91
  • kogasom
    #91
    Amit abszolute nem nehéz használni, az a MacOS. Olyan szinten mindent az ember alá rak, hogy az valami félelmetes. Cserébe kicsi a geek faktora, nincs meg benne a bütykölés öröme. De ez gondolom sok embernél nem negatív tényező.
  • floatr
    #90
    A Feisty megjelenése óta azon dolgoztam, és használtam főként a desktop cube-ot. A Gutsy-ra már a Fusion-t pakoltam fel, és nagyjából másfél hónapja próbálom a beryl-hez hasonló beállításokat összelőni.
    Mivel a gép ugyanaz, nagyjából tökmindegy h erőmű vagy sem. Az összehasonlítás a beryl és fusion közti különbségről szól.
  • floatr
    #89
    Kubuntu 7.10

    Egyébként érdekes felvetés ez a "utálok többszáz oldalas kézikönyveket olvasgatni", mert én speciel nem úgy születtem h valamelyik oprencert alapból vágom. Például qrvasokáig tartott amíg kiismertem valamennyire a különféle windózokat, mert rohadtul nem evidenciákból építkezett (mondjuk ez elég szubjektív h mi az evidencia). Aztán amikor Ubuntu-t kezdtem el használni nagyságrendekkel kevesebb időmbe telt beleszokni.
  • Epikurosz
    #88
    Légszíves itt ne kuncsorogj alamizsnáért.
    Tököm van tele az állandó koldulással.
  • treff3
    #87
    Kérlek! Ez most fontos! Menjetek fel a http://www.ringier.hu/szavazas oldalra, és szavazzatok az a Borsodbótai Általános Iskolára (rögtön az oldal tetején) , ezzel 5 millió forinthoz juttatva őket... A Borsodbótai Általános Iskolát egy eldugott helyen lévő, többszörösen hátrányos helyzetű kistelepülés tartja fenn. A pedagógusok küzdenek diákjaikért és minden lehetséges fórumon pályáznak annak érdekében, hogy tanulóik számára jobb körülményeket biztosíthassanak. Ebben segítené őket a támogatás. Köszönjük! /Ha tudod add tovább, vagy tedd ki üzenöfaladra!/
  • Epikurosz
    #86
    Te. megnéztem a videót, nem f..tam csíkot.

    Érdekes a 3D ablakkezelés, ezt tervezi a Microsoft is a köv. oprencernél, de igazáól engem és sok más juzert nem ezek a csicsák érdekelnek.

    Nekem az kell, hogy egyszerre több feladat problémamentesen fusson, a kezelőfelület egyszerű legyen (utálok többszáz oldalas kézikönyveket olvasgatni!), a gép biztonságával ne legyen gond, a hardverek felismerése könnyű legyen, a fájlformátumok hordozhatók legyenek, az automata frissítés legyen megoldva, a Súgó legyen pontos, és mindezt olcsó áron.

    Melyik ez az oprendszer?
  • evenor
    #85
    Visszalépés? Mennyit foglalkoztál vele pontosan? Nekem gyorsabb, stabilabb és órákig lehet a beállításokkal szöszmökölni. Ja és nincsen csúcsszuper gépem.
  • floatr
    #84
    Tom, azt használom, a fusion disztrib elem ugyi...
    Bár a beryl-hez képest látszik a visszalépés, remélem azért hamar túljutnak ezen
  • mousee
    #83
    Ezt el tudnád nekem küldeni? Dx10-es gémekhez csodás lenne...
  • bvalek2
    #82
    Azért fusion, mert a beryles fejlesztők is részt vesznek benne. A compiz és a beryl egy fejlesztés voltak, de szétváltak, és most megint együtt dolgoznak.
  • gkalcso
    #81
    A berylt már nem polírozzák vagy 8 hónapja, most compiz (az eredeti) és compiz fusion (compizt kiegészítő) van.
  • floatr
    #80
    Ilyen sztem xp-ből se lenne rossz. Mellesleg a beryl-ről annyit h azért még bőven van még rajta mit szerelgetni, mert bár melóhoz is tökéletes nem csak parasztvakítani, azért elvétve még akad egy-két memóriaproblémája. Igaz akkor is csak az ablakkezelőt kell újraindítani gombnyomásra, nem az egész rendszert...

    Nem mellesleg a munkahelyemen az összes kollégám a csodájára jár, programozók, designer-ek, de még elég gyávák ahhoz h ezirányba lépjenek. Bár a visztától még inkább elzárkóznak.
  • flashdesigner
    #79
    van egy minicdről (200mb) betöltődő Vindóz Nyistám (Pista) aminek a következők a hardverigényei:
    -P2 233 Mhz,
    -256 RAM,
    -1 mb videoRAM,
    -CD meghatjó
    a programnak nincs szüksége winyóra és telepítésre (ja természetesen kalóz , feltört verzió) és a maxi verziójában (ami egy rendes CD-n (!) van rajta abban
    van :
    -Total Commander (1000 pluginnel),
    -SATA , SCSI, LAN driverek alapban minden hálókártyát (és egy-két wifi kártyát is megismer)
    -Opera, Firefox
    -BSexplorer (Start menüvel előtelepített programokkal)
    -egy rakat adatmentő program (particionáló PQMAGIC, GetDataBack stb..)
    -Notepad2,Foxit PDF reader, teljeskörű Unicode karakter és szövegbeviteli támogatás,
    -limitálatlan task és thread kezelés (nincs max. 6 thread)
    -limitálatlan futási idő (nincs egy napra korlátozva)
    -full kompatibilitás a Viszta bút menedzserével, helyreállítás
    -full kompatibilitás az NTFS 3.1 particiókkal, shrink és viszta
    particiók (dynamic disk MFT, GPT, RAID stb..) teljes körű támogatása,
    -full kompatibilitás az összes Microsoft Network Environmenthez...

    a szoftver porba alázza, porba döngöli a Viszta eredeti hardverigényét
    használható (akár nemcsak rendszergazdáknak)
    igaz az Aero felület nincs bele integrálva.

    De ha igazán szép és látványos OS-t akar az júzer, akkor annak ajánlom figyelmébe bármelyik CD-ről betöltődő LIVE-CD -s Linux-ot "Beryll" kezelőfelülettel és akkor csíkot fog fosni és többet hallani sem akar majd semmilyen Windowsról az júzer. http://www.youtube.com/watch?v=G3p8IBNNd88
  • fflx
    #78
    HP is ugyanezt csinalja. Telerakja mindenfele probaverziokkal, meg folosleges marhasagokal a laptopjait. De reinstall es aztan csak azt, ami fontos!!!
  • Hoho
    #77
    Nem a vista es nem a laptop a hibas, hanem a rengeteg felesleges szoftver, amit alapbol felpakol. Nekem is lenovo van kulon particioban a vistaval. A kulon particiot hagyd meg, a masikat formazd es telepits ra dvd-rol vistat. Lenovo driverek webrol leszed. Sokkal gyorsabb lesz.
  • homeless
    #76
    Nekem meg a linux 1 giga rammal röhögve elfut, és 2-300mb memóriát használ, ha megy a compiz+firefox(ez fogyaszt a legtöbbet), meg egy csomó szar amit lusta voltam kikapcsolni, de most eszembe jutott úgyhogy ki is lövök minden szart.
  • kogasom
    #75
    Ez a 2 giga ram számomra azért vicces, mert a MacOS 1,25-ön röhögve elfut, pedig nem kímélem. Pedig a MacOS nem az a rendszer, amiből kispórolták a grafikus elemeket meg a funkciókat.
  • Epikurosz
    #74
    Szerintem is.
    Nekem is kétmagos procim van, 2 GB RAM-mal, és smmi panaszom a Vistára. Igaz, én nem játszom, csak irodai Win-es alkalmazásokat futtatok, netezek, és néha filmeket nézek.
  • floatr
    #73
    gáz
  • bakagaijin
    #72
    Ez után meg pláne :P.
  • rigidus
    #71
    > Én igazából nem is értem, miért fizetünk az adónkból milliárdokat üzleti szoftverekre, amikor ott vannak az ingyenes Linux disztibúciók, amelyekhez ha támogatást is vesz az állam, akkor is 10%-ába kerül a Windows alapú termékeknek.

    It is difficult to get a man to understand something when his salary depends upon his not understanding it. /* Upton Sinclair */

    Nehez egy emberrel megertetni valamit ha a fizetese annak meg nem ertesen mulik.
  • bakagaijin
    #70
    Első mondatom magyarítva: Ha láttátok, akkor irodai gépekről van szó, nem az otthoni desktop-ról, ez utóbbinál általában véve is magasabb a linux aránya mint az irodában.
  • bakagaijin
    #69
    Ha láttátok, akkor irodai gépekről van szó, nem az otthoni desktop-ról, ott általában véve is magasabb a linux aránya mint az irodában.

    Áttérni a cégek pedig azért nem fognak, mert 1. minek? 2. pénzbe kerül 3. tömérdek régi alkalmazás fut az irodákban, amiért egy csomó pénzt csengettek ki anno az xp (már ahol egyáltalán átáltak) átállás miatt (és akkor még ott volt a "JAJJ itt van a Y2K és jajj mi leszt most" para-hullám is), eszük ágában nincs a cégeknek ezt még egyszer potyára kifizetni. Rengeteg helyen most is csomó dos-os progi fut és futni fog. 3. erősebb vasat kíván (még több pénzbe kerül). Próbálkoztak még azzal is MS-ék, hogy megvonják az xp-re a supportot, de ez hmm nem volt túl népszerű kezdeményezés. Talán azzal lehetne gyorsítani az átállást, ha azt mondanák tenorista-elhárító feat-eket tettek bele... De nem akarok tippeket adni.

    Linux az irodában leginkább szerver funkciókat szokott ellátni (file, printer, firewall, akármi). Pl. azért, mert a Gizike levedlett gépén is fut, ami már nem kell senkinek, vagy pedig mert a linux-barát rendszergazda van a cégnél. Vagy a másik nagy terület, hogy a nagyszerverek helyett használják, mert olcsóbb, és pl. clusterezéssel próbálják megoldani a kieső feat-eket. Ami jövője még lehetne viszonylag egyszerűen: a lebutított gépekre lehet tenni (pl. ügyfélszoli, helyszíni terminálok, kijelzők, akiknek általában minden jogát el szokták venni dózerről, hogy csak egyetlen, max két speciális, kijelölt programot lehessen futtatni), ha ezt a területet meg tudnák nyerni az is nagy előrelépés (és őrült nagy kiesés MS oldalon) volna. Rengeteg ilyen gép van, általában vetésforgó jelleggel használják az emberek; vagy a másik jelleg éjjel-nappal fut és soha senki nem is látja a win-es felületét vagy ha igen akkor vicces fotó képében kerül a netre.

    Ami szinte biztos: az otthoni xp felhasználók előbb fognak áttérni, mint a cégek mert előbb-utóbb a játékkövetelmények ki fogják kényszeríteni (pl. ha az új DX-et nem fogják kiadni vista alá, erre vannak is törekvések), illetve az új vasakat már helyből csak azzal fogják szállítani, visszalépési opció nélkül.
  • kerek1224
    #68
    Hát akkor szarok a Lenovo laptopok. Nekem ugyanez a konfig van Fujitsu Siemens-szel, és szépen pörög rajta a Vista, van telepítő DVD is, 1 perc alatt felbootol, stb. Vagy a tiedre fel van telepítve egy csomó felesleges program, ami sokáig indul a bootolásnál.
  • floatr
    #67
    Ezzel meg azabaaaj h kenegetés nélkül nincsen állami megrendelés, merhát mi haszna belőle a döntést meghozó tisztességben megőszülő bölcs embereknek...

    Egyébként meg akinek játék kell, vegyen konzolt, ne oprendszert. Azzal tán még jobban is jár, mert nem kell instállgatni, tört játékoknál trükközni, nem lesz vírusos (legalábbis egy jó pár évig még nem valószínű), kevesebb helyet foglal a tv mellett miegymás. Egy Viszta árából akár egy hekkelt PS2-es is kijön.

    Egyébként meg az oprencert kezelni tudni kell. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az vagy hülye vagy fizetnek érte neki. Win estében sem lehet egy bizonyos pont után megúszni pl registry állítgatásokkal. De ha ott elpukkan valami, akkor legalább megy vele az egész rendszer. Az Ubuntu meg látványosan fejlődik; igaz ezt nem rágják az ember szájába vérmarketinggel
  • endricim
    #66
    Tegnap vettem egy dual core 2 gigás Lenovo laptopot 1 Giga rammal Vistával rajta. Csiga a gép a Vista miatt(majdnem 5 perc míg lehet vele dolgozni) és ahhoz képest hogy Vista Home Premium van rajta csak 60 napos próbaverziós progikat adnak vele. Jah és nem adnak Vista telepítő CD t vagy DVD t, hanem a vinyón van egy külön partíció amin rajta van. Gondolom hogy megnehezítsék más oprenszerek feltelepítését. Vista Sucks.
  • Epikurosz
    #65
    Legyünk őszinték!
    A pénz beszél, a kutya ugat.

    A Linux akkor fog nagyot kaszálni, ha az állami és közintézményekben (önkormányzatok, kórházak, iskolák) bevezetik, a Win helyett. Én igazából nem is értem, miért fizetünk az adónkból milliárdokat üzleti szoftverekre, amikor ott vannak az ingyenes Linux disztibúciók, amelyekhez ha támogatást is vesz az állam, akkor is 10%-ába kerül a Windows alapú termékeknek. Mert funkciókban a Linuxos világ is tudja, amit a Windows-os, ezt nem vitatom.

    A Microsofttal amúgy nincs különösebb probléma, velem legalábbis mindig kedvesek voltak, sőt az említett OEM XP és Office esetében is, amikor felhívtam őket, annak ellenére segített egy-egy támogató, hogy nem lett volna kötelessége.

    Elmesélem egy érdekes történetem az MS Szuporttal: A nyáron a nagy melegben levettem a PC házának oldallapját, hogy jobban szellőzön. Tény, hogy jobb lett a légáramlás, de hirtelen megszaporodtak a kék halálok, a lefagyások, újraindulások. Hívogattam az ügyfélsz.-ot, STOP hibák miatt stb. Kiderült, hogy a videókártya ki-kilazult, mert nem volt megfelelően rögzítve, és emiatt keletkeztek a STOP hibák. Ja, és mivel lent van a lábam mellett, néha belerugtam a házba. :-)

    Azóta szépen becsavaroztam a videókártyát, visstatettem az oldallapot, és odébb toltam a lábamtól a házat, és nem rugdosom, véletlenül sem.

    Azóta megszűntek a STOP hibák. Pedig már reklamáltam a Microsoftnál, a videókártya gyártójánál, és más szoftver- és hardver gyártóknál is. Ezúton is elnézést kérek tőlük. :-)
  • turul16
    #64
    Vannak olyan cégek akik normálisan felteszik a Linuxot az általuk forgalmazott gépekre. Hiszen az ő feladatuk is az általuk szállított szoftverek támogatása.
    pl.:dell
  • virs lee
    #63
    Mindenki tudja hogy azért nem windowssal kapod, mert akkor nem akarnád kifizetni a magasabb árat. Így marad az üres gép, amire - mivel ingyenes - felhánynak egy linuxot hogy el lehessen mondani hogy nemis üres gép, oprendszerrel együtt kaptad. De az sem az eladót, se a júzert nem érdekli hogy az működik vagy sem, mivel úgyis repül rá a warez windows vásárlás után.
  • strogg
    #62
    Tényleg no flame szándék nélkül. Egy (számomra is megbízhatónak tartott IDC) felmérés szerint a Linux elterjedtsége Desktop-on 5-6% Ez számomra megnyugtató érték, és szerintem jó, elgendő is. (tökmind1 miért gondolom így, ténylegn em akarok flame-et) A lényeg: Egy ubuntut KDE-vel az 55 éves informatikai anti tálentum anyám el tud kezelni, és örül neki. (hallanátok mit anyázik, ha wines gép elé kényszeürl a munkahelyén)

    Az ubuntu install a következő: CD berak-> elindul a live CD -> hálózati konfig grafikusan->kattint kettőt az "install" ikonra-> A 7 kérdésből 4-et simán OK 3-4 kérdésre válaszol (Pl: root jelszó)-> amiíg telepedik netezel, kávézol, stb...-> 30 perc múlva reboot, és kész.
    Utánna elindíto ma synaptic-ot, és pipákkal kijelölöm mit akarok mér felrakni. És felrakja. :)
    Eléggé egyszerű...
  • bvalek2
    #61
    Nekem a Linux szimpi lenne, de qrva bonyolultnak tűnt anno kb. 4 éve, amikor toljára kipróbáltam. Nem tudtam csatlakozni a netre.

    A Linux 4 év leforgása alatt hatalmasat fejlődik, nem is hasonlít az élmény a korábbira. tudom, hozzászoktunk hogy a Windowson csak az ablakkeretek változnak ennyi idő alatt (vagy még az se). Továbbá aki Linuxozik, az nem a Linuxot használja, hanem a grafikus felületet, meg alkalmazásokat, és azok döntően meghatározzák a felhasználói élményt.

    A Linuxot magát programok használják, nincs semmilyen felület amin hozzáfér az ember (legalábbis nem tudok róla). És ez így jó, egy oprendszer ne dobáljon nekem ablakokat, hanem szépen csöndben gazdálkodjon az erőforrásaimmal. Én majd olyan ablakkezelőt, meg alkalmazásokat választok, ami nekem tetszik. Vagy felteszek egy disztribúciót, amiben ezt már megtették nekem.

    Valaki lent nem ajánlaná Debiant, hát ez is alkalmazás kérdése. Amióta van grafikus telepítője, és alapból felkonfigurál minden hardvert amivel eddig találkoztam (ami nem sok, bevallom), elégedett vagyok vele. Szépen kiválasztom KDE-t, és utána sokkal felhasználóbarátabb rendszert kapok mint a Windows, grafikus varázslós csomagkezelővel, mindent szájbarág, hülyebiztos.

    Például:

    Beteszem a CD-t, nem csak felismeri a tartalmát, de ha zenei CD, akkor fel is ajánlja a kiírást, MP3, Ogg-Vorbis, FLAC, WAV formátumokban. Az ember simán leszedi az ISO-t, vagy kiírja. Kaffeine médialejátszó első telepítéskor javasolja letölteni a libdvdcss csomagot, amivel bármilyen gyári DVD-t olvasni lehet, csont nélkül. Mindenféle WMV, DivX AVI, MOV, RealPlayer, stb. formátumot alapból támogat, nem kell codec-ekre vadászni. Debian tele van profi zeneszerkesztőkkel, dobgépekkel, MIDI szintetizátorokkal, stb.

    Irodai munka: OpenOffice.org. Dokumentumok, táblázatok, prezentációk, stb. készítésére alkalmas, én vele írok könyvet. Nem része e-mail kliens, meg ilyesmik (amúgy is webest használok), nem szervezi meg az egész iroda életét, de ez nem is célja, arra jó, amire kell, messze jobb mint az MS-Office, és 100% kompatibilis.

    Netezés: nem tudok Linux alatt hálózatot konfigurálni, mert még nem volt rá szükség, ment magától (wifi is) :) Egyébként a Firefox stabilabb, gyorsabb Linuxon, már a Win-es világban is sokan szeretik, úgyhogy most nem fényezem.

    Játékok vannak, de nem nagy gémereknek valók, szóval ha nincs konzoluk, akkor nekik nehéz lehet lemondani a Windowsról. Sajnos nekem is van olyan régi kedvencem ami nem megy Wine-vel, ezért Dual-bootos a gépem, különben csak Linuxot használok.

    Biztonság: alap tűzfalhoz nem kellett még hozzányúlnom, vírusokra férgekre meg röhögök. Linuxon nincs is vírusírtó.

    Meg, hát ugye aki megrendelésre dolgozik, és aszongya az ügyfél, hogy neki Excel 2003-ban kell a tábla, akkor nehéz ilyent Linuxban produkálni.

    Egymás után jönnek ki az OpenOffice.org verziók, szerintem érdemes megpróbálni hogy tudja-e már normálisan kezelni. Nekem tudott Linux alatt is tudott produkálni ppt prezentációt, meg doc dokumentumot.
  • htmm
    #60
    Hát, azért a híresen jó microsoft support sem annyira éri mrg a pénzét...
    Felhívom őket, egy licenszeléssel kapcsolatos kérdéssel. Nem is technikai, licensz. Hamarosan válaszoltak is rá: nem tudom. Adott egy másik telefonszámot, amit nem vesznek fel sosem (két hete próbálkoztam akkor), de a microsoftos csaj már látott olyat, aki ismeri, akinek állítólag felvették, úgyhogy próbálkozzak...
  • pomm
    #59
    Meddő vita!
    Az hogy ki hogyan kérdez, na az sem mindegy. Találkoztam olyan júzerral, akinek - vélhetően egy xp install sikeres volta miatt - akkora arca volt, hogy szinte kiverte a képernyőmet, pedig a marha kérdezni akart csak így nem igazán kapott - fikázáson kívül - mást.
    A vita meg azért meddő, mert - szerintem - az oprendszereket hülyeség hasonlítgatni.
    Akinek kell, úgyis ismernie kell mindet ( informatikus ) és tudnia kell előnyeit hátrányait. Akinek nem, annak meg az életben nem ajánlok bsd-t vagy debian-t.
    A linux nem úgy terjed, hogy ajánlod ( legalábbis nagyrészt ) hanem úgy ahogy a legtöbben átjönnek mert telel lesz a hócipőjük a win-nel. Ezért vagy azért. De ők nem a gémerek és nem is azok, akiknek már a win telepítés is problémás...
  • evenor
    #58
    Szerintem nagyon általánosítasz amikor ennyire szélsőségesen ítéled meg a felhasználókat. Én például több, mint 1 éve használok különféle Linux disztrókat (főleg Ubuntu-t mondjuk), de én már nem nevezném magamat a második csoportodba, és valószínű sosem leszek az elsőbe, mert nem érdekel a kernel mibenléte.
    Én ott segítek ahol tudok másoknak, és persze, hogy van olyan szitu ahol nem tudok besegíteni, mert nem találkoztam pl. mobil internet konfigurálással.

    Windows használók is hányan tudják, hogy mi a regisztrációs adatbázis, és hogyan kell buherálni benne?
  • fflx
    #57
    csak nekem szur szemet, hogy 1giga rammal hasznalni az alap telepitett vistat, kb olyan, mint az XP-t 256 mega rammal hajtani?

    eloszor is aki vistazni akar, az vegye tudomasul, hogy akkor jar a legjobban, ha minimum 2 giga ramot tol a gepebe. ilyenkor nincs lassulas es jatszhat kedvere mindennel.

    masodszor, ha valaki megiscsak 1 giga rammal vagna neki, akkor erdemes kicsit utananezni, hogy hova is megy el az a rengeteg ram, es esetleg lehet picit finomitani a vistan is, pl igy:
    Windows Vista beallitasa lassabb szamitogepekhez
  • kacsi01
    #56
    kicsit off, de végülis hibaüzenetről van szó..; Tegnap a crysis demo alatt az xp visszadobott az asztalra 640x480-ba, és egy hibaüzenet miszerint a graf.meghajtó szoftver leállt, és legyek szíves újraindítani és reménykedni. Tényleg láttam már ezt-azt de ilyet..? Lehet köze van a dolognak ahhoz hogy a játék alatt néha furcsán "elnyúltak" a textúrák itt-ott? Tényleg bocs nem a témához van, de ha valaki látott már ilyesmit megköszönöm ha üzen valamit. a kártya egy gainward 7900gtx+(azthiszem vf700cu) ty.
  • sly007
    #55
    Hát látod... Hiába küldik el Angliából full ingyen az Ubuntu CD-t (akár többet is), így is inkább a Windows-t meg veszünk jó pénzért, meg hozzá az MS Office-t. Legalább a saját monopóliuma érdekében adhatott volna ingyen az államnak, de mi hülyék azért is fizettünk. Reméljük a BSA nagyon ügyes lesz és sehol sem lesz illegális Windows (se gammer pistinél, se a szomszédjánál). :-P

    Nem kell a Linuxnak marketing. Terjed az magától. Szépen lassan megfontoltan. :-D
  • kogasom
    #54
    Ez milyen egy silány kapálózós cikk. 44 százalék váltani tervez, de csak azt említi, hogy nem linuxra gondolnak? És a macre válltók, ha jól tudom igen sokan tervezik. Linux 1%-ot ért el 15 éva alatt, mint a Vista eddig. Jabazdmeg. Csak itt nem Linux vs Vista-ról van szó, hanem Linux vs Microsoft, lévén a Vistanak volt és van marketingje... Siralmas. A vista lassan 1 éve hogy kijött, de még mindig nyomatják. Olyan cikket nem láttam még itt, hogy pl. kijött az új vállalati SuSE..
  • Narxis
    #53
    Azért ez egy újabb nyomos érv, hogy mért maradhat az ember az XP-nél: Gyorsabb XP?
  • masek
    #52
    zsírúj gép, saját összerakású - megyen fel rá a vista.
    egy hétig szenvedtem vele esténként, nem volt jó a hang, a net idétlenkedett, aztán a nod32 is kiakasztotta a procit. driver fel-le, utánaolvas, semmi eredmény.
    na, ennyi elég is volt, szép-szagos-meg-minden, de az xp-t még nem váltja le nálam 1 darabig...