31
  • Mike
    #31
    sajnos nem eszmefuttatás, ezen egyszer majdnem végighaladtam, csak nem volt 15 misim erre. igaz a dvd mellett el adhatod tv csatornáknak is a vackodat (már ha kifizetted annak a jogát is, meg vmeliyk csatornának kell a szarod), lehet venni kizárolagops vetitési, forgalmazási jogot is évekre. plusz ott van a merchandise, midnenféle vicket-vackot árulsz adott filmhez.

    a turkálós filmek egyrészt kiszórt készletek, másrészt filmjogokat általában csomagban veszel, tehát egy-egy nagy név mellé adnak mondjuk 5 szart
  • Mister
    #30
    Az eszmefutatásod jó, de észre kéne venni ( nem neked, hanem a forgalmazóknak ), hogy kicsiny hazánkban az átlagfizetésből nem lehet minden héten venni 1-2 db 5.000 Ft-os dvd-t.
    Ha bemegy az ember a médijamárktba, vagy a teszkóba, akkor azt látja, hogy az akciós 500-1.000 Ft-os lemezeknél sok érdeklődő válogat és vesz akár többdarabot is, míg az 5.000 Ft-os lemezeknél szinte senki sincs.
    Ami még ehhez hozzá jön, hogy ötöd annyi áron simán harmincszor-nwegyvenszer ( és még lehet, hogy keveset is mondok ) annyi lemezt lehetne eladni, és akkor mindenki jobban járna.
  • Mike
    #29
    azért drága barátom, mert nem csak az a gyártás az egyetlen költség
    meg kell venned a forgalmazási jogokat, vetitési jogokat, szinkron, felirat, grafikus, aztán reménykedsz benne hogy itthon el tudsz adni 5000 darabot
    adjuk darabját 2000-ért, ami ugye nem teljesen a tied, mert rajta van a kereskedő haszna, az állam is leveszi a maga sápját, marad modnjuk a 2k-ból neked 1200-1300. 5000 darabnál az 6,5 milka
    6,5 milkánál pedig csúnyán ráfizetsz, bolt becsuk, dvd forgalmazás elfelejt
  • Mister
    #28
    30 ( harminc ) forint egy nyomott, gyári dvd, amin a film van.
    ( itthoni gyártósori adat )
    miért is kell ezt 5.000 ft-ért adni?
    adják 300-ért, az is tízszeres ár, és senki nem warezolna
  • Mike
    #27
    a többség nem hülye
  • Wittgen
    #26
    Már régóta az is közrejátszik abban, hogy sorozatokat töltök le, hogy nem akarok 15 percenként 10 perc reklámot bámulni. Inkább megnézem az aktuális rész 1-2 nap késéssel reklám nélkül.

    Szoktam eredeti dvd filmeket venni (nem premiereket, mert azok húzósak), de ha ilyen reklámfosokat kezdenek el terjeszteni, asszem teljesen le fogok állni róla.
    Ha pl moziban is bevezetnék, hogy film közbe becsúszik 1-2 reklám blokk, az lenne az utolsó nap, hogy mozijegyet veszek.
  • gplay
    #25
    Hát eddig sem sok filmet vettem eredetiben, de, ha ezt beveztetik akkor pláne letöltöm.
    Ha reklámot akarok nézni akkor bekapcsolom a tévét. Nehogy már megszabják, hogy én mit és, hogy nézek.
  • muerte2
    #24
    Ismerek néhány IBM alkalmazottat, ezek után semmin nem lepődnék meg. :D
  • kvp
    #23
    Ha jol latom, akkor a filmek egyre inkabb a jatekok mukodeset probaljak atvenni, ebbol is inkabb az mmorpg-k uzleti modelljet. A halozatrol letoltott reklam, az elofizeteses digitalis alairasra alapulo felhaszanlo azonositas es az osszes tobbi uj szolgaltatas egyre inkabb ebbe az iranyba megy el. Nemsokara meg kell szoknunk, hogy az informaciohoz valo hozzaferest az anyagi lehetosegeink korlatozzak es a tudas sem megszerzheto csak berelni (licenszelni) lehet egy idore.

    Ha valaki a tenyleges adatokra (filmre) kivancsi, akkor erdemesebb illegalis forrasbol megszereznie, mivel ott tenyleg meg is kapja azokat, mindenfele korlatozas nelkul. Az igazi kerdes, hogy az emberek tobbsege melyiket valasztja. Egy diktaturaban is vannak akik jobban szeretik ha egy fegyveres rendor all a hatuk mogott, minta harcoliuk kellene a jogaikert. A kerdes, hogy a tobbseg melyiket valasztja.
  • wanek
    #22
    Ez a reklám - ha tényleg DVD-n van - simán kikerülhető. Már ma is vannak olyan asztali készülékek, amik tudják a Q-Play funkciót (egyből a filmet kezdi lejátszani), illetve számítógépen az AnyDVD is jó, vagy direktben a VOB-okat lehet lejátszani.
    A kalózok meg majd eleve úgy árulják (olcsóbban!!!), hogy egy deka reklám nem lesz rajta.
    Halva született ötlet.
  • Cat #21
    Ez csak egy szabadalom, aminek licencdíjából pénzt fognak keresni. Nem ők fognak reklámozni, és nem őket fogod szidni. Ők nem gyártanak DVDt, és nem is árulnak tartalmakat, amiket igy eladnának. Szóval miért is hülyék?
  • bobi64
    #20
    EZ EGY IGAZI TŐRŐLMETSZETT KRETÉN BAROMSÁG. SZERINTEM EZ KACSA, NEM LEHET ENNYIRE HÜLYE EGY ILYEN CÉG.
  • kernerster
    #19
    Ezt akartam írni én is, ezzel csak azt érik el, hogy kettővel többet fizetek a netért.
  • muerte2
    #18
    Ezaaz. Ha már kifizetek egy valag pénzt egy műsprps DVD-lmezért akkor hagy fizessek már azért is hogy ne legyen reklám! Na tudod itt döntenék úgy hogy vesz a fene filmet, innkább warezolok.
  • pitiless
    #17
    Úgy néz ki, hogy az ibm támogatni akarja a warezt. Gratula nekik!
  • haxy27
    #16
    még jó hogy van AnyDVD
  • carville
    #15
    Én azt hittem azért veszem sokezer forintért a filmet DVD-n, és nem ingyen a TV-ben, hogy ne lássak reklámokat.
    Ezek szerint tévedtem...
  • Mike
    #14
    sírd vissza te
  • Mike
    #13
    nem lenne elfogadható, most is elég olcsó
    lófaszt kell reklám egy film közben
    ha annyira imádod ezt, nézd a retekklubbot, ingyenes, reklám is van
  • Mike
    #12
    aha
    szal megveszem ezrekért a filmet, aztán a film közben a lejátszó reklámokat szúrna be
    hát a kurva anyjukat
    nem tudom mit képzelnek
    no meg ki lesz akkora marha, hogy ilyen lejátszót vegyen
    halott elképzelés
  • endale
    #11
    A kellően olcsó maximum 0 forint lehetne ezért. Rendben van, hogy osztozunk a hirdetővel a DVD árán, de a film KÖZBEN ne legyen hirdetés, mert az már olyan mint a tv. Most is elgondolkodtató, hogy inkább letöltöm a filmeket másnap a netről, és megnézem reklám nélül jobb minőségben, de hogy DVD-zés közben betoljon egy reklámot,az már túlzás. Meg még vegyek hozzá olyan lejátszót is ami a netről tud reklámot letölteni, és fizessek a szolgáltatómnak a netért, azért, hogy a reklámot nézhessem.
    Esetleg kidolgozhatnánek egy olyan szabadalmat, hogy megállítanának embereket az utcán, mutatnának nekik egy reklámot és még pénzt is kérnének ért, mivel ez is "újabb bevételeket hozna a forgalmazóknak és a gyártóknak egyaránt"
  • Sliders
    #10
    Ezen kár lovagolni, ez halva született ötlet. Nem ők az elsők akik erre gondoltak. Nem lesz belőle semmi.
  • Mythic
    #9
    Kapják már be! Lassan a reklámok kozé fognak betenni valami kis torténetet. Még jó, hogy a konyvekbe nem építenek be X oldalonként egy kis mosópor reklámot. Én már azon a szinten vagyok, hogy amit a tvben reklámoznak éjjel-nappal, azt azért sem veszem meg, mert ennek a terméknek a gyártója idegesít nap mint nap.
  • barret
    #8
    Itt meg letoltod a reklammentes valtozatot!
    Gondolom erre megy ki a jatek.
  • sokadikgab
    #7
    visszasirjuk mi me'g a jo oreg VHSt, ahol fogtam es attekertem volna a reklamot...
  • floatr
    #6
    Szerintem meg elfogadható kompromisszum lenne, ha egy TV-adáshasonló elrendezésben reklámblokkok lennének egy filmben. Persze mindez akkor, ha kellően óccsó lenne a korong a bótban.
  • opeca
    #5
    Egyébként ilyen már létezik. Van is egy pár DVD-m, amin kikerülhetetlen vodafone reklámok vannak.

    Úgyhogy majd fizetheti a jogdíjat az IBM:))
  • Razgon
    #4
    Igen, iiiiiigeeeen!!!! Ez kell nekünk!+!
  • Adenoma
    #3
    veszel egy olcsóbb dvd-t, van rajta 20 perc kikerülhetetlen, átugorhatatlan reklám. veszel egy drága dvd-t, azon csak 5 perc reklám van. beülsz egy nézhetetlen szarra a plázába a csajoddal, elkérnek érte 2000-2500 forintot összesen, csajod nyávog egy kis pattogatottért, máris 5-6K-t fizettél az egészért: és látsz az elején 5-6-10 perc reklámot. most mennyit kell még fizetni, hogy ne legyen reklám? vagy mennyi reklámot kell megnézni az elején, hogy ingyenes legyen? vagy mi alapján dől el, hogy a film előtti reklámok mennyisége, és a film ( adathordozó/mozifilm). szerintem ezeket le kellene valahogy tisztázni, szerintem nem egy rossz gondoloat, hogy akkor konkretizáljuk a dolgokat, hogy a dvd-n ha kikerülhetetlen a reklám, akkor max 800 forint lehetne a film. ha kikerülhető ofc. lehet drágább, de mivel van rajta, akkor sem érhetné el a 5K-s kategóriát. az áfa, a hasznok kurvára nem érdekelnek az itthoni dvd-n úgyis csak az előállítási költség, ami nagy tétel esetén nem éri el, nem érheti el az 50 forintot, a szállítás, ami max 200 forint, a többi az a film előállítási ára (plusz szinkron) és a boltos nyeresége.
  • opeca
    #2
    Butul már ez az IBM is:(
  • Lazarus
    #1
    Már alig várom