73
-
Lavigne #33 én meg web dev vagyok és mind a 4 fő böngészőt használnom kell egyszerre. szvsz az IE7 épp olyan ""jó"" mint a többi. FF-el ugyan úgy lehet szívni, akár egy szines táblázat kereten is -
#32 -Az AdBlock Plus pont annyira jó és testrszabható amennyire kell.Milyen beállításokat hiányolsz belőle?
-Minek töltöd le a képet? :D
-Zavar az ablak.
_Skin.Praktikus, szép.Pont.
IE7 tényleg nem lett rossz, a 6-os után komolyan mondom megváltás, de én már FF-hez szoktam hozzá. -
haxy27 #31 Ja mielöt köpköd valaki én egyszerre használok ff és IE7 -et. -
haxy27 #30 IE7 + IE7Pro kiegészitő
/Idézet/
Mert:
- indítás után azonnal látom hogy új gmailes levelem jött ( gmail manager) nekem nem is kell semien böngésző az OP rendszer alapból tudja, csak tudni kell hol állítod be.
- nem nincsenek tele az oldalak hülye villódzó reklámokkal ( adblock plus ) IE7Pro még az adblack plusnál is jobb és sokkal joban testre szabható.
- kapásból átméretezhetem az oldalon látott képeket (image zoom ) Sok értelme van inkább le töltöm és szerkeszthetem is.
- központilag tárolom a kedvenceimet és bárhonnan használhatom ( foxmarks sync. ) IE7Pro kiegészitövel szintén tudja az IE7 is
- alul kényelmesen látom hogy hol tart egy letöltésem ( download statusbar ) ez tényleg elöny IE7tel szemben, mert az IE7 az kölön ablakban és a tálcán százalékban írja ki hogy hol tart.
- az oldalakon lévő szöveges linkeket valódi linké alakítja ( linkification ) IE7 alapból tudja jobb egér gomb és ugrás a címre ugye.
- ha akarok egérkattogtatás nélkül böngészhetek ( cooliris ) Ezen funkciót még ff ben sem kerestem
- olyan skint rakok fel amelyik legjobban tetszik- - tiszta értelmes dolog ezért aztán tényleg jó mert skinelhető
Szóval gyakorlatilag ick semmi újat nem írtál amit az ie7 ne tudna. kivétel skin. -
#29 Igen, én arról beszélek, hogy az ismert hibák között nincs kritikus vagy ha mégis az 99%, hogy kijavítják a végleges verzióban. -
cousin333 #28 Címsorba beírod: opera:config#UserPrefs|HistoryNavigationMode
Az értéket állítsd 1-re, esetleg 2-re.
Tudom javasolni, hogy próbáld ki az Opera 9.5-öt is, mondjuk ezt. Nem túl bugos, de jó gyors és (nálam) meglehetősen stabilnak bizonyult. -
Benedicht #27 Ezek meg csak az ismert hibak. FF 1.x, 2.x-bol se a semmiert adtak ki annyi frissitest... -
#26 Ráadásul ezek még csak nem is kritikus hibák, akkor tényleg lehetne pampogni.Kb. a 2.0-ás FF előtt tértem át IE-ről FF-re és el nem tudtam volna képzelni, hogy IE után meg tudom szokni ezt a Tűzrókás valamit, most meg el nem tudom képzelni, hogy FF helyett mást használjak.Kipróbáltam az Operat is, nem rossz, talán ha nem lenne FF akkor azt használnám.De mivel van ezért Firefox mindörökké. -
Lavigne #25 waterman, ezt a sort (amit egyébként a szövegből másoltam) olvasd még el 3x 4xer, és akkor megfogod érteni a cikket :)
"még mindig nagyjából 700 azonosított hiba maradt a szoftver első bétájában. Ez a végleges verzióban sem sokat változik majd" -
#24 azért az a 700 sem 700 :)
én FF párti vagyok,de számomra a böngésző fronton az igazán lényeges az,hogy ne ie-t használjanak az emberek.ez kb olyan,mintha trabival járnák az utakat,miközben ingyen elvihetnének egy porsche-t a gyárból -
waterman #23 és akkor az most hír, hogy egy béta verzióban hiba van???!?! azért béta..
mintha a biológusok azért kezdenének sápítozni, hogy megporzás után miért nem lehet azonnal szedni az almát a fáról, ne kelljen már neki 3 hónap..
ennek a cikknek az a lényege, hogy jön a firefox 3. ennyi. hány száz hiba lehet a mostaniakban is? rengeteg. de a nagyját befoltozták és amik előjönnek újonan, azt egy újabb verzióban javítják. ha kritikus hibára akadnak, akkor gyorsabban javítják. -
#22 Oké, köszi hogy vetted a fáradtságot és összeszedted a ff kiterjesztéseim operás megoldásait. Valószínüleg az is van hogy a megszokás nagy úr, ezért sem akar sem a megrögzött IE, sem a ff használó másra attérni. Természetesen ha a ff valamiért megszűnne, nyilván Operát használnék.
OFF
Látom jól benne vagy az Opera témában, lenne egy kérdésem hozzád:
Engem nagyon zavar hogy az Opera az előző látogatott oldalra való visszalépéskor nem frissíti az oldalképét. Pl: Sg fórumban ha a kedvenc témámban új üzenet érkezik akkor az pirossal megjelenik, ha a fórum főoldalra belépek. Ha megnézten a témát és visszalépek ugyanide az ff alatt szépen észrevétlenül frissül ( mert már ugye nincs új üzenet ) az Opera viszont továbbra is hozza a tárolójából a korábban elmentett oldalképet ( a piros új üzenetekkel ) Most nincs fenn Opera ezért pontosabban nem tudom megírni hogy hol, de tudom hogy beállítható az hogy minden oldal betöltődéskor frissüljön, de így meg nagyon lassúvá válik a visszalépés az előző oldalra. Ha roszmájú akarok lenni mondhatnám igy könnyű a világ leggyorsabb böngészőjének lenni. :) Erre van valmi megoldás ?
ON -
cousin333 #21 A fő ellenérv, hogy az FF ingyen van, az IE (ami a Windows része) meg fizetős. De persze van igazság abban, amit mondasz. -
cousin333 #20 Az Opera widgetek nem kívánnak kiterjesztés-pótlók lenni. Szerintem majd Opera Mobile 9 alatt fognak ütni :). Az asztali Opera nem csak widgettel bővíthető, sok mindent alapból tud (pl. levelező), ezen kívül az ini fájlok egyszerű írkálásával is ravasz dolgok hozhatók elő, és akkor még nem beszéltünk a felhasználói JavaScriptekről.
Konkrétan pedig:
- "indítás után azonnal látom hogy új gmailes levelem jött" -> integrált levelező, az is elég, ha csak a fejlécet töltöd le (volt ilyen widget is, valamiért megszüntették...)
- "nem nincsenek tele az oldalak hülye villódzó reklámokkal" -> integrált content blocker (tartalomszűrő)
- "kapásból átméretezhetem az oldalon látott képeket" -> Az egész oldalt siimán átméretezheted, még a képek is szebbek, mint FF-el. De létezik olyan userJS, amivel megoldható, hogy csak a képeket nagyítsd
- "központilag tárolom a kedvenceimet és bárhonnan használhatom" -> Opera Links, ami integráltan elérhető Opera 9.5-ben, Wii-n és Opera Miniben (azaz mobilról!), de a honlapot bármelyik böngészőből használhatod.
- "alul kényelmesen látom hogy hol tart egy letöltésem" -> külön fülön láthatod az összeset. Kétségkívül nem ugyanaz, mint az általad említett, de legalább nem foglalja a helyet :).
- "az oldalakon lévő szöveges linkeket valódi linké alakítja" -> kijelölöd (duplakatt), majd Go To URL. Vagy pedig egy userJS használata, az már pontosan ezt csinálja, amit írsz...
- "ha akarok egérkattogtatás nélkül böngészhetek" -> teljeskörűen testreszabható billentyűzetparancsok alapkiépítésben is
- "olyan skint rakok fel amelyik legjobban tetszik" -> szintén, gyorsan egyszerűen. És még csak nem is kell folyton újraindítgatni a böngészőt, hanem azonnal alkalmazza... -
strogg #19 Aki ismeri a nyílt forrást az nagyon jól tudja, hogy a kocepció az, hogy bugos,hibás,nyűgös, de a ADD KI! mert letöltik, javítják,ötleteket adnak, stb... Ez így van a nyílt forrás létezáse óta. (magyarán évtizedek óta) Nem értem miért jobb, hogy az m$ kiad valamit ,amiben szintén hemzsegne ka hibák, de majd kb: 3-24 hét alatt vagy pach, vagy sp formájában javítják.
Aki pedig stable-t akar, az várja ki a stable kiadást. -
#18 Firefox 1 megjelenése előtt Operát használtam. Mostanában is ha kijön egy új verzió ki szoktam próbálni, lehet hogy elnagyoltan nézem át de valahogy az Opera widgetek elég gagyinak tűnnek. De ha mondod biztos igaz. Legközelebb lehet több időt szánok rá. -
cousin333 #17 Egyébként az Operával pont az a baj, hogy szeretik elsietni a program kiadását Utána meg jönnek a javítások. Amikor megjelent a 9.0, azt mondtam, hogy majd a 9.23 egész jó lett. Tévedtem, mert a 9.22 lett egész jó, a 9.23 már nem volt ennyire jó (az is az FF miatt volt :P). -
cousin333 #16 Semmi olyat nem mondtál, ami Operával ne lenne megvalósítható... :) -
Benedicht #15 Egy evvel ezelotti vistas hirhez irt ket kommentet ideznem: "Legfeljebb 500 hiba. Szerintem nem egy normális dolog, hogy kiadnak valamit ismert hibával. Erre csak annyit tudok mondani, hogy szánalmas."
"A nagy microFos, nem bír kijavítani 500bugból legalább a felét? Milyen programozók ezek akkor??"
Most bemutatkozott a nyilt forraskod is. :P -
kricsi #14 Gratulálok, egyébként én is kezdek belezavarodni a verziókba.. -
#12 Mert:
- indítás után azonnal látom hogy új gmailes levelem jött ( gmail manager)
- nem nincsenek tele az oldalak hülye villódzó reklámokkal ( adblock plus )
- kapásból átméretezhetem az oldalon látott képeket (image zoom )
- központilag tárolom a kedvenceimet és bárhonnan használhatom ( foxmarks sync. )
- alul kényelmesen látom hogy hol tart egy letöltésem ( download statusbar )
- az oldalakon lévő szöveges linkeket valódi linké alakítja ( linkification )
- ha akarok egérkattogtatás nélkül böngészhetek ( cooliris )
- olyan skint rakok fel amelyik legjobban tetszik
Hirtelen csak ennyi érv a firefoxom mellett. Igy hát hajrá IE, hajrá Opera ! -
#11 Kicsit. -
#10 Hát igen... mostmár végképp nem tudom miért kellene bárkinek is a ff nél maradnia... ismét egy + a microsoft ellenzők oldalrára, csak így tovább srácok -
#9 Tehát az opera inkább oda csinál böngészőt, amin nincs, de lehetne. -
#8 Én leginkább azért használok operát, mert az van a mobilomon (opera mini 4), a nintendo wii internet chanell is tulajdonképpen opera, és össze lehet linkelni a könyvjelzőket. -
#7 én még mindig firefox 1.5.0.11-et használok, cink vagyok? -
DJ BP #6 lemaradtam, nem is tudtam hogy már 3-mas is van :D -
#5 Nem rossz a FF3. Az elso alfa megjelenese ota hasznalom, tul sok gondom nem volt vele. Egyetlen nagy problemat latok viszont meg mindig, hogy van valami memoria vesztesi hibaja. -
Anotino #4 Opera joval kevesebb embert erint, az ff nepszerubb. Sztem az ff eletkepesebb koncepcio. -
#3 Ez most miért meglepő?Ezért vannak az updatek, Service Pack-ek stb. Tökéletes program pedig nincs.Szóval hajrá Firefox! -
tproli #2 Operánál is hasonló a helyzet, csak sokkal kisebb számokkal. Arról viszont kevesebbszer olvasni itt. -
LADA Kalina #1 ha az ie többezer veszélyes hibáját nézzük, akkor télleg nem sok az a 700 kisebb