Crysis
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
létsziiii segítség
Szeretm a munkát lenyűgöz képes vagyok órákig ülni és nézni:)
* Processzor – 2.8 GHz vagy gyorsabb (XP) / 3.2 GHz vagy gyorsabb* (Vista)
* Memória – 1.0 GB RAM (XP) / 1.5 GB RAM (Vista)
* VGA –256 MB**
* Szabad hely – 12GB
* Hangkártya – DirectX 9.0c kompatibilis
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ 2.70 GHz ~ 2 GB RAM DDR2 800 MHz ~ 160 GB HDD Samsung ~ GeForce 9800GT 512MB , 256 Bit ~ Windows 7 Ultimate 64 bit
De amúgy a Brother in Arms Hell's Highway simán ütni fogja a Call of Duty 4-et😊 Mivel a COD 4 egy primitiv grafikai motort használ, nem úgy mint a Crysis meg a BIA HH 😊
\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D
Le a kalapal.
Egyszerûen olyan alósághû, a BIA HH lesz mé ilyen😊
Elég csíra ember lehetsz te is ha a "gépnek éltél" meg a haverjaiddal az volt a keménység kinek van több pontja 3dmark-ban. jó nagy szánalmas emberek vagytok<#mf1>#mf1><#mf1>#mf1><#mf1>#mf1><#mf1>#mf1><#mf1>#mf1>
aki elolvassa fasz
http://www.crysis.hu
www.klanok.hu - Magyarország legnépszerűbb TeamSpeak szervere
Valóban jól látod, ennek a játéknak mindene a grafika, ami nem akkora nagy gond, mert en az a tipus vagyok, aki kepes elgyönyörködni a tájban és mászkálni orakig ugy, hogy nem törtenik semmi.
A gond az, hogy egyszerüen ez a játék egy mai átlag gépen nem néz ki olyan jól, hogy emiatt megérje végigjátszani. Ennyi! Nekem egy ATHLON 4600-X2 és X1950PRO kártyával mediumon átlag 22-24 fps-sel megy, ami azt jelenti, hogy néha 15 re esik.. Na ez nekem igy nem OK, ugyhogy talán majd 2009-ben (esetleg 2010ben) végigtolom, de én nem fogom min grafikán tolni és áradozni, hogy huuu de jóóó. Esetleg végignyomom a Stalkert, mert az sajnos kimaradt.
Smoking IS allowed.
Nehéz AZ éleT!
Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.
nekem 1 db grafikai hiba se volt !😊
Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.
1. aruld mar el, hogy a "c2d3.3" processzor, az mifene.
2. nameg azt is aruld mar el, hogy ki firtatta, hogy miert torolted le a jatekot fel ora utan. meg egyaltalan ezt, hogyan dolgoztad ossze azon kijelentesemmel, hogy "core 2 + 2gb ram != eromu"
hihtetlen <#crazya>#crazya>
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
kit erdekel, hogy te milyen bazarban vasarolsz? egyebkent azt hiszem ertettem, hogy mirol beszeltel.
Kerdezted, hogy "hol látta 20K-ért a 6300-at"??? Leirtam.
2. es 4. resz nem kimondottad neked szolt, bocsanat, de nincs kedvem 4 postot beirni, ha belefer egybe is.
A 3. a ramokrol szolo reszt, meg tovabbra is fenntartom. Szoval szerintem dupla, neadjisten tripla arat fizetni ugyanakkora meretu ramert teljesen folosleges, kiveve abban az egy esetben, ha az illeto 3DMark ertekekre veri.
DDR2 ramok
Ja, egyebkent ha picit visszabbolvastam, hogy honnan is indult ez a csevej, akkor nem igazan ertem a felhaborodasodat, de vegulis ez egy ilyen vilag...
(tudod, ha azokat a "Válasz 'XYZ' üzenetére (#xxx)" linkeket ha klikkelgeted)
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Egyként meg,akinek nem oszt nem szoroz a különbség 1100MHz és 800MHz (ddr2, ddr3ról most ne beszéljünk), között, akkor itt már én régen befejeztem.... 😄
állítólag bizonyos értelemmben a "jövõnek" tervezték a játékot...
személyes véleményem meg az, hogy egy ilyen játékot mindenki akkor akar végigtolni, amikor megjelenik, nem pedig várni egy-két évet, hogy a megfelelõ hardverek árai megfizethetõvé csökkenjenek...
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Viszont a Cod4 tényleg frankón optimalizállt játék és nagyon szép, de azért a Crysis más. Sokkal összetettebb, sokkal több elembõl áll, és összeségében ha nem is olyan sokkal, de szebb is. Az is igaz, hogy kicsit irreálissan magas az igénye, de ha azt vesszük annak idején a Doom3-hoz is 512MB videómemóriát ajánlottak hogy fullban szépen fusson. Pedig már az se mai napi játék.
Én a Crysissel szemben, azt tartanám reálisnak, ha a 7-es sériás Nvidiák felsõkategóriáin elfutna szépen max grafikán.
Mellesleg próbáld ki a Cod4-et olyan helyen, ahol nagy tágas terek vannak. De tényleg nagy, annál ott is lemegy az fps.
Hát sajnos ez van. Ez biznisz 😊 Egy VGA max 1, talán 2 évig van a csúcson. Aztán újat kell venni ha jó fpssel akarsz jáccani. Régen ez másképp volt...
jó néhány fps tudok a hátam mögött, a kedvenc mûfajom. a konkrétan felsorolt játékok mindegyike remekmû, mindegyikben van annyi, hogy kiemelkedjen az átlag fps-ek közül. most a cod4-et nyomom, a fergeteges hangulat miatt. legutóbb az episode 2-õt fejeztem be. zseniális volt mint mindig. bioshock demójával játszottam, hát egyszerûen úgy ahogy van fantasztikus.
namármost, a crysis demóját majdnem be sem fejeztem, annyira nem tetszett a játékmenet. érdekességképpen, direkt a crysis miatt végigtoltam a farcry-t, ami ugyanolyan élményt nyújtott, mint annak idején. ehhez képest kijön egy hasonló játék 5 évvel késõbb (valóban zseniális grafikával), aminek a farcry végigjátszása után hirtelen nagyon szánalmasan visszamaradott játékmenete van, ráadásul a demópálya szûkebb volt, mint a farcry-ban, már az elején az ösvény, amin menni kellett, két sziklafal között... <#fejvakaras>#fejvakaras>
a többbi résztõl sem voltam boldog. a nanoruha jó, de semmi különbség a korábbi fps-ekben is már megtalálható implantátum vagy akármilyen máshogy kitalált boost-okhoz képest. csak itt nanoruhának hívják. szóval ez sem egy nagy újítás szerintem, bár jól kidolgozott, kétségtelen.
összeségében nekem a legnagyobb bajom ez volt: bandukolok a dzsungelben, jön egy járõr vagy egy tábor, leküzdöm, majd megint jön a bandukolás...egyszerûen nem volt élmény számomra. míg pl. az ep2 a zseniális hangulattal, a sztorival és a helyenként trükkös pályákkal, a cod4 a fergeteges konstans akcióval le tudott nyûgözni, addig a crysis számomra semmilyen beleéléssel, semmilyen hangulattal nem szolgált.
egy ideig gyönyörködtem a tájban, de ez nem lehet egy játék igazi ereje. bár a marketing gyakorlatilag csak errõl szólt, most már tudom, hogy nem véletlenül.
biztos hogy etalon lesz ez a játék, évekig fogják emlegetni, minden szaksajtó és a játékosok nagy hányada lesz odáig tõle, de én egy unalmas játékmenettel rendelkezõ átlag fps-t látok csak, átlagon felüli grafikával, ami egy újszülöttnek biztos új. szomorú, hogy egy játék mércéje manapság csak a grafika lehet...
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Egyébként ezeket a játékokat (Bioshock, HalfLife ep2, Timeshift, Cod4, Crysis) azért elég erõs olyan jelzõkkel illetni, hogy szarok. Az elsõ négyet végignyomtam és kimerem jelenteni, mind a négy benne van minden idõk legjobb 30 FPS-ébe. Sõtt ha õszintén nézzük akkor talán még a 15-be is. És nem azért mert olyan nagy a grafikájuk és stb(nyilván ezek fejlõdtek) hanem egyszerüen ezek a játékok basszott jól sikerültek. Ne mondja nekem senki,hogy nem tünt fel a Bioshock összetettsége és magával ragadó pályatervezése, vagy akár a Half-life bámulatos sztorija és izgalmas feladványai, vagy a Timeshift fizikája illetve (ami szerintem a téglák lebontásán kivül azért sokmindenben megmutatkozik még)MI-je, esetleg a COD4 magával ragadó hangulata. Mind mind olyan játék, melyekrõl szerintem sokat lehet irni, de egyhez rohadt nagy arc kell, ezeket a játékokat fikázni. Ezek a játékok mesetermüvek, és ha valaki tényleg ugy gondolja, hogy jobbat tudna késziteni, akkor tényleg nem itt a helye, annak gratula. Én magam részérõl meghajtom a fejem és azt mondom, Carmack jobban tette, hogy kicsit visszalépett, mert itt most bizony tényleg nagyon erõs lett a mezõny.
Nem emlekszem olyan idoszakra a kozelmultbol, amikor az eppen aktualis divat fps 'high'-on valo futtatatasahoz (a megjelenese pillanataban) ne lett volna szukseg egy cirka 60 ezres videokartyara.
Nem ertem mit ertesz normalis ramon??? En PC-6400 ramokra gondoltam, amik viszik a 800 Mhz-et. Tapasztalat alapjan kijelenthetem, hogy ettol gyorsabb ram nem sokat oszt, se nem szoroz.
Ja, mellesleg tenyleg kar 2-3 eve osszerakott gepekkel probalkozni ennel a jateknal. Aki ezt nem akarja belatni (megerteni) az kenytelen lesz itt levezetni, mint lathatjuk a kommentekbol.
Itt sokan mondanak hülyeséget, de sok embernek igaza is van. Csak egy commentbe kéne sûríteni õket.
Én nem szólnám le egyik géjmet se mert mindegyik a maga nemében nagyon jó, és mindegyik telis tele van kisebb nagyobb hibákkal. Nem feltétlenül bugra gondolok.
Amúgy a Crysisnek tényleg nagy a gépigénye! Ezt senki nem vitatja. DE!
1. már rengeteg lehetõség van az optimalizálására, és azóta kijött már vagy 2 nvidia driver amik szintén plusz fpst-adtak a géjmnek. A lent olvasható konfigon nálam 1280ban, textura high, object high, shadders high, minden más VeryHigh, és átlag 35-50fps!Persze ez nem állandó,de singlben bõven játszahtó.
2. akinek 3-4 éves configja van az meg ne csodálkozzon, hogy nem megy neki high grafikai beállításon. Ez már évek óta így megy. Jó mondjuk a Half-Lifef2 tényleg nagyon jól optimalizállt volt.
Azon kívül érdekes, nálam egy-két fejlövés és vége. Nem vettem észre különösebb kül.et a cod4 meg crysis elhalálozási rátába.
Az tényleg szar h át lehet lõni az emberen Crysisben...
Cod4ben meg persze h élethûbb harcjelenetek vannak, elvégre az arról szól. Ott csapatban kell menni és háborús körülmények között írtani. A Crysis meg az a tipikus rambó játék féle. Ezért is teccik jobban ilyen szempontból a cod4. Kár, hogy ilyen rövid.
Crysisben, meg kajak nemteccik, hogy odavoltak meg vissza h minden rombolható. Hát a nagy fenét. 10-15 perc játék után már messzirõl látni melyik fát tudod kidönteni és melyiket nem! A házak nem rombolhatók csak a bádoglemezekbõl épített viskók, azok is csak elemeire esnek szét, amit szintén messzirõl látni. Gyárépületet vagy rendes épületet megsebezni se lehet. Nem azért mondom, hogy ez most akkora gond, de annyira majmolták hogy szinte minden rombolható....Mondjuk timeshiftben téglánként lehet bontani egyes falakat 😊 Az elég király és ott nem egyszerû meglátni melyik a rombolható.
A másik dolog, ez a kereset - gépconfig...Nem értem mért kell itt ilyenrõl vitázni? Ez a topic nem arról szól ki mennyit keres, hogyan tud megélni.
Én a gépet hitelre vettem, de azt is csak azért tehetem meg mert még nem élek egyedül. Ennyi. Ma magyarországon nem 200 ezer ft az átlag kereset! És aki diplomás és nem a fõvárosban él annak nem olyan egyszerû normális jólfizetõ állást találnia! Ez tény. Akinek nincs ennyi rálátása se az országra meg a dolgokra az menjen ki egy kicsit a realworld-be is.
Összeségében, a Cod4, a Crysis, a bioshock, timeshift, mind nagyon jó játékok. Nehezen tudnék lényeges különbségeket tenni. Mindegyiknek megvan a maga hangulata, feelingje játékmenete. És mindegyiknek elég szép a grafikája!Én nem tudnék sorrendet állítani 😊
Mert én nem úgy vettem észre, a koreaiak szabályosan vadásznak rád, nemegyszer elõfordult hogy miközben tûz alatt tartottak páran megkerültek és gránátokkal zavartak ki a fedezékbõl.
Ja és persze very hardon kell játszani, az easy amatõröknek való. Úgy semmi kihívás, easy-n fegyer nélkül végigviszem, persze ez az idegenek ellen nem mindig sikerül de a kicsitket símán kicsinálom fegyverek nélkül.
A CoD-ban meg nem vettem észre hogy egyáltalán lenne bármi féle MI. Az egész scriptelt. Ha te nem mész akkor a többi katona se csinál semmit. Símán belerohannak a géppuskatûzbe, gránátokara alig reagálnak, és amit a legjobban tudok útálni egy játékban az a végtelen ellenség, ha te beállsz egy fedezékbe 2 hétig lõheted az ellenséget, akkor se fognak elfogyni.
5 éve legenda lett volna, de ma ez már nevetséges.
A Crysisban meg teblaboltam az erdoben, gyonyorkodtem a tajban, es legszivesebben eldobaltam volna a fegyvereket(olyan szarok), hogy aztan kiussek nehany fat, es egy jokepu kunyhot acsoljak beloluk.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Mégis sokkal életszerûbbek a harci cselekmények, mint a Crysisban.
Az AI-rõl meg ne is beszéljünk. Az a Crysisban félelmetesen sz@r😊
A gépet én vettem, és inkább én veszek "papucinak" mint õ nekem.
Egyébként eléggé értek a 3d grafkához.
A néhány poligonból álló ruhák alatt meg nem a katonák ruhájára gondolok, hanem a szárítóköteleken lévõ ruhákra, szembõl látod oldalról nem látod , lehet az is vmi crysis nanosuit. XD
A célzásról meg csak annyit hogy a Crysisban teljesen felszerelt katonák ellen harcolsz akiken sisak meg golyóálló van, a cod ban meg csak randarílozó arabok ellen, többnyire.
De úgy is mondhatnám hogy tanulj meg célozni. 😄
Nem akarom ezért kiemelni az egyiket sem, de azt látni kell, hogy most a játékipar kitett magáért és ennek mi játékosok nagyon örülhetünk. Ilyen szinvanalas felhozatal ilyen rövid idõn belül még nem volt. Voltaképpen a fent emlitettek közül mind megérdemelne egy különdijat, ugyhogy ha a Crysis ilyen szinten van, akkor az nem szégyen hanem elismerés!
Ugyhogy hajrá !
Ember, te nem igazán érthetsz a 3D grafikához, de hadd áruljam el, hogy a CoD4 gépigénye majd fele annyi, mint a Crysis-é😊
Azontúl meg sokkal élethûbbek a harcok, nem kell egy egész tárat beleeresztenem a manuszkába, hogy meg is dögöljön, mint a Crysisben.
Az meg, hogy neked a papuci megveszi a 250.000-es konfigot csak azért, hogy Crysis-al játszon a kicsi fia, meg egyedi eset😊
Persze szíved joga megítélni egy játékot, de az tényszerû, hogy a Crysist vegyes fogadtatásra lelt😊
Semmi problémát nem tapasztaltam, se a grafikával se az MI-vel.
Aki azt mondja hogy nem szép az bolond, attól még nem kell lefikázni mert szar a géped ahoz hogy kihozza belõle a maximumot.
XP alatt játszok vele very high-on, az fps pedig felbontás kérdése.
Még 1920*1200-as felbontás és Very High beállítások mellett is 10 fps-t produkált, ami egyáltalán nem rossz.
A játékment is remek. Taktikázni, lopakodni kell. Ha rusholni akartok akkor gyertek UT3-al vctf-ezni.
Sokan dicsérgetik itt a CoD4-et ami viszont tényleg nem nagy szám.
Akkora csodának reklámozták, de ehez képest alig fejlõdött a 2. részhez képest. Grafikailag kb másfélszer jobb mint a CoD2, és tele van nevetséges dolgokkal. A törhetetlen golyóálló tükörablakok, a 2D-s néhány poligonból álló ruhákkal, néhány iszonytos textúra stb stb stb.
A Crysishoz visszatérve pedig csak annyit hogy valóban elég gyorsan vége lett. Gyanús is volt hogy ezzel nincs vége, hivatalosan bejelentették hogy a Crysist 3 részre tervezték.
Cevat Yerli & Roy Taylor interjú
Úgyhogy még bõven lesz lehetõség az idegenek ellen harcolni.
Én nagyon várom és remélem mielõbb megjönnek az új részek.
Multiplayerben sem hiszem, hogy élethûbbek a harci cselekmények, de jó, legyen neked,multiplayerben frankó, kérdezem: és?
Mit gondolsz miért van a játékok 99%-ának single player opciója?
Én multiplayerezni utoljára a Quake 1-el multiplayereztem, és azóta is megvagyok nélküle.
Olyan taktikai FPS-t, pörgõs játékmenetet, mindenkinek a saját stílusához igazodó játékmenetet sikerült a készítõknek összehozni, amely órákig a képernyõk elé képes ragasztani az online játékosokat.
Jahh, hogy Pistikének és Mórickának derogál megvenni a játékot, inkább letölti illegális forrásból, majd veri a nyálát hogy szerinte milyen szar a játék egyjátékos módban. Ráadásul a gépe sem elég ahhoz hogy teljesen ki tudja élvezni a látvány nyújtotta vizuális eufóriát.
Azért nem furcsa, hogy már a megjelenés napján 24 / 32 fõs szerverek tucatjai tele voltak?! Éjjel-nappal lehet találni alacsony ping mellett rengeteg aktív játékossal teli szervert. Miért? Talán ezen kéne elgondolkodni... Ha utánanéznétek a netes közösségekben és látnátok a fától az erdõt, kiderülne, hogy mennyien várták ezt a játékot.
A hazai elõrendelések olyan mértékûek, hogy szerintem évek óta nem forgalmaztak eredeti számítógépes játékból annyit, amennyi a Crysisból fogyott
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Sok dologban egyetértek veletek tévedés ne essék, de azért végletekbe ne essünk. Tehát a játék grafikában nagyon ott van, ez tény. Jó az igaz, hogy nagy a hardverigénye és elgondolkoztató néhány dolog, de azért illik tudni, hogy a külsõ táj renderelése mindig is a legnehezebb feladat volt, amit pár éve a Farcry-on kivül nem nagyon mert megprobálni senki(na jó még az Oblivion és a Call of Juarez volt, ami valamilyen szinten megoldotta ezt a problémát, de nézzük csak meg annak a gépigényét...), viszont a többi sehol nem volt. Ha pl a COD4-et megnézitek(vagy akár a TimeShiftet), akkor annak ellenére, hogy lényegesen ovatosabban bánnnak a külsõ objektumokkal(falevelek, füszálak, kavicsok...stb), annak ellenére nagyon szépen belassulnak külsõ tájaknál. Tehát ha objektiven nézzük, akkor ilyen szinten a Crytech motorja még mindig egyedülálló!
Mint már elõttem is írták, hogy miért nem lehetett megoldani, hogy azt a szerencsétlen bádogot át lehessen lõni? A CS-ben már sok-sok évvel ezelõtt sikerült megoldani, hogy bizonyos anyagokon át lehessen lõni míg másokon nem. A holttestek pl a golyók számára megszûnnek létezni, de ha ráállok akkor fizikai testként viselkednek, ha áthajtok rajtuk akkor szintúgy (vagy ez csak a high-ra állított fizika miatt van?). Mesterlövészkedni rohadt nehéz mivel fekvõhelyzetben is úgy imbolyog a fegyver mintha egy földrengés kellõs közepén lennék, ráadásul az AI pofátlanul csal, ha rálövök és mondjuk csak a sisakot sikerül lekapnom a fejérõl akkor szisztematikusan elhajol a lövések elõl (persze a testre adott lövéseket már aránylag nehezebben kerüli ki miután rálõttem).