APEH intõ a BSA-nak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
lehetne itt ragozni, meg mindenféle álltaneveket rádaggatni, ezt majd megteszed helyettem te, egyszerüen nem érdekelnek a faszságaid
ha már így megtaláltál pm-ben, ugye
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
egyáltalán nem minõsítettem mint forrást, csak azt írtam, a zugügyvéd szerint
szal ha valakinek nehéz a felfogása..
de teljesen minegy, mert én veled alapból NEM beszélek
mer te mióta számítasz hiteles forrásnak?
agyam eldobom, egyeseknek itt mekkora az egojuk
ja most látom csak ki a faszom vagy
wanek, NE SZÓLJ HOZZÁM!
ennyi
A delikvensnek mindenképpen kell ragaszkodnia a határozathoz, ugyanis az, hogy utólag jóváhagyják, az egyáltalán nem biztos, sõt, az esetek túlnyomó többségében nem hagyják jóvá (a bírók nem szeretik, ha megkerülik õket és kész tények elé állítják), ezért sincsenek ilyen adhoc HK-ok, ráadásul, ha egy HK-t utólag nem hagynak jóvá, akkor keményen megfenyít(het)ik a rendõrt, így inkább nem élnek vele. Inkább hagyják a bíróra a felelõsséget. Van éppen elég gondja, folyamatban lévõ ügye, stb. egy nyomozónak, mint hogy egy ilyet bárki kedvéért is magára vállaljon.
Kivételes esetek persze vannak, ilyen pl. a közvetlen életveszély, de az nem is minõsül HK-nak.
PS: Olyan bûncselekményeknél, ahol operatív módszereket alkalmaznak, ott elõfordulhat az, hogy bemennek valahova, de azt általában nem a Rendõrség végzi, hanem titkosszolgálatok, és olyankor persze a tulaj úgysincs jelen.
Egyébként meg akkor ezek szerint:
a, van rendes HK határozat -> be _kell_ engedned a rendöröket
b, nincs rendes HK határozat, akkor hivatkozhatnak a határozat nélküli HK-ra (aminél neked nincs mérlegelési jogköröd) -> be _kell_ engedned a rendöröket
c, nincs HK határozat, a rendör megkér szépen hogy engedd be -> nem vagy köteles beengedni, rendõrör szomorúan elmennek
Most lehet, hogy a b esetben kitöltenek kézzel egy papirt, de a lényegen nem változtat: ha jön a rendörség és kopogtat, hogy engedd be õket mert HK lesz, akkor nincs olyan mint az amcsi filmekben, hogy vigyorogva elküldöd õket mer nincs HK határozatuk. Kizártnak tartom, hogy a rendõrök ne az a-b pontban leírtaknál mennének csak házkutatni. És igen, a határozat nélküli HK-hoz kell utólagos engedély, de kétlem hogy az ne adnák meg, fõleg ha találtak is valamit.
Leírom mégegyszer hogy értsd: NEM A GYAKORLATI RÉSZÉN VITATKOZOM HANEM AZ ELMÉLETIN
Ott a pont. p00h
BSA adathalászat microsoft megbízásából állam mögé hazudva magukat.
megvannak a pontenciális vista vásárlók :)
gusztustalanul direkt módszer, de bevállt.
Fel kellene jelenteni Õket csalással egybekötött adathalászatért!
de a rendõrség csak a ungarise torrentsájtokra ugrik csak :)
lehet, hogy ott is valaki korrupt??
kalandra fel!
Az ilyen jellegû szervezõdések lényege:
vegyél 3-4 munkanélküli jogászt (van bõven)
lobbiz ki pár törvényt, ami mögé tudsz bújni.
állíts össze egy ismeretlen paragrafusokkal teli hivatalosnak tûnõ levelet, amire:
A ügyfél megijed és fizet
B ügyfél lázong, Õ mehet a bíroságra, ahol ha nem ismeri a kiskapukat, akkor fizet.
rohadt nagy biznic van az ilyen jellegû cégekben.
Minimális tõkével rohadt nagyot kaszálnak.
és végülis csak jogi csavarás, pofa, pr és marketing kell hozzá.
Világjavító szándék, vagy késztetés a fejlõdés irányába, na ilyet ne keress benne!
legális lopás az összes!
kalandra fel!
Nincs igaza, mert ha kitölti, az már parancs.
A szövegértés neked sem az erõsséged.
Szerintem ez még a félrevezetés, csalás tényállását is kimerítheti.
Ronnak igaza van
a zugügyvédben olvasottak alapján pedig a gyakorlat az, hogy biankó hk-k vannak a rendõrnél, amit ott kitölt
Ügyész nem fog ilyen piti dolgokban, mint BSA hasfájás, sem nyomozni, sem házkutatást tartani.
Ellentétben veled, nekem van rálátásom a gyakorlatra is...
Mégegyszer: törvényi szinten van lehetõségük papir nélkül házkutatást tartani. Vagy cáfold meg ezt vagy ne erölködj te se tovább...
Miért erõlködsz? Nincs igazad!
-Jo napot, Mi a kiscserkeszek orszagos szovetsegetol vagyunk, es ellenorizni fogjuk mennyi cserkesz kolbasz van a hutejeben, krinolin, es virsli.
- Jo napot, anyadnal ellenorizd mert en vegeterianus vagyok.
Kb igy kellene valaszolni a levelukre, mert ennyi a komolysaga is
Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX
149. § (1) A házkutatás a ház, lakás, egyéb helyiség vagy azokhoz tartozó bekerített hely, továbbá az ott elhelyezett jármû átkutatása, illetõleg számítástechnikai rendszer vagy ilyen rendszer útján rögzített adatokat tartalmazó adathordozó átvizsgálása az eljárás eredményessége érdekében.
(2) Házkutatásnak akkor van helye, ha megalapozottan feltehetõ, hogy az
a) a bûncselekmény elkövetõjének kézre kerítésére,
b) a bûncselekmény nyomainak felderítésére,
c) bizonyítási eszköz, elkobozható vagy vagyonelkobzás alá esõ dolog megtalálására
vezet.
(3) Házkutatást a bíróság, az ügyész, illetõleg ha az ügyész másképp nem rendelkezik, a nyomozó hatóság rendel el, a bíróság és az ügyész a házkutatás végrehajtásához a nyomozó hatóságot igénybe veheti. A (2) bekezdés b) és c) pontja esetén a házkutatást elrendelõ határozatban - ha ez lehetséges - meg kell jelölni azokat a bizonyítási eszközöket, elkobozható, vagy vagyonelkobzás alá esõ dolgokat, amelyek megtalálása érdekében a házkutatás szükséges.
(4) A házkutatást rendszerint az érintett jelenlétében kell elvégezni, a megkezdése elõtt közölni kell vele a házkutatást elrendelõ határozatot, és - ha a házkutatás meghatározott, illetõleg ismert bizonyítási eszköz vagy elkobozható dolog, illetõleg személy megtalálására irányul - fel kell õt szólítani, hogy a keresett dolgot adja elõ, a számítástechnikai rendszeren vagy adathordozón tárolt adatot tegye hozzáférhetõvé, illetõleg a személyt adja át. Ha az érintett a felszólításra a keresett dolgot elõadja, a számítástechnikai rendszeren vagy adathordozón tárolt adatot hozzáférhetõvé teszi, illetõleg a keresett személyt átadja, a házkutatás nem folytatható, kivéve, ha gyanú merül fel arra, hogy a házkutatás során más bizonyítási eszköz, elkobozható vagy vagyonelkobzás alá esõ dolog is fellelhetõ.
(5) Ha a házkutatáson az érintett, illetõleg a védõje, képviselõje vagy megbízott hozzátartozója nincs jelen, az érintett érdekeinek védelmére olyan személyt kell kirendelni, akirõl alaposan feltehetõ, hogy a házkutatással érintett érdekeit megfelelõen védi.
(6) A közjegyzõi vagy ügyvédi irodában, továbbá az egészségügyi intézményben tartandó házkutatást - ha az közjegyzõi vagy ügyvédi tevékenységgel összefüggõ hivatásbeli titkot, illetõleg egészségügyi adatot tartalmazó irat megtalálására irányul - a vádirat benyújtásáig a bíróság rendeli el. A házkutatás csak az ügyész jelenlétében végezhetõ.
(7) Az ügyész a bíróság határozata nélkül tarthatja a (6) bekezdés szerinti házkutatást, ha a házkutatás késedelmes foganatosítása a (2) bekezdésben felsorolt célok elérését veszélyezteti.
(8) A (7) bekezdésben szabályozott esetben a bíróság határozatát utólag be kell szerezni. Ha a bíróság az indítványt elutasítja, a házkutatás eredménye bizonyítékként nem használható fel.
PS: egy bíróságon is két ellenérdekelt fél van: az ügyész, és a védõ. A bíró elvileg független, a két fél által feltárt bizonyítékok alapján dönt arról, hogy bûnös-e a vádlott, és ha bûnös, akkor az aktuális törvények alapján dönt a kiszabható büntetés mértékérõl.
- a BSA nem hatóság --> nem mehet be magánterületre, nem tarthat házkutatást
- a rendõrség is csak névre szóló házkutatási papírral tarthat házkutatást
- max névreszóló házkutatási parancsal rendelkezõ rendõrrel karöltve jöhet a BSA, és akkor is maximum a rendõrt vagy köteles beengedni, a BSA-s személyeket nem
- BSA-s személyek kérdéseire nem vagy köteles válaszolni
- BSA-s levelekre sem vagy köteles válaszolni, mivel nem hatóság, nem szólíthat fel semmire, nem követelhet semmit
- BSA semmilyen akciót nem hatjhat végre magánszemélyeknél, magánterületen, mivel nem hatóság, nincs joga hozzá
Jól értelmeztem? mit hagytam ki?
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Halaszthatatlan nyomozati cselekmény nem lehet akármi, csak súlyos bûncselekmény, vagy annak alapos gyanúja esetén fordulhat elõ. A BSA brekegése nem ez a kategória.
PS: a Rendõrség munkáját a Rendõrségi Törvény szabályozza. Abból kellett volna idézned. A Jogtárban megtalálható.
a BSA-nak jelentést készíteni meg végképp nem kell, a BSA nam hatóság
A házkutatás formai feltétele a házkutatást elrendelõ hatósági vagy bírói határozat. Határozat hiányában is köteles eleget tenni a hatósági felszólításnak az érintett, mivel a határozat nélküli házkutatás feltételeinek fennállását nem mérlegelheti, az a hatóság privilégiuma
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/buncsjogorv/kenyszercsel20051026/hazkutatas20060627.html/ugyleirasjogi
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
ez mi volt?
A tûzoltóság viszont akár erõszakkal is bejöhet, ha tüzet kell oltania.
PS: esetleg idéznél a Rendõrségi Törvénybõl, ami téged igazol?
Ott kezdõdik a dolog, hogy ezexerint spam-olnak ezerrel, annak ellenére, hogy külön felszólították õket eme tevékenységük beszüntetésére. Plusz valamiféle hatóságnak tüntetik fel magukat, ami szintén büntetendõ.
Röviden: Bocskos rohadékok.
De Magyarországon persze ezt is meg lehet tenni jogi következmények nélkül...
Ha megjelennének, akkor fordulhatnának is azonnal vissza, mert semmilyen jogosítványuk nincs semmire sem.
PS: rendõrrel együtt sem engedném be õket, csak a rendõrt, persze azt is csak akkor, ha van házkutatási parancs.
Meg milyen alapon csinálnak listát akkor, hogy kiket fognak ,,meglátogatni"? mert pl nemrégiben kiszivárgott egy ilyen lista a tervezett látogatásokról...
De egyáltalán milyen alalpon kérek tõlünk szovtvernyilvántartást ezt még mindig nem értem...
Amit most tett az APEH, tiszteletre méltó, bár gyanítom, a híradókban nem lesz benne...
A másik; ha én küldenék ki, hasonló tartalmu leveleket, gyanítom, egy szük helyen térnék magamhoz, amin rácsok vannak. Nem tudom, ez szimpla hozzá nem értés, vagy tudatos, hogy egy szûk csoport (nem nem a zenészek, film és szoftverkészitõkre, hanem a kiadókra gondolok) érdekében mit össze nem pattognak, pláne, hogy bizonyithatatlan a tényleges kár, amit a warez okoz.
Én ammondó vagyok, ujra be kellene vezetni a tisztességtelen haszon fogalmát. Egyszerüen nem igaz, hogy egy zenei cd 4, egy dvd 5-6, egy szoftver meg 10 ezernél kezdõdik.
A reális, premier cucc esetében durván a harmada lenne. Aztán ottvannak a minõségi problémák, csinált zenészek, ócska, ötlettelen filmek, rövid, összecsapott, bugos, terméktámogatás nélküli játékszoftverek, stb...
A warez, sajnos jó ideje önvédelem sokaknál. Nálam is. Alig várom, hogy letöltsek végre valamit, amiért szivesen adok pénzt. Ott a The Witcher, például. Leszedtem, láttam, hosszú, hangulatos, stb. munka van mögötte. Azonnal töröltem, és megvártam a szinkronost. Ráadásul 8 ezerbe került, olyan csomagban, amiért, mint gyüjtõi darab, mások 12-16 ezret kértek volna, és akkor a szinkron költségeirõl nem is beszéltem. Elrettentõ példaként, pedig sajnos nagyon sok filmet, zenét, játékot tudnék emliteni.
És akkor egyeseknek, van pofájuk rendõrséggel, Apeh-el fenyegetõzni. Komolyan mondom, összefogásra volna szükség.
Az, hogy az általunk létrehozott hatóságok, minket védenek, mint most, ritka. Fel kellene emelni a hangunk, és elmondani, hogy a hócipõnk "kissé" televan. Mind a jogvesztõkkel, mind a mögöttük állo kiadókkal.
Dante.
http://www.freetvmaci.info/