64
  • sathinel
    Bűncselekmény alapos gyanuja, vagy névtelen bejelentés elég hogy bemehessen pl a lakásodba.

ez mi volt?
  • Csaba42
    Ezt honnan vetted, valamelyik filmből?
  • wanek
    Persze, hogy nem kell. Ha behívom őket, akkor miért kéne? De ha nem hívom be őket, akkor csak házkutatási paranccsal jöhet be. Ne terjessz itt rémhíreket. Még halaszthatatlan nyomozati cselekmény esetén is kell házkutatási parancs, csak ott azt helyben, a HK megkezdése előtt, a rendőrök állítják ki, amit utólag a bíróságnak jóvá kell hagynia.
    A tűzoltóság viszont akár erőszakkal is bejöhet, ha tüzet kell oltania.

PS: esetleg idéznél a Rendőrségi Törvényből, ami téged igazol?
  • Ren
    Magyarországon _nem kell_ házkutatási parancs a rendőrnek, ahhoz hogy bejöhessen. Ez ilyen amerikai filmekből/sorozatokból elterjedt tévhit.
  • kecskeszeme
    Azt nem értem, miért nem büntetik meg őket, mint a szart!?!? (a BSA-t)
    Ott kezdődik a dolog, hogy ezexerint spam-olnak ezerrel, annak ellenére, hogy külön felszólították őket eme tevékenységük beszüntetésére. Plusz valamiféle hatóságnak tüntetik fel magukat, ami szintén büntetendő.
    Röviden: Bocskos rohadékok.
    De Magyarországon persze ezt is meg lehet tenni jogi következmények nélkül...
  • wanek
    Kaptam régebben (nem ajánlott) levelet tőlük, de válaszra sem méltattam. Mivel nem ajánlott levélként küldték, így azt sem tudták volna bizonyítani, hogy kaptam tőlük levelet. Azóta nem jött semmi.
    Ha megjelennének, akkor fordulhatnának is azonnal vissza, mert semmilyen jogosítványuk nincs semmire sem.

PS: rendőrrel együtt sem engedném be őket, csak a rendőrt, persze azt is csak akkor, ha van házkutatási parancs.
  • p00h
    tőlünk már kértek szoftvernyilvántartást, elküldtem...2 hónapra rá jött egy sablonlevél, hogy nem kapták meg, elküldtem megint...ha megint jönnek akkor hajtsam el őket a picsába v mi?
    Meg milyen alapon csinálnak listát akkor, hogy kiket fognak ,,meglátogatni"? mert pl nemrégiben kiszivárgott egy ilyen lista a tervezett látogatásokról...
    De egyáltalán milyen alalpon kérek tőlünk szovtvernyilvántartást ezt még mindig nem értem...
  • ostroml
    Ipari kémkedés ... :D
  • ostroml
    LOl
  • Dante73
    Amit ezek a jogvédő cégek, a jog védelme mögé bújva művelnek, -már nem egyszer bebizonyosodott- szimpla csalás. Kriminalizálnak, hasraütésszerü számokkal dobálóznak, megtévesztenek.
    Amit most tett az APEH, tiszteletre méltó, bár gyanítom, a híradókban nem lesz benne...
    A másik; ha én küldenék ki, hasonló tartalmu leveleket, gyanítom, egy szük helyen térnék magamhoz, amin rácsok vannak. Nem tudom, ez szimpla hozzá nem értés, vagy tudatos, hogy egy szűk csoport (nem nem a zenészek, film és szoftverkészitőkre, hanem a kiadókra gondolok) érdekében mit össze nem pattognak, pláne, hogy bizonyithatatlan a tényleges kár, amit a warez okoz.
    Én ammondó vagyok, ujra be kellene vezetni a tisztességtelen haszon fogalmát. Egyszerüen nem igaz, hogy egy zenei cd 4, egy dvd 5-6, egy szoftver meg 10 ezernél kezdődik.
    A reális, premier cucc esetében durván a harmada lenne. Aztán ottvannak a minőségi problémák, csinált zenészek, ócska, ötlettelen filmek, rövid, összecsapott, bugos, terméktámogatás nélküli játékszoftverek, stb...
    A warez, sajnos jó ideje önvédelem sokaknál. Nálam is. Alig várom, hogy letöltsek végre valamit, amiért szivesen adok pénzt. Ott a The Witcher, például. Leszedtem, láttam, hosszú, hangulatos, stb. munka van mögötte. Azonnal töröltem, és megvártam a szinkronost. Ráadásul 8 ezerbe került, olyan csomagban, amiért, mint gyüjtői darab, mások 12-16 ezret kértek volna, és akkor a szinkron költségeiről nem is beszéltem. Elrettentő példaként, pedig sajnos nagyon sok filmet, zenét, játékot tudnék emliteni.
    És akkor egyeseknek, van pofájuk rendőrséggel, Apeh-el fenyegetőzni. Komolyan mondom, összefogásra volna szükség.
    Az, hogy az általunk létrehozott hatóságok, minket védenek, mint most, ritka. Fel kellene emelni a hangunk, és elmondani, hogy a hócipőnk "kissé" televan. Mind a jogvesztőkkel, mind a mögöttük állo kiadókkal.

Dante.
  • Berber
    Most akkor pereljem be a BSA-t adatok jogtalan megszerzése és csalás gyanujával? Esetleg anyagi károkozás miatt ha megbüntetnek valami miatt, és ehhez az adatok ki csalására nem volt jogosultságuk?
  • gkalcso
    Ajánlom ezt a sablont a BSA levelek megszüntetésére.
  • htmm
    111 millió dollár... melyik országban is vagyunk? Akkor nem úgy kéne a "kárt" is kifejezni?
  • akela1986zeg
    Szerintem meg bekaphatja mind a kettő... Kéremkapcsoljaki...
  • erb
    Engem itt nem is az zavar, hogy nem letezo jogokra hivatkozva csapnak be boldog-boldogtalant, hanem, hogy az emberek tobbsege nincs tisztaban a _sajat_ jogaival:
    Kerdes keres nelkul osszeirjak nekik a hasznalt szoftvereiket.

BTW ha ezt az APEH-hal valo fenyegetozest barmely mas ceg csinalja meg az APEH mar regesreg feljelentette volna.
  • Kraptor
    Egy vagy két éve is volt ilyen levél, mondjuk akkor rendőrséggel és házkutattással adtak nyomatékot a kérésüknek. Mondjuk azt soha nem értem mi a francnak kell szoft nyilvántartás mikor a gépeket és a szoftvereket 2 kezemen megtudom számolni. Na mindegy én szépen beküldtem utána visszaküldték, hogy kösöznik de egy hibám volt nem tüntettem fel, hogy mennyi gép van...gondoltam az egyértelmű volt, amennyi op rendszer, ma mindegy.

Ami még érdekes, hogy csak a BSA tagok szoftvereire kíváncsiak a többi nem érdekli őket:):)
  • Darth Sith
    BSA mongyonle!

Amúgy meg, mindig azt felejtik el, hogy attól még h felrakok egy programot/letöltök egy filmet, nem biztos h megvenném. Letölti az ember ha ingyér van, megnézni/kipróbálja/meghallgatja. De ha fizetni kéne érte a töredékét se venné meg az ember. Ergo ez nekik nem bevétel kiesés, mert ezeknek a nagyrésze olyan kategória h letöltik, lecsekkolják és a nagyrészét letörlik mert szart se ér. De ezt nem értik meg, és minden ilyen programot már kiesett bevételnek tekintenek, holott, kurvára nem lenne nekik bevétel, mivel senki sem venné meg olyan szar, lásd új hálivúdi filmek/popular zenék stb.. Ergo ez nekik nem kiesés, de mégis annak könyvelik el, ergo itt van a csúsztatás az egészben..

Arról nem is beszélve, h sok esetben az illegális kipróbálás hozza meg a vásárlási kedvet. Ha egy játék/film/program sok ezer forintba kerül, az ember látatlanba nem szivesen adja ki rá a pénzt. De ha letöltheti, kipróbálja és meggyőződhet róla h jó/tetszik neki, akkor elmegy a boltba és megveszi. De ha nem próbálhatná ki, talán fele annyit sem vennének meg, mert zsákbamacskára ugyebár nem fizet az ember.

Az meg már a pofátlanság csúcsa, hogy ők állítanak valótlanokat, azzal fenyegetik a népet, főleg a hozzánemértőket, megrémítik ezzel őket, valótlan állításokkal, és ezek után ők nevezik a letöltőket törvényszegőnek/bűnözőknek... A honlapjuk ÁVH-s szövegekkel van tele, hogy adjunk fel mindenkit névtelenül akiről tudjuk h letöltöget stb.. Hányinger.
  • whitehawk
    Ha olvastad volna pont kiderült volna, hogy NEM AD KI ADÓTITKOKAT AZ APEH, hanem általános (statisztikai) adatokat max.
  • teddybear
    Ami azt illeti, a BSA már régen bizonyította a rosszhiszeműségét, pl. mikor azt terjesztette magáról, hogy hatósági jogköre van(szoftver-rendőrség). Ami a dühítőbb, az APEH milyen jogon ad ki adatokat harmadik személynek? Vagy az APEH a BSA csicskása?

Ami pedig a BSA által megszerzett adatokat illeti, azokhoz nem csak a "magyar" BSA fér hozzá, hanem az USA-ban, a központi alapítvány szerverei is tartalmazzák mindazt, amit az egyes országokban működő alapítványok begyűjtenek.
  • cloud.strife
    Háát bazz..

Kb 1 éve kérték tőlem először, hogy a cégben levő szoftverekről küldjek listát. Összeírtam, dolgoztam vele egy napig, mire számlaszámok, verziószámok, kódok, stb összegyűjtöttem. Erre egy hónapja kapok egy másik levelet, hogy sajna pár adat hiányzik. Persze az, hogy mi, az nincs leírva. Azt írták, hogy hamarosan letölthető az oldalukról a helyes kitöltési segédlet. Barr akkor egy éve hogy kellett volna kitöltenem? Írtam nekik, hogy ugyanmár írják már meg, hogy milyen adat nem stimmel, semmi válasz.
    Csesszék meg. Ha veszem a szoftvert az a baj, ha nem veszem meg az? Dolgozzak vele mint állat (jobb dolgom is van). Monnyuk tőlem aztán jöhetnek, minden szoftver legális. Amúgy meg be........k.
  • plamex
    Térjünk át a PGPL szoftverek használatára :)
  • p00h
    végre helyretették a fontoskodó BSA-t... ilyenekt cisnáltak h erre a megállapodára hivatkozva kimentek ellenőrizgetni... pedig semmi joguk nem volt hozzá... meg milyen alapon követelnek szoftvernyivántartást ha nem akptak többlet jogosultságot? és ezekszerint a tök mást tartalmazó megállapodásra hivatkozva... ez nem más mint adathalászat...
  • efraim
    A BSA monnyon le !
    El sem hiszem, hogy ilyesmi megtortenhet ebben a korrupt orszagban, hogy egy allami szerv az allampolgar jogait tartja szem elott, most nagyon pozitivan csalodtam az APEH-ban !
    Persze ettol meg utalom oket, de mar nem annyira... :)
  • Vorpal
    Tjah olvastam - a szokásos magyart üzenném a bsa nak : a kurva anyátokat