Foci VB 2010

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyon is egyértelmû szerintem ha csak ahhoz viszonyítom hogy a kapufához melyik játékos áll közelebb az jól mutatja a helyzetet.
Az már érdekesebb hogy a magyar sport oldalak ezzel nem is foglalkoznak,mert persze jobban mutat a botrány meg a dráma,mint hogy az egész érdektelen mert les miatt az egészet le kellett volna fújni...
Az NSO is "Asamoah Gyan: hõst csináltam Luís Suárezbõl!" cimmel hoz cikket,aminek a legalján ír aztán olyat hogy:

"A portugál Olegário Benquerenca játékvezetõ egyébként valóban rosszul ítélt a tizenegyesnél, de nem azért, mert gólt kellett volna adnia, hanem azért, mert a kezezést megelõzõen (még akkor, amikor Suárez a gólvonalon lábbal mentett) John Mensah fejesénél Stephen Appiah lesen volt. Már kérdés, hogy a kavarodásban nem volt könnyû megítélni a les szituációt, még a videofelvétel megtekintésénél és megállításánál sem derül ki teljesen egyértelmûen, hogy a levegõben úszó Muslera kapushoz képest a néhány pillanattal késõbb kapura lövõ Appiah közelebb van-e a gólvonalhoz, ám úgy tûnik, hogy igen, és ebben az esetben Appiah lesen áll, mert csak egy uruguayi játékos helyezkedett nála közelebb az alapvonalhoz. "

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Zenszkij
+1
Kaposi1: látod ezért nem lennél jó focista és nem vagy válogatott. Nincs idõ hezitálni. LOOL

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

kaposi1
Nem tudom!<#fejvakaras>
És mire eldöntöttem volna már nem is lett volna mirõl döntenem mert gól!<#nevetes1>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

mflex
A kettõnek mi köze egymáshoz, csecsemõgyilkosság és direkt kezezés a fociban?? pfff
Senkit sem érdekel már ez, hiába téped a szád miatta, nem játsszák újra, törödj bele!
Abban a helyzetben és a plafonon lévõ adrenalin miatt, szinte mindenki ezt tette volna.

What about the forests?

WuFraZselic
újra felteszem a kérdést, amikor Kewell ugyanígy kezezett a gólvonalon Ghána ellen, miért nem váltott ki az emberekbõl hasonló reakciót?! ugyanezt tette, jaaaaa, de ez negyeddöntõ, itt ez már csalás

szánalmas

\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio

Zenszkij
A felesleges flémkeltés nem tartozik hozzá.

[HUN]Crassus
Csináljunk egy szavazást: TE MEGTETTED VOLNA A CSAPATODÉRT,ORSZÁGODÉRT amit Suaréz megtett?

1-el mellette

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Zenszkij
<#levele><#banplz><#banplz><#banplz>

kaposi1
Lehet hogy rosszul tudom de ez nem Off!
Hozzátartozik a VB történéseihez!

ne állítsd be azt a helyzetet teljesen egyértelmûnek: nagyon is kérdéses, hogy les volt-e, párszor én is visszanéztem
hazafi, mi? elsõ a sportszerûség a sportban, aztán lehet hazafiaskodni... tudod, hol elsõ a nagy-uruguayiság? a harcmezõn, ott lehet igazán hazafiaskodni...
Zenszkij
Suarez csak feltette a kezét, hogy jelezze les. ;)

Nagyszerû a vita,de a #11175-be raktam egy képet hogy LES VOLT AZ EGÉSZ szituáció,nem tudom ez senkit se érdekel?

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Igen, az is nagyon durva sportszerûtlenség (eltolni a kaput jégkorongban). Olyannyira sportszerûtlen, hogy igen, csalás.
De dilettánsozz csak, bár kétlem, hogy tisztában vagy a jelentésével.
Segítsen neked a MÉK:
"csal1: ts (és tn) ige <...> Jogtalan elõnyszerzés végett vét a szabályok ellen."
ÁÁÁ, ennyire nem lehetsz buta. Megkapták a tizenegyest, de ELVETTÉK tõlük a GÓLT... Melyiket választanád? Gól vagy tizenegyes? No? Innentõl ignore, baszod:D
pedig hiába ugyanaz a tett, ha más az indíték és a helyzet...
például ha véletlenül megölök valakit, nyilván kevesebbet fogok kapni, mintha szánt szándékkal feldarabolok egy csecsemõt... vagy szted az is ugyanaz???
mondom, okés lenne, ha valóban negatív hõs lenne... de NEM, mindenki sztárolja... már az is szégyen, hogy Uruguayban így tesznek, de hogy még Európában is körbenyalják a heréjét, az egy rossz vicc...
mflex
Jól döntött a ferdeszemû :)

What about the forests?

kaposi1
Aztán?
Nagy dolog hogy eltiltja.
Láttunk már ilyet ezen a VB-n!<#nyes>

IMYke2.0.0.0
Volt már rá példa - gyakorlatilag <és az elmúlt idõszak bírói tévedéseinek fényében "reális" is lehetett volna> állíthatta volna, hogy a vonal mögül tenyerelt/kétkezelt.
Egyébként, elsõre én is így láttam.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

kaposi1
Mondasz valamit!
A bíró úgy is dönthetett volna hogy azt mondja Suarez amikor beleért kézzel már bent volt a labda teljes terjedelmében a kapuban.
Persze ez is csalás lett volna!<#hehe>

Zenszkij
Erkölcs? Hol élsz, Te templomban? Erkölcs ebben a világban? Na ne röhögtess. Mit szidod itt Suarezt, nem is ismered milyen ember. Egy ilyen nagy semmiért lehordod itt a sárga földig. Nézz magadba, vizsgáld elõbb a saját morális világodat, ha neked ez erkölcsrõl szól. A sportban minden a gyõzelem, minden...Állítsd le szépen magadat. Menj és mormolj el 10 miatyánkot. Ezt követõen menj el dolgozni a szegedi Csillag börtönbe. Megtudnád mi az, hogy erkölcstelen. Ezzel a Fifa-s dumával meg ne gyere. Akik semmit nem lépnek arra, hogy Angliának egy full szabályos gólt nem, az argentinoknak meg egy full szabálytalant megadnak. Amúgy meg minek tiltanák el? Nem ölt embert, nem rúgott szét senkit, nem volt bunkó, nem törte össze a másik lábát. Jól megfingatta Ghánát, ez igaz. Mindjárt megszakad a szívem. Tudod mit, mondj el Ghánáért is 10 miatyánkot. LOOOL

desigo
az meglepõ lenne jah
chalezlopez
Na most ezt te sem hiszed el... Ott a helyszínen agyonverik, + a Fifa is eltiltja...

Vamos Argentina!

IMYke2.0.0.0
Okos bíró esetében már a kezdõkörre is lehetett volna mutatni...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Ja egyébként ha ezt mondjuk ugyanebben a szituációban egy Magyar játékos, mondjuk Dzsudzsák csinálta volna meg, akkor õt is lecsalóznád? Biztos vagyok benne, hogy akkor más véleményen lennél.

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

Kandurex
Pofátlan Panenka :))

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

teljesen jogos. meg kellett csinálnia. benne volt, hogy utána kihagyja a ghánai. kihagyta. bejött a dolog.
az mondjuk más kérdés,hogy ha messi üti ki kézzel, lehet le se fújják -.-

Casillas-Sergio Ramos,Pepe,Albiol,Marcelo-Xabi Alonso,Lass-C.Ronaldo,Kaká,Robben-Benzema

kegyetlen meccs volt....igazi futballhorror!
A kezezésrõl meg annyit h nem tudom miért kell Suárezt szidni,õ ezt az országáért tette(minden igazi hazafi megtenné sztem),Ghánának megvolt az esélye,nem éltek vele, ennyi
a fociban pedig kár igazságosságrõl beszélni...ezért olyan szép sportág

sz4bolcs
Ezt nem tudom, honnan veszed. Suarez 100%-os gólt mentett 11-esre az utolsó utáni percben, ha Ghána belövi a 11est, ugyanúgy kiesnek, mint ha nem nyúlt volna a labdáért.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

chalezlopez
Állítom, hogy a focisták 99.9%-a megtette volna amit Suarez is csinált! És ha pl utolsó emberként szándékosan szabálytalankodsz, ráadásul úgy, hogy a kapusod is verve van akkor az is csalás, mert az üres kapupa begyalogolni igyekvõ emberkét te leterítetted? Jégkorongba hányszor van, hogy eltolják szándékosan a kaput, csak nehogy becsorogjon a korong egy kis tömegnyomor után? Az is csalás? Aki itt csalózik, az egy dilettáns laikus idióta. Nem személyeskedésnek szántam, akinek nem inge...!

Vamos Argentina!

iwiw-en játsza valaki a tippelõs játékot?

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

örülök hogy kiestek a brazilok, valahogy nagyon nagyképûnek látszódott az egész csapat. azért örülök, mert a legellenszenvesebb játékos is a brazilokkal együtt kiesett (Felipe Péló). Német-Argentín szerintem hosszabbításos meccs lesz :P

Fél világ azt mondja németek jutnak tovább, a másik fele hogy argentinok. Már várom...vagy kurvanagy meccs lesz vagy nagyon unalmas.
gercse
Amúgy Kewell volt Ghána ellen?:DD

Az oké, hogy a kiállításból nem profitáltak, cserébe viszont ha belõtték volna a tizenegyest, akkor továbbjutnak mert valszeg akkor is lefújta volna a meccset a bíró, tehát esélytelen lett volna már az egyenlítés.

[HUN]Crassus
ha Ghána belövi azt a 11-est most is 8 agyturkász kezelné Suaréz-t és ha 1 hét után megbírna szólalni már jó eredményt értek volna el...

WuFraZselic
nem tesznek különbséget szabálytalanság és szabálytalanság között. nem emlékszem pontosan, a vb talán 1. fordulójában az egyik meccsen a vonalon kezezett a játékos, ugyanúgy megkapta a piroslapját, és az ellenfél a 11est. nem szabadna különbséget tenni amiatt, mert ez a 120. percben történt. szabálytalankodott, megkapta érte a jogos büntetését

\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio

sz4bolcs
Nekem Ghána felé húz a szívem, és nagyon örültem volna, ha ilyen jó támadó játékkal továbbjutnak, de megértem Suarez kezezését, talán én is ezt tettem volna. Vállalta a negatív hõs szerepet, hogy játékban tartsa a csapatát.

kaposi1
A FIFA sajnos csak anyagilag erõs!
Nem lesz semmi más szankció csak amit a meccsen kapott!<#schmoll2>

[HUN]Crassus
jó akkor 20 évre elemezzék ki az összes kezezést és mindenki kapjon utólag büntetést!

Forza Italia
Srácok egy kis segítség kellene. A VB kabalafiguráját plüssbe hol tudom megvenni??? Tesómnak kellene szülinapjára de sehol se találom a neten ahol kapható. Elõre is köszi a segítségett

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyõztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

Idézet Suárez wikipedia-szócikkébõl, és ez itt a lényeg:
On 2 July 2010, during the quarter-final tie against Ghana, Suárez intentionally handled on the line in the last minute of extra-time and denied Ghana a winning goal.
Nem torolták meg eléggé. Remélem, meg fogják. A FIFA-nak van lehetõsége arra, hogy komolyan megbüntessék. Kérdés, megteszik-e.
például azért nincs pampogás, mert senki nem éljenzi a brazilt (és mindenki egyetért az eltiltásával), míg ti valamiért ajnározzátok Suárezt...
[HUN]Crassus
számomra sokkal gusztustalanabb volt a Brazil Holland meccsen az a Stoplival belatalpalás a Holland combjába.....miért nincs pampogás,hogy 83529 meccsre tíltsák el a Brazílt ne "csak" egy pirosat kapjon?

kaposi1
Te nagyon tévedsz!
Én nem szurkoltam Ghánának!
Számomra közömbös volt ki jut tovább mert én Spanyolországért szorítok!
Egészen a 119-ik percig nekem tök mindegy volt ki jut tovább!
Viszont akkor történt valami ami miatt a hosszabbításban Ghánának kellett volna továbbjutnia!Tudod még a tizenegyes elõtt egy kapuba tartó labda!<#wink>

[HUN]Crassus
MEGTOROLTÁK olvasd már el a kibaszott FIFA szabálykönyvet!

gercse
Nem a játékost kell hibáztatnia az biztos, hanem a szabályokat(büntetés mértékét), vagyis a Fifát

sz4bolcs
"nuanda üzenete:
figy
youtuberol töröltek minden kaka kiállitásos vidit mert az a fifa szabályzat nemtom lofasz
ez most mi?
"

Valaki tud válaszolni erre?