40
  • Prof William
    Én ugyan nem nézem. de atomot szívesen küldök nekik postán...

De ez minden kereskedelmi csatornára igaz...
  • winnie
    németbe' is sorozatok vannak (főleg), hiszen a sorozat tévés műfaj, míg filmet nincs sok értelme adni, hiszen a tévéfilmektől eltekintve az más sokadsugrzás.
  • Vogel
    pfújj. Nagyon nem szeretem ezeket a csatornákat (4 csatornám van). Örökké kiba sorozatok meg reklámok. TV2n a bulvárosíott híreket megnézem majd m1 utána. Milyen szokás már 9-fél 10 körül egy filmet elkezdeni ami éjfélig tart a sok reklám miatt? Németbe a mai napig 20:15kor kezdődik minden film és korrekten max 22:30ig. Ofc agyon nyomva reklámokkal de legalább időben be tudok fejezni egy filmet. A 4dik adóm a fix.tv :) no comment.
  • Atisz #37
    A Sztárok a jégen azért nem volt bukta... részemről filmeket és híradást valamint 1-2 sorozatot nézek mind2 csatornán. Az első 2 szempontból tv2 viszi a prímet, a sorozatok szempontjából nagyjából kiegyensúlyozott a helyzet.
  • red baron
    Én már lassan egy éve kapom folyamatosan a híreket az SG.hu-ról. Valamennyiszer mikor TV csatornákról volt szó, ez az illető aki szembeállítja a TV2-őt az RTL Klubbal, folyton az RTL Klubot dicséri a csillagos egekig, miközben a TV2-őt kisemmizi, lebecsüli. Nem tudom a pontos okát, hogy mért teszi ezt, de szerintem vagy a saját véleményét hangoztatja, vagy jó vastag a summa amit az RTL Klub-tól kap, hogy "mossa" az olvasók agyát, hogy őket nézzék. Szerintem az elmúlt egy év alatt gyanúsan LEHETETLEN, hogy egy illető tévéadó folyamatosan nézettséget sújtó bakikat kövessen el. Ti mit szóltok hozzá?
  • aateks
    Naná, hogy tévét néznek. Kinek van pénze kirándulni?
  • wanek
    "még szerencse, hogy tévé helyett netezel, mert ott egy deka reklám sincs:)" - az internetes reklámok letilthatók, míg az online tv nézésben ezt nem tudod megoldani, csak ha másik csatornára kapcsolsz (ahol egyébként valószínűleg szintén reklám megy), vagy addig elmész a tv elől úgy, hogy még a hangját is kikapcsolod.
  • winnie
    csak egy halk tipp: az olvasót. nyilván, ha nem érdekelné, akkor más lenne a téma. ez olyan, mint a blikk. ha az ember antal imrével a címlapon veszi meg a számot, akkor antal imrét fognak minden címlapra tenni.
  • kecskeszeme
    Elég sokat foglalkoznak errefelé mindenféle tv-s adatokkal...
    De valójában: kit érdekel?
  • winnie
    de nyilván, akiket nem lehet meggyőzni, azokat nem lehet, így hiába mondok olyasmikat, hogy mutasson valaki 2 olyan műsort, aminek a nézettsége irreális. épp ez a gáz a nézettségekkel, hogy olyton papírformát hoznak, semmi várttól eltérő eredmény. (oké, akad, de nagyon ritka.)

ráadásul ugye a minta változik és az eredmények mégis meglehetősen állandóak, hiába a rotáció. a statisztika nem véletlenül tudomány. (de ezt majd egy statisztikus elmagyarázza, remek hasonlatok vannak rá.

(az ilyesmin igazából kár vitatkozni. mert a két oldal meg van győződve általában az igazáról. amerika 250 millió nézőjét 10 ezres minta szolgálja.)
  • winnie
    te azt nem érted, hogy miért van ennek alapja, én meg az ellenkezőjét:) ha reprezentatív a minta, akkor bőven elég ennyi ember, plusz emberek behozatala már nem fog sokat osztani és sorozozni. (ha egy meghatározott 50 ezres közösségen belül kiírsz egy szavazást 4 választásos, akkor max 200-250 ember szavazat utána beáll a szavazás végeredménye, a többi szavazat már nem változtat jelentős mértékben, csak hibahatáron belül. vagy pedig elindul egy lassú trendszerű növekvése az egyik tényezőnek, de az nem fog megszakadni, így becsülhető, hogy hol köt ki az eredmény.)

az átlagembernek kicsinek tűnik, de a választásokat pl. 1500 emberrel mérik, de általában 1000-es a reprezentatív minta.. 2300 valamennyi az ember.
  • Kagemusha
    hat nem tudom, szerintem tul kis mintaval dolgoznak a nezettsegi adatok meresenel... vagy egy 10 millios orszagban 800 csalad szerinted elegendo? mondjuk 4 fos csaladok eseteben ez 3200 ember, ami 0.032 %... most komolyan ekkora minta tukrozi az orszag velemenyet? Rohej...
  • winnie
    csak visszasírja valaki kádárt:) ott van neked a magyar egy. azért te fizetsz. az rtl nem kap az adóforintokból - remélem nem gondolod, hogy jótékonysági intézmény.

még szerencse, hogy tévé helyett netezel, mert ott egy deka reklám sincs:)
  • Kagemusha
    ugyes! sajat magaddal vitatkozol? Uraim, ime egy tudathasadasos SG user!
  • mclevi
    nem nezek tvt me minden 20 percbe reklam van s idegel
  • szvini
    na most veled nem vitatkozom mert látom nem érted, de azért megpróbálom leírni.

én is ugy gondoltam ahogy te is irtad, hisz az esetek nagy részében arról szolnak a hírek, hogy hogyan veri el az egyik adó a másikat :)
  • winnie
    sőt, az sg fórumozókét is tükrözi - ha abból akarnánk ítélni, hogy 10-20, de legyen 50 ember a több ezer fórumozóból és olvasóból beírja, hogy "fúj tv2, abcúg rtl", még nagyobb hibát követnénk el, mintha a nézettségi adatokból ítélnénk. (ja, persze, majd spektrumot. röhej.)

az meg szerintem balgaság, hogy nem tükrözi a nézettség a valós adatokat, mármint az esetek többségében. ha mért, és nem becsült adatokat nézünk, akkor tudjuk, hogy a nép milyen filmeket néz (bevétel), milyen újságokat olvas (példányszám, eladási adatok), akkor sejthetővé válik a hozzávetőleges népízlés.

például ki hinné, hogy a blikk (magyarország legolvasottabb napilapja, ugye) az utóbbi 53 napban (majdném két hónap) 10 legolvasottabb kiadása közül 6(!) esetben antal imre volt a címlapon (kétszer meg gáspár győző, de mindegy). tudom, hogy a szeszélyes baromi nézett, de nem hittem volna, hogy antal imrével (és a róla kreált hírekkel)ilyen jól lehet eladni az újságot.

szóval ebben a valóságban hol lenne életszerű, hogy nem a barátok közt, a győzike, a fábry show és a doktor house a legnézettebb műsorok, hanem a minetudás egyeteme és mondjuk az őrgidák szaporodása a natgeo-n?
  • feamatar
    miért ne tükrözné? valószínűnek tartom hogy a teljes népesség körében működnek a nézettségi adatok. Ugyanakkor itt az SGn nem átlagos tvnézők fórumoznak, ergo az SG fórumozókra kivetítve a statisztika nem működik
  • bvalek2
    Kiváncsi vagyok, mikor döbbennek rá a reklámozók, hogy a ker.TV-k nézettségi adatai nem tükrözik a valóságot. Egy csomó pénzt dobnak ki az ablakon.
  • kadar1
    Hogy a tv2-öt nézzem ? Ez csak valami vicc lehet..
  • feamatar
    útálom reteket: később kezdődött múltkor a Kill Bill, sokkal, megbocsáthatalan:)
    de egyébként: a reteken nem egyszer eljátszották ezt, a TV2n meg a képírók túl későn van, és bár ritkán nézek tv(olyan 3 hetente amikor otthon vagyok) de néha egykét jó tv műsor ismertet meg minőségi filmekkel(pl a Kill Billt sem vettem volna meg ha nem látom előtte tvben, vagy a Mechanikus Narancs és az Acéllövedékek is kimaradt volna életemből ami hatalmas vétek lett volna)
  • skodatuning
    "egyébként már jó pár éve nem is láttam tv-t, de az a véleményem hogy a tv2 mindenképp jobb."

• winnie
    meccset is ker. tévék gagyi műsorai között nézünk:)
  • Wittgen
    jav: nézek
  • Wittgen
    Én meccseket nétek hétvégén, ha éppen ráérek, nem a ker.tévék gagyi műsorait.
  • adamboro
    Tv2-n délutánonként csak a Monk-ot néztem, kár, hogy vége. Bár jövő héttől péntek esténként indul az 5.évad.
  • djukel
    Hova kiránduljak, szakad az eső bammeg!
  • avman
    okostojás, nem azt írta, h netezik...
  • DarkEvilPiccolo
    Barátok közt? undorító...
    Útálom az összes magyar sorozatot, egyébként már jó pár éve nem is láttam tv-t, de az a véleményem hogy a tv2 mindenképp jobb.
    Viszont annak idején mikor ment az rtlklubon a Dragon Ball, akkor szerintem milliószor nagyobb lehetett a nézetsége mint akármelyik magyar tv csatornának.
  • bobi64
    kit éééérdekeeel az hogy milyen adók vannak? azt nézem ami tetszik. majd pont kereskedelmi adókért fogok rajongani. még focicsapatért sem. nincs kábeltévém, javarészt m1-et nézem. marhára tuningolják az agyunkat hogy szeressük a ker.tv-ket, szerintem undorító ez. burkolt reklám.
  • OliApa
    Ja. Ez a "mindenki" kicsit durva. Dugják fel a gagyi tévéjüket . . .
  • duke
    Nalam mar vagy 5 eve nincs beallitva ez a ket csatorna(akkor vettem uj tevet,es mar csak azt allitottam be rajta amit tenyleg nezni szoktam) es csak olyankor jut eszembe,hogy tenyleg regebben volt ez a ket ado,mikor az sg ir roluk egy cikket.
  • year
    Na a sok KOCKA megszólalt: "Ő nem néz Tv-t , ő csak netezik" ...............^^
  • tunyo902
    Amióta netem van nem nézek tv-t
  • artschi
    én sem. Sőt, TV-t sem nézek.
  • wanek
    "Kirándulás helyett mindenki TV2-t néz" - soha nem nézem. Sem hétvégén, sem hétköznap. Persze a retket sem.
  • neptum
    szerintem is jobbak a sorozatok főleg hogy hétfőtöl lesznek újak egyedül az Odaátot szeretem nézni az RTL klubon
  • HunGripen
    Miről beszélsz itt? Eddig legtöbbször az RTL Klubot dicsérték.

Szerintem a TV2-őn valamivel több a jó sorozat, de persze ez csak egy magányvélemény.
  • szvini
    jaj már megint a TV2 :D, valaki igen szereti őket az Sg-ből
  • The Garrett
    en nem :S