania kellene?!
Az ilyen apróságok miatt, szerintem kevesen fognak egy teljes rendszert újratelepíteni.