Hibák százaival jön a Firefox 3

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem sem olyan sürgõs, mert jó a kettes teljesen. nem kell sietni a cserével. Egyébként szerintem az ff, amúgy is a mögötte álló közösségek miatt verhetlen, akik megírják azt a rengeteg tuti extention-t 😊

valoszinuleg nem is lesz, mivel a zart forraskodu programok sajatja, hogy ha a fejlesztok nem aruljak el, hogy tudnak a hibarol, akkor az nemigen fog kiderulni addig, amig ki nem javitjak.

nyilt forraskodnal altalaban a teendok es kivansaglistak is publikusak szoktak lenni, ezert nincs ertelme takargatni.

"#19 strogg - 2007. nov. 17. 16:27
Aki ismeri a nyílt forrást az nagyon jól tudja, hogy a kocepció az, hogy bugos,hibás,nyûgös, de a ADD KI! mert letöltik, javítják,ötleteket adnak, stb... Ez így van a nyílt forrás létezáse óta."

Azert ezt igy kijelenteni... Csak egy pelda: amikor uton volt a postgresql 8.0, akkor pl semmi konkretum nem volt a megjelenesrol. Valamikor csinaltak egy feature stop-ot. Onnantol kezdve fejlesztettek, majd bugot vadasztak. Volt jopar beta, es akkor jott ki a final, amikor a fejlesztok mar ugy ereztek, hogy keszen van. Termeszetesen volt utana patch, nem is egy. De, hogy szandekosan hagytak volna benne bugot... szerintem nagyon nehez ezt elkepzelni.

Nem is ertem a firefoxnal miert kapkodnak. Akkor kell kiadni, amikor keszen van. Persze kell egy jozan hatar, mert hat ugye igazabol sosincs kesz, de a 700 az gombocbol is sok.

\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP

Megalapozott és komoly háttérinformációkat felvonultató véleményt hallottunk 😉
Talán ki kéne próbálni mielõtt fikázod 😊

flamebait gtfo

Na neeeeee... elõször is vannak olyan hibák amelyeket soha nem javítunk ki, mert kb. 10 millió userbõl egynél jelenkezik minden szökõévben. Na most ha nem világos, hogy miért nem javítsuk ki... akkor azért mert az élet arról szól, hogy korlátolt erõforrásokkal rendelkezünk, most egy kérdésre próbálj válaszolni, ha 3 programozót kellene lekötnöd azzal, hogy egy jelentéktelen hibát javítson ki, vagy azzal, hogy egy komolyabb hibát javitsanak ki, vagy valami új feature-t implementáljanak, akkor te melyiket választanád. Eláruljam, én a komolyabb hibát javítanám és azután az új feature-t implementálnám. Miért, mert a komolyabb hibákat nem szabad hagyni mert ez nem jó, az új feature-t a userek nagy százaléka üdvözölni fogja, az pedig, hogy a programom Cornish neylven két "A" betût ír egymás mellé... na az ugye hiba, de a kérdés, hogy ez a hiba kinek árt? Érdemes e idõt, pénzt fektetni a javításába és elhalasztani az alkalmaz valami nagyobb hiba javítására, vagy valami fontos feature implementálására. Na ha ezeket a dolgokat ismernéd akkor nem beszélnél értelmetlenségeket. És jegyezd meg... "There is no such thing as a free lunch!"

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Final Fantasy? Azt én is szeretem 😊
Talán ha ismernéd az Operát, nem írnál ekkora hülyeséget.

Az FF a legjobb! Az Opera meg gagyi, mint az IE.

Yossarian
Igazságtalan összehasonlítás, már csak a vista és a firefox árát tekintve is!

Nieleen

Sil78
Vannak már a Filterset.G-nél jobb listák. Egyébként a 0.7-es sorozatban van lehetõség feliratkozni frissítésre, ezért ahhoz nem is ajánlott telepíteni a Filterset.G Updatert, max ha 0.5-öst használsz (mindkettõ AdBlock Plus, de ez két külön kiterjesztés).

These are my friends, see how they glisten...

Dark Angel 666
Képtelen vagyok elhinni , hogy van néhány ember , aki mindenbe szeret beleugatni

Narxis
Az a szánalmas, hogy ilyet hsz-t írsz ide ha nem érdekel a téma.<#lama>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Képtelen vagyok elhinni, hogy a sok kockát tényleg ennyire felizgatja egy szaros böngészõ.
Szánalmas!

DjDano
Adblock plusot használok, bár ezt a Filterset updatert nem ismerem

[HUN]PAStheLoD
filterset G nem a legjobb, inkább easyList meg keresel hozzá egy magyar listát. Filterset G elég bugos :|

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

ivjoe
Adblock Plus, csakhogy tudj róla. 😊
Filterset G updater nem árt hozzá.
beleszámolják?aztán hogyan? leülnek, megvitatják, hogy Steve majd elgépel vmit, ez +két hét, a takarító felmond +3nap,ráesik egy repcsi a házra +1hónap?<#conf>

Látod-látod, minek követnéd a divatot, amikor a világ legütõsebb progijait adják a kezedbe.😄

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Hú, mert a többi böngészõ (ill. bármilyen futtatható program) annyira tökéletes, hogy be kell rajtuk sz*rni, fõleg a hackereknek!<#levele>

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Gerygrey
- ha elszáll a gép, a FF képes megõrizni akár írás alatt levõ fórumhozzászólást
- ha HTTP nélkül írsz be néhány címet, az IE a fos live search-et adja, gyûlölöm
Gerygrey
Végülis igazad van, akkor mostantól ezen elv alapján webdizájnolásra csakis Paintot fogok használni, minek telepítsek fel divatból Photoshopot ha már a windowshoz adtak egy ilyen csodaszuper képszerkesztõt 😊
Akik fejlesztettek már életükben azok az ilyen problémákat szépen beleszámolják. Gondolom nem a Firefox 3 az elsõ programuk.. Vagy birkamódon nekiesnek és bíznak a programozás istenében, hogy minden rendben fog menni ?

Különben is ez nekem inkább marketinges dumának tûnik. Hogy addig is beszéljenek a cuccról.

https://twitter.com/foodlfg

Fejlesztettél már valamit életedben?
Van egy alap elképzelés, hogy mi merre hány méter, aztán jönnek a gebaszok, és cseszheted a megjelenésedet. Valaki valahol melléüt egy karaktert kereshetik pár hétig hol a hiba...
rossz tapasztalat rossz beállítás végett
#49 már piaci fogás végett se készûlhet el egy program idõben az csak a megrendelt programoknál van, azok mindig elkészûlnek, hacsak lehetséges.
#41 hát ezek szerint nem ismered a ff elõnyeit, emrt nem tökéletes, szó se róla de olyan dogokat tud, amelyekrõl a többi böngészõ cask álmodozik, fejlesztõknek olyan eszközöket bocsájt a rendelkezésére hogy...
mig a felhasználóknak is sok mindenben megkönnyíti dolgát csak persze ehez szükséges egy kis munka mig kiismered kedvenced, explorer is tud abba is vannak dolgok megoldva, csak sokszor olyan mintha a fejed felett átnyúlva vakarnád a füled. és az ilyen nyakatekert megoldások gyakrabban tartalmaznak hibákat, nem 700, nem 11000, hanem végtelen+2-t, hogy egész pontos legyek.
lck
Fõleg hogy Ajnasz oldaláról remek, magyar reklámokra is specializált szûrõ állítható be.
Elképzelésem sincs, hogy miképp tudja kenterbe verni, mert az Adblock nekem tökéletesen mûködik. Egy tökéletest hogyan lehet kenterbe verni?
„Már most is durván féléves késésben vannak, hiszen a Beta 1 megjelenését a nyárra ígérték „
Miért nem hallok olyat, hogy egy szoftver, vagy valami, ami a számítástechnikához kapcsolódik idõ elõtt elkészül és mindenki örül. Egyáltalán volt már ilyen ?
A kedvencem ebben a stílusban az AMD.. azok is mindig mondanak valamilyen idõpontot és már mindenki röhög rajtuk (kis túlzás).
Én értem hogy kell a marketing, meg a reklám. De minek ha nincs kész a termék. Csak beböfögnek valamilyen idõpontot, amirõl szerintem már akkor tudják, hogy nem tartható, és félév múlva kijön valami béta, meg a halasztgatás. Hát ez tök jó..

(( Abba meg már bele sem merek gondolni, hogy esetleg olyan érdekes emberek dolgoznak egy cégnél, akik ennyire értenek ahhoz amit csinálnak és az idõpontok meghatározását komolyan gondolják.. ))

https://twitter.com/foodlfg

DjDano
Bár én 3 éve Fifefoxos vagyok, néha használok IE7-et is... Van hozzá egy IE7Pro nevû plugin, aminek a reklámblokkolója bizony csúnyán kenterbe veri a Firefox ad-block-ját... Ha másban nem is,ebben megelõzi FF-ot 😊

Bith
Akkor lennél az sztem, ha 6 vagy 5.5-ös IE-t használnál (vagy ne adj Isten még régebbit).

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

Tetsuo
Hibak millioival jott ki az IE 7. Volt ilyen cikk? 😊

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Nocsak, MS fan-ek az éjszakában? 😊

Tetsuo
A 7 beszolasa

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Midas ez durva komment volt<#wow1>
Én Operás vagyok, és az is maradok minden apró betegsége ellenére.

Narxis
Jaj...<#zavart2><#falbav>

minek rakjak fol meg1 progit ha mar adtak az oprendszerrel a bongeszot tok folosleges....... ez csak ilyen divat cucc

the world is mine

DjDano
Miért lenne szenzáció? Amugy ideje volt már egy cikknek ami a FF3-ról szól...

ivjoe
Ez a hír most miért világszenzáció? o.O
Lehet, de ez korantsem biztos, hogy a Firefox hibaja. Nekem pl. elenyeszo szazalekban van kinom a ff-szal. IE-t en csak ilyen megaupload toolbarozasra hasznalom, hadd pusztitsa azt. Masra nem kell.

\"Genyo Kapitany nem kegyelmez!\"

Nekem firefoxxal mindig random újraindult a rendszer. Azóta semmi restart,mióta IE7-et használok....
Ez esetben elnézést 😄 én csak innen az sg-rõl informálódom. Ha még van egy-két béta, akkor természetesen van idõ foltozni is. Mondjuk nem értem, hogy hova sietnek, hiszen nincs semmilyen következménye, ha csúsznak, nem fogják õket utálni, nem mennek csõdbe bla bla.

crushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrush

ügyes a copy paste reflexed😊
ez idézett mondattal csak az a bajom, hogy még akarnak 2 bétát kiadni. tehát ezért nem értem, hogy ha mondjuk 2 hónap múlva kijön egy végleges, akkor a meglévõ hibákhoz már csak elvbõl sem nyúlnak hozzá, hogy a cikk ne veszítsen valóságértékébõl?
biztos érted a problémám, csak most jó kis kukacoskodó kedvemben vagyok, de ugye minden programozó arra törekszik, hogy minél kevesebb pirosan színezett legyen a kódban, tehát ha ismert hiba, akkor biztosan meg fogják oldani, ha megtalálják a hiba forrását is.
peace. respect. ^-^

\"The voices are back... Excellent.\"

ha neked a ie tetszik akkor használd azt egészségedre, mindenkinek szívejoga, csak az a baj a microsoftal, hogy mindig lépéshátrányban van, ha pl. most kitalál valamit a firefox azt az ie8 már tudni fogja, sajnos ötletek nincsenek, csak a másolás másoktól (és ez minden microsoft termékre is igaz), pedig régen mien jóis volt a microsoft<#sir>
én meg web dev vagyok és mind a 4 fõ böngészõt használnom kell egyszerre. szvsz az IE7 épp olyan ""jó"" mint a többi. FF-el ugyan úgy lehet szívni, akár egy szines táblázat kereten is

crushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrush

Narxis
-Az AdBlock Plus pont annyira jó és testrszabható amennyire kell.Milyen beállításokat hiányolsz belõle?
-Minek töltöd le a képet? 😄
-Zavar az ablak.
_Skin.Praktikus, szép.Pont.

IE7 tényleg nem lett rossz, a 6-os után komolyan mondom megváltás, de én már FF-hez szoktam hozzá.<#smile>

Ja mielöt köpköd valaki én egyszerre használok ff és IE7 -et.
IE7 + IE7Pro kiegészitõ

/Idézet/
Mert:
- indítás után azonnal látom hogy új gmailes levelem jött ( gmail manager) nekem nem is kell semien böngészõ az OP rendszer alapból tudja, csak tudni kell hol állítod be.
- nem nincsenek tele az oldalak hülye villódzó reklámokkal ( adblock plus ) IE7Pro még az adblack plusnál is jobb és sokkal joban testre szabható.
- kapásból átméretezhetem az oldalon látott képeket (image zoom ) Sok értelme van inkább le töltöm és szerkeszthetem is.
- központilag tárolom a kedvenceimet és bárhonnan használhatom ( foxmarks sync. ) IE7Pro kiegészitövel szintén tudja az IE7 is
- alul kényelmesen látom hogy hol tart egy letöltésem ( download statusbar ) ez tényleg elöny IE7tel szemben, mert az IE7 az kölön ablakban és a tálcán százalékban írja ki hogy hol tart.
- az oldalakon lévõ szöveges linkeket valódi linké alakítja ( linkification ) IE7 alapból tudja jobb egér gomb és ugrás a címre ugye.
- ha akarok egérkattogtatás nélkül böngészhetek ( cooliris ) Ezen funkciót még ff ben sem kerestem
- olyan skint rakok fel amelyik legjobban tetszik- - tiszta értelmes dolog ezért aztán tényleg jó mert skinelhetõ

Szóval gyakorlatilag ick semmi újat nem írtál amit az ie7 ne tudna. kivétel skin.
Narxis
Igen, én arról beszélek, hogy az ismert hibák között nincs kritikus vagy ha mégis az 99%, hogy kijavítják a végleges verzióban.

Címsorba beírod: opera:config#UserPrefs|HistoryNavigationMode
Az értéket állítsd 1-re, esetleg 2-re.

Tudom javasolni, hogy próbáld ki az Opera 9.5-öt is, mondjuk ezt. Nem túl bugos, de jó gyors és (nálam) meglehetõsen stabilnak bizonyult.

Ezek meg csak az ismert hibak. FF 1.x, 2.x-bol se a semmiert adtak ki annyi frissitest...
Narxis
Ráadásul ezek még csak nem is kritikus hibák, akkor tényleg lehetne pampogni.Kb. a 2.0-ás FF elõtt tértem át IE-rõl FF-re és el nem tudtam volna képzelni, hogy IE után meg tudom szokni ezt a Tûzrókás valamit, most meg el nem tudom képzelni, hogy FF helyett mást használjak.Kipróbáltam az Operat is, nem rossz, talán ha nem lenne FF akkor azt használnám.De mivel van ezért Firefox mindörökké. <#eljen>

waterman, ezt a sort (amit egyébként a szövegbõl másoltam) olvasd még el 3x 4xer, és akkor megfogod érteni a cikket 😊

"még mindig nagyjából 700 azonosított hiba maradt a szoftver elsõ bétájában. Ez a végleges verzióban sem sokat változik majd"

ProGabe
azért az a 700 sem 700 😊

én FF párti vagyok,de számomra a böngészõ fronton az igazán lényeges az,hogy ne ie-t használjanak az emberek.ez kb olyan,mintha trabival járnák az utakat,miközben ingyen elvihetnének egy porsche-t a gyárból

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Oldal 1 / 2Következő →